Anneligi Beceremedim Diyen Var Mi ?

12 tane oldu kuslarim. Onlara cok emek verdim her birini ayri ayri seviyorum. Gecen birinde yumurta sikisti ona mudahale ettik, ilaclari ve gece nobetleri derken cok yorgun dustum ama onemli olan onun iyilesmesiydi. Cok korktum olecek diye, gece uyanamazsam usur iyilesemez diye alarm kurup sicakligini ayarladim falan. Ama onlari seviyorum.
Ya bebek icin icime bir sevgi gelmezse diye dusunmeden edemiyorum.

Benzer duygular yaşamıştım
Seni çok iyi anlıyorum
Aşırı kaygıdan tüm bunlar
Psikolog ile görüş bence
Beni çok rahatlatmıştı
Genel olarak aşırı mükemmelliyetçi olmaktan kaynaklandığını söylemişti
Vaktim olursa özelden yazarım sana
İnşallah sağlıklı bir gebeliktir
Bir süre sonra bu duygular banamı aitti diye şaşıracaksın
Oğlum 6 aylık şimdi
Mükemmellikmi?
Mümkün değil yanından bile geçmiyoruzdur
Ama çok seviyorum elimden gelenin en iyisini yapıyorum
İyi bir geleceği olması için çabalıyorum
İyi bir anne olmak için bunlar yeterliymiş aslında
Öyle aşırı romantik olamayacağım
Hala dünyanın en zor şeyi olduğunu düşünüyorum ama çok güzel be
İnsan seve seve kendinden veriyor

Hiç duygusal bakamıyacağım çocuğunu o kadar kabullenmeyen eziyet eden anne varken bence de acil dr a görünmelisin şimdiden lohusa depresyonunda gibisin çok zor tahmin edebiliyorun ama ya kabulleneceksin ya başka birşeyler yapacaksın böyle kendine eziyetle geçmez zaman

Bu kitabi gecen okulda gordum, elimi attim sonra vazgectim. Su an hamileligi kabullenememe asamasindayim. Durun bakalim daha bebek gormedik,kalbini duymadik modundayim. Yarin gittigimde alip okuyayim.
Bu kitap seni annelige hazirlamayacak ama hamileligin basinda her kadin okumali , sen ozellikle okumalisin
Maalesef kitap onerisi disinda seni rahatlatacak seyler soyleyemiyorum cunku ben isteyerek yaptim cocuklarimi , zaten cok anac bir insanim , o yuzden seni anlayamiyorum
Her kadin anne olmamali diye dusunenlerdenim yani kadinlarin bunu tercih hakki olmali , sen ilk tercihini yaptiginda , bundan bahsettigin konunda seni desteklemistim ama su anki hislerini anlamakta cok zorluk cekiyorum , insallah kitabin sana biraz faydasi olur en azindan birazcik da olsa sakinleyecegini dusunuyorum

Benim de etrafimda herkes cok mutlu hamilelik gecirdi. Herkes isteyerek hamile kaldi kimisi cok bekledi ve tup bebek surecine girdi turlu acilar cekti.
Benimkinin sanssizligi da benimki gibi bir annesi olmasi, bir gun cocuk sahibi olmaya karar verirsem hamileykeb surekli onunla konusacagimi, klasik muzik dinletecegimi, ne kadar sevecegimi soyleyecegimi falan zannediyordum. Simdi ise yokmus gibi.
Umuyorum her sey dediginiz gibi olur... Cok isterim buraya oyle mujdeli bir konu acmayi.

Koalina, okudum ama yarısına kadar, çookk karamsarsın, hep kötü olumsuz şeyler yazmışsın ama öğreneceksin ki bebeğini kucağına alır almaz tümm bilgiler vahiy inmiş gibi, matrix deymişsin gibi bünyene yüklenecek, içgüdülerinle bir anda en iyisini en doğrusunu sen biliyor olacaksın, sana ahkam kesenler bir numaralı düşmanın olacak falan
Hepsi bir anda inecek sen bile şaşıracaksın dönüştüğün kadına, emzirdiğin anı düşünemiyorum bile, o an ordunun içine dalsam bir tek ben sağ çıkardım annem bebeğin altını almakta zorlandı, acı içinde iken yataktan fırlatıp kendim aldım, duruuunnn ben yaparım diye öyle deli birşey geliyor o kadar kafaya takma, tebrik ederim, zamanın ve hormonlarının akışına bırak.

