Anneligi Beceremedim Diyen Var Mi ?

Ben iyi bir anne olacağinizi düşünüyorum bu kadar ince detay düşündüğünüze göre ilgili olacaksınızdır:) kendimden örnek verecek olursam çok istememe kaç yil bekleyip olmamasına rağmen hamile kaldığımı öğrenince hüzün kapladi heryerimi eşimden bile soğudum bi ara,kabullenemedim anneme ben hazır değilmişim falanda demiştim nitekim doğdu kızım doğurduğum zamanki düşüncelerimle hamilelikteki farklıydı. Şu andada sevgisi benim için paha biçilemez.Ama hamilelikten ötürü zor bir lohusalık geçirdim size tavsiyem psikolojik destek almanız ayrica Ultrason kağitlarinin hiçbirinide atamadim ben de

Mükemmel olmak zorunda da değilsin ben ne zaman kasıntılığı bıraktım o zaman oğlum da ben de rahat ettik, düzeni olsun diye uyku saatini 1 dk geçse stres oluyodum çocuk hepten mızmız oluyodu ya da yemek konusu, sanki acından ölecekmiş gibi davranıyodum, 4 yaşına girdi hala zayıf ama umrumda değil 2 senedir, evet benim çocuğum zayıf ve hep zayıf olacak muhtemelen, sağlıklı ve mutlu olması önemli

Ehehehe:) çok iyiymiş sizin durum
Ben de ilk zamanlar teyzem diye seviyordum. Şimdi annem,kızım demek bile tuhaf geliyor. Direkt ismiyle sesleniyorum ya da boncuğum diyorum

Teyzem mi
Ona da alışırım elbet ama şimdiden kendime neden yükleneyim?
"Anne" şu an bana çok ağır bir sıfat gibi geliyor. Zamanla illaki o role bürüneceğim
Çok yükleniyolar kadınlara. Herkes cefakar olmak zorunda mı?
Annem bana hep "ben çocuklarım için yaşıyorum, sizlerden başka düşüncem yok, benim hayatım bitti artık" derdi. Bunu kötü anlamda söylemezdi, kendini böyle iyi hissediyordu. Ben de ona neden hayatın bitsin ki derdim. Ta o zamandan böyle olmam bi gün çocuğum olursa diye düşünmüştüm. Neden hayatım bitsin ya, beraber güzel bi hayat yaşayalım. O da benim hayatıma ortak olsun

:))))
İşte hep öyle dayatılmış. Annelik kutsal, annelik kadının içinde var falan. Valla içimde varsa da benim haberim yok, yeni öğrenicem :)

bişey daha söylicem ilk görüşte aşk kısmını ben de yaşamadım, planlıydı, deli gibi istenen bir bebekti ama gene de insan bu benim mi aman Allahım falan diyo,bence çoğu kadın bu duyguları yaşıyo ama toplumsal baskı nedeniyle itiraf edemiyo, çünkü biz kutsal anneyiz ne demek kakadan kusmuktan tiksinmek ne demek şikayet etmek

O konu bambaska bir seydibaylar once acilmis ama hamilelik takvimini goren arkadaslar sormuslardi. Orada kisa bir konusma oldu. Ilk ogrenmem bile bir soktu benim. Adetim sadece 1 gun gecmisti ve suphelenecegim bir sey yoktu tamamen geyik olsun diye evde daha once aldigim gebelik testini kullandim. Kabak gibi cift cizgiyi gorunce sok olmustum. Daha yeni geldim ne ara hamile kalmis olabilirim diye dusundum. Esim testin bozuk olduguna karar verdi. Internetten bakinca kanser durumlarinda da olabilecegini ogrendim. Yakin zamanda bir kemik tumoru ameliyati olmustum, iyi huylu denmisti ama belki de kanserimdir diye dusundum. Yani oyle bir sok dusunun.
Esim zaten taniyamiyorum, cok tepki verecegini dusunmustum su an hamis hamis diye dolasiyor. Elbise alacakmis ay ay fotograflarimi cekecekmis gibi isin geyiginde.

