• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem çocuğuna bakmasın diyen görümce

Allah nasip etmiş çocuğu , ne demek danışacaktınız soracaktınız ? ne kadar meraklısın deli gibi kötülemeye eleştirmeye. Bence herkes haddini bilerek eleştirsin.

burada gelip nefretle sinirle eleştirecek kadar ne yaşıyor bu insanlar anlamıyorum zaten.
çocuğu ertelesek birseyler kullansak korunsak bize zarar verse de. korunmayacaktınız o zaman. korunmasaydınız olurdu vb. amaaann.

tuzunuz kuru
ayrıca ben nişanlı iken bebeğinize ben bakıcam ben bakıcam demişti. kendi babam bile şahit buna. şimdi ses seda yok.
annem dururken kendine iş düşmez diye düşünüyormuş belli ki. artık annem yok kv sessiz
ben akıllı demem yalancı fesat derim öylelerine

nasıl bu kadar acımasız olabiliyorsunuz.
Bu düşüncelerde biri olduğun için belkide cesaret edemiyordur bakmaya..

Görümcenin ilk çocuğuna bakmışsa senin de ilk çocuğuna bakar bence canim. Sıkma canını. O bebek dünyaya gelince bunlar da kendiliğinden çözülecek. Emin ol. Sen niyetini güzel tut. Gelir kendisi söyler zaten.

valla hiç kusura bakmayın ama nişanlıyken söylenmiş olan afaki bir sözle insanları yargılayamazsınız.. kadın o zaman kendini daha iyi hissediyordur, farklı planları yoktur, ya da sizi daha çok seviyordur şimdi değişmiştir bilemezsiniz.. kaldı ki benim tuzum annemle kuru, kvalidemle değil.. benim nazım anneme geçer, 7/24 çalar kapısını çocukları bırakırım.. istediğini yedirir, giydirir hatta tatile götürür gık demem çünkü annem.. o yüzden diyorum ki annenizle halledin, burada yanınıza taşınma sözü verip sonra cayan annenize hiç toz kondurmuyorsunuz ama kvalide nişanlıyken söylediği afaki bir söz için yalancı oluyor :)

annem caymadı ben kendin ellerimle gönderdim annemi. el kadar çocuğu dağ başında kime bırakacaktık. anne PÖH baba PÖH.
bakıcı tutsalar bakıcının saatleri bir değil. kimsesiz bir kadın bulup 7 24 onlarla kalması lazım ki o da zor iş. kimse yanaşmaz.
ve
balkonda sigara içen keyif çatan bir kadınla bütün düzenini bozup doğuya torun bakmaya giden bir kadın bir değil gözümde. elbette toz kondurmam.

Buradan aldığım ders; ne torun bakarım ne de kendimi kızıma/oğluma, damadıma/gelinime baktırırım.
Bu kadar borç altındayken neden çocuk yaparsınız, çocuk yapacaksınız neden borç altına girersiniz.
Ondan sonra da kaynanam bakmadı. Bakmak zorunda mı? Bu annelere cidden acıyorum. Doğur, büyüt, evlendir tam ohhh diyecekken pat diye torun bak. Üstelik bakmak istemezsen bu sefer trip ye.
Kusura bakmayın ama bir bakıcı tutun.

annem caymadı ben kendin ellerimle gönderdim annemi. el kadar çocuğu dağ başında kime bırakacaktık. anne PÖH baba PÖH.
bakıcı tutsalar bakıcının saatleri bir değil. kimsesiz bir kadın bulup 7 24 onlarla kalması lazım ki o da zor iş. kimse yanaşmaz.
ve
balkonda sigara içen keyif çatan bir kadınla bütün düzenini bozup doğuya torun bakmaya giden bir kadın bir değil gözümde. elbette toz kondurmam.
Peki balkonda sigara icip keyif catan kadina cocugunuzu birakma isteginiz neden?

kayınvalıden annen bakmasın ben bakıyım dese suc...annen baksın dese suc...kımssenın hayellerı evi barkı olsun diye cocuk mocuk bakamam...kendimi iyi hissedersem bakarım....herkes kendini ayarlasın kardesim...ne yardan ne serden...madem cocugunuzu duunuyorsusnuz olmasın eviniz arabanız...

