Anneligi Beceremedim Diyen Var Mi ?

Bence siz en iyi annelerden biri olacaksınız .

Vasıfsız çoğu çayıra salıp büyütecek biri değilsiniz .
Bunu endişelerinizden anladım .

İnanın çok şanslı bir bebek olacak ve dünyaya faydası olan bir birey bırakacaksınız arkanızda .

Lüften artık keyfine bakın hamileliğinizin.

Aşerin , mızmızlanın , canım şunu çekti bunu çekti moduna girin inanın herşey güzel olacak .

Oncelikle cocuk sahibi olmak icin cabalayanlardan ozur dileyerek konuyu aciyorum. Eminim ki hosunuza gitmeyecek ama belki beni anlayacak 3-5 kisi olacaktir umuduyla konuyu aciyorum.
Normalde cocuk istemeyen, bu sebeple esimle evlenmiss biriyim. O da cocuk istemiyordu. Yakin zamanlarda cocuk yapmasam pisman olur muyum, ileriki yaslarda uzulur muyum, aile bagi arar miyim diye dusunceler sarmisti hatta buraya konu da acmistim. Uzerinden cok gecmeden plansiz bir sekilde hamile kaldigimi ogrendim. (burada neden plansiz oldugunu uzun uzun yazip sildim insanlara cinsel hayatimla ilgili ayrinti vermek hos olmaz diye dusundum). 2-2.5 senedir hamile kalmamis olan ben bu dusuncelere kapilinca hamile kalarak ilahi bir mesaj oldugunu falan dusundum. Doktora da gidince ikiz ihtimali oldugunu, kesenin gelisiminin ileride oldugunu ancak kalp atisi icin daha sonra gidecegimizi ogrenince hepten saskin ne yapacagini bilemez bir durumdaydim.
Bunu ogreneli 1 haftayi biraz gecti. Ilk 3-5 gun notr kaldim. Esimse ne karar verirsem vereyim yanimda olacagini boyle bir kararda kendisinin asla etkisinin olmayacagini soyledi. Bense artik karar asamasini coktan gectigimizi olusmus bir canli ve ciddi bir sebep yokken de aldiramayacagimi dusunerek herkese soyledim. Insanlar mutlu oldukca mutlu olurum zannediyordum ama 3 gundur her gun dakika agliyorum.
Ya bakamazsam? Ya bana yuk gibi gelirse? Milletin bebegi annesinin mutlulugunu hissederken benimki uzuntumu hissediyor diye de agliyorum. Bu yeterlilikte degil miyim, pisman olur muyum, hayatimi kisitladigi icin kotu davranir miyim diye dusunmekten kafayi yedim.
3 gundur esime ben cok kararsizim ve iyi degilim diyorum. O cocuk istemeyen adam kac gundur butun evin isini yapiyor, hava alalim diye bir yerlere goturuyor, eglenceli olacak, guzel olacak, evet benim de tercih ettigim bir sey degildi ama artik olmus zevk almaya bakacagiz, dunyaya iyi bir insan birakmak istiyorum, bizim gibi dusunceler cogalmali gibi seyler soyluyor. Onun tek derdi maddi olarak yetememek ve saglik problemi olursa uzuntuden guclu duramayacak olmasiymis. Bu sebeplerle cocuk istemiyormus. Benimkiyse tamamen bencillik. Anlamadigi ben daha yetistirme kismina gelemedim bile. Dogunca ya emzirmek istemezsem gibi bir suru takintilarim olustu. Artik buhun de mutsuz gorunce beni bana ne bicim kadinsin bu konularda bir erkegin sana telkin vermesi cok mantiksiz, o bebek dogunca yuzune tukurecek gibi seyler soylemeye basladi. Gecen gun de daha bos minicik bir kesenin gorundugu ilk ultrason kagidini atmistim. Sonucta bebek ultrasonu falan degil. Onu copten bulup bana ruhsuz duygusuz sen nasil atarsin diye bir suru laf saydi. Planli bir bebek olmadi ama bu kadar da degil diyerek aldi ve sakladi. Yani su an esim beni cok sasirtiyor, bense igrenc bir mahlukmusum gibi hissediyorum.

Bir de internetten acaba anne olmaktan pisman olan var midir diye baktim bir suru manasiz yazi okudum ve daha da korktum. Gercekten anne olmaktan sikilan, kacip giden, cocuguna kotu davranan anneler varmis. Ya bende de bu annelik duygusu olusmazsa?