Sanirim cok dusunmemek lazim. Olan olmus artik diye dusunemedim henuz ama bir sure sonra alisirim umuyorum. Neyse ki bir adim onumdesin )

Allahim su an 4 yas bana o kadar kocaman geliyo ki
Ben muhtemelen cok kasarim baslarda cunku ailem de olmayacak yanimda. Kaynanayla da nereye kadar? Sonra baslasin bakici bulma derdi.
Cok yorucu

Bence çevremizde o kadar çok uzman ve akıl veren var ki, içimizden gelen duygular bize garip geliyor, her anne fabrikadan çıkmış gibi aynı olamaz. Kimi aşırı korumacı olur, kimisi özgür olsun ayakları üstünde dursun der, kimi başarılı olsun ister, kimi mutlu olsun ister ki bence Allah da herkese de bakabileceği bir evlat verir. Evladın da insan için bir imtihan bir tekamül olduğunu düşünüyorum. Çok isteyerek ve severek hamile kaldım ilk yavruma, ama büyütürken yaşadığım zorluklar hep acaba dedirtti bana, alerjik bir bebekti, diş çıkarma dönemini, 2 yaş sendromunu zor atlattık, konuşma konusunda geriden geldi. Eleştiren çok oldu, kendi kendimi beğenmediğim de çok oldu, annemin neler çektiğini düşünüp ağladığım çok oldu ama ne olursa olsun evladım anne deyip sarıldığında o kadar mutluyum ki, ben mükemmel anne değilim olamayacağım ama evladımın en güvendiği en sevdiği kişiyim şuanda, bu sevgiyi anlatmak çok mümkün değil çünkü onlar farklı seviyorlar, sanki o göbek bağını kesmemişler gibi geliyor bana. İkinci çocuğum yakında doğacak ve plansız, belki de bu sebepten hastane kontrollerine bile doğru dürüst gidemedim, ama onu da çok seveceğimi biliyorum. Henüz doğmadan görmeden sevmek zor, heyecan olabilir merak olabilir ama kucağınıza aldığınızda size gülümsediğinde, uyurken onu izlediğinizde minicik ellerine baktığınızda anne olduğunuzu hissedeceksiniz. Bence o zamana kadar sağlığınıza özen gösterin, bebek bakımıyla ilgili kitaplar okuyun, negatif düşünceler hormonlarla da alakalı bence, ben de ilk aylarda çok depresiftim sonradan düzeliyor insan özellikle karnı büyüdükçe tekmeleri hissettikçe :) Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Ben muhtemelen cok kasarim baslarda cunku ailem de olmayacak yanimda. Kaynanayla da nereye kadar? Sonra baslasin bakici bulma derdi.
Cok yorucu

o günler gelsin onlar hakkında da konuşuruz sağlıkla gelsin inşallah
zaman o kadar çabuk geçiyo ki

Çok isabetli düşünüyorsunuz
Gerçekten çok fazla anlam ve yük yükleniyor anneliğe,annelere.

bizde de benim eşim o modda bana da onu dayatıyor yapmak istediğim o kadar çok şeye ket vurup,engel oluyor ki..aslında işimizi zorlaştıran başta eş sonra yakın çevre:/
“Anne dediğin saçını süpürge yapar” bunu sözlü olarak eşimden duyunca nasıl kendimi kötü hissetmiştim:/ hayır ben öyle olmak istemiyorum..
Ben de annelik konusunda çok cool olacağımı düşünürdüm ama hem bebeğim hem eşim müsade etmedi şu ana kadar
Şimdi şimdi sırtıma takıp parklarda,dışarlarda insanlara laf atarak geziyoruz,alışveriş yapıyoruz.
Arkadaş olduk resmen boncuğumla

Siz iyi bir anne olabilir miyimden çok hayatınızın kisitlanacak olmasi konusunda tedirginsiniz aslinda. En az 2 yil sekteye ugrayacaksiniz eskisi gibi gezemeyecek esinizle vakit geciremeyeceksiniz. Evden çıkarken basinizi alip gidebilirken şimdi cocuga gore biryere cikacak ya da onuemanet edebilecek guvenli bir kol arayacaksiniz. Hayatınız eskisi gibi olmayacak belki buna da ağlayacaksınız . Ama inanin yaradılışınız evlat icin sahane yaratılmış . Onu gorunce dunya duracak kokusunu alınca uyurken özleyeceksiniz. Uykusuzluga nasil dayanacağını ogreneceksiniz. Ilk anne deyisinde ilk adiminda ilk içten gülümsemesinde biteceksiniz . Siz ne kadat sakin bir anne olursaniz içinizde o kadar mutlu büyüyecek gerginliginiz yansir ona. Evlat sahibi olamayan vs üzerinden girmeyeceğim konuya. Kim ne derse desin cocuk sahibi olmadan bunu anlamaniz imkansız annelik kadının ruhunda var.Anne olmayanlar aksini iddia edebilir yeri gelir ac bir kedi icin dahi gonul titrerken kendi evladin icin dunyayi yikar yeniden insa edersin

Dün arkadaşımın bebeğinin 40 mevlüdü vardı 4 yaşında çocuk annesiyim 40 günlük bebeği tutamadım benimki de bu kadar mıydı nasıl tuttum nasıl baktım dedim içimden, gelin kızımızda 5 aylık hamile o da alamadı kucağına çok minik diye, ama doğunca kendi bebeğine çok güzel bakacak eminim...anneme geçen gün 2.yi istiyorum kısmetse dedim, sezeryan sonrası ayağa kalkarken bir daha çocuk mu tövbe çok zormuş diyodun ne oldu dedi, kadınlar zorluklara karşı fazlasıyla dirençli ve Allah unutturuyo demek ki

Gayet isteyerek bebek sahibi oldum. Ama hamile olduğumu öğrendiğim an annelik duygusu filan gelmedi. Her insanın duygusal yapısı birbirinden farklıdır. Siz istemediğiniz için bu şekilde tepki vermeniz gayet doğal. Kalp atışlarını duymak beni çok etkilemişti. Bence fazla düşünmeden akışına bırakın. Eminim taşlar yerine oturacak ve siz çok iyi bir anne olacaksınız. Toplumun dayattığı kalıplardan uzak, kendi doğrularıyla mutlu bir evlat yetiştireceğinize hiç şüphem yok.

Konuyu bu yorumunuza kadar okudum. Başka bir ayrıntı verdiyseniz bilemiyorum ama şöyle söyleyeyim, isteyerek hamile kaldım. 33 yaşındayım, 1.5 senelik evliyim.
Denemeye başladığımızın 3. ayında hamile kaldım ki o 3 ayda acaba olmayacak mı diye endişe bile yaşadım. Ona rağmen şu an yaşadığınız endişeleri yaşıyorum çünkü aynı sizin gibi rahat bir insanım. Eşim de öyle olunca aç da olsak yemek yapmadığımız zamanlar olurdu, haftasonları saat 1-2ye kadar yataktan çıkmaz, o saatten sonra dışarıda kahvaltı eder gezer dolaşır gece eve dönerdik. Şimdi tüm bunları tekrar yapamayacak olmak bazen beni de kötü hissettiriyor ne yalan söyleyim. Özellikle bulantılı geçirdiğim şu dönemde neden çocuk istedik ki diye sorguladığım bile oluyor.
Karnımdaki bebekle tek konuşmam “nolur bugün midemi bulandırma da rahat bir gün geçireyim” şeklinde oluyor, sanki beni anlıyormuş gibi:) kitap okuyamıyorum doğru düzgün, dikkatimi toplayamıyorum. Annemler tatil yerine gittiler, beni hamileyim ilk aylar riskli diye götürmediler küstüm onlara oturup ağladım. Vs vs. Bir sürü örnek sayarım.
Çok uzattım, özür dilerim. Kısacası rahatına düşkün olan bizler ister planlı ister plansız hamilelikte bu duyguları yaşıyoruz demek ki. Şu saatten sonra sorun yaratmak yerine sanırım çözüm odaklı olmamız lazım. Çözüm de kabullenip en azından doğuma kadar onu sağlıklı bir şekilde büyütmekten geçiyor. Ondan sonrasını bilemeyiz, yaşayıp göreceğiz :)

Aslinda forumda ne kadar cok annelgie hazir olmayan bayan varmis.

