Anneligi Beceremedim Diyen Var Mi ?

Sevgili öğretmenim sana kendimden örnek vereyim. İlk çocuğuma eşimin ısrarları sonucu hamile kaldım hiç istemiyordum. Yazmam gereken bitirme tezi, bakmam gereken hastalar, okumam gereken makaleler vardı. Ama yaş ilerliyordu. Bebeğimiz dünyaya geldi. Her gelen anneliğin mükemmel bir duygu olduğundan bahsettirdik. Ben hala hiç bir şey hissetmiyordum bir taraftan kendimi suçluyordum. Sağlıklı bir evladın var allahtan belanımı istiyorsun diye. Zamanla alıştım kızıma. Anne olmaya başta emzirmek bile istemeyen ben 22 ay emzirdim üstelik 3. Ayda işe geri dönmek zorunda olduğum halde. Kaç kere gece kalkıp süt sağdım. Şimdi ise dünyalara değişmem. Evet hayat değişiyor ama istersen çocuğunlada gezersin aktivite yaparsın . Bir de akşamları bırakacağın anne kayınvalide varsa her şeyi gene yaparsınız kocanla. Ayrıca hastalarımdan gördüğüm kadarıyla en iyi öğretmenler çocuk yetiştiriyor. Çünkü başkasının çocuğunu seven kendi çocuğuna tapar. Canını sıkıp hamileliği zehir etme. Sen mükemmel bir anne olacaksın

Koalina Koalina ben kendimi bildim bileli anne olmak isteyen biriyim. Tüp bebekle hamile kaldım. O kadar istememe rağmen Senin gibi hissettiğim çok oldu. Ultrasonda hareketlerini izlerken içimde bir yaratık var falan diye abuk sabuk şeyler düşünmüştüm. Ben de senin gibi öğretmenim, belki de mesleki deformasyondur :) Herkes eline alınca sevgin ağır basacak diyor. Ben elime alamadım 5 aylıkken kaybettim bebeğimi, inşallah sen kavuşursun. Şimdiden böyle isen çok iyi bir anne olacaksın bence.

Bu konuyla ilgili ilk konunuz değil sanırım ve ben diğer üyeler gibi umut vari konuşamayacağım çünkü çocuğu doğunca sevmeme , istememe gibi bir ihtimalimiz var bu göz ardı edilmemeli .
Bence iyi bir doktordan destek alın ve gerçekten doğurmak istediğinize sonra karar verin .
Bu sekilde ilk konum ama baska konularda hamilelik takvimini gorup soranlarla yazismistik. Onlari gormus olabilirsiniz.
Karar vermek icin o kadar vaktim yok zaten. 6 hafta yaziyor ama daha ileri gorunuyordu ilk kontrolde su an 7 gibi olmasi lazim. Carsamba kalp atislari icin gittigimde belli olur. Bir uzmana gitmek en erken 10 mayis randevulara baktigimda. Bir kere gorusmek yetecek mi? Yani olumsuz bir sey dusuneceksem vaktim kalmamis olacak.

Koalina Koalina canım bu düşüncelerok normal birazda hormonların etkisi 2.de ben de ya ilki kadar sevemezsem ayırırsam diye düşündüm üzme kendini hamileliğin tadını çıkar diğer cevapları okumadım ama üzüldüğünü anladığım için cepap vermek istedim .
Bence böyle düşünmen iyi bi anne olacağına işaret ve o çok ianslı bi bebek senin bebeğin haftaya kalp atışlarını duy nasıl bağlancan görürsün o pıt pıt attıkça nasıl mutlu olcan ... Hamilelik insanın psikolojisini bozuyo bende annemin kıymetini daha çok anlayıp annemmm diye ağlardım durduk yere en ufak bi ağrıda ya bebeğime bişey olursa diye panik olurdum normal bunlar Sen kendini kötüye değil iyiye yönlendir
Rabbim sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin

anne karnında ki bebek doğmadan önce yüce rabbimin huzurunda çok ağlarmış korkarmış yalvarırmış,
beni dünyaya gönderme kim koruyacak beni kim bakacak bana kim sevecek beni diye
yüce rabbimde korkma doğar doğmaz seni bir melek sahiplenecek gözünden sakınıp herkesten çok sevecek herkeslerden koruyacak dermiş ve bu şekilde bebek dünyaya gelirmiş.
sizin gibiler keşke evlenmeden önce kendini kısırlaştırsa neden bunu söylüyorum biliyor musun çünkü zerre umrumda değil sen ve senin lanet psikolojin.

Koalina sen genel anlamda olumsuz bir insansın. Bu konuda lütfen kendini dinleyip durmaktan ve olumsuz senaryolardan vazgeç. Bir insan problemli ise problemlidir. Bir bebek aniden gelip harika ve pozitif bir insanı bebek bakmaktan hiç birseye vakti kalmamış, vucudu darma dagin olmus, esiyle iliskisi busbutun bozulmus olağanüstü olumsuz birine dönüştürmez. Bunlar insanin icinde vardir veya yoktur. Bir bebek gelir ve yurekleri yumusatir, merhamet duygusunu anlamlandırır, menfaatsiz saf sevgiyi yaşatır, ruhu doyurur, hayalleri renklendirir, evi miss gibi masumiyet kokutur, yarına sağ salim çıkma dualarının anlamı olur, seni tamamlar, evdeki huzuru tamamlar. Bunların tersi oluyorsa bu bebeğin degil bencillik ve ego içinde boğulmuş anne babanin suçudur ve bebek olmasa da yıllar geçtikçe yaşanacak muhtemel durumlardır. Kısaca bebekle bozulacağından korkma, bunun olacağı varsa bebeksiz de olacaktır emin ol. O miniğe şimdiden bu sorumluluklari yükleme.

Bu sekilde ilk konum ama baska konularda hamilelik takvimini gorup soranlarla yazismistik. Onlari gormus olabilirsiniz.
Karar vermek icin o kadar vaktim yok zaten. 6 hafta yaziyor ama daha ileri gorunuyordu ilk kontrolde su an 7 gibi olmasi lazim. Carsamba kalp atislari icin gittigimde belli olur. Bir uzmana gitmek en erken 10 mayis randevulara baktigimda. Bir kere gorusmek yetecek mi? Yani olumsuz bir sey dusuneceksem vaktim kalmamis olacak.
Tek görüşme değil de bir kaç gün üst üste görüşebilirsiniz diye düşündüm size daha profesyonelce yaklaşır ve duygularınızı daha iyi analiz eder diye düşünüyorum.
Belki sadece endişe sizde ki belki de gerçekten hiç istemeyeceksiniz eğer vaktiniz olsaydı gitmenizde fayda olacaktı .

anne karnında ki bebek doğmadan önce yüce rabbimin huzurunda çok ağlarmış korkarmış yalvarırmış,
yüce rabbimde korkma doğar doğmaz seni bir melek sahiplenecek gözünden sakınıp herkesten çok sevecek herkeslerden koruyacak dermiş ve bu şekilde bebek dünyaya gelirmiş.
sizin gibiler keşke evlenmeden önce kendini kısırlaştırsa neden bunu söylüyorum biliyor musun çünkü zerre umrumda değil sen ve senin lanet psikolojin.

Senin gibi birinin soyledikleri benim neden umruda olsun peki? Cok mu iyi bir insansin? Cok iyi cocuk yetistirecegine emin misin? Sen de hamilesin bence bin dusun bir konus.
Utanmaz hadsiz.

Echart Tolle'nin teslimiyetle ilgili videosu var youtubeda. Belki faydalı olabilir. Endişe normal hamilelikte ve annelikte ama sizinki biraz fazla gibi geldi. Biraz bakış açınızı değiştirmeye çalışsanız.

Koalina sen genel anlamda olumsuz bir insansın. Bu konuda lütfen kendini dinleyip durmaktan ve olumsuz senaryolardan vazgeç. Bir insan problemli ise problemlidir. Bir bebek aniden gelip harika ve pozitif bir insanı bebek bakmaktan hiç birseye vakti kalmamış, vucudu darma dagin olmus, esiyle iliskisi busbutun bozulmus olağanüstü olumsuz birine dönüştürmez. Bunlar insanin icinde vardir veya yoktur. Bir bebek gelir ve yurekleri yumusatir, merhamet duygusunu anlamlandırır, menfaatsiz saf sevgiyi yaşatır, ruhu doyurur, hayalleri renklendirir, evi miss gibi masumiyet kokutur, yarına sağ salim çıkma dualarının anlamı olur, seni tamamlar, evdeki huzuru tamamlar. Bunların tersi oluyorsa bu bebeğin degil bencillik ve ego içinde boğulmuş anne babanin suçudur ve bebek olmasa da yıllar geçtikçe yaşanacak muhtemel durumlardır. Kısaca bebekle bozulacağından korkma, bunun olacağı varsa bebeksiz de olacaktır emin ol. O miniğe şimdiden bu sorumluluklari yükleme.
Kesinlikle onunla ilgili degil zaten kavgam kendimle. Aslinda cok sabirli hatta gereksiz sabirliyimdir ama ben bu yasima kadar hep cocuksuz bir hayatim olur gibi dusuncelerdeydim. Sadece bir kac ay once ilk defa acaba mi dedim o da hemen gecti. O yuzden hic kendimi anne olarak hayal etmedim, hic boyle bir dusunceye dalmadim. Hep cok uzak gelen seyi simdi yasamak cok garip...

Sizinki biraz aşırıya kaçmış olsa da fikirsiz fikirsiz doğuran annelerin yanında bin kez takdire şayan böyle düşünmek, dertlenmek.

Yani koalinacım ben bayadır tedavi görüyorum olmuyor. Geçen ay bat öncesi biraz gebelik belirtisi yaşadım gebe sandım kendimi. Müthiş panik oldum. İstediğim halde düşün yani :) ha ama hamile değilmişim. Sonra bide ona üzüldüm :)) panik olman normal yani. Ama bence kötü yazıları okuma bu dönemde netten

Sonra zavallı bir bebek senin gibi embesil bir anneye düşüyor
Allah bilse senin için böyle kara ve fesat yollamazdı
Aklı karışık bir anne adayına kin kusacak kadar iğrenç bir yaratıksın

yazini okurken farkinda olmadan coktan anne olmussun onu farkettim bu dusunceler herkeste olusuyor bakabilecekmiyim nasil olacak ne yapacagim hayatim nasil olacak bundan sonrasinda ben ne olacagim hemen hemen herkes soruyordur bunu ki 3 sene tedavinin ardindan hamile kalan ben bile zaman zaman sordum bunlari yine gezeceksin yine arkadaslarinla oturabileceksin yine kocanla sarilip tv izleyeceksin gerekli duzenli egitimleri verip yetistirirsen ilk 3 ayda meyvesini almaya baslarsin verdigin egitimin buna uykuda dahil korkma gercekten cok eglenceli anne olmak burda biz hicmi esereklenmiyoruz cocugumuza bazen inan dislerin birbirine geciyo ama tek gulusu herseye yetiyor madem allah nasip etti anne olmadan gitme bu hayattan
ama o ultrason goruntulerini gercekten sakla ama

Hissettiklerin gayet normal
İlk 3-4 ay özellikle ciddi hormonal dalgalanmalara bağlı hafif depresif ruh hali görülebilir gebelikte
O sevgi kelebekleri,kardeşlil,dünya barışı herkeste olan şeyler değil
Ben de ilk gebeliğimde plansız gebe kalmıştım ve kabullenmekte zorluk çektim
Şimdi planlı gebeyim gene ilk üç ay koltukla bütünleşip bulantıdan,keyifsizlikyen baygın baygın yattım
Doğumca düşünürüm de düşünme

Senin gibi birinin soyeldikleri benim neden umruda olsun peki? Cok mu iyi bir insansin? Cok iyi cocuk yetistirecegine emin misin? Sen de hamilesin bence bin dusun bir konus.
Utanmaz hadsiz.
senin gibi bencil birinin benim analığımı sorgulaması çok komik.
evet çok iyi bir anneyim 5 yaşında aslanlar gibi gördüğü herkese gülümseyen elindeki bir lokma ekmeği bile hiç tanımadığı insanlarla paylaşan insanlara çocuklara hayvanlara merhamet edip kucak açan bir oğlum var. ve allahın izniyle ikinciyi doğuracam.
hadsiz sensin terbiyesiz de sensin ve senin bnm insanlığımla ilgili hiç bir fikrin yok konuşamazsın.
senin gibi hayatı yaşamayı hiç bir şeye değişmeyen elini taşın altına koyamayan fedakarlık yapmaya korkan insanların ben hamileyim ne yapacam demesine deliriyorum.
KENDİNİZİ KISIRLAŞTIRIN.

Ya insan evcil hayvanına bile nasıl bağlanıyor ne biçim seviyor bu senin canindan bir parca, hem de sevdiğin adamla ortak parçanız :)
Sana tavsiyem bebeğine günlük yaz zamanla alisacaksin seveceksin bağlanacaksin merak etme :KK68:
Tanıdığım biri vardı bebeklerden nefret ederdi kucağına bile verseler suratı değişirdi kusacak gibi olurdu sonra hamile kaldı doğumda bile kocasına cemkirdi hepsi senin suçun senden nefret ediyorummmm diye :KK70: neyse sonra bebek 5-6 aylıkken gördüm Allah'ım neredeyse cocugun poposunu yalayacak öyle bir düşkün ki hayret ettim sonra da zaten peşpeşe iki bebek daha doğurdu kadin resmen bambaska biri oldu. Yani demem o ki insanlar zamanla değişebiliyor. Elbette kotu anneler var bu dünyada ama ben eminim ki sen harika bir anne olacaksın. Sağlıkla gelsin minik(ya da minikler)

Yemek yemek soyle dursun emmeyi bile reddeden bir bebekti ilk oglum, hem benim acemiligim hem de oglumun inadi beni ilk baslarda cokertti desem yalan olmaz.. isterdim ki annem alsin, uc yasinda getirsin :) gel gelelim emme sorun bitti yeme sorunu derken hop iki yas sendromu geldi.. buna cikan disler, tuvalet egitimi de eklenince oh ben nerelere gidem :KK53: sonra ikinci oglum dogdu, dedim ki ben bunu coook rahat yetistirecegim.. ilk uc ay emdi, sonra ben mastit oldum.. hah sut mu bitti, ilk oglumda yana yakila aglayan ben bu sefer dayadim aptamil’i.. uyumadi mi? Yatirdigim yatagina ister uyudu ister uyumadi.. bazi gunler kirli bez yigininin uzerinden atladim ama dizimi izledim, kitabimi okudum.. aglayarak kendini ifade etmemesini ogrettim.. yururken duserse kalkmasini gosterdim.. sonuc? Ilk oglum 12 yasinda hala hadi annem yemegini bitir derim, ikinci ben demeden yer.. ilki hemen pes eder, ikinci amacina ulasana kadar cabalar..

Yani benden sana uzman ana tavsiyesi, mukemmel olmaya calisma zaten mukemmel de olma.. sadece onun ihtiyaclarina cevap ver, yaninda oldugunu hissettir.. birak ev dagilsin, sen ac muzigini dinle kitabini oku ve en onemlisi anneligin tadini cikart giden bebeklikleri geri gelmiyor Koalina..

X