Yakinda psikologa da gitmeyi dusunuyorum ama bilmiyorum biraz tokat atilmasina mi ihtiyacim var yoksa birinin omuzunda aglamaya mi. Kizip dovseniz mi yoksa bunlar bormal her sey guzel olacak mi deseniz inanin bilmiyorum.
Korkularınızın benzerleri tüm kadınlarda oluyor.
Ama o minnoş doğunca insana bir güç geliyor inan bana .
Tam diyecektim psikolog ve destek almalısın ,kendin yazmışsın zaten.
Olmuşken doğur derim ,haddime değil ama aldırırsan daha beter tedaviye ihtiyacın olabilir

Ya işte kanguruya/bebek arabasına koy çık olayı da beni tam anlamıyla rahatlatmıyor. Yine kontrolünde,gözetiminde olması gereken bir yavrucak var. Yani beynin her türlü yine meşgul oluyor.
Tabiki meşgul olacak beyin. Sana muhtaç el kadar bebe var :) ama afedersin b.kunu çıkartıp çocuk 5 dk geç uyusa kıyamet kopacakmış gibi davranan anneler var. 5 kaşık yoğurt yemesi gerekiyordu ama 3 kaşık yedi diye dövünenler de:KK53:

Biraz rahat olmak gerekiyor. Evet ilk çocukta çok daha titizleniyorsun o bir gerçek. Şimdiki aklım olsa ilkinde de aynı davranırdım.

İlk bebeğinde sütün yetmiyor mu dediklerinde ağlardım mesela. İkincide evet yetmiyor diyordum :halay: ya da şunu şöyle yap diyenlere aa haklısın hemen yapayım diyip kendi bildiğimi okuyordum. Hiç kimsenin modumu düşürmesine izin vermedim.

Tabiki meşgul olacak beyin. Sana muhtaç el kadar bebe var :) ama afedersin b.kunu çıkartıp çocuk 5 dk geç uyusa kıyamet kopacakmış gibi davranan anneler var. 5 kaşık yoğurt yemesi gerekiyordu ama 3 kaşık yedi diye dövünenler de:KK53:

Biraz rahat olmak gerekiyor. Evet ilk çocukta çok daha titizleniyorsun o bir gerçek. Şimdiki aklım olsa ilkinde de aynı davranırdım.

İlk bebeğinde sütün yetmiyor mu dediklerinde ağlardım mesela. İkincide evet yetmiyor diyordum :halay: ya da şunu şöyle yap diyenlere aa haklısın hemen yapayım diyip kendi bildiğimi okuyordum. Hiç kimsenin modumu düşürmesine izin vermedim.
Ayyy bu dediğiniz uyku 5 dk geç kaldı, 5 kaşık değil 3 kaşık yedi, seni 2 saat geçti emmedi(1 yaşındaki bebek için bu) manyaklıklarını benim eşim yaptı hep yaaa :hasta:
Nasıl bir annemsiyle evliymişim ben meğer :eek:
Okudukça burdan kendime çok acıyorum walla:/

Ayyy bu dediğiniz uyku 5 dk geç kaldı, 5 kaşık değil 3 kaşık yedi, seni 2 saat geçti emmedi(1 yaşındaki bebek için bu) manyaklıklarını benim eşim yaptı hep yaaa :hasta:
Nasıl bir annemsiyle evliymişim ben meğer :eek:
Okudukça burdan kendime çok acıyorum walla:/
Bu modelden 1 adet bende de mevcut :işsiz:
Allah muhafaza ben de aynı şekilde yaklaşsaydım çocuklara herhalde 3 yaşında yürümeyi öğrenip, ilkokulda kendi kendilerine yemek yerlerdi :KK76:

Emzirmek dışında herşeyleriyle ilgilendi sağolsun. Arada sen ne rahat kadınsın suçlamalarıyla karşılaştım ama işime geldiği için amannn çok da zırt dedim :-)

