İmkanım olsa direkt 9. aya da bağlayabilirim aslında :) daha büyüyecem, sırt ağrıları başlayacak, yok çişimi tutamayacam, yok midemi bulandıracak falan. Ki bide ben de migren var, sorun tutmadan bunca ayı nasıl geçirecem falan filan. İmkan olsa cidden 9. aya zıplardım şimdiden :)11 e gel hemen
11. Haftada artık sadece sabahları kusmam oluyor (ve evet buna şükrediyorum, çok mutluyum)
Belki sende de öyle olur
5-10 haftalar arası benim de tek yakarışım nolur yeter bugün artık bulanmasın lütfennnnnn şeklindeydi.
İnsan hayatı sorguluyor gerçekten :)
Aynen cokk dogru anlatmissin.Bence sıkıntı bizim nesil fazla okuyo netten bakıyoruz kitaplar okuyoruz işin teori kısmına o kadar takılmışız ki proje gibi oldu çocuklar bence biraz annelerimizin yöntemleriyle harmanlamamız gerek,o bebe sümüğünü kolunada silecek domates ekmekle parkta da oynayacak vitrin süsü gibi çocuk yetiştiriyoruz,boşa çok para harcıyoruz bi kere bebek mevlüdü diş buğdayı yok baby shower 6 aylık kınası...bunlar hep magnet hediye pasta bilmem ne özetle para yani
Herkesin çocuğu prens prenses koalina öğretmen daha iyi bilir bu sendroma yakalanmış ana babaları, acilen geleneksel kalıplara yaklaşmamız gerek
Oğlum 7 yaşına kadar zayıftı, iştahsızdı, ne çileler çektim. Ne eleştirildim 7 yaşında çocuğa zorla yediriyorum diye. Ama hasta olacak seviyede yemiyordu. Kaşıkla veriyordum ağzına. Şimdi 9 yaşında, birden gürbüzleşti, tam kilosunda, maşallah. Yemeği de ben söylemeden kendisi acıktım diye geliyor, çok şükür. Hiç kaygılanmaya gerek yok, zamanla hepsi çözülüyorMükemmel olmak zorunda da değilsin ben ne zaman kasıntılığı bıraktım o zaman oğlum da ben de rahat ettik, düzeni olsun diye uyku saatini 1 dk geçse stres oluyodum çocuk hepten mızmız oluyodu ya da yemek konusu, sanki acından ölecekmiş gibi davranıyodum, 4 yaşına girdi hala zayıf ama umrumda değil 2 senedir, evet benim çocuğum zayıf ve hep zayıf olacak muhtemelen, sağlıklı ve mutlu olması önemli
Ya inan sana arkadaş bile olacak 4 yaşında oğlum var yeri geliyo birlikte atlayıp gidiyoruz vakit geçiriyoruz çok mutlu oldum inş sende olursun bende çok isteyerek hamile kalmıştım ama öğrendiğim an bunalıma girmiştim eski hayatım geri gelmeyecek falan filan geri dönüşü yok artık diyeYani evet. Butun arkadaslar benim ne kadar sabirli oldugumu soyler, bir cok cocuk seviyorum diyen ogretmene gore daha anlayisli ve sabirliyim cocuklara karsi. Ama onlari bir sure goruyorum ve bitiyor. Kendi cocugumla surekli birlikte olacagim, sabrim yetecek mi, hakettigi gibi davranamazsam cok pisman olurum gibi dusunceler.
Eminim ki sorunsuz bir hamilelik de gecirecegim. Ne bulanti ne agri ne kanama, cok istesem bunalrin hepsini yasar nasil uzerine titrerdim ama istemiyorum ya sanki su an yok gibi hic bir negatif his yok yazik yavrum
Bence sen dış mihrakların oyunusunbende artık haberlerde orda burda çocukların çöp konteynrlarından çıkmasından sıkıldım. ciğer kalmadı. benimde endişem bu.
Ya işte kanguruya/bebek arabasına koy çık olayı da beni tam anlamıyla rahatlatmıyor. Yine kontrolünde,gözetiminde olması gereken bir yavrucak var. Yani beynin her türlü yine meşgul oluyor.2 çocuğum var ve hala içimde bir canlı büyütmek düşüncesi yani hamilelik ürpertici geliyor bana :)
2 gebeliğimde de daha 5. Haftada oyy anası kurban olsun durumuna girmedim. Kucağıma alıp emzirme kadar pek bir şey hissedemedim. Hatta emzirmek itici geliyordu nedense.
Ama doğumdan sonra bir nur indi bana
Emzirdikçe bağlandım. Evet çok zor annelik. Hayatın boyunca kendini arka plana atabilirsin, yeri gelir yapamıyorum ben diye ağlarsın ama 1 saat sonra ağzından salya akar ona bakarken :)
Bir de benden sana tavsiye pimpirik anne olma. Bırak bebek sana uysun biraz. Koy kanguruya gez dolaş. Yok uyku saati 3 dk geçti yok yedi yemedi muhabbetlerine çok girersen hayat sana zindan olabilir .
