- 17 Eylül 2012
- 3.607
- 7.874
-
- Konu Sahibi fantastic10
Bi çocuğum olsa işinden izin alıp gelir mi benim yanıma ona bile emin değilim.............. Torunum deyip özler miArada beni çok sevdiğini söylüyor ama davranışları hep tersini gösteriyor....
Aslında haklısınız... Aramayacam. kurban bayramından 10 gün önce kuzenimin düğünü olacak hem ona hem bayrama deyince 15 gün tutacak. Ben de bu soruyu kendime hep soruyorum bir insan evladını neden aramaz neden gelmez..........Yetiştirme yurduna bırakmaması bir lütuf değil bunun için annenize teşekküt etmenize gerek yok bir kere... Öyle söylediğinde bu dünyaya gelmeyi ben istemedim diyebilirsiniz mesela.. İkincisi anneniz babanızla mutlu bir evlilik yapamamış ama babanızdan sonra iki adama güvenmiş ve ikisiyle de evlenmiş yani siz onun hayatına hiç engel olmamışsınız.. Bu nen tribi onu da anlamadım ben..? Annemle babam tam 24 yıldır ayrılar.. Anneannem ile dedemin yanında büyüdük.. Anneme defalarca yalvardım gerçekten anne karşına iyi birisi çıktığında lütfen evlen hayatını kur.. Gez, toz.. Hayatını yaşa biraz da dedim.. Yok dedi.. Benim iki tane kızım var ben sizden ayrı kalamam bunu biliyorsunuz e durum böyle olunca ben nasıl sizi alıp bir adamın evine yerleşeyim.. Tamamen sonuna kadar hiç kimseye güvenemem dedi ve 24 yıldır bekar.. Annelik malesef öyle ben seni yurda bırkamadım isteseydim bırakırdım diyip kenara çekilmek değil.. Hadi o zamanları geçtik insan evladının evine neden gitmez neden aramaz? Neden gidiyorsunuz evine bir de 15 gün kalmaya.
Gitmeyin arkadaşım aramayın.. Bakalım ne zamana kadar aramayacak..
Olsun..benimde annemle çok iyi ilişkilerim yoktur,ama varlığı yeter derim her zaman,ne zaman eşimle ufacık bir sorun yaşasam,dağ olur arkamda hemen,olmaz inşallah da sende evliliğinde sorun yaşasan eminim kol kanat olacaktır sana,sen yinede eşine bu durumları çok anlatma,bizde bir söz vardır,yinede kendi kötün elin iyisinden iyidir diye,bugün sana hak verir yarın ilk fırsatta yüzüne vurur,annen bile sevmiyo seni diye...İnşallah iyi bir anne olabilirm... Evet babama benziyorum tip olarak belki de ondandır. Dediğinizi yapıyorum yıllardır, benim annem de böyle işte deyip sevgimi ilgimi karşılıksız sunuyorum. Ama bazen çok ihtiyaç duyuyorum. Yani bunun bi çözümü yok biliyorum, böyle gelmiş böyle gidecek
gerçekten buzdolabı anne.... ama akrabaların yanında ölür benim için kızım da kızım. Teyzemlere anlatıp dertleşsem sen nankörlük yapıyorsun annen seni ne zorluklarla büyüttü derlerCok duygusalsin tabiki de yardima gelmez. Bir ihtimal gelir ama geldigine kaldigina pisman olursun. Buzdolabi anne deniyor sanirim boyle annelere. 15 gun tatilde mutluluktan cok kalp kirikligin olur. Mumkunse iki gun gor gel. Her hafta da arama derim. Can cikar huy cikmaz. Umitlenme. Cok uzulursun.
