- 2 Mart 2017
- 765
- 511
- 39
Kız çocuğun olsa ne olacak el kadar o da yanında olacakHamile olduğunu okumuş ve şaşırmıştım. Bende seninle aynı şeyleri düşünüyorum aslında çocuk konusunda sanki ayak bağı maddi anlamda zor . Eşimle ilişkimi bozacak birşey miş gibi birde eşimin işi sebebi ile korkuyorum . Mesela eşimde 3 aydın iş için ayrıyız ben ailemleyim diyorum ki şimdi çocuğumuz olsa ne olacaktı diyorum filan zor ya . Ama oldu artık o senin içinde bence başaracaksın eşin zaten başarmaya senden daha hevesli şuan yapacaksınız . Konuyu takipteyim
Sen çok güzel bir anne olacaksin buna eminim çok ince düşünen biri bence anneliği de cok güzel yapar inan bebegini kucagina aldoginda o tarifsiz duyguyu hissettiginde ne kadar aptalmışım diyeceksin. Evet annelik hiç kolay degil özellikle ilk 3 ay kadar emzirme insani çileden çikariyor lohusa sendromu falan.. ama bebegin büyüfükce sen ona o sana alişiyor ve bakmasi da daha kolaylasiyor. Ne mükemmel anneyim deyip çocugunu döven eziyet eden insanlar var dogurup çöpe atan.. ama sorsan iyi insanlar kendilerine asla kusur bulmazlar. Sen ise iyi biri olmana rağmen bebeğine yetemeyecek olmaktan korkuyorsun yani onu düsünüyordun bu cok hoşuma gitti. Eşine de kizma çok hakli. O da senin gibi davransaydi emin ol daha mutsuz olacaktin. Bence bebeginin çok iyi anne babasi var kiymetini bil. Allah o kadar büyükki ona dua et içini rahatlatsin ve sakin aldirmayi da düsünme. Hiçbir bebek bizim 5 dakkakik zevkimizle varolup sonra hayattan koparilmayi haketmiyor..Oncelikle cocuk sahibi olmak icin cabalayanlardan ozur dileyerek konuyu aciyorum. Eminim ki hosunuza gitmeyecek ama belki beni anlayacak 3-5 kisi olacaktir umuduyla konuyu aciyorum.
Normalde cocuk istemeyen, bu sebeple esimle evlenmiss biriyim. O da cocuk istemiyordu. Yakin zamanlarda cocuk yapmasam pisman olur muyum, ileriki yaslarda uzulur muyum, aile bagi arar miyim diye dusunceler sarmisti hatta buraya konu da acmistim. Uzerinden cok gecmeden plansiz bir sekilde hamile kaldigimi ogrendim. (burada neden plansiz oldugunu uzun uzun yazip sildim insanlara cinsel hayatimla ilgili ayrinti vermek hos olmaz diye dusundum). 2-2.5 senedir hamile kalmamis olan ben bu dusuncelere kapilinca hamile kalarak ilahi bir mesaj oldugunu falan dusundum. Doktora da gidince ikiz ihtimali oldugunu, kesenin gelisiminin ileride oldugunu ancak kalp atisi icin daha sonra gidecegimizi ogrenince hepten saskin ne yapacagini bilemez bir durumdaydim.
Bunu ogreneli 1 haftayi biraz gecti. Ilk 3-5 gun notr kaldim. Esimse ne karar verirsem vereyim yanimda olacagini boyle bir kararda kendisinin asla etkisinin olmayacagini soyledi. Bense artik karar asamasini coktan gectigimizi olusmus bir canli ve ciddi bir sebep yokken de aldiramayacagimi dusunerek herkese soyledim. Insanlar mutlu oldukca mutlu olurum zannediyordum ama 3 gundur her gun dakika agliyorum.
Ya bakamazsam? Ya bana yuk gibi gelirse? Milletin bebegi annesinin mutlulugunu hissederken benimki uzuntumu hissediyor diye de agliyorum. Bu yeterlilikte degil miyim, pisman olur muyum, hayatimi kisitladigi icin kotu davranir miyim diye dusunmekten kafayi yedim.