Anne olan da olmayan da bu kaygıları yaşıyor. Tüp bebekle hamile kaldım kızım doğdu o kadar çok istememe ugrasmama rağmen ilk anda annem kuzum diye sevemedim. Tamam çok özveri gösterdim ama o duygu başka bi şey. Ve zamanla çok hizlica gelişiyor. Evet zor . Yükü ağır. Hayatın kisitlaniyor. Kabul ama güzel yanları daha fazla. Ama tabi siz yine de bi uzmandan destek alın. Deli gibi çocuk isteyenlerde de çocuğu kabul edememe gibi durumlar söz konusu olabiliyor. Bu yüzden yavaş yavaş sindire sindire kabul edin bunuOncelikle cocuk sahibi olmak icin cabalayanlardan ozur dileyerek konuyu aciyorum. Eminim ki hosunuza gitmeyecek ama belki beni anlayacak 3-5 kisi olacaktir umuduyla konuyu aciyorum.
Normalde cocuk istemeyen, bu sebeple esimle evlenmiss biriyim. O da cocuk istemiyordu. Yakin zamanlarda cocuk yapmasam pisman olur muyum, ileriki yaslarda uzulur muyum, aile bagi arar miyim diye dusunceler sarmisti hatta buraya konu da acmistim. Uzerinden cok gecmeden plansiz bir sekilde hamile kaldigimi ogrendim. (burada neden plansiz oldugunu uzun uzun yazip sildim insanlara cinsel hayatimla ilgili ayrinti vermek hos olmaz diye dusundum). 2-2.5 senedir hamile kalmamis olan ben bu dusuncelere kapilinca hamile kalarak ilahi bir mesaj oldugunu falan dusundum. Doktora da gidince ikiz ihtimali oldugunu, kesenin gelisiminin ileride oldugunu ancak kalp atisi icin daha sonra gidecegimizi ogrenince hepten saskin ne yapacagini bilemez bir durumdaydim.
Bunu ogreneli 1 haftayi biraz gecti. Ilk 3-5 gun notr kaldim. Esimse ne karar verirsem vereyim yanimda olacagini boyle bir kararda kendisinin asla etkisinin olmayacagini soyledi. Bense artik karar asamasini coktan gectigimizi olusmus bir canli ve ciddi bir sebep yokken de aldiramayacagimi dusunerek herkese soyledim. Insanlar mutlu oldukca mutlu olurum zannediyordum ama 3 gundur her gun dakika agliyorum.
Ya bakamazsam? Ya bana yuk gibi gelirse? Milletin bebegi annesinin mutlulugunu hissederken benimki uzuntumu hissediyor diye de agliyorum. Bu yeterlilikte degil miyim, pisman olur muyum, hayatimi kisitladigi icin kotu davranir miyim diye dusunmekten kafayi yedim.
3 gundur esime ben cok kararsizim ve iyi degilim diyorum. O cocuk istemeyen adam kac gundur butun evin isini yapiyor, hava alalim diye bir yerlere goturuyor, eglenceli olacak, guzel olacak, evet benim de tercih ettigim bir sey degildi ama artik olmus zevk almaya bakacagiz, dunyaya iyi bir insan birakmak istiyorum, bizim gibi dusunceler cogalmali gibi seyler soyluyor. Onun tek derdi maddi olarak yetememek ve saglik problemi olursa uzuntuden guclu duramayacak olmasiymis. Bu sebeplerle cocuk istemiyormus. Benimkiyse tamamen bencillik. Anlamadigi ben daha yetistirme kismina gelemedim bile. Dogunca ya emzirmek istemezsem gibi bir suru takintilarim olustu. Artik buhun de mutsuz gorunce beni bana ne bicim kadinsin bu konularda bir erkegin sana telkin vermesi cok mantiksiz, o bebek dogunca yuzune tukurecek gibi seyler soylemeye basladi. Gecen gun de daha bos minicik bir kesenin gorundugu ilk ultrason kagidini atmistim. Sonucta bebek ultrasonu falan degil. Onu copten bulup bana ruhsuz duygusuz sen nasil atarsin diye bir suru laf saydi. Planli bir bebek olmadi ama bu kadar da degil diyerek aldi ve sakladi. Yani su an esim beni cok sasirtiyor, bense igrenc bir mahlukmusum gibi hissediyorum.
Bir de internetten acaba anne olmaktan pisman olan var midir diye baktim bir suru manasiz yazi okudum ve daha da korktum. Gercekten anne olmaktan sikilan, kacip giden, cocuguna kotu davranan anneler varmis. Ya bende de bu annelik duygusu olusmazsa?
Yakinda psikologa da gitmeyi dusunuyorum ama bilmiyorum biraz tokat atilmasina mi ihtiyacim var yoksa birinin omuzunda aglamaya mi. Kizip dovseniz mi yoksa bunlar bormal her sey guzel olacak mi deseniz inanin bilmiyorum.