- 29 Nisan 2015
- 26.566
- 91.299
-
- Konu Sahibi fantastic10
Ben çok yoğun bir insanım ama sokakta en ufak bi anne kız görsem hemen annemi ararım, arayınca konusur anlatır vs. ama ben adım atmasam aramız kopup gidicek...............Babanıza olan hıncını sizden çıkarıyor sanki.
Her doğuran anne olmuyor ki o bambaşka bişey.
Bence üstelemeyin kafanızı başka şeylerle meşgul edin.anneniz bi temel atmamışki ilişkinize pat diye normal anne kız olabilesiniz.
Eşinize varsa işinize odaklanın
Anneanne mi büyümüştü sizi.hayattamı.onunla ilişkiniz nasılBen çok yoğun bir insanım ama sokakta en ufak bi anne kız görsem hemen annemi ararım, arayınca konusur anlatır vs. ama ben adım atmasam aramız kopup gidicek...............
ASLA öyle birşey yapamam ! Babam gelse bir bardak su vermem ama anneme yapamam. Bana karşı sevgisiz evet ama birlikte çok zor zamanlar atlattık, istiyorum ki herşeyi unutalım, artık sevgi pıtırcığı olalım...Ozaman sende uzak dur annenden belli bi zaman sonra merak eder belki...
Böyle insanlar anca yaşlandıkça elden ayaktan düşmeye başladıkça bi evladı olduklarını hatırlarlar... onuda aklı başına geldiği için değil çocuğunun kendisine bakacağını düşünür...
Bir gün bana ihtiyacın olursa o günde ben yokum de annene...
Hayatta, onunla iyiyiz, anneannem okuma yazma bilmez ama sokağa iner birini çevirir yoldan şu telefondan torunumu çeviriver bana der arar beni sağolsun, ben de hep ararım onuAnneanne mi büyümüştü sizi.hayattamı.onunla ilişkiniz nasıl
Belli ki ilk evliliginden sonra psikolojisi bozulmus. Bazi kadinlar ayrilinca cocuklarindan da soguyor. O adamin cocugu gozuyle bakiyorlar. Aslinda sizin anneye denecek cok sozunuz varda neyse saygiyi bozmaya gerek yok. Bende bir anneyim 46 yasindayim. 22 yasinda oglum var. Oglum 5 yasindaydi ayrildigimizda. Empati kuruyorum annenizin yerine koyuyorum kendimi. Ben yapamam yaaa. Ben tek basima cirpindim oglumu buyutmek ve guzel yetistirmek icin. Simdide o benim etrafimda pervane. Esiniz dogru soyluyor aramayin sormayin. Ozlediginizi bile belli etmeyin. Siz tepki verdikce o kacacaktir. Evliliginize mutlulugunuza bakin sizinde artik bir yuvaniz var. Boyle seyleri takarak huzurunuzu kacirmayin derim.Çok mu duygusalım bilmiyorum. üzgünüm. biraz ağladım içimi dökmek için üye oldum. 1 senelik evliyim. Son birkaç senedir ve son zamanlarda yaşadıklarımı anlatayım lütfen siz bana objektif şekilde annemi bana anlatın......
1. Ben henüz çocukken 2. evliliğini yaptı beni anneanneme bırakıp...
2. Sonra ondan da boşanıp bir süre evlenmedi ama sürekli bana kızgınlık hali vardı... Senin için kimseyle evlenmedim diyordu daha düne kadar, oysa karşısına adam gibi biri hiç çıkmadı.
3. üniversiteye gelene kadar eğer sevgilin olursa seni okutmam babanın evine gönderirim diye tehdit ediyordu üniversiteyi kazandım iyi bir bölümü ve bir ilişkim oldu ilk tepkisi "evlenesin geldi adam mı arıyosun" oldu...
4. Ben üniversite 3 teydim 3. evliliğini yaptı. Ama ne görüşmelerinden ne de olaylardan bana hiç bahsetmedi... sanki görücü usulü gibi yaptı. Ta ki evlenmelerine yakın haberim oldu oysa kuzenime anlatıyormuş ben sonradan öğrendim üzüldüm. Sanki kızacakmıydım ben de koskoca kızım niye söylemedi ki.... Romantik bi evlenme teklifi bile almış...
5. Geçenlerde dediği bi laf üzdü beni, isteseydim seni yetiştirme yurduna gönderirdim seni ben büyüttüm ama sen benim yanımda durmak yerine evlendin uzaklara gittin dedi... Belki haklı... ama bu aramızdaki sevgisizliğe sebep mi? Ben de bu söylediğinden utanır belki diye ara sıra lafı gelince söylerim sağol anne beni yetiştirme yurduna brakabilirdin bırakmadın sana çok borçluyum derim...