Kızım 1 yaşındayken eşimin memleketine gitmiştik. Almanya dan kuzeni de gelmişti eşimin.
Çocuklarımız 2 gün arayla doğmuştu bu arada.
Ben 2-3 saatte bir şunu yedireyim bunu yedireyim diye kaygılanırken,o kadın elinde hep biberonla gezdi.
Sabah kızıma yumurtası,zeytini,peyniri,domatesi vs. Tam teşekküllü kahvaltı hazırlayıp 10 saat peşinde dolaşıp yedirmeye çalışıyordum. Bir öğün bitene kadar diğer öğünün saati geliyordu zaten.
Peki ya Almancılar ne yaptı?
Biberona sütü koyup çarşı/pazar gezdi.
Arada çocuğu bize özenip bi şeyler isteyince bahçeden mürdüm eriği koparıp veriyordu eline.
Büyük eşeklik yaptığımı anlamıştım da işte...

Ben cocuk seven biri degilimdir, tamam sevimli bebekler akilli cocuklar falan ama o aglama o ilgi istegi hic bana gore degil di... ta ki kendi kizimi kucagima alana kadar. Simdi hem kendi kizimin hem her bebegin yuzunde o buyuleyen bakislari gorebiliyorum. Insana sabir, sevkat, guc, kuvvet hepsi bir arada iniyor. Annelik duygusu gercekten insanustu bir duygu, bence bebegini kucagina aldiginda, cennet kokusunu icine cektiginde her seye degdigini anlayacaksin. Bosuna endise etme bebegin zaten kendini sana sevdirecek.

Kızım 1 yaşındayken eşimin memleketine gitmiştik. Almanya dan kuzeni de gelmişti eşimin.
Çocuklarımız 2 gün arayla doğmuştu bu arada.
Ben 2-3 saatte bir şunu yedireyim bunu yedireyim diye kaygılanırken,o kadın elinde hep biberonla gezdi.
Sabah kızıma yumurtası,zeytini,peyniri,domatesi vs. Tam teşekküllü kahvaltı hazırlayıp 10 saat peşinde dolaşıp yedirmeye çalışıyordum. Bir öğün bitene kadar diğer öğünün saati geliyordu zaten.
Peki ya Almancılar ne yaptı?
Biberona sütü koyup çarşı/pazar gezdi.
Arada çocuğu bize özenip bi şeyler isteyince bahçeden mürdüm eriği koparıp veriyordu eline.
Büyük eşeklik yaptığımı anlamıştım da işte...
Bizim millette yedirme manyaklığı var azıcık. İlkokula giderken karşı komşumuz günde 3 kere kapımızı çalardı. Biz kapıya çıkardık o da küçük kızına yemek yedirirdi bizim şebekliklerimizle. Çocuk aklımla anlayamıyordum ama sonradan dank etti. Çocuk zaten bildiğin apalaktı :KK70: baya bildiğin şişman. Hala mantığını çözemiyorum kadının :)

Duyguların düşüncelerin çok normal e bir de tabi hormonların oyunu. Ben de hayat boyu evlenmeyeceğimi düşünürdüm evlendim, asla çocuğum olmaz diye düşünürdüm şuan hamileyim..dışardan izlediğim hayatın içindeyim. Çok anne olmaya meraklı biri değildim. Hatta ilk 3 ay mide bulantısı,baş dönmesi,halsizlikle uğraştım. Düşürse üzülmem diye kendimi şartladım. Sonra sonra alışıyorsun anne olma duygusuna , hatta o hareketlerini hissedince içinde mutlu oluyorsun.(şuan bile duygulandım gözlerim doldu :KK61:) şuan heran onun için dua ediyorum, sağlıklı doğsun, iyi bir insan olsun, hayatı boyunca ayağına taş değmesin diye :)
Olumsuz duygularınızın geçeceğine inanıyorum..

Bu modelden 1 adet bende de mevcut :işsiz:
Allah muhafaza ben de aynı şekilde yaklaşsaydım çocuklara herhalde 3 yaşında yürümeyi öğrenip, ilkokulda kendi kendilerine yemek yerlerdi :KK76:

Emzirmek dışında herşeyleriyle ilgilendi sağolsun. Arada sen ne rahat kadınsın suçlamalarıyla karşılaştım ama işime geldiği için amannn çok da zırt dedim :-)
Ehehehe:) yalnız değilmişim demek. Ben de ona göre aşırı rahat kalıyorum zaten:)
Benim eşim de o kadar ilgileniyor ki kızım eşimde meme arıyor gömleğini çekiştirip :KK45:

Ehehehe:) yalnız değilmişim demek. Ben de ona göre aşırı rahat kalıyorum zaten:)
Benim eşim de o kadar ilgileniyor ki kızım eşimde meme arıyor gömleğini çekiştirip :KK45:
Zamanla kıvama geliyorlar merak etme. Görmemişin oğlu olmuş modundan çıkıyorlar :) sağlıkla büyüt minnoş kızını..

