- 26 Eylül 2010
- 17.473
- 32.634
Su an daha alistim. Mutluluktan ucmuyorum ama mutsuz degilim. Benzer hissedenleri duymak, bebek dogdugunda bir sey hissetmeyip paylasim arttikca sevenlerin oldugunu bilmek rahatlatiyor.Konuyu acali 1 ay olmus. Ne durumdasiniz Koalina ? Suan 1 aylık kızım emerken yapıyorum bu yorumu. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki..Ben bütün hamileliğim boyunca aynı şeyleri hissettim. Hem bu düşünceler hemde böyle düşündüğüm için çektiğim vicdan azabı beni perişan ediyordu malesef. Eşim başlarda çok anlayışlı yaklassada zamanla onunda sabri taşti.Bu dusuncelerim doğum yaptıktan sonra 2 3 hafta kadar katlanarak devam etti. Her gün gelen aglama nöbetleri,bebegime karşı hissettiğim vicdan azabı.. Bunlari sizi korkutmak için yazmıyorum yanlış anlamayın. Kendinizi yalnız hissetmeyin,sizin gibi hissedenler var,bilin diye yazıyorum. Çünkü bana yalnız olmadığımı görmek çok iyi geliyordu. Şimdi ne durumdasin diye soracak olursaniz evet henüz anneligin o kutsal hislerine erisebilmis değilim. Hala pişmanlık yaşıyorum. Ama o minik sey o kadar tatlı ki yemin ederim uyurken bile özlüyorum. Kendi anneme,öz babasına bile emanet edemiyorum. Ve besahibidirağır gelende bu oldu. Dusunsenize herkesten değerli bir şey.. Ki ben kaybetme korkusunu çok yaşayan biriyim. Yani sevdiklerime bir şey olursa kaldiramayacagimi düşünüyorum. Şimdi birde bu bıcırık çıktı başıma. 2 gün sarılık oldu hastanede yattıda kafayı yiyordum aglamaktan. Bakamadim,besleyemedim diye delirecektim. Ama bakin böyle düşününce daha güzel bakiliyor işte. O bebek bana gore daha şanslı oluyor digerlerine nazaran. Ama anne cok yoruluyor. İstemem diye hüngür hüngür ağlayan ben geceleri nefesini kontrol etmekten uyuyamiyorum. O minik suratını izlemeye doyamiyorum. Bu gerçekten çok ağır bir sorumluluk. Ömür boyu yürek carpintisi. Ama çok güzel işte. Eğer inancliysaniz bol bol dua etmenizi hatta namaz kilmanizi öneririm. O hayirlisini bizden daha iyi bilir. Eğer evlat nasib ettiyse emin olun vardır bi hikmeti. Ve ayrıca eşinizle konuşun daha anlayisli yaklassin size. Bu hisleri anlayacak değiller ama kötü anne muamelesi yapmasinlar. En olmamasi gereken yaklasim bu çünkü.
Esim de ben de bu fikre alistik ve hayatimizi ona gore duzenlemeye calisiyoruz. Odadan sunu cikartalim, suraya sunu koyariz bebek icin gibi gayet siradan konusmalar yapiyoruz.
Umuyorum iyi bakabilirim, cok tesekkurler :)