Annem beni sevmiyor olabilir mi... bu mümkün mü

çok şükür evliliğim güzel, ikimizinki de artarak daha da güzelleşsin inşallah. Babamla çok uzun zamandır görüşmüyorum, üniversitede aradım anasından hayır gelmedi kızından mı gelecek dedi reddetti beni, ben de onu hayatımdan çıkardım düğünüme bile çağırmadım. Bak ona üzülmüyorum, çünkü sevmiyorum, ama sevdiğin birilerinin böyle yapması çok kırıyor
Amin canimm..

malesef bizim gibi buyuyen cocuklarda guven eksiligi olusuyor zamanla. sosyal hayatta da bunu yasiyorum ben. insanlardan tiksinecek hale geldim abartisiz.

baban iyi yapmamis. bi gun cooooookkkk pisman olacakkkk. red etmek nedir yani. annenle ayrilmis olabilir seni boyle terk etmesi canice buldum ben. ha benimkilerin de kalir yani yok :KK70:

artik gulup gecmeye calisiyorum ama kalbimde bi sızı var ki hic gecmiyor.

keske gecmisi unutturacak birsey olsada hayata bembeyaz bombos bi sayfadan devam edebilsem

Evlenip boşanma kısımları hariç. Aynı benim annemde öyle. Aylarca birbirimizi aramayız evlendiğimden beri (2,5 sene oldu) bir kere evime gelmedi düğünüme 1 gün kala geldi misafir gibi. Ama hiç beni sevmiyor diye düşünmedim. Arada konuştuğumuzda hep sevgi doludur. Yalnız acayip sorumsuz ve üşengeç biri olduğunu biliyorum bir sene aramasam aramaz yani :) bende böyle kabul ettim, bir kızgınlığım ya da kırgınlığım yok. Bence sende sevmiyor diye düşünme sadece sorumsuz

Evlenip boşanma kısımları hariç. Aynı benim annemde öyle. Aylarca birbirimizi aramayız evlendiğimden beri (2,5 sene oldu) bir kere evime gelmedi düğünüme 1 gün kala geldi misafir gibi. Ama hiç beni sevmiyor diye düşünmedim. Arada konuştuğumuzda hep sevgi doludur. Yalnız acayip sorumsuz ve üşengeç biri olduğunu biliyorum bir sene aramasam aramaz yani :) bende böyle kabul ettim, bir kızgınlığım ya da kırgınlığım yok. Bence sende sevmiyor diye düşünme sadece sorumsuz
öyle mi dersiniz..... zaten sevdiğini söylüyor, aynı anneniz gibi arayınca tatlı konuşuyor ama bu kadar :/ hani empati yapıyorum, ben çocuklarımı ararım yaaaaaa.......

Size sevgisizliğinden çok hayatı erkeksiz anlamlandıramıyan kadınlardan biri olduğu bariz görülüyor konunuzda...

O erkeksiz kaldıkça sizin daha genç ve potansiyel olarak mutluluğu yakalama şansınızın daha fazla olduğunu gördüğü için size karşı kendini doldurmuş sanki.

En muhtaç olduğunuz dönemlerde sizden sevgisini esirgediyse, niye şimdi lazım ki?

Amin canimm..

malesef bizim gibi buyuyen cocuklarda guven eksiligi olusuyor zamanla. sosyal hayatta da bunu yasiyorum ben. insanlardan tiksinecek hale geldim abartisiz.

baban iyi yapmamis. bi gun cooooookkkk pisman olacakkkk. red etmek nedir yani. annenle ayrilmis olabilir seni boyle terk etmesi canice buldum ben. ha benimkilerin de kalir yani yok :KK70:

artik gulup gecmeye calisiyorum ama kalbimde bi sızı var ki hic gecmiyor.

keske gecmisi unutturacak birsey olsada hayata bembeyaz bombos bi sayfadan devam edebilsem
keşke :) evet bende de var güven eksikliği, çok arkadaş edinemem mesela, sanki hep beni bırakacaklarmış gibi gelir

öyle mi dersiniz..... zaten sevdiğini söylüyor, aynı anneniz gibi arayınca tatlı konuşuyor ama bu kadar :/ hani empati yapıyorum, ben çocuklarımı ararım yaaaaaa.......

Aynen canım bende senin gibi düşünüyorum. Hatta düğün arefesinde acayip bunalmıştım insan bi çocuğunu arayıp bişeye ihtiyacın varmı demezmi? Hadi paran yoktur anlarım ama manevi olaraktamı yanında olamazsın diye çok sordum kendime . Sonra dedimki oda öyle işte boşver Allah yinede eksikliğini göstermesin.

Bunu yapabilsem işe yarar muhtemelen, annem zaten koç burcu güçlü karakterli biri belki de benim acizliğim hoşuna gitmiyordur. Ama ben ise, anne seni çok özledim, anne seni çok seviyorum demek hoşuma gidiyor. Fikrim ve zikrim hep bir...
Bu doğru,benimde burcum koç,en tahammül edemediğim şey fazla duygusallık..

Kizginlihi ,sevgidizligi sana degil babana ,ona olan ofkesini sana yonlendirmis malesef ,
Ustune gitme yokmus gibi davran ,keske yetistirme yurduna verseymis ,bari huzurun olurdu ,
Zorla anne olunmuyor

Herkes doğrurur ama anne olamaz. Seninki de olamamış anne.

Çok bencilmiş. Kendi hayatını önde tutuyor oysa ki öncelik evlattır.

Ayrıca maaşallahı var 3 evlilik yapmış hala da senin yüzünden ne evlenebildim ne hayat yaşadım diyor.

Ayrıca çocuk esirgeme yurdu ne yahu!!! Annenin içinde ne vicdan var ne de sevgi!

anneniz de bir insan neticede. anne olunca kimseye vahiy inmiyor, kimse birdenbire melek kesilmiyor.
huyu neyse o olmaya devam etmiş. bizim annelerden beklentimiz çok yüksek.
onun dışında anneliğini insanların gözüne sokmaya çok meraklı bir toplum olduğumuz için, annesi sizin gibi olanlar bunu çok büyük bir eksiklik olarak görüyor.
tabii ki siz bunu hakedecek hiçbir şey yapmadınız. ama anneniz böyle bir insan.
üzülmenizin sebebi de bunu haketmiş olma ihtimalinin düşüncesi.
lütfen bunu unutun ve annenizin böyle bir insan olduğuna kanaat getirmeye çalışın.
annesinden zarar gören insan sayısı bu ülkede hiç de az değil. kimisi sizin gibi çocukluktan beri görüyor, kimisi de hayatının ileri safhasında.
bile isteye çocuklarının evliliklerine olumsuz müdahale eden kadınların çocuklarını sevdiğine kimse inandıramaz beni.
olabildiğince benciller. olabilirler de, yukarıda dediğim gibi annelik insanı melek yapmıyor.

sizden küçüklüğünüzde esirgenen mutluluk bundan sonraki hayatınızda bahşedilir umarım, tüm kalbimle diliyorum.

Vurdum duymazlık güç değil... İnsanın Anne sevgisi ilgisi istemesi de güçsüzlük değil...
Ben cok üzüldüm yazıklarınızı okuyunca.Anneniz cok genç yaşta anne olmuş maalesef iyi bir anne olamamış... Onunda kendne göre psikolojik sıkıntıları vardır ama insan evladına kıyamazki ya...
Ama artık kendi aileniz düzeninizi kurmuşsunuz İnşallah evladınız da olucak Bütün eksik duygularınızı onunla tamamlarsınız. Annenize karşı çok üstelemeyip beklentilerinizi azaltmanızı tavsiye ederim...