Deli gibi çocuk isteyende bile aynı korkular oluyor merak etme :)
Canlı yetiştirmek kolay değil hayatın alt üst olacak uykusuz kalacaksın kafana göre takılamayacaksın bunlar düşündüğünde ürkütüyor insanı ama nerden biliyorsun altının üstününden daha iyi olmadığını :)

Benimde gebeliğim plansızdı aynı hisleri yaşadım güya olursa olur hiç yok zaten diyordum ama oluverince hiç öyle hissetmedim ben nasıl anne olucam kendim daha çocuğum (tayin durumum vardı bide evimde değildim) evime eşime doyamadım ki daha ne çocuğu ulan diyordum eşime testi fırlatmıştım al merifetini diye oturup zırladım :)

Hatta allahın gücüne gitmesin acaba düşer mi diye bile düşündüm ama ozaman bu hislerimden çok çok uzaktım.

Şuan oğlum dünyam herşeyim servetim boynuma sarılıp öpüverince herşey bitiyor. O düşermi acaba diye düşünen ben elini arı soktu diye ortalığı ayağa kaldırdım :)

Annelik bana göre babalık gibi hamilelikte hissettiklerin kucağına aldığında hissedeceklern yanında hiçbişey. Hele kucağına al kokusunu çek sana muhtaçlığını hisset çok farklı hissedeceksin.

Şunuda söyleyim çok uykusuz kaldım doğduğu gün hastaneyi yıktı 1 hafta balkona dahi çıkamadım zombi gibiydim 4 aylıktı avm ye gittiğim gazlı kusmuklu zor bi bebekti ama geldi geçti annelik gücü olmasa asla dayanamazdın. Şimdi onun gözlerinin pırıltısında benim için hayat.

Bunaldığın anlar olacaktır eşinin desteği varsa büyükler birkaç saat bırakıp çıkmak çok iyi gelir. Zaten zorluğu 2 sene sonrası keyif :)

Sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah tebrik ederim

Oncelikle cocuk sahibi olmak icin cabalayanlardan ozur dileyerek konuyu aciyorum. Eminim ki hosunuza gitmeyecek ama belki beni anlayacak 3-5 kisi olacaktir umuduyla konuyu aciyorum.
Normalde cocuk istemeyen, bu sebeple esimle evlenmiss biriyim. O da cocuk istemiyordu. Yakin zamanlarda cocuk yapmasam pisman olur muyum, ileriki yaslarda uzulur muyum, aile bagi arar miyim diye dusunceler sarmisti hatta buraya konu da acmistim. Uzerinden cok gecmeden plansiz bir sekilde hamile kaldigimi ogrendim. (burada neden plansiz oldugunu uzun uzun yazip sildim insanlara cinsel hayatimla ilgili ayrinti vermek hos olmaz diye dusundum). 2-2.5 senedir hamile kalmamis olan ben bu dusuncelere kapilinca hamile kalarak ilahi bir mesaj oldugunu falan dusundum. Doktora da gidince ikiz ihtimali oldugunu, kesenin gelisiminin ileride oldugunu ancak kalp atisi icin daha sonra gidecegimizi ogrenince hepten saskin ne yapacagini bilemez bir durumdaydim.
Bunu ogreneli 1 haftayi biraz gecti. Ilk 3-5 gun notr kaldim. Esimse ne karar verirsem vereyim yanimda olacagini boyle bir kararda kendisinin asla etkisinin olmayacagini soyledi. Bense artik karar asamasini coktan gectigimizi olusmus bir canli ve ciddi bir sebep yokken de aldiramayacagimi dusunerek herkese soyledim. Insanlar mutlu oldukca mutlu olurum zannediyordum ama 3 gundur her gun dakika agliyorum.
Ya bakamazsam? Ya bana yuk gibi gelirse? Milletin bebegi annesinin mutlulugunu hissederken benimki uzuntumu hissediyor diye de agliyorum. Bu yeterlilikte degil miyim, pisman olur muyum, hayatimi kisitladigi icin kotu davranir miyim diye dusunmekten kafayi yedim.
3 gundur esime ben cok kararsizim ve iyi degilim diyorum. O cocuk istemeyen adam kac gundur butun evin isini yapiyor, hava alalim diye bir yerlere goturuyor, eglenceli olacak, guzel olacak, evet benim de tercih ettigim bir sey degildi ama artik olmus zevk almaya bakacagiz, dunyaya iyi bir insan birakmak istiyorum, bizim gibi dusunceler cogalmali gibi seyler soyluyor. Onun tek derdi maddi olarak yetememek ve saglik problemi olursa uzuntuden guclu duramayacak olmasiymis. Bu sebeplerle cocuk istemiyormus. Benimkiyse tamamen bencillik. Anlamadigi ben daha yetistirme kismina gelemedim bile. Dogunca ya emzirmek istemezsem gibi bir suru takintilarim olustu. Artik buhun de mutsuz gorunce beni bana ne bicim kadinsin bu konularda bir erkegin sana telkin vermesi cok mantiksiz, o bebek dogunca yuzune tukurecek gibi seyler soylemeye basladi. Gecen gun de daha bos minicik bir kesenin gorundugu ilk ultrason kagidini atmistim. Sonucta bebek ultrasonu falan degil. Onu copten bulup bana ruhsuz duygusuz sen nasil atarsin diye bir suru laf saydi. Planli bir bebek olmadi ama bu kadar da degil diyerek aldi ve sakladi. Yani su an esim beni cok sasirtiyor, bense igrenc bir mahlukmusum gibi hissediyorum.

