Annem beni sevmiyor olabilir mi... bu mümkün mü

Aynı problem bende de var . Annem beni 6 gündür aramadı. Üstelik son aradığımda dayımın oğlu telefonuyla oynamak istediği için yüzüme kapadı. Mesaj da atmıyor. Ben de üniversite okuyorum 1.5 yıllık evliyim. Aynı şekilde annem ve babam ayrı . Üniversiteye gittiğimde babamı buldum 14 yıl görmemiştim. O da aynı şekilde annenden hayır yok senden ne hayır gelicek diyip kapının önüne koydu beni . Bir sürü hakaret etti . Evli zaten annemi aldattığı kadınla üvey kardeşim de var.. Annem anneannene seni bırakıp evleneceğim dedi aynı olaylar . SEni o kadar iyi anlıyorum ki ben de çok çaresizim. Annem kalmaya geliyor kocamla aramızı bozup kavga ettiriyor sonra umrunda olmuyor gidiyor . Açıkca aranızı bozmak için geldim diyor. Yazdıklarını görünce dayanamadım keşke yardımcı olabilsem sana aradan 3 yıl geçmiş değişen bir şey var mi ?

Esin haklı.
Doğur bırak. Bir de tesekkur bekle seni yurda vermedim diye. Böyle annelik mi olur? Yaşadığı kötü şeylerin arkasına sığınmasın. Neler neler yasayanlar var! Seni de bastırmış haklı olduğun yerde hala göremiyorsun.

Canım anneni o şekilde kabul et beklentiye girme. Sağlıklı ve mutlu olsun diye duanı et, istediğinde ara sor gerisi de ona kalmış. Durumu kabullenirsen acı çekmezsin.

Anneniz sizi seviyor annedir sonuçta. Sadece kendi hayatının kontrolünü ele alamamış ve savruluyor. Muhtemelen kendisini de sağlıklı bir annelik görmemiş çocukluğunda ve bir takım zorluk ve travmalardan geçmiş. Her kadında anaclik olacak diye bir şey yok bazıları anaç değildir. Kendinizi ve onu suçlamadan annesiz geldiğiniz bu zamanları yine annesiz atlatın. Yetişkin olarak anneye ihtiyacımız yok ama çocukluktan gelme eksiklik hissetmeniz normal. Annemizi seçemiyoruz, payımıza düsenle yetinmeliyiz, ne yazik ki.

anneniz de olgun değilken evlenmiş ve sizi kucağına almış. kendisi çocuk olduğu için sorumluluğunuz ona ağır gelmiş. anneanneniz bakmış size. gençliğini yaşayamadığını düşünyor ve sizi suçlamasının sebebi bu. ama aslında kendi hatalarını örtmeye çalışıp kendini rahatlatıyor. kendinizi üzmeyin. hiçbirşey sizin suçunuz değil.sizin şansısızlığınız böyle sorumsuz bir anneye sahip olmak olmuş! yaşınız genç. belki siz de annesiniz veya anne olacaksınız (istiyorsanız). siz bazı tecrübeler edindiniz. bunlar sizi daha özverili bir anne yapacaktır. artık yeni bir aileniz var. eşiniz var. dilerim mutlu bir ömür sizi bekliyordur

Annen iğrenç bir insan. Çok daha kötü şeyler söylemek lazım ama neyse. Lütfetmis hanımefendi yurda vermemiş de. Senin ona karşı hissettiğinin de sevgi değil sevgi açlığı olduğunu düşünüyorum. Onun sevgisine muhtaç değilsin. Ona karşı hiç bir minnet borcun da yok. İçindeki o boşluğu o hiç bir zaman doldurmayacak. Artık doldurması için de çok geç zaten. Onun hayattaki beceriksizliğinin sorumlusu sen degilsin. En başından beri biriktirdiğin öfkeyi ara kus yüzüne en açık haliyle. Sonra da kendin için bı terapiye başlasan çok iyi olur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…