Aslında haklısınız... Aramayacam. kurban bayramından 10 gün önce kuzenimin düğünü olacak hem ona hem bayrama deyince 15 gün tutacak. Ben de bu soruyu kendime hep soruyorum bir insan evladını neden aramaz neden gelmez..........
Kuzeninizin düğününe gidin ve sonra kalmadan geri dönün ya da tatile gidin.. Mesela ben şöyle yapardım.. Kuzenimin düğününden bir iki gün önce giderdim kalmak için bir otel bir pansiyon ne bileyim bir misafirhane ayarlar orda kalır düğünden sonra da doooğru tatile.. İnanın anne olmak böyle bir şey değil.. Evladım var.. 2 buçuk yaşında henüz hep evin içinde beraberiz ama azcık fazla uyuduğunda hadi uyan sesini özledim çok uyudun yeter diye uyandııryorum.. Kaldı ki 10 gün aramayacağım.. Siz bir sebep aramayın.. Eşinizi de evliliğinizi de bu sebeplerden germeyin.. Tadını çıkarın evliliğinizin ya ne güzel eşinizle mutlusunuz..

Çok mu duygusalım bilmiyorum. üzgünüm. biraz ağladım içimi dökmek için üye oldum. 1 senelik evliyim. Son birkaç senedir ve son zamanlarda yaşadıklarımı anlatayım lütfen siz bana objektif şekilde annemi bana anlatın......
1. Ben henüz çocukken 2. evliliğini yaptı beni anneanneme bırakıp...
2. Sonra ondan da boşanıp bir süre evlenmedi ama sürekli bana kızgınlık hali vardı... Senin için kimseyle evlenmedim diyordu daha düne kadar, oysa karşısına adam gibi biri hiç çıkmadı.
3. üniversiteye gelene kadar eğer sevgilin olursa seni okutmam babanın evine gönderirim diye tehdit ediyordu üniversiteyi kazandım iyi bir bölümü ve bir ilişkim oldu ilk tepkisi "evlenesin geldi adam mı arıyosun" oldu...
4. Ben üniversite 3 teydim 3. evliliğini yaptı. Ama ne görüşmelerinden ne de olaylardan bana hiç bahsetmedi... sanki görücü usulü gibi yaptı. Ta ki evlenmelerine yakın haberim oldu oysa kuzenime anlatıyormuş ben sonradan öğrendim üzüldüm. Sanki kızacakmıydım ben de koskoca kızım niye söylemedi ki.... Romantik bi evlenme teklifi bile almış...
5. Geçenlerde dediği bi laf üzdü beni, isteseydim seni yetiştirme yurduna gönderirdim seni ben büyüttüm ama sen benim yanımda durmak yerine evlendin uzaklara gittin dedi... Belki haklı... ama bu aramızdaki sevgisizliğe sebep mi? Ben de bu söylediğinden utanır belki diye ara sıra lafı gelince söylerim sağol anne beni yetiştirme yurduna brakabilirdin bırakmadın sana çok borçluyum derim...
6. Ne üniversitede ne de şimdi beni çok nadir arar... Hep ben arıyorum. 2güne bir ararım. Ama ben aramasam o 10 gün geçer aramaz.... ben buna çok üzülüyorum kızlar...

onu anlıyorum belki de yaşadığı talihsizlikler yüzünden psikolojisi iyi değildi önceden lisede dahi beni dövmüşlüğü insan içinde küçük düşürmüşlüğü var ama ya şimdi ben 27 yaşında koca kadınım o da 47 yaşında artık çekişmeyi bırakamaz mıyız... Artık sevgi dolu olamaz mıyız.... tam 9 gün oldu aramıyor beni... bu kadın beni hiç mi özlemiyor... İnanın ona o kadar ihtiyacım var ki... ona o kadar muhtacım ki.... ama bu duygumu bildiği için mi bana şefkatli davranmıyor bilmiyorum...... Eşim de diyor sen ona ilgisiz davran bir süre tek çocuğu sensin arayacaktır diyor. Ama ben annemi çok özlüyorum kızlar. Sık sık onun yanına gidiyorum ama 1buçuk senelik evliyim 1 kere evime gelmedi ya............. Lütfen gel anne diyorum söz veremem tarih veremem çalışıyorum diyor, 2 gün izin almak çok mu zor ya :-( üvey evlat mıyım ben :cry:
Annen pek anaç bir kadın değilmiş. Kendine göre seviyor tabi. Ama daha çok kendini seviyor gibi. Benim snnemde kardeşlerimi bana tercih ederdi. Bir şey olsa hep suçlu ben olurdum. Ayırımcılık yaşadım. Sevgisiz hissetmek kötü bir şey. Bence artık anneye muhtaç hissetme kendini. Onun da öyle olduğunu kabullen.

Kusura bakmayın da annenizin aklı fikri kocada. Kendisi için zaten öyle ama sizi de kendi gibi sanıyor, bütün dünyayı da. Üstelik üç kere evlenmiş, daha hâlâ senin yüzünden evlenemedim diyor! Evlenememiş hâli buysa bir de evlense ne olurdu kimbilir! Dua et seni yetiştirme yurduna vermedim diyormuş ama valla vermiş kadar olmuş. Annenizin aklı fikri erkek, kusura bakmayın tekrar.

bu konu beni çok derinden etkiledi...ben de boşanmış bir anne babanın çocuğuyum, belki de ondan. bazı insanlar mizaç olarak böyledir, daha bencil, annelik duygusundan yoksun (ki bunu anlayabiliyorum, anneliğin herkeste doğuştan var olduğuna inanmıyorum)...anneni olduğu gibi kabul etmelisin. sürekli acaba beni sevmiyor mu diye düşünmek seni yprstmaktan başka bir işe yaramaz. seviyordur muhakkak ama kendisine göre. herkesin annelik duygusu, sevgisini gösterme biçimi bir değildir. annen kendini şanssız ve mutsuz bir kadın olarak gördüğü için çevresine de mutluluk veremiyor. bir şekilde bilinç altında sen olmasaydın daha rahat daha özgür olacağı düşüncesi vardır muhakkak. zaman zaman çok sinirlendiğinde benim annem de çocuksuz hayatın daha kolay olacağını, biz olmasaydık babamdan çok daha önce boşanabileceğini söylemişti. ama ne sen dünyaya gelmeyi seçtin, ne de onlar boşanacaklarını bilerek bu yola çıktı. hayat bize bu şekilde bir yön verdiyse olabildiğince kafaya takmamak, herkesi olduğu gibi kabul edip kendi huzurumuza bakmak bizim elimizde...bence sen de annene çok fazla bel bağlamamaya bak, sürekli ondan ilgi beklemen hata olur. aramıyorsa sen ara. gitmiyorsa sen git. bu zamana kadar böyle lduysa bundan böyle de böyle olsun varsın.

Ya ben çok üzülüyorum ama ya..... çok.....
Bence niye uzuluyorsun ki..
Bende annemi cok severdim ama annem sevgisini hic belli etmezdi..
Bir kere bile nasilsin kizim uzulme gecer ne bileyim.hic teselli etmedi..
Bosandim diye bana tavir yapti..
Bana cocuk icin katlanacaksin cile cekeceksin dedi..
Yani dayaktan oleceksin yinede katlanacksin dedi..
Amcama laf ettim diye beni enistemin ablamin yaninda ayagiyla tekmeledi..
Coktan icimdeki sevgiyi bitirdi oldurdu..
Simdi ben haftada bir kere belki ayda bir kere ariyorum..
Zaten o aramiyor..
Ben uzuldum ama gecti ..
Insan unutuyor zamanla..
Sende arama sorma birak o seni arasin..
Ben eskiden sehir disinda okurken bana telefon gelsin diye hep aglardim bir kere arayim sormazdi nadir..
Zaten arsada en fazla 5 dakka konusuruz..

Anne olamamış, bencil bir insan. Siz de üstlemeyin, bırakın ne hali varsa görsün. İhtiyacı olunca ihtiyacını karşılayıp seni huzurevine de gönderebilirim deyin.

