Anneligi Beceremedim Diyen Var Mi ?

Ben de aymi oldum. Hatta anne bu cocuk cok cirkin baksana demi demistim :) sonra el mahkum alisiyo seviyo insan :)

Hayırlısı olsun hakkında Koalina...
Allah sağlıkla kucağına vermeyi nasib etsin.

İlk çocuk sahibi olduğumda isteyerek sahip olduk ama beceriksiz yetemeyen bir anne olarak gördüm hep kendimi.
Daha sonra 2. oğlum süpriz bir şekilde girdi hayatımıza ve Allah var, ne yapacağız diye yedim kendimi.
Sağlıkla dünyaya geldi çok şükür, ama hala yetersiz, beceriksiz bir anneyim bence.

Anne olmak böyle birşey.
Hiç bir zaman çocuklarıma tam anlamıyla yettiğini düşünemeyeceğim.
Her zaman birşey eksik kalacak, hep bir yarım kalmışlık olacak.
Çalışan bir anneyim, elimden geleni yapıyorum ve her zaman da yapacağım.

Ama değişmeyecek olan birşey var ki, dünyanın en güzel varlığı 2 evladım.
Yüzlerindeki gülümsemeden gelen aydınlanma cennet müjdesi gibi...

Banlanmışsın ama senin psikolojin net daha korkunç hanım abla. Sırf başkaları anne olamıyor diye kendisinin illa anne olmayı istemek zorunda olduğunu düşünmen, çocuğu doğurunca sanki "Seni istemiyoruuuumm" diye yerlere fırlatacaklarmış gibi davranman, hatta ve hatta psikoloji ile ilgili gram bilgi olmadan "anormal" yaftası yapıştırabilmen senin daha çok psikolojik yardıma ihtiyacın olduğunu gösteriyor. İnsanları bu kadar kolay yargılayabilmen ve felaket senaryoları kurabilmen senin de çok sağlıklı bir kafaya sahip olmadığını gösteriyor açıkçası.

Gram bilginin olmadığı da belli. Mesela çok çocuk isteyen bazı anneler doğurdukları zaman lohusa depresyonuna girip çocuklarını öldürebiliyor mesela.

Ben de çok duydum, özellikle bir gün istersin ama çok geç olur laflarını.
Ama benim yaşım ilerledikçe (şu an 33'üm), anne baba yaşlandıkça onların sonsuza kadar yanımda olamayacağı gerçeği içime oturdu. Çok uzağız ama manevi olarak yanımda olmaları bu dünyada yalnız olmadığımı hissettiriyordu. İleride anne babam hayatta olmayınca ben bu boşluğu nasıl doldururum diye düşünceler başlamıştı. Eşin yeri de ayrı ama ailen gibi olmuyor neticede. Çocuk sahibi olmak istemiyor ama bunun için pişman olur muyum diye çok düşünüyordum. Bu düşüncelerdeyken hamileliğimi öğrendim, demek ki hayırlısı böyleymiş diyorum.

Genetik test yaptırmanı öneririm insan herşeye hazırlıklı olmalı
Bu duyguların geçer çok seversin doğunca
Hayatını %100 kısıtlayacak ama kısa bi süre
O süreyi bebeğine feda edersen mutlu bir anne mutlu bir bebek olur

Canımmmmm harika dile getirmişsin düşüncelerini. Ben seninle çok farklı bir hayat yaşadım seninkinden daha farklı. Çok istedim oldu kaybettim , şimdi tekrAr...
herkes anne olmak istemek zorunda değil , herkes iyi anne de olmak zorunda değil. Sersefil bir hayat , sevgisiz bir yaşam sunacaksan zaten olma ozaman el öpülesisin benim için. İnsan başta kendisini bilmeli. Sende kendini bilen bir insansın. Bak seni daha ne güzel duygular bekliyor . Her günün süpriz olacak. Keyfini çıkar.

Birşey daha söyleyeyim
Hiç çocuk sevmezdim ilk çocuğumu eşim için yaptım hediye ettim tabi doğunca duygusu çok farklı çok özel ama öyle çok çocuklu ailelere hayretle baktım
Aradan 10 yıl geçti ve ben bu sürenin son 5 yılında hep çocuk istedim çok istedim hakkını vere vere anne olmak istedim. 10.yılda 2. Çocuğum oldu kaygılarım dışında çok mutluydum. İkinci oğlum 1 yaşındayken yine hamileydim hiç beklenmedik biçimde. Ama ben testimi pozitif gördüğümde senelerdir istemiş çocuk sahibi olamamış bir annenin ilk çocukta yaşadığı mutluluğu ve heyecanı yaşadım
Şimdi 3 oğlum var küçük 1 yaşına girecek ortanca 3 büyük 13 çok şükür sağlıklı mutlu çocuklarım var.
Bana gelince daha son 4-5 aydır kendime zaman ayırabiliyorum. Ama planlıyımdır haftanın 2 günü benim ve 2 akşam eşimle programımızı yapar kendimizi ödüllendiririz.

Sevindim sizin adınıza.
ben hamile olduğumu 5.5haftalıkken fark etmiştim.oğlum doğupda kucağıma alana kadar korktum.hemde ne korkma! Dr.um bana sen fazla bildiginden dolayı rahat edemiyosun demişti:)) geçmiş karşıma embriyoloji aşamaları uzmanlık alanın diye tartışıyosun ama bebeğin normal korkmana gerek yok demişti.ben yine korktum ama ilk anki panik halim yoktu.mesela hiç bişey hazırlamadım denilebilir.oğlum sabah doğdu öğleden sonra hastanedeyken biz eşim evde odasını kurduruyordu.o kadar "doğmamış çocuğa don biçemem" modundaydım.
ama doğdu ve bütün korkularımı hem silip attı hemde milyon kat arttırdı.şu an plates topumu almış çıkarmış sakladığım yerden üzerinde kaydırmaca oynuyor mesela hem bunu akıl etmesine,kendi kendine oyun bulmasına seviniyorum hem de düşüp bir tarafını kıracak diye aklım çıkıyor!
annelik bir çeşit delilik ama baş etmeyi öğreniyor insan.sevebilme sınırsızlığımı öğretti bana oğlum.meğer sonsuz büyüklükteymiş sabrımız sevgim ve çözüm bulma gücüm! :))

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Bi bitmediniz onno olomoyonlor
Kudurmuş it gibi saldırmışsınız bir yorum yaptım diye
Sen kimle dalga geçiyorsun hadsiz
Anne olamayan kadınlarla mı dalga geçiyorsun
Özelimi soruyorsan zatrn evli değilim çocuğum olur mu olmaz mı bilmiyorum henüz
Ama bu forumda isteyip anne olamayan kaç tane kadın var
O yamuk ağzını düzelt
Sen kendin gibi kıronun biriyle evlendin diye benden de aynı şeyi bekleme
Hadi ordan işine

Ayrıca çocuklarını döven işkence eden binlerce aile var.o yüzden her anne kutsaldır her anne şöyledir böyledir diye birşey yok
Gerçek dünya vat
Çocuğunu öldüren bile var
Ben sadece sevgi dolu bir ailede büyümekten bahsediyorıum
Benim ailem her zaman benim yanımda oldu.annem ben doğana kadar çok uğraşmış .özlemle sevgiyle beklenen bir bebekmişim
O yüzden tuhaf geldi konu
Konu sahibinin piskolojisi normal değil
Ayy canım düzelir vs diyemedim o yüzden
Bu kadar saldırmaya gerek yok
Elinize geçsem parçalayacaksınız
Burda kimseyi pışpışlamaya niyetim yok
Ters geldi yorum yazdım
Zatrn sık girmiyorum buraya
Tedavi olmasını önerdim çünkü içinde büyük bir boşluk var
Bunda kızılcak gücencek ne var anlamadım
Düşüncemizi yazmayacaksak bu forum niye var
Herkes aynı şekilde düşünmek zorunda mı ?
Bu bu ülkenin sorunu işte
Kimsenin eleştiriye tahammülü yok
Herkes herşeyin en iyisi

Kudurmus it gibi dediginiz yorumu yapanlar neden yapmis bir dusunun.Siz kimsiniz ki ve kendinizi hangi karar mercii saniyorsunuz ki hamile konu sahibine " psikolojik sorunlu " yaftasini yapistiriyorsunuz ? Siz kimsiniz ki dogacak cocuguna simdiden mutsuzluk biciyorsunuz ? Oyle başa böyle şapka misali o yaptiginiz hadsiz yoruma boyle cevap alirsiniz iste.Bu kadar basit.Kimsenin anne olamayanlarla dalga gectigi yok.Boş yerede anne olamayan kadin duyari yapmaya gerek yok.Ordan ekmek cikmaz size.En azindan su an icin benden cikmadi misal .Yorumlarinizda vitesi biraz kuculterek yorum yapin.Bodoslama carparsiniz yoksa.

Size yorum yapmayin diyen yok.Kelimrlerinizi,dusuncelerinizi süzgeçten gecirmeden burda yazamazsiniz.He yazarsaniz da sonucuna yonetimsel olarak ta katlanmaniz gereken ceza alirsiniz; uyelerden de boyle tepki alirsiniz.Burda uslupsuz yazamazsiniz kisacasi.Onun disinda istediginizi yazin tabi.

Çok da umrumda
Ben kendi düşüncemi yazdım
Banane ayrıca
Okumayın geçin
Tabiki o duyarı yaparım çünkü Benimde çocuğum yok
Bırak da yapayım dimi
Tek taraflı bakıyorsunuz o olaya
Ekmek çıkar nasıl bir deyim?ben ne kazanıcam ki burdan ?ister katıl ister katılma
Zatrn yorum yapanlar belli
Boş insanlar
Muhattab bile almıyorum
Buda son yorumum konuya
Siz kimsiniz ki sizi umursayacam

Zaten son birkac yorumunuzu yapin zira kib'lendiniz.Boyle yazmaya devam ederseniz de daha cok kiblenirsiniz.

Zaten son birkac yorumunuzu yapin zira kib'lendiniz.Boyle yazmaya devam ederseniz de daha cok kiblenirsiniz.
Çok da tın
Gerçekleri söyleyince ban tabi
Sizin bütün işiniz burası sanırım
Çıkıyorum zaten vaktim yok
İşim gücüm var
Bide çocuk gibi şikayet etmişler koptum valla
Komiksiniz ve ağır işsiz

Konuyu okudum ruh halini anlamaya calistim kii anliyorumda ama suan gunlerdir gecenin bi vakti uyanarak 4 saat yol cekip cocuk sahibi olabilmek icin tedavi goren biri olarak ve onlarca igne kullanan maddi manevi aci ceken ve dahasi... biri olarak diyecegim o ki Allah isteyene versin evladi.. hyrli evlat olsunlar ve bizde hayirli anne baba olalim .. zorluklari dusunelimki kolay elde ettiklerimizin kiymetini bilelim.. su zamanda beni cok korkutuyor evlar istemeden evlat sahibi olanlar sozum meclisten disari ztn siz anlatmissiniz suanki degisiminizide insallah daha cok baglanir ve seversiniz evladinizi.

Halbuki azıcık anlasanız bu meseleleri düzeleceğini bilirsiniz.
Eleştiriye tahamul olur ama sizdeki bu kötü üslup tedaviyle de düzelmez ne yazık ki.

Bende tup bebekle cocuguma kavustum ben bile acaba yapabiliyormuyum diyorum konunun cocugu olmayan kadinlarla ilgisi yok olay cikarmayin

teşhisin yanlış oldu ama.
aradan geçmiş 4 ay, ben düzelmişim, her şey normale dönmüş saldıran yorum yapıyorsun üstelik yorum da yanlış. biraz edep ya hu, ters düşünceyi bile söylemenin adabı var. forum siz at koşturun diye yok, babanızın çiftliği değil öyle ağzınıza geleni söyleeyemezsiniz.
iyi ki çok beklenmişsin maşallah çok saygılı bir evlat olmuşsun da benm doğmamış çocuğuma laf söylüyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…