6. Ne üniversitede ne de şimdi beni çok nadir arar... Hep ben arıyorum. 2güne bir ararım. Ama ben aramasam o 10 gün geçer aramaz.... ben buna çok üzülüyorum kızlar...
onu anlıyorum belki de yaşadığı talihsizlikler yüzünden psikolojisi iyi değildi önceden lisede dahi beni dövmüşlüğü insan içinde küçük düşürmüşlüğü var ama ya şimdi ben 27 yaşında koca kadınım o da 47 yaşında artık çekişmeyi bırakamaz mıyız... Artık sevgi dolu olamaz mıyız.... tam 9 gün oldu aramıyor beni... bu kadın beni hiç mi özlemiyor... İnanın ona o kadar ihtiyacım var ki... ona o kadar muhtacım ki.... ama bu duygumu bildiği için mi bana şefkatli davranmıyor bilmiyorum...... Eşim de diyor sen ona ilgisiz davran bir süre tek çocuğu sensin arayacaktır diyor. Ama ben annemi çok özlüyorum kızlar. Sık sık onun yanına gidiyorum ama 1buçuk senelik evliyim 1 kere evime gelmedi ya............. Lütfen gel anne diyorum söz veremem tarih veremem çalışıyorum diyor, 2 gün izin almak çok mu zor ya :-( üvey evlat mıyım ben
böyle uzun açıkladığınız için teşekkür ederim, hani saplantılı aşıklar olur ya sanki aşığım anneme ona ne trip atabiliyorum ne de umursamazlık yapabiliyorum, ama sizin durumunuz da cidden kötüymüş...Psikolojisinin bozuk olması sizin suçunuz değil. Üstelik senin çocuğun olsa psikolojin bozuk olsa o bunu çekmek zorunda değil. Senin annen benimkinin yanında melek. Benimki abime tapar bana binbir dolap. Akıl sağlığını korumakla yükümlü olan annen. Sen psikolojisi bozuk diye buna katlanmak zorunda değilsin. Ki senin için katlanmasaydı sanamı sordu. Ben yarın öbür gün kendimede hak göremiyorum daha şimdiden. 9 ay karnımda taşıdım bile demem. Sonuçta o seçmedi. Ben çocuk istedim. ve daha doğmadan inşallah mutlu ve iyi bir çocuk olur diye dya ediyoru. Her anne evladını sever diye birşey yok. Zaten bence herkes anne olmamalı diye düşünüyorum. Ama çevre baskısı yüzünden doğuran çok insan var. Herkese annelik vasfı yakışmıyor. Sizde umursamayın aramayın baksın keyfine. Psikolojisi bozuk diye katlanmak zorunda değilsiniz. Kendi psikolojinizi düşünün ve ilerde çocuğunuz olduğunda onada mutsuz bir anne ile karşılaşmasın. Sizi üzenlerden uzak durun.İnsanın annesi olunca zor oluyor çok üzülüyorsun anlıyorum amaöbür türlü daha çok üzülürsün.
Emek veren annedir.bazen anneanne olur bazen babaanne.ben olsam anneanneye daha çok odaklanırdımHayatta, onunla iyiyiz, anneannem okuma yazma bilmez ama sokağa iner birini çevirir yoldan şu telefondan torunumu çeviriver bana der arar beni sağolsun, ben de hep ararım onu
Belli ki ilk evliliginden sonra psikolojisi bozulmus. Bazi kadinlar ayrilinca cocuklarindan da soguyor. O adamin cocugu gozuyle bakiyorlar. Aslinda sizin anneye denecek cok sozunuz varda neyse saygiyi bozmaya gerek yok. Bende bir anneyim 46 yasindayim. 22 yasinda oglum var. Oglum 5 yasindaydi ayrildigimizda. Empati kuruyorum annenizin yerine koyuyorum kendimi. Ben yapamam yaaa. Ben tek basima cirpindim oglumu buyutmek ve guzel yetistirmek icin. Simdide o benim etrafimda pervane. Esiniz dogru soyluyor aramayin sormayin. Ozlediginizi bile belli etmeyin. Siz tepki verdikce o kacacaktir. Evliliginize mutlulugunuza bakin sizinde artik bir yuvaniz var. Boyle seyleri takarak huzurunuzu kacirmayin derim.
amin.... teşekkür ederimÇok üzüldüm gerçekten. Anneniz de babanız da nasıl bir evlilik geçirdilerse kendi evlatlarından bilmisler sanki olanları. Evlat ya evlat. Asıl onlar mahvetmiş sizin hayatınızı çocukluğunuzu. Bundan sonra eşiniz çok mutlu etsin sizi , dileğim bu.