Bir de internetten acaba anne olmaktan pisman olan var midir diye baktim bir suru manasiz yazi okudum ve daha da korktum. Gercekten anne olmaktan sikilan, kacip giden, cocuguna kotu davranan anneler varmis. Ya bende de bu annelik duygusu olusmazsa?

Yakinda psikologa da gitmeyi dusunuyorum ama bilmiyorum biraz tokat atilmasina mi ihtiyacim var yoksa birinin omuzunda aglamaya mi. Kizip dovseniz mi yoksa bunlar bormal her sey guzel olacak mi deseniz inanin bilmiyorum.
Bunun adına evham diyoruz , evham ise sorumluluk bilinci olan insanda oluşur, miktarı da ona göre değişir , yani mükemmeliyetçi biri isseniz genelde daha çok evhamla kendinizi boğarsınız , doğal duygulardır, yaşayın, bunu da çocuklar büyütüp 6 yaşına gelince oyundan boğuşmadan sonra yorulup kan ter içinde kahkahalar eşliğinde uzandığınız zaman salonun ortasına onları da sağ solunuza uzatınca komedi gibi anlatacak hep beraber güleceksiniz merak etmeyin, tecrübemle sabittir. Umarsız adamlar bir şey hissetmez ve iyi anne olamama durumu onlarda daha yüksek ihtimal . Olağan duygu durumları abartmadan yaşayın kokusunu duyunca merak etmeyin bunu mu istemedik diye kızacaksınız eşiniz ve siz :anneadayı::KK15:

Bu mutsuzluk hali hormonlardan canım ben isteyerek hamile kaldım ama aklıma binbir türlü şey geliyor ikinci çocuğa nasıl bakicam birinciye haksızlık olucakmi ikisine yetebilecek miyim ben iyi bir annemiydim ki ikinciyi istedim gibi sorular garip bir mutsuzluk depresif haller oluyor ister istemez 5ayi bitirdim ama hala sebepsiz mutsuz olduğum anlar var eşimin beni hiç anlamadığını düşündüğüm anlarda oluyo ama geciyo canım bir iyi bir kotu alisiyosun bu ruh haline normal yani birde sen planlanmamışsin şaşkınlıkla hormonlar birleşince böyle şeyler düşünmüşsun gecicek bu günler çok iyi bir anne olursun inşallah kendine yüklenme :anneadayı: tatlı hamiş

Koalina Koalina öncelikle hayırlı olsun... Bu duygu durumlarında hormonların da cok etkisi var biliyorsun değil mi..