Doğru diyorsunuz, hayatta herşey mümkün...Olsun..benimde annemle çok iyi ilişkilerim yoktur,ama varlığı yeter derim her zaman,ne zaman eşimle ufacık bir sorun yaşasam,dağ olur arkamda hemen,olmaz inşallah da sende evliliğinde sorun yaşasan eminim kol kanat olacaktır sana,sen yinede eşine bu durumları çok anlatma,bizde bir söz vardır,yinede kendi kötün elin iyisinden iyidir diye,bugün sana hak verir yarın ilk fırsatta yüzüne vurur,annen bile sevmiyo seni diye...
amin20 yaşında anne olmuş. Ayrildigina gore huzursuz bir evlilikmis. Kendi de çocuk sayılır. Ama bu sizi bırakıp evlenmesine asla bahane olamazçok üzüldüm konunuza. Ama yapacak birsey yok gibi görünüyor. Bence bi süre aramayin, ararsa ilişkinizi sikilastirin. Yoksa bence siz de çok sık aramayın. Inşallah sizin de guzel yavrulariniz olur, annenizle eksik kalan herşeyi onlarla yasarsiniz
Ay millet der de der. Anneninki bildigin goz boyama. Kendi hayatina odaklan bence ailenle mutlu olmaya bak.gerçekten buzdolabı anne.... ama akrabaların yanında ölür benim için kızım da kızım. Teyzemlere anlatıp dertleşsem sen nankörlük yapıyorsun annen seni ne zorluklarla büyüttü derler
Çok mu duygusalım bilmiyorum. üzgünüm. biraz ağladım içimi dökmek için üye oldum. 1 senelik evliyim. Son birkaç senedir ve son zamanlarda yaşadıklarımı anlatayım lütfen siz bana objektif şekilde annemi bana anlatın......
1. Ben henüz çocukken 2. evliliğini yaptı beni anneanneme bırakıp...
2. Sonra ondan da boşanıp bir süre evlenmedi ama sürekli bana kızgınlık hali vardı... Senin için kimseyle evlenmedim diyordu daha düne kadar, oysa karşısına adam gibi biri hiç çıkmadı.
3. üniversiteye gelene kadar eğer sevgilin olursa seni okutmam babanın evine gönderirim diye tehdit ediyordu üniversiteyi kazandım iyi bir bölümü ve bir ilişkim oldu ilk tepkisi "evlenesin geldi adam mı arıyosun" oldu...
4. Ben üniversite 3 teydim 3. evliliğini yaptı. Ama ne görüşmelerinden ne de olaylardan bana hiç bahsetmedi... sanki görücü usulü gibi yaptı. Ta ki evlenmelerine yakın haberim oldu oysa kuzenime anlatıyormuş ben sonradan öğrendim üzüldüm. Sanki kızacakmıydım ben de koskoca kızım niye söylemedi ki.... Romantik bi evlenme teklifi bile almış...
5. Geçenlerde dediği bi laf üzdü beni, isteseydim seni yetiştirme yurduna gönderirdim seni ben büyüttüm ama sen benim yanımda durmak yerine evlendin uzaklara gittin dedi... Belki haklı... ama bu aramızdaki sevgisizliğe sebep mi? Ben de bu söylediğinden utanır belki diye ara sıra lafı gelince söylerim sağol anne beni yetiştirme yurduna brakabilirdin bırakmadın sana çok borçluyum derim...
6. Ne üniversitede ne de şimdi beni çok nadir arar... Hep ben arıyorum. 2güne bir ararım. Ama ben aramasam o 10 gün geçer aramaz.... ben buna çok üzülüyorum kızlar...
onu anlıyorum belki de yaşadığı talihsizlikler yüzünden psikolojisi iyi değildi önceden lisede dahi beni dövmüşlüğü insan içinde küçük düşürmüşlüğü var ama ya şimdi ben 27 yaşında koca kadınım o da 47 yaşında artık çekişmeyi bırakamaz mıyız... Artık sevgi dolu olamaz mıyız.... tam 9 gün oldu aramıyor beni... bu kadın beni hiç mi özlemiyor... İnanın ona o kadar ihtiyacım var ki... ona o kadar muhtacım ki.... ama bu duygumu bildiği için mi bana şefkatli davranmıyor bilmiyorum...... Eşim de diyor sen ona ilgisiz davran bir süre tek çocuğu sensin arayacaktır diyor. Ama ben annemi çok özlüyorum kızlar. Sık sık onun yanına gidiyorum ama 1buçuk senelik evliyim 1 kere evime gelmedi ya............. Lütfen gel anne diyorum söz veremem tarih veremem çalışıyorum diyor, 2 gün izin almak çok mu zor ya :-( üvey evlat mıyım ben
Çok mu duygusalım bilmiyorum. üzgünüm. biraz ağladım içimi dökmek için üye oldum. 1 senelik evliyim. Son birkaç senedir ve son zamanlarda yaşadıklarımı anlatayım lütfen siz bana objektif şekilde annemi bana anlatın......