Bence bizim nesil rahatina duskun yetistirildik. Onun korkuları var. Ama eminim hepimiz cok bilincli akli basinda anneler olacagiz.

Bu zamana kadar çocuk düşünmediğiniz için tam tersini yaşamayı hayal bile etmediniz ve nasıl hissedeceğiniz bile bilemiyorsunuz şuan. Ama ben şunu hissediyorum sizden çok iyi bir anne olur.

Öncelikle hayırlı olsun...
Seninle birebir düşüncelere sahip biri olarak ben de geçen sene hamile kaldım kazara.Ve şimdi oğluşum 6,5 aylık oldu.Bu duygular çok çok normal bu hisler senin sorumluluk sahibi bi insan olmandan kaynaklanıyor.Yoksa allah rızkını verir diyip gelişi güzel doğuran milyonlarca tip var.

Ben şahsen daha önce doğurmadığıma çok pişman oldum.Onu öyle çok seviyosun ki ondan önce neden var olduğunu hayattaki amacım neydi falan diye sorguluyosun.

Bence bi insanın bebeğini sevmemesi ve reddetmesi için korkunç bi eş, kötü bi evlilik ve ev hayatı, kötü bi sosyal çevre, hayata birikmiş kızgınlık nefret, psikolojik maddi sorunlar, çok zorlu problemli bi bebek gibi birçok karışımın aynı anda olması gerekiyor.

Her anlamda ortalama bir hayat süren insanların bebeğini sevmemesi ve alışamaması mümkün değil bence.

Cok yorucu

Benim anne ve kayınvalide de yok düşünsene.
(Allahım ben neyime güvendim?)
Doğum izninden sonra bulcam bi bakıcı
2 yaşına gelince de kreş falan olacak muhtemelen

11 e gel hemen
11. Haftada artık sadece sabahları kusmam oluyor (ve evet buna şükrediyorum, çok mutluyum)
Belki sende de öyle olur
5-10 haftalar arası benim de tek yakarışım nolur yeter bugün artık bulanmasın lütfennnnnn şeklindeydi.
İnsan hayatı sorguluyor gerçekten :)

Aslinda forumda ne kadar cok annelgie hazir olmayan bayan varmis.

Bence bizim nesil rahatina duskun yetistirildik. Onun korkuları var. Ama eminim hepimiz cok bilincli akli
basinda anneler olacagiz.

Bence sıkıntı bizim nesil fazla okuyo netten bakıyoruz kitaplar okuyoruz işin teori kısmına o kadar takılmışız ki proje gibi oldu çocuklar bence biraz annelerimizin yöntemleriyle harmanlamamız gerek,o bebe sümüğünü kolunada silecek domates ekmekle parkta da oynayacak vitrin süsü gibi çocuk yetiştiriyoruz,boşa çok para harcıyoruz bi kere bebek mevlüdü diş buğdayı yok baby shower 6 aylık kınası...bunlar hep magnet hediye pasta bilmem ne özetle para yani

Herkesin çocuğu prens prenses koalina öğretmen daha iyi bilir bu sendroma yakalanmış ana babaları, acilen geleneksel kalıplara yaklaşmamız gerek

Hıı bu arada evet o rahat hayat tamamen bitecek hamileliğin tadını çıkar çok arayacaksın.Ama işte onun sevgisi öyle büyük ki gözüne gelmeyecek onun için vazgeçtiklerin.Çünkü hiçbişeyden almadığın keyfi ondan alacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…