Çok mu duygusalım bilmiyorum. üzgünüm. biraz ağladım içimi dökmek için üye oldum. 1 senelik evliyim. Son birkaç senedir ve son zamanlarda yaşadıklarımı anlatayım lütfen siz bana objektif şekilde annemi bana anlatın......
1. Ben henüz çocukken 2. evliliğini yaptı beni anneanneme bırakıp...
2. Sonra ondan da boşanıp bir süre evlenmedi ama sürekli bana kızgınlık hali vardı... Senin için kimseyle evlenmedim diyordu daha düne kadar, oysa karşısına adam gibi biri hiç çıkmadı.
3. üniversiteye gelene kadar eğer sevgilin olursa seni okutmam babanın evine gönderirim diye tehdit ediyordu üniversiteyi kazandım iyi bir bölümü ve bir ilişkim oldu ilk tepkisi "evlenesin geldi adam mı arıyosun" oldu...
4. Ben üniversite 3 teydim 3. evliliğini yaptı. Ama ne görüşmelerinden ne de olaylardan bana hiç bahsetmedi... sanki görücü usulü gibi yaptı. Ta ki evlenmelerine yakın haberim oldu oysa kuzenime anlatıyormuş ben sonradan öğrendim üzüldüm. Sanki kızacakmıydım ben de koskoca kızım niye söylemedi ki.... Romantik bi evlenme teklifi bile almış...
5. Geçenlerde dediği bi laf üzdü beni, isteseydim seni yetiştirme yurduna gönderirdim seni ben büyüttüm ama sen benim yanımda durmak yerine evlendin uzaklara gittin dedi... Belki haklı... ama bu aramızdaki sevgisizliğe sebep mi? Ben de bu söylediğinden utanır belki diye ara sıra lafı gelince söylerim sağol anne beni yetiştirme yurduna brakabilirdin bırakmadın sana çok borçluyum derim...
6. Ne üniversitede ne de şimdi beni çok nadir arar... Hep ben arıyorum. 2güne bir ararım. Ama ben aramasam o 10 gün geçer aramaz.... ben buna çok üzülüyorum kızlar...

onu anlıyorum belki de yaşadığı talihsizlikler yüzünden psikolojisi iyi değildi önceden lisede dahi beni dövmüşlüğü insan içinde küçük düşürmüşlüğü var ama ya şimdi ben 27 yaşında koca kadınım o da 47 yaşında artık çekişmeyi bırakamaz mıyız... Artık sevgi dolu olamaz mıyız.... tam 9 gün oldu aramıyor beni... bu kadın beni hiç mi özlemiyor... İnanın ona o kadar ihtiyacım var ki... ona o kadar muhtacım ki.... ama bu duygumu bildiği için mi bana şefkatli davranmıyor bilmiyorum...... Eşim de diyor sen ona ilgisiz davran bir süre tek çocuğu sensin arayacaktır diyor. Ama ben annemi çok özlüyorum kızlar. Sık sık onun yanına gidiyorum ama 1buçuk senelik evliyim 1 kere evime gelmedi ya............. Lütfen gel anne diyorum söz veremem tarih veremem çalışıyorum diyor, 2 gün izin almak çok mu zor ya :-( üvey evlat mıyım ben :cry:

Ahh aile... Aile öyle bir şeydir ki kimi zaman yüktür, vicdandır, acıdır. Atamazsın satamazsın böyle garip bir kavram.

Annen biyolojik olarak anne olmuş ama duygusal olarak anne olamamış. Her doğuran anne olamıyor gerçekten.

Ben bir annenin evladını küçük yaşta kendi annesi de olsa ona bırakıp evlenmesini annelik olarak tanımlamam. Annelikten bir haber ama kocayı kaçırmıyor. Üstelik size senin yüzünden evlenmiyorum demiş siz daha küçükken evlenmiş. Anneniz bencil hem de çok. Siz yapı olarak fazla duygusalsınız o yüzden üstüne düşüyorsunuz annenizin.

Ben annemle aram bozuk olduğunda yüzüne bile bakmazdım çok katıyım bu konuda siz öyle değilsiniz. Hem anneden hem babadan şansınız yokmuş vallahi üzüldüm yahu.

Yapılan evliliklerin suçu neden çocuklar oluyor ? Hiçbir anne veya baba bunu çocuktan çıkaramaz. Baban babalık mı yapmışta senden hayır bekliyor annen annelik mi yapmış sana laf söyleyebiliyor ? Bu kadar ezdirmeyin kendinizi size zarar veren anne babanız da olsa buna izin vermeyin. Kimsenin size böyle davranmaya hakkı yok
.

Anlattıklarınıza bakılırsa kendinden başka kimseyi seviyor bu kadın.

X