Anneligi Beceremedim Diyen Var Mi ?

Oyy oyy hamiş olmuş ta kafasımı karışmış , kıyamam ben sanaaa .. öncelikle merhaba ,karşında on yıl deli divane tüp bebek yapıp sonunda prensesine kavuşmuş bir anne var .. hiiiic korkma bu duygular hamileligim aşırı zor geçtiği için bende de olmuştu ,hatta demiştim ki Allah'ım eyer buda dusecekse şimdi düşsün dayanamiyorum ( ayyy 38 hafta boyunca herrrrgun kustum ve su tüküren hayvan lama gibi ağzımın suyu akiyordu baya böyle ağız dolusu salya günde 1-2 kiloya yakın o derece zor geçti yani ,neyse konumuz bu değil .. sonra doğdu geldi meleğim ,aman efendim şöyle ana olacam böyle ana olacam el alem şunu yