Anneligi Beceremedim Diyen Var Mi ?

İlk hamileliğimde deliler gibi istememize rağmen düştüğünde bir oh çekmiştim :KK43:
Tabi ki acısı sonradan geldi, ve hala daha ben istemediğim için düştü diye de düşünürüm. Neyse çok uzatmayım ağlarım şimdi durduk yere.
Sonra oğlum oldu, bambaşka birşey bu.
Her kadın bir değil, herkes aynı şeyi hissetmez.
Hamileliğine deliler gibi sevinseydin bu mükemmel bir anne olacağın anlamına da gelmezdi.
Zamanla adapte olursun ama doğana kadar bu endişeler şekil ve büyüklük değişerek ilerliyorlar :KK70:
Doğunca da ya ona birşey olursa korkusuyla yer değiştiriyorlar :)
Şuan seni ne mutlu edecekse onu yap, herşey güzel olur inşallah :)

Vay be ne güzel yorumlar yazılmış. O dayatılan kaliplardan uzak samimi cevaplar verilmiş. Tebrik ederim kizlar hepinizi.

Annelik kutsal ama bizde pat diye alisamiyoruz herseye. Bende korkuyordum annelikten ama bebek tekmeleri bir vucutta iki beden hissiyati cok keyifli olmaya basladi.

11 e gel hemen :KK66:
11. Haftada artık sadece sabahları kusmam oluyor (ve evet buna şükrediyorum, çok mutluyum)
Belki sende de öyle olur
5-10 haftalar arası benim de tek yakarışım nolur yeter bugün artık bulanmasın lütfennnnnn şeklindeydi. :KK70:
İnsan hayatı sorguluyor gerçekten :)
İmkanım olsa direkt 9. aya da bağlayabilirim aslında :) daha büyüyecem, sırt ağrıları başlayacak, yok çişimi tutamayacam, yok midemi bulandıracak falan. Ki bide ben de migren var, sorun tutmadan bunca ayı nasıl geçirecem falan filan. İmkan olsa cidden 9. aya zıplardım şimdiden :)
Ama hedeflerimi küçük tutayım da önce bi mise bulantısından kurtulayım bari. He bi de koku hassasiyetimden :KK70:

Aynrn
Bence sıkıntı bizim nesil fazla okuyo netten bakıyoruz kitaplar okuyoruz işin teori kısmına o kadar takılmışız ki proje gibi oldu çocuklar bence biraz annelerimizin yöntemleriyle harmanlamamız gerek,o bebe sümüğünü kolunada silecek domates ekmekle parkta da oynayacak vitrin süsü gibi çocuk yetiştiriyoruz,boşa çok para harcıyoruz bi kere bebek mevlüdü diş buğdayı yok baby shower 6 aylık kınası...bunlar hep magnet hediye pasta bilmem ne özetle para yani

Herkesin çocuğu prens prenses koalina öğretmen daha iyi bilir bu sendroma yakalanmış ana babaları, acilen geleneksel kalıplara yaklaşmamız gerek
Aynen cokk dogru anlatmissin.

Ben tuo bebekle hamile kaldim. Ona ragmen cok gereksiz cici masraflar yapmıyorum. Bebegimin ihtiyacı bunlar degil.

Okudumca arastirdikca iyice paranoyak oluyoruz. Sanki sorumluluklar daha fazla gibi. Evde yoğurdunu hazirla. Pancar yedir. Banyo kuveti kovasi takim olmali hali.

Yine cocuk beslenmesine ozen gosteririz tabi ki ama abartmadan herşey dozunda olmali.

Bu arada umarim 50 tl ye aldigim kopuk fileyi kullanabilirim bebegim icin :KK70:

Tuketime düşmüyor degiliz yani

Mükemmel olmak zorunda da değilsin ben ne zaman kasıntılığı bıraktım o zaman oğlum da ben de rahat ettik, düzeni olsun diye uyku saatini 1 dk geçse stres oluyodum çocuk hepten mızmız oluyodu ya da yemek konusu, sanki acından ölecekmiş gibi davranıyodum, 4 yaşına girdi hala zayıf ama umrumda değil 2 senedir, evet benim çocuğum zayıf ve hep zayıf olacak muhtemelen, sağlıklı ve mutlu olması önemli
Oğlum 7 yaşına kadar zayıftı, iştahsızdı, ne çileler çektim. Ne eleştirildim 7 yaşında çocuğa zorla yediriyorum diye. Ama hasta olacak seviyede yemiyordu. Kaşıkla veriyordum ağzına. Şimdi 9 yaşında, birden gürbüzleşti, tam kilosunda, maşallah. Yemeği de ben söylemeden kendisi acıktım diye geliyor, çok şükür. Hiç kaygılanmaya gerek yok, zamanla hepsi çözülüyor

Yani evet. Butun arkadaslar benim ne kadar sabirli oldugumu soyler, bir cok cocuk seviyorum diyen ogretmene gore daha anlayisli ve sabirliyim cocuklara karsi. Ama onlari bir sure goruyorum ve bitiyor. Kendi cocugumla surekli birlikte olacagim, sabrim yetecek mi, hakettigi gibi davranamazsam cok pisman olurum gibi dusunceler.
Eminim ki sorunsuz bir hamilelik de gecirecegim. Ne bulanti ne agri ne kanama, cok istesem bunalrin hepsini yasar nasil uzerine titrerdim ama istemiyorum ya sanki su an yok gibi hic bir negatif his yok yazik yavrum :KK43:
Ya inan sana arkadaş bile olacak 4 yaşında oğlum var yeri geliyo birlikte atlayıp gidiyoruz vakit geçiriyoruz çok mutlu oldum inş sende olursun bende çok isteyerek hamile kalmıştım ama öğrendiğim an bunalıma girmiştim eski hayatım geri gelmeyecek falan filan geri dönüşü yok artık diye

Ben 12 yasinda evlenip coluk cocuk sahibi olma hayali kurdugumu hatirliyorum :) oyle bi anaclik vardi bende..
Unv bitti, evlendim vs derken isteyerek hamile kaldim, cok rahat bi hamilelik gecirdim,oglum dogdu ama gel gelelim ben fena bunalima girdim, 1 senede ustumden ancak attim o hali..
Ama hamileliginde bunalima giren arkadasimda dogumdan sonra resmen bebegine asik oldu, cok ustune titredi.. Cok aglamisti hamile kaldigi icin,hamileligi de gobegini de hic sevmedi, ama oglunu dogduktan sonra yere goge koyamadi..
Belki sizde de oyle olur.
Cok ustune dusmeyin konunun.
Ikinci hamileligimde ilk hamileligimin aksine kendimi cok hamile gibi hissetmedim, hatta Allah affetsin yuk gibi geldi ama kizim dogunca cok acayip bi sekilde kizima baglandim.. Halbuki anne karnindayken kendisiyle pek muhattap olmamistim :)

Simdi 5 cocugum olsa hepsine bakarim, oyle bi kivama geldim..
Bu kivama 5 senelik annelik deneyiminden sonra ulastim tabi :KK70:

Bende ilk hamile olduğumu duyduğumda hazir değildim, pek hissedemedim ilk zamanlar ama sonra 9 ay uzun bir süre insan cok farkli oluyor, ilk hazir olmamak, istememek bir plan yapmadan hamile kalmak endişeye sokuyor insanı. Daha sonrasi cok farklı oldu. Iyi bjr anneme miyim bilmem elbette hatalarim cok fazladır ama zamana uygun yetiştirmeye çalışıyorum, çabalıyorum, doğduğundan beri biz böyle mi büyüdük mantığıni bıraktım. Araştırdım , okudum ona nasil ulaşabilirim diye halada okuyorum. Oyunlar hazırlıyorum , bazen deli gibi kızıyorum bulundugum duruma, bazen sonrasında pişman olsamda cocuguma kızdığım zamanlar oluyor. Cok mükemmel bir anneyim diyemem ama çabalıyorum. Tabi ki bu tek annelikle olmaz.
9 ay gibi zamanda nasil bağlanıyorsun sen bile şaşırırsın. Hele tekmeler gelsin o zaman herşey farkli, doğunca bambaşka.