Bir çocuğun ne kadar çok zorluğu da olsa ona hissettiğin sevgiyi başka hiçbir canlıya hissedemeyeceksin.. ve senin için hep iyi ki olacak.. sağlıkla kucağına da alırsın inşallah :dua:

Hepimiz yeri geldi bu duyguları yasadik Canım bunları dusunmen normal
Ama çok iyi bir anne olacağına eminim
Bir kaç hafta sonra kalp atışlarını dinleyince orda bir canin yaşadığını öğrenince inan bana nefes almak bile sana değişik gelicek
Hele bide kucağına alınca o kokusunu içine çekince bütün dunyan sanki o oluyor
Annelik sabır isteyen bişey saatlerce uyumasini dört gozle beklersin uyuyuncada özler gider başına onu seyredersin :confused:

Instagram annelerinden uzak durun. Bu hamilelik surecinde instagraminizi kapatin hatta. Saglikli ve huzurlu bir hamilelik gecirmek istiyorsaniz.
Hickimse tam manasiyla yetemez cocuguna.
Akisina birakin. Su akar yokunu bulur.

Daha önce yazılmış mıydı bilmiyorum ama bence bebeğinizin ultrasonda ilk kalp atışlarını duyduğunuzda heyecanlanır, kabullenirsiniz gibime geliyor. :KK68:
Şu an bir belirsizlikte var, karnınızda yokmuş gibi hissettiğiniz için.
Beklenmedik bir anda da olunca hem şaşkınlık, rehavet, hormon değişikliği derken paniklemişsiniz.
İnşallah her şey yolunda gider, güzel bir anne olursunuz. :dua:Kötüyü düşünmeyin.
Düşünsenize içinizde gittikçe büyüyen minicik eller, minicik ayaklar olacak.:anneadayı: Oyyy yenir yenirrrrr :) hele doğduktan sonraki o missss gibi bebek kokusu...:KK36:

Küçüklüğümden beri çocukları çok severim ama nasip kısmet çocuğum olmadığı için 2 yıl boyunca tedavi gördüm ve çevre baskısıyla da bu konuyu biraz takıntı haline getirdim. Sonunda tüp bebek yaptırmaya karar verdik. Eylül ayında tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım. Farkında olmadan beynimde o kadar büyütmüşüm ki bu olayı hiç bir zaman hamile kalamayacağımı düşünüyordum. Hamile kaldığımı öğrendiğimde büyük bir sürpriz yaşadım. Deli gibi çocuk isteyen ben korkmaya başladım (acaba iyi anne olur muyum, güzel yetiştirebilir miyim, ya annelik benim düşündüğüm gibi güzel birşey değilse, eşim de ben de rahatımıza çok düşkün insanlarız, gezmeyi tatil yapmayı çok severiz, ya hayatım kısıtlanırsa vs vs... Bunları düşündükçe de kendimden utanıp, çok bencilim diye ağlıyordum). İlk haftalar çok garip, şaşkınlık, sevinç, korku, endişe içinde geçti. Ama insanoğlu çok garip bir şekilde içinde bulunduğu olaylara kolay adapte oluyor. Bir de hamilelikte hormonlar değişiyor gibi şeylere anlam veremezdim. Belki inanmayacaksınız ama hormonlar insanı o kadar değiştiriyor ki. Sanki kendinizi 40 yıllık anne sanarsınız. Sadece biraz zamana ihtiyacınız var. Rabbim bizi o kadar mükemmel bir denge içinde yaratmış ki, saat gibi tıkır tıkır işliyor bedenimiz. Zaten öyle olmasa, bu kadar insan iyi anne olamazdı. Çünkü annelik gerçekten zor. Ha kötü anneler yok mu, tabiki var ama siz bütün bunları sorguladığınıza göre çok iyi bir anne olacaksınız bence. Şubat ayında maalesef kızımı kaybettim ve 20 şubatta o gün dünyanın en en en annesi bendim. Öyle bir duygu yoğunluğu olamaz. İnsan hiç görmediği, dokunmadığı birini bu kadar sevebilir mi... Kızımla geçirdiğim o 5 ay hayatımda yaşadığım en güzel deneyimdi..

Sağlığınıza beslenmenize dikkat edin. Bir süre bunları düşünmemeye çalışın ve havalarda güzel, sizi iyi hissettirecek şeyler yapmaya çalışın. Emin olun 3 ay sonra herşey yoluna girecek.

X