Anne olsanız bebeğiniz size çok güzel arkadaş olur. Anneye olan özleminizi kendi evladınıza verirsiniz.
Bende umursamamzlık yapamıyorum. Ama baktım bana kötü geliyorlar uzak durdum. 1 senedir görüşmüyorum konuşmuyorum. Çok üzülüyorum, ağlıyorumda. Ama barışınca herşey daha kötü oluyor. Elini verince kolunu alamıyorsun. İnsan annesinin böyle olmasını hazmedemiyor. Bu sadece sizin takıntınız değil. Bir anne nasıl böyle olur böyle yapar diye çok ağladım ben. Allah sabır versin size. İnsan annelere konduramıyor. Ama bu dünyada herkes iyiyse kötü insanlar nerde diye düşünmek lazım. Sizi üzmesine izin vermeyecek kadar görüşmeye çalışın. Oda az özböyle uzun açıkladığınız için teşekkür ederim, hani saplantılı aşıklar olur ya sanki aşığım anneme ona ne trip atabiliyorum ne de umursamazlık yapabiliyorum, ama sizin durumunuz da cidden kötüymüş...
Oysa kurban bayramı için eşime ısrar ettim 15 gün kadar onda kalacaktık.... Eşime karşı iyi davranıyor ama bana bi kızgınlığı var acaba bende mi bi sorun var......... bilmiyorum.......
Benden size bir anne nasihati anneniz ile ilgili herseyi esinize soylemeyin. Dunyanin en kotu annesi olsa bile. Rahmetli annemin bir sozu vardi. Hersey erkek kismina soylenmez diye. Sonra doner dolasir basina kakar derdi. Belki ilerde siz anneyle iyi olursunuz. Bu sefer esiniz takar anneye. Bisi dedigindede zorunuza gider. Kollayamazsinizda sende diyordun der.çok teşekkür ederim, büyük konuşmayayım ama benim de çocuğum olsa uzaklara evlense, bir kere evine gitmesem kafayı yerim diye düşünüyorum, çalıştığı için beni okuttu evlenirken ufak da olsa yardım etti ama sanki bunları hep toplum baskısıyla yaptı gibi... içinden geldiği için değil.............. Evine yeğenleri kardeşleri gelir sofralar düzer, ama biz gideriz tarhana çorbası makarna koyar o vakit ne eşim ne ben en ufak kalbimizi bozmuyoruz ama şimdi kırgınım hep aklıma geliyor bunlar....
çook haklısınız. Çoğu zaman söylemiyorum ama bazen patlıyorum malesef,,,Benden size bir anne nasihati anneniz ile ilgili herseyi esinize soylemeyin. Dunyanin en kotu annesi olsa bile. Rahmetli annemin bir sozu vardi. Hersey erkek kismina soylenmez diye. Sonra doner dolasir basina kakar derdi. Belki ilerde siz anneyle iyi olursunuz. Bu sefer esiniz takar anneye. Bisi dedigindede zorunuza gider. Kollayamazsinizda sende diyordun der.
İnşallah iyi bir anne olabilirm... Evet babama benziyorum tip olarak belki de ondandır. Dediğinizi yapıyorum yıllardır, benim annem de böyle işte deyip sevgimi ilgimi karşılıksız sunuyorum. Ama bazen çok ihtiyaç duyuyorum. Yani bunun bi çözümü yok biliyorum, böyle gelmiş böyle gidecekSanırım tip olarak babanıza benziyorsunuz ve annenizinde babanızla pek güzel anısı yok kanımca,ve kafasında babanıza karşı oluşturduğu antipatiyi size karşıda hissediyor,kendiyle çatıştığına eminim ve bu duyguları aşmak istiyip aşamadığına,bir uzmandan destek alsanız beraber belki sorun çözülecektir..
Anne sevgisine muhtaç olmanızıda anlıyorum,ama siz yinede üzmeyin kendinizi,annenizin psikolojiside iyi değil belli ki,mutlu görünsede onunda dolduramadığı boşluklar vardır içinde,siz benim annemde böyle işte diyerek,yinede sevginizle onu iyileştirip kazanmaya çalışın...
Eminim siz çok iyi bir anne olacaksınız...