Bence her seyin bi zamanı var bazı insan ister zamanı gelmediği için ne yaparsa yapsın olmaz bazı insan istemez o halde hamile kalır ben çok kişiden duydum istemeden oldu ama iyi ki de olmuş diye ne kadar güzel hem öğretmenmişsin çocukları en güzel sen anlarsın mutlu olmaya bak bu günlerin tadını çıkar :KK200:

Yavrunuzu Hele bir kucağınıza alın bu düşüncelerinizin hepsi yok olucak.Bence dünyada en güzel duygu annelik.İki tane yavrum var.Hayatta tattığım hiç bir duyguya değişmem.Yaşam kaynağı kadını ayakta tutan minicik elleriyle sana uzandığında çok güzel hissettiriyor ya.İki çocuğum da plansız oldu benim.İlk hamileliğimde o kadar ağladım ki anlatamam hemde Doğum yapana kadar.Kucağıma aldığımda bu mükemmel şey için mi bu kadar ağladım diye kendime çok söylendim ama hamilelik psikolojisi şu an hormonların da çok hassas senin.Sakın üzülme annelik yapamam diye. Rabbim sağlıklı hayırla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.Bana göre en zoru hamilelik süreci bakmak çok kolay kızım 11 aylık oğlum 12 yaşında keşke bu kadar ara vermeseydim..

Ne sasirdim ben yahu? Kuzum nasil korundunuz siz? Solede ole korunmayak:KK43: hakkinda hayirlisi olsun demeye geldim

2 çocuğum var ve hala içimde bir canlı büyütmek düşüncesi yani hamilelik ürpertici geliyor bana :)

2 gebeliğimde de daha 5. Haftada oyy anası kurban olsun durumuna girmedim. Kucağıma alıp emzirme kadar pek bir şey hissedemedim. Hatta emzirmek itici geliyordu nedense.

Ama doğumdan sonra bir nur indi bana :KK70:
Emzirdikçe bağlandım. Evet çok zor annelik. Hayatın boyunca kendini arka plana atabilirsin, yeri gelir yapamıyorum ben diye ağlarsın ama 1 saat sonra ağzından salya akar ona bakarken :)

Bir de benden sana tavsiye pimpirik anne olma. Bırak bebek sana uysun biraz. Koy kanguruya gez dolaş. Yok uyku saati 3 dk geçti yok yedi yemedi muhabbetlerine çok girersen hayat sana zindan olabilir .

Keske herkes sizin kadar bilincli ve ne istedigini biliyor olsa da üçer beşer üremek yerine oturup bi dusunseler. Siz eminim ki cok bilincli anne babalar olacaksiniz.

Evet ebeveyin olmak çok zor. 2 cocugum var 3. leri yapanlara hayret ediyorum. Ama kizlarimi dunyalara degismem. Asla keske olmasalardi demedim ki anaç bir insan degilim.

Bence siz kesin olarak çocuk istemiyor değilsiniz sadece eksileri artilarina göre ağır basmış yoksa kesinlikle doğurmak istemezdiniz. O yüzden pişman olacağınızı hiç sanmıyorum ama zorlukları elbette olacaktır çünkü siz kendinize alan ve zaman ayırmayi daha çok seven ve önemseyen insanlardansiniz. Dogumdan sonra eşinizden ve etrafinizdan alabileceginiz tüm yardımları alın ve yine az da olsa sevdiğiniz şeyleri yapmaya devam edin. Bazı insanlar anne olunca rutinlerinin değişmesini kolay tolere ediyor bazıları da edemiyor ya da zorlanıyor. Ben de kendime zaman ayirmazsam mutsuz olan insanlardanım. Kızım uyuduktan sonra ev işi değil sevdiğim işi yapmayı tercih ediyorumki daha pozitif olayım bebeğin zorluklarına daha rahat katlanayim. Tabi benim kızım 19 aylık oldu ilk zamanlar bu mümkün değildi. Zamanla oturdu herşey.

Ben isteyerek 2.5 yaş arayla 2 kız evlat sahibi oldum.
Ama anneliği hala sevmiyorum. Omuzlarımda büyük bir yük olarak görüyorum. Tembel,hımbıl biri değilim oysa ki... Tam bir cep herkülüyüm hatta.
Çocuklarımı çok seviyorum tabi o ayrı.
Koalina ikide bir konu açma bak tam sevmeye başlıyorum anneliği,turp sıkıyorsun vallahi :KK67:
Git biraz A haber falan izle. Ne kadar güzel cennet gibi ülke. Ne kaygılanıyorsun bu kadar :hasta:

2 çocuğum var ve hala içimde bir canlı büyütmek düşüncesi yani hamilelik ürpertici geliyor bana :)

2 gebeliğimde de daha 5. Haftada oyy anası kurban olsun durumuna girmedim. Kucağıma alıp emzirme kadar pek bir şey hissedemedim. Hatta emzirmek itici geliyordu nedense.

Ama doğumdan sonra bir nur indi bana :KK70:
Emzirdikçe bağlandım. Evet çok zor annelik. Hayatın boyunca kendini arka plana atabilirsin, yeri gelir yapamıyorum ben diye ağlarsın ama 1 saat sonra ağzından salya akar ona bakarken :)

Bir de benden sana tavsiye pimpirik anne olma. Bırak bebek sana uysun biraz. Koy kanguruya gez dolaş. Yok uyku saati 3 dk geçti yok yedi yemedi muhabbetlerine çok girersen hayat sana zindan olabilir .
Ya işte kanguruya/bebek arabasına koy çık olayı da beni tam anlamıyla rahatlatmıyor. Yine kontrolünde,gözetiminde olması gereken bir yavrucak var. Yani beynin her türlü yine meşgul oluyor.

Oncelikle cocuk sahibi olmak icin cabalayanlardan ozur dileyerek konuyu aciyorum. Eminim ki hosunuza gitmeyecek ama belki beni anlayacak 3-5 kisi olacaktir umuduyla konuyu aciyorum.
Normalde cocuk istemeyen, bu sebeple esimle evlenmiss biriyim. O da cocuk istemiyordu. Yakin zamanlarda cocuk yapmasam pisman olur muyum, ileriki yaslarda uzulur muyum, aile bagi arar miyim diye dusunceler sarmisti hatta buraya konu da acmistim. Uzerinden cok gecmeden plansiz bir sekilde hamile kaldigimi ogrendim. (burada neden plansiz oldugunu uzun uzun yazip sildim insanlara cinsel hayatimla ilgili ayrinti vermek hos olmaz diye dusundum). 2-2.5 senedir hamile kalmamis olan ben bu dusuncelere kapilinca hamile kalarak ilahi bir mesaj oldugunu falan dusundum. Doktora da gidince ikiz ihtimali oldugunu, kesenin gelisiminin ileride oldugunu ancak kalp atisi icin daha sonra gidecegimizi ogrenince hepten saskin ne yapacagini bilemez bir durumdaydim.
Bunu ogreneli 1 haftayi biraz gecti. Ilk 3-5 gun notr kaldim. Esimse ne karar verirsem vereyim yanimda olacagini boyle bir kararda kendisinin asla etkisinin olmayacagini soyledi. Bense artik karar asamasini coktan gectigimizi olusmus bir canli ve ciddi bir sebep yokken de aldiramayacagimi dusunerek herkese soyledim. Insanlar mutlu oldukca mutlu olurum zannediyordum ama 3 gundur her gun dakika agliyorum.
Ya bakamazsam? Ya bana yuk gibi gelirse? Milletin bebegi annesinin mutlulugunu hissederken benimki uzuntumu hissediyor diye de agliyorum. Bu yeterlilikte degil miyim, pisman olur muyum, hayatimi kisitladigi icin kotu davranir miyim diye dusunmekten kafayi yedim.
3 gundur esime ben cok kararsizim ve iyi degilim diyorum. O cocuk istemeyen adam kac gundur butun evin isini yapiyor, hava alalim diye bir yerlere goturuyor, eglenceli olacak, guzel olacak, evet benim de tercih ettigim bir sey degildi ama artik olmus zevk almaya bakacagiz, dunyaya iyi bir insan birakmak istiyorum, bizim gibi dusunceler cogalmali gibi seyler soyluyor. Onun tek derdi maddi olarak yetememek ve saglik problemi olursa uzuntuden guclu duramayacak olmasiymis. Bu sebeplerle cocuk istemiyormus. Benimkiyse tamamen bencillik. Anlamadigi ben daha yetistirme kismina gelemedim bile. Dogunca ya emzirmek istemezsem gibi bir suru takintilarim olustu. Artik buhun de mutsuz gorunce beni bana ne bicim kadinsin bu konularda bir erkegin sana telkin vermesi cok mantiksiz, o bebek dogunca yuzune tukurecek gibi seyler soylemeye basladi. Gecen gun de daha bos minicik bir kesenin gorundugu ilk ultrason kagidini atmistim. Sonucta bebek ultrasonu falan degil. Onu copten bulup bana ruhsuz duygusuz sen nasil atarsin diye bir suru laf saydi. Planli bir bebek olmadi ama bu kadar da degil diyerek aldi ve sakladi. Yani su an esim beni cok sasirtiyor, bense igrenc bir mahlukmusum gibi hissediyorum.

Bir de internetten acaba anne olmaktan pisman olan var midir diye baktim bir suru manasiz yazi okudum ve daha da korktum. Gercekten anne olmaktan sikilan, kacip giden, cocuguna kotu davranan anneler varmis. Ya bende de bu annelik duygusu olusmazsa?

Yakinda psikologa da gitmeyi dusunuyorum ama bilmiyorum biraz tokat atilmasina mi ihtiyacim var yoksa birinin omuzunda aglamaya mi. Kizip dovseniz mi yoksa bunlar bormal her sey guzel olacak mi deseniz inanin bilmiyorum.
Anne olan da olmayan da bu kaygıları yaşıyor. Tüp bebekle hamile kaldım kızım doğdu o kadar çok istememe ugrasmama rağmen ilk anda annem kuzum diye sevemedim. Tamam çok özveri gösterdim ama o duygu başka bi şey. Ve zamanla çok hizlica gelişiyor. Evet zor . Yükü ağır. Hayatın kisitlaniyor. Kabul ama güzel yanları daha fazla. Ama tabi siz yine de bi uzmandan destek alın. Deli gibi çocuk isteyenlerde de çocuğu kabul edememe gibi durumlar söz konusu olabiliyor. Bu yüzden yavaş yavaş sindire sindire kabul edin bunu

Ben de planli hamile kaldim.hamileyken boyle bi endiseye kapilmadim ama dogup bagirmaya baslayinca cok korktum hem cok seviyordum hemde beceremem diye korktum.benim psikolojik rahatsizligim ikimizin hayatini cok zorlastirdi tedavi oldum simdi iyiyim.ama oglum cok inat cok hareketli dedigim dedik bir bebek gurbetteyim kimsem de yok bazen cok bunaliyorum ama hic pisman olmadim.cunku oglum benim canimin ici

X