Buradan aldığım ders; ne torun bakarım ne de kendimi kızıma/oğluma, damadıma/gelinime baktırırım.
Bu kadar borç altındayken neden çocuk yaparsınız, çocuk yapacaksınız neden borç altına girersiniz.
Ondan sonra da kaynanam bakmadı. Bakmak zorunda mı? Bu annelere cidden acıyorum. Doğur, büyüt, evlendir tam ohhh diyecekken pat diye torun bak. Üstelik bakmak istemezsen bu sefer trip ye.
Kusura bakmayın ama bir bakıcı tutun.

bakıcam demeseydi zamanında
sizde örnek alın bakıcam demeyin.

bahane derken? diri olması sizin çocuğunuza bakmak zorunda olduğu anlamına gelmez ki. kadın bakmak istemiyor yani. kendi çocuklarını büyütmüş. sıra torunlara geldi deyip tüm çocukları neden ona atasınız ki? bırakın biraz da o hayatını yaşasın. siz doğurun ben bakarım dememiş size. kendi kendinize plan yapmışsınız. farzedin ki kaynananız öldü. o zaman ne yapacaktınız?
Kaynana ölse kayınpederime ben bakmak zorunda değilim öz kızları var ona düşer diyecekti yüksek ihtimal. Bence Türkiye’de ebeveyn değil evlat despotizmi var anne babayı ömür boyu kendilerine hizmetle yükümlü görüyorlar

ve

yahu size ne? bütün gün sigara içer, damardan alır, bütün gün yatar.. alacağınız eve ortak mı yapacaksınız kadını? o zaman siz kardeşinizle konuşacaksınız, o bebeğine yatılı bakıcı tutacak, anneniz de size gelecek.. ya da siz kendinize bakıcı tutacaksınız sorun kendiliğinden çözülecek.. valla bu kadar mesajınızdan anladığım o kadın sizin çocuğunuza bakmaz arkadaşım, tanımış sizi..

Görümcenin ilk çocuğuna bakmışsa senin de ilk çocuğuna bakar bence canim. Sıkma canını. O bebek dünyaya gelince bunlar da kendiliğinden çözülecek. Emin ol. Sen niyetini güzel tut. Gelir kendisi söyler zaten.

bütün görümcelerin ilk çocuğuna bakmış
onlar 16sında kaçıp 18inde doğurduğu için erken çocuk vermişler kayınvalidemin kucağına
biz eşime üniversite okuduk ettik evlendik geç kaldık tabi. sona kaldık. hayırlısı.

Yani aslinda sonradan lafini yapacaksa bir insan ev de almamali. Evlenince senin paran benim param olmuyor ailenin ortak butcesi oluyor.
Kadin evi aldi diye mi bunca sey?
Erkek evi alip kadin gelip yerlesince sorun olmuyor bu toplumda.
Tabii,erkegi de erkek tarafini da yolmak lazim cunku :KK66:
Bu hikayede yolunan taraf kadın olmuş yalniz ;) kadın lafını yapmıyor sadece kadının aldığı ev üzerinden akrabalara oğlum ev aldı demek ne derece doğrudur? Kadın çocuk doğursun ama hayat müşterek. Geçiniz lütfen:) bir çocuk doğuyor bakilmasi gerekiyor. Kim bakacak? Ya anne ya baba. Ya babanne ya da bakici. Biri bakacak yani. Şu durumda annenin maasi eve gidiyor. Arabayi satmis. Zaten yolunuyor. Ama erkegi savunuyorsunuz. Olaylar genellenerek ele alinmaz. Ben de bu konuyu acan kisi de erkek tarafini yolmayan cinslerdeniz. Genellemeyin

valla benım oglum cok yaramazdı..eşimin işi cok dusuk maastı...gecinemıyorduk...ışe girsem hemen calışabilecek meslegim vardı ama buyuyene kadar parama gore sıkıntı cekerek yasadım..ışe girmedim...ama ne anneme ne kayınvalıdeme bakın diyemedim...hatta teklıf edemedim...ne mecburıyetlerı var...aklım olsa işe girip oyle evlenır sıkıntı cekmezdim ama kendi hatalarımı baskasına fatura edemezdim...oglum okul cagına geldi işe başladım...

Back