3 gundur esime ben cok kararsizim ve iyi degilim diyorum. O cocuk istemeyen adam kac gundur butun evin isini yapiyor, hava alalim diye bir yerlere goturuyor, eglenceli olacak, guzel olacak, evet benim de tercih ettigim bir sey degildi ama artik olmus zevk almaya bakacagiz, dunyaya iyi bir insan birakmak istiyorum, bizim gibi dusunceler cogalmali gibi seyler soyluyor. Onun tek derdi maddi olarak yetememek ve saglik problemi olursa uzuntuden guclu duramayacak olmasiymis. Bu sebeplerle cocuk istemiyormus. Benimkiyse tamamen bencillik. Anlamadigi ben daha yetistirme kismina gelemedim bile. Dogunca ya emzirmek istemezsem gibi bir suru takintilarim olustu. Artik buhun de mutsuz gorunce beni bana ne bicim kadinsin bu konularda bir erkegin sana telkin vermesi cok mantiksiz, o bebek dogunca yuzune tukurecek gibi seyler soylemeye basladi. Gecen gun de daha bos minicik bir kesenin gorundugu ilk ultrason kagidini atmistim. Sonucta bebek ultrasonu falan degil. Onu copten bulup bana ruhsuz duygusuz sen nasil atarsin diye bir suru laf saydi. Planli bir bebek olmadi ama bu kadar da degil diyerek aldi ve sakladi. Yani su an esim beni cok sasirtiyor, bense igrenc bir mahlukmusum gibi hissediyorum.
Bir de internetten acaba anne olmaktan pisman olan var midir diye baktim bir suru manasiz yazi okudum ve daha da korktum. Gercekten anne olmaktan sikilan, kacip giden, cocuguna kotu davranan anneler varmis. Ya bende de bu annelik duygusu olusmazsa?
Yakinda psikologa da gitmeyi dusunuyorum ama bilmiyorum biraz tokat atilmasina mi ihtiyacim var yoksa birinin omuzunda aglamaya mi. Kizip dovseniz mi yoksa bunlar bormal her sey guzel olacak mi deseniz inanin bilmiyorum.
Umuyorum iyi bir birey olur, umarim hata yaptigimda farkederim veya beni kendie getirecek birileri olur. Teekkur ediyorum :)Sen milleti boşver.
Bilinçli bir kadın olduğun ve çocuğunu harika yetiştireceğin belli.
Millet doğurup doğurup salıyor ortaya sense iyi bir birey yetiştirmekten bahsediyorsun.
Yetiştirirsin merak etme.
Ne cahiller yetiştiriyor.
Senin gibi annelerin evlatlarına ihtiyaç var bu ülkede.
Simdiden biraz demeye basladim sanirim gordukce sevimli gelmeye basladi.Sen çok
Sen çok güzel bir anne olacaksin buna eminim çok ince düşünen biri bence anneliği de cok güzel yapar inan bebegini kucagina aldoginda o tarifsiz duyguyu hissettiginde ne kadar aptalmışım diyeceksin. Evet annelik hiç kolay degil özellikle ilk 3 ay kadar emzirme insani çileden çikariyor lohusa sendromu falan.. ama bebegin büyüfükce sen ona o sana alişiyor ve bakmasi da daha kolaylasiyor. Ne mükemmel anneyim deyip çocugunu döven eziyet eden insanlar var dogurup çöpe atan.. ama sorsan iyi insanlar kendilerine asla kusur bulmazlar. Sen ise iyi biri olmana rağmen bebeğine yetemeyecek olmaktan korkuyorsun yani onu düsünüyordun bu cok hoşuma gitti. Eşine de kizma çok hakli. O da senin gibi davransaydi emin ol daha mutsuz olacaktin. Bence bebeginin çok iyi anne babasi var kiymetini bil. Allah o kadar büyükki ona dua et içini rahatlatsin ve sakin aldirmayi da düsünme. Hiçbir bebek bizim 5 dakkakik zevkimizle varolup sonra hayattan koparilmayi haketmiyor..
Koalinacim erkekler malesef hamilelikte hüseyin farkında olmuyor onlar doğunca baba oluyorlar fakat kadınlarda annelik içgüdüsel bir şey olduğu için hamile kaldığı an anne oluyor ben ikinizinde iyi bir ebeveyn olacağınızı düşünüyorumUmuyorum iyi bir birey olur, umarim hata yaptigimda farkederim veya beni kendie getirecek birileri olur. Teekkur ediyorum :)
Simdiden biraz demeye basladim sanirim gordukce sevimli gelmeye basladi.
Dun esim "artik dogsa da ilgilenmeye baslasak" dedi cok sasirdim. Aslinda hala istekli gorunmuyor ama buyuk bir merak duygusu da var. Dogum ve lohusaligi hic dusunmuyorum bile, korkutucu geliyor cunku :) simdilik sadece pozitif seylere odaklandim.
Sanirim basaracagim D
Insallah, tesekkur ederim :)Koalinacim erkekler malesef hamilelikte hüseyin farkında olmuyor onlar doğunca baba oluyorlar fakat kadınlarda annelik içgüdüsel bir şey olduğu için hamile kaldığı an anne oluyor ben ikinizinde iyi bir ebeveyn olacağınızı düşünüyorum
Benimki gecti, su an hatta orgulere falan basladim garip bir sekildeSevgiliKoalina nasılsınız?Daha iyi hissediyor musunuz,alışabildiniz mi?Ben de 9 haftalık hamileyim ultrasonda gördüğüm halde hala sıfır his, ağlak durumda dolanıyorum. Geçecek mi dersiz?
SevgiliKoalina ,
Konunuzu takip ediyorum. Sizinle aynı durumda sayılırım ancak siz şuan daha iyisiniz. Bende halen hamileliğe bir bebeğim olacağına alışamadım, üstelik planı bir gebelik iken. Kendimi çoğu zaman pişmanlıklar içinde buluyorum, sonra Allahın gücüne gider diye de otutup ağlıyorum. 5 yıllık evlilik, 29 yaş. Halen hazır olamayışım... Üstüne mide bulantısı, herşeyin kokuyor olması, kendimi sürekli halsiz yorgun uykusuz hissetmem... Hayattan zevk alamaz oldum.. Bebeği olacak kişilerin mutluluktan gözleri parlarken, ben adeta mutsuzum... Umarım bende bu süreci atlatabilirim....
Umarım daha iyisinizdir. Merak etmeyin, kendinize çok da yüklenmeyin, geçecek o hisler umarım
Ben de ilk 12 hafta özellikle her sabah kusarken ağlaya ağlaya ben bu işkenceyi neden yaptım kendime yeterrr diyordum. Ne yalan söyleyeyim bir bağ, bir annelik falan da hissetmiyordum.
14. Haftada bulantım ancak azaldı ve bitti
Sonra bebek hareketlerini hissedince ilginç bir şekilde heyecanlanmaya başladım
Dün eşimle konuşurken, doğunca bebeğimin ayaklarına çoraplar giydirmek istiyorum diye abuk bi cümle kurup ağlayarak kendimi de eşimi de şoka soktum! (Artık ne demek istediğimi ben de bilmiyorum)
Benden beklenmeyecek performans gösteriyorum
Yalnız itiraf etmeliyim ki ben biraz cinsiyetçi bi insanmışım. Bebeğe olan sevgim cinsiyetini öğrenince birden arttı. Kendimi kınıyorum.
Senin her yorumunda diyorum ki aha peri senin gelecek halin buUmarım daha iyisinizdir. Merak etmeyin, kendinize çok da yüklenmeyin, geçecek o hisler umarım
Ben de ilk 12 hafta özellikle her sabah kusarken ağlaya ağlaya ben bu işkenceyi neden yaptım kendime yeterrr diyordum. Ne yalan söyleyeyim bir bağ, bir annelik falan da hissetmiyordum.
14. Haftada bulantım ancak azaldı ve bitti
Sonra bebek hareketlerini hissedince ilginç bir şekilde heyecanlanmaya başladım
Dün eşimle konuşurken, doğunca bebeğimin ayaklarına çoraplar giydirmek istiyorum diye abuk bi cümle kurup ağlayarak kendimi de eşimi de şoka soktum! (Artık ne demek istediğimi ben de bilmiyorum)
Benden beklenmeyecek performans gösteriyorum
Yalnız itiraf etmeliyim ki ben biraz cinsiyetçi bi insanmışım. Bebeğe olan sevgim cinsiyetini öğrenince birden arttı. Kendimi kınıyorum.
HahahaSenin her yorumunda diyorum ki aha peri senin gelecek halin bu
Doğur da yaz buraya analık duygusu analık kutsallığı otomatik olarak güncelleniyor mu,durum nedir en objektif senden bide koalinadan öğrenebilirim
Biz de sastik valla. Cinsiyetlerden sonra bir haller oldu, ben erkek istiyordum Spizella kiz, oyle de olunca sevindirik oldukSenin her yorumunda diyorum ki aha peri senin gelecek halin bu
Doğur da yaz buraya analık duygusu analık kutsallığı otomatik olarak güncelleniyor mu,durum nedir en objektif senden bide koalinadan öğrenebilirim