Hayata biraz eşin gibi baksan iyi olur.
Oda istemiyormuş ama ne kadar güzel kabullenmiş,
Genel yapınmı soguk bu konudamı böylesin ?
Bizim gibi o karnındaki yavruya sahip olmak için her gece aglayarak uyuyanları düşün belki biraz daha yumuşatır seni.
Zaten kucagına aldıgında bence bu düşüncelerinde toz bulutu gibi dagılır,
Hele bi kokusu gelsin burnuna,
O minnak elleri tut bi,
Bak bakalım neler oluyor..

şuan normaldir düşünüyorum duygulaırnı kucagına aldıgında değişir eminim.
Bugun arkadaşlarımla görüştüm her biri 2.yi yapmış bile. Okadar zoruma gidiyorki olmaması, ne zaman olacagını bilmemek yada hic olacakmi? Bunları geçtim tüp bebek icin araştırmalar içindeyim.
insanlar bu kadar kolay hamile kalırken ben neden bukadar ugrasıyorum diye isyan etmemek icin sıkıyorum adeta kendimi.
Arkadas grubunda konu tabi ki de sadece cocuktu okadar eksik hissettimki kendimi. bunun tarifi yok
öyle de bir aşamaya geldimki kendime konduramıyorum hamile kalamıcakmışım gibi hicbirzaman ve bu nasıl bir acıdır ki sana anlatamam. Aldırmak var olana cana skaın kıyma eminim kucagına aldıgında sana güldügünde kokusunu içine cektiginde iyiki dogurmusum diceksin.

Annelik bence içgüdüsel birşey evet her kadın anne olamaz birçok kötü ornek var...ama seçmiş oldugunuz meslek bile çocuklara merhamet gerektiren ve sabır isteyen bir meslek bence siz psikolojik olarak kendinizi çok etkiliyorsunuz yaptiginiz araştırmalar tuhaf geldi açıkçası enerjinizi bunlara harcamak yerine dünyaya getireceginiz meleklerinize adapte olmaya harcasaniz daha iyi hissederseniz evet anne olmanın sorumluluğu çok fazla ama onun minicik ellerini yüzündeki anlamsız siritmayi görünce ne kadar doğru bir karar verdiğinizi anlarsınız....ben sizde sebepsiz yere kürtaj olabilecek kadar merhametsiz ve cesaretsiz bir yürek sezmedim

Iste ben de onlari dusunuyorum. Burada da kac konu okuduk. Yok mu psikopat anneler var, ben oyle olur muyum olmaz miyim hic kestiremiyorum.
Esim diger secenegi kesinlikle kabul etmiyor. Dun resmen salya sumuk yalvardim, en son cok cocuk istiyosan baskasiyla evlen ama ben yapamam bu isi altindan kalkamam diyordum. Yine de benim imzam olmadan hic bir sey yapamazsin dedi. Tamam dese ne olurdu bilmiyorum cunku bu ara cok gel git akilliyim. Bir asla diyorum bir evet diyorum.

Normalde boyle karamsarim yapamayacagim bir sey oldugunu dusunursem gecem gunduzum boyle gecer. Onun disinda hayatimi yasayamam, su an tek dusucem bu ne uyuyabildim ne kitap okuyabildim ne ev isi yapabildim. Ymusatamadim kendimi.

O konulara cok baktim aslinda bakmama da gerek yok esim tup bebek merkezinde calisiyor cok duydum cok sahit oldum. Benim kabullenemedigim istemedigim seyin bir baskasinin hayali oldugunun farkindayim ama icimi rahatlatmiyor.

Ayrica ikisi sağlıklı evladım var Allah izin verirse üçüncü neden olmasın diye düşünüyorum :)

Bu konuyu başkası açsa eleştiri bombardımanına tutulurdu.
Siz şanslı üyelerdensiniz :))

Şaka bir yana şanslı üyelerden olmanızın nedeni de normalde aklı başında yorumlar yapan bir üye olmanızdır sanırım.

Ben destek almanızı öneriyorum.
Verdiğiniz 'kötü anne' örnekleri çok uç noktalar.Öyle bir anne olacağınızı sanmam.
Ama yine de daha sağlıklı ve mutlu hissetmek adına destek almanız iyi olacaktır.

Ben isteyerek bebek sahibi oldum.
Allah ikiz bebek verdi.
Eğer tek bebeğim olsa idi daha sabırlı daha da ilgili bir anne olabilirdim belki,bazen öyle düşünürüm.
Ama yine de anneliği beceremedim demem.
Hatalarımla,belki yanlışlarımla anneyim.
Zor bir gebelik,ikiz bebek zorluğu ama dünyanın hiçbir nimetine değişmeyeceğim iki evlat.
Çok da iyi bir anne olduğumu düşünürüm,çevremden de öyle duyum alıyorum laf aramızda :))
Siz de olursunuz

işte bunu diyorum. kuşlarını neden seviyorsun ? onlarla vakit geçirdiğin için onları tanıdığın için. benim evimdeki kuşuda seviyormusun?

öyle hissedip davrananlarda vardır elbet.
bu dediklerini bende yapmadım. hiç bir hissimde olmadı. hamile kalınca gökten anaçlık duyguları falan inmiyor yani.
kucağına aldığın an diyorum başka da birşey demiyorum.

Bizim de böyle bir durumumuz olsa muhtemelen boşanmaya kadar giderdi dini açıdan eşim aldırtmaz (hiç çocuk istemiyor) bende doğuramam o yüzden çok aşırı dikkatliyim bu konuda Allah isteyenlere nasip etsin

Oncelikle merhaba, tepkilerinizi biraz asiri buldum, o kadar detay düşünüp kendinizi harap ediyorsunuz ki bence saglikli düşünemiyorsunuz ve bu durum esinizle olan diyalogu bile bozar bence, madem bu kadar kotusunuz neden psikolojik destek almayı düşünmüyorsunuz. sağlık problemi olacagini vs nereden biliyorsunuz ki..Bunlar yersiz korkular farkında olun..bunlar asiri kaygı,anksiyete..

Bu konuyu başkası açsa eleştiri bombardımanına tutulurdu.
Siz şanslı üyelerdensiniz :))

bu mevzuyu dile getirdiği önceki konusunda ben aldır demiştim.
yaptığı benzetmeyede kızmıştım. ancak şimdi doğurmaya karar vermiş. bu süreci endişe dolu geçirmesine gerek yok zira bence endişeleride yersiz.

Bilemiyorum yorum yapan uyelerin bir kismini az cok taniyorum, onlar da az cok taniyordur ve anliyordur ona gore yorum yapiyorlardir diye dusunuyorum.
Umuyorum hekesin dedigi gibi olur.

Hemen hepsini severim ama tabi ki emek verdigim kendi besledigim kusun yeri baska. Engelli bir kizim var mesela, nasil seviyorsam esim de kardesim de o mu ben mi diye sorar. Yumurtadan cikip annesi bakmayinca ben bakmistim. 2 saatte bir kalkip beslemek zorundaydim. Simdi 6 yasi bitti kizimin, benden baska kimseye de gitmez.
Umuyorum dogunca yasarim o duygulari ve ne kadar sacma dusunmusum hayatim anlam buldu derim...

Son düzenleme:
Yani acikcasi oyle bir zamanda geldi ki baska bir zamanda olsa muhtemelen aldirirdim hic dusunmeden.
Cok kisa sure once ameliyat olmam, bu surecte aile baginin onemini farketmem, maddi olarak toparlamam, 4 hafta once gelmis olmama ragmen gebeligin daha ileri cikmasi,degerlerin yuksek cikmasi... Acikcasi buyuk bir istekle hayata baglanmis diye dusundum ve sanki aksi karar vermemem verekiyormus gibi hissettim. Hala da oyle hissediyorum ama icim huzursuz iste...

Ben asilamayla hamile kaldim ve cok uğraştım olması için. Her ay negatifi görünce mahvolurdum yine olmadı diye.Bu kadar istememe rağmen şuan bile tereddutlerim gelgitlerim oluyor arada acaba az daha mı bekleseydik, daha erkenmi ,yetebilecekmiyim,güzel yetistirebilecek, ilgilenebilecek miyim daha bir sürü soru...

Ama bir tekmesi bile herseyi unutturmaya yetiyor inan ki birde doğunca düşün artık...

Bu konuyla ilgili ilk konunuz değil sanırım ve ben diğer üyeler gibi umut vari konuşamayacağım çünkü çocuğu doğunca sevmeme , istememe gibi bir ihtimalimiz var bu göz ardı edilmemeli .
Bence iyi bir doktordan destek alın ve gerçekten doğurmak istediğinize sonra karar verin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…