1. Ben henüz çocukken 2. evliliğini yaptı beni anneanneme bırakıp...
2. Sonra ondan da boşanıp bir süre evlenmedi ama sürekli bana kızgınlık hali vardı... Senin için kimseyle evlenmedim diyordu daha düne kadar, oysa karşısına adam gibi biri hiç çıkmadı.
3. üniversiteye gelene kadar eğer sevgilin olursa seni okutmam babanın evine gönderirim diye tehdit ediyordu üniversiteyi kazandım iyi bir bölümü ve bir ilişkim oldu ilk tepkisi "evlenesin geldi adam mı arıyosun" oldu...
4. Ben üniversite 3 teydim 3. evliliğini yaptı. Ama ne görüşmelerinden ne de olaylardan bana hiç bahsetmedi... sanki görücü usulü gibi yaptı. Ta ki evlenmelerine yakın haberim oldu oysa kuzenime anlatıyormuş ben sonradan öğrendim üzüldüm. Sanki kızacakmıydım ben de koskoca kızım niye söylemedi ki.... Romantik bi evlenme teklifi bile almış...
5. Geçenlerde dediği bi laf üzdü beni, isteseydim seni yetiştirme yurduna gönderirdim seni ben büyüttüm ama sen benim yanımda durmak yerine evlendin uzaklara gittin dedi... Belki haklı... ama bu aramızdaki sevgisizliğe sebep mi? Ben de bu söylediğinden utanır belki diye ara sıra lafı gelince söylerim sağol anne beni yetiştirme yurduna brakabilirdin bırakmadın sana çok borçluyum derim...
6. Ne üniversitede ne de şimdi beni çok nadir arar... Hep ben arıyorum. 2güne bir ararım. Ama ben aramasam o 10 gün geçer aramaz.... ben buna çok üzülüyorum kızlar...
onu anlıyorum belki de yaşadığı talihsizlikler yüzünden psikolojisi iyi değildi önceden lisede dahi beni dövmüşlüğü insan içinde küçük düşürmüşlüğü var ama ya şimdi ben 27 yaşında koca kadınım o da 47 yaşında artık çekişmeyi bırakamaz mıyız... Artık sevgi dolu olamaz mıyız.... tam 9 gün oldu aramıyor beni... bu kadın beni hiç mi özlemiyor... İnanın ona o kadar ihtiyacım var ki... ona o kadar muhtacım ki.... ama bu duygumu bildiği için mi bana şefkatli davranmıyor bilmiyorum...... Eşim de diyor sen ona ilgisiz davran bir süre tek çocuğu sensin arayacaktır diyor. Ama ben annemi çok özlüyorum kızlar. Sık sık onun yanına gidiyorum ama 1buçuk senelik evliyim 1 kere evime gelmedi ya............. Lütfen gel anne diyorum söz veremem tarih veremem çalışıyorum diyor, 2 gün izin almak çok mu zor ya :-( üvey evlat mıyım ben
Gerçekten duygularımız çok benzer.... Herşey güzel olmuyor hayatta sanırım. Allah hayatta bazı şeyleri nasip ederken bazılarını alıyor galiba, evliliğin nasıl ? Umarım iyidir ve sevgi dolu olur.seni o kadar iyi anliyorum ki..
yasanmisliklat farkli olsaada bize yasattiklari duygular o kadar benzer ki. ben annemden sevgi gormedim, babamdanda gormedim. sevgisiz buyumus bi kadin olarak ve duygusal bi kadin olarak soylemek isterim ki annen degismez. benimkiler degismedi.
hep iyi evlat olmami bekleyip kotu ebeveyn oldular.
bende evlendim kendi yuvami kurmaya calisiyorum ne annem nede babam arayip hal hatir sormaz. babam ben aramadigim surece aramaz. 1 ay aramadigini bilirim . annem bazen mesgule atar bazen hic cevap vermez dönüşte yapmaz. cocuklugum annemin ailesinin yaninda gecti, Allah hepsini bildigi gibi yapsin.
anne baba ayri.
son 2senedir annemin ailesiyle arasi bozuk
bi gun bana dedi ki
hepsi senin yuzunden oldu....
yinede ikisinide seviyorum ve ozluyorum. ama kirginligim gecmiyor yinede.
napicaz kafaya cok takmicaz canimm. cunku herkes kendi hayatini yasiyo.
anneni ozlüyor olman cok normaall, ama bazen insanlari degistiremezsinnn...
bende diyorum bazen uvey evlat miyim diye..
Bunu yapabilsem işe yarar muhtemelen, annem zaten koç burcu güçlü karakterli biri belki de benim acizliğim hoşuna gitmiyordur. Ama ben ise, anne seni çok özledim, anne seni çok seviyorum demek hoşuma gidiyor. Fikrim ve zikrim hep bir...Durumunuza üzüldüm. Allah annenize vicdan versin.
Muhtemelen psikolojisi bozuk. Yoksa sağlıklı bir ruh çocuğunu dışlamaz.
Bir de şunu dene: Ona ihtiyacın olduğunu ona hissettirme. Onun karşısında onun sevgisine muhtaç değilmişsin gibi hissettirirsen belki değişir. O da yaşlanıyor. İleride onun da size ihtiyacı olacak. Bir süre onu önemseme. Yani gidip gelmeyi kesin demiyorum ama onun içinizdeki boşluğunu hissettirmeyin ona. Bilmiyorum anlatabildim mi. işe yarar mı bilmem Sadece bir fikir.
onu üzmemek adına eskileri açıp soru sormam ama olabilir tabiistenmeden sahip olunan bir çocuk olabilir misiniz?
anneniz 20 yaşındayken dünyaya gelmişsiniz
19yaşındayken hamile kalmış demek ki.
belki de istemediği zorlandığı bir beraberlikti.
ve size karşı olumsuz duyguları oluştu.
bence böyle olabilir.
Allah'ım nazarlardan sakinsin..Gerçekten duygularımız çok benzer.... Herşey güzel olmuyor hayatta sanırım. Allah hayatta bazı şeyleri nasip ederken bazılarını alıyor galiba, evliliğin nasıl ? Umarım iyidir ve sevgi dolu olur.
onu üzmemek adına eskileri açıp soru sormam ama olabilir tabi
çok şükür evliliğim güzel, ikimizinki de artarak daha da güzelleşsin inşallah. Babamla çok uzun zamandır görüşmüyorum, üniversitede aradım anasından hayır gelmedi kızından mı gelecek dedi reddetti beni, ben de onu hayatımdan çıkardım düğünüme bile çağırmadım. Bak ona üzülmüyorum, çünkü sevmiyorum, ama sevdiğin birilerinin böyle yapması çok kırıyorAllah'ım nazarlardan sakinsin..
annemden babamdan goremedigim o sevgiyi, o safkati o sahiplenmeyi esimden goruyorum. Allah eşimi var etsin.
bu kadar seyden sonra benim en buyuk şansım eşim oldu COK ŞÜKÜR..
senin evliligin nasil? iyidir Insallahh
bu arada babandan hic soz etmemissin, vefat mi etti
teşekkür ederim inşallahbence çok can ciğer olmaya çalışmayın
ama yine de arayın sorun
ondan beklemeyin
eşinizle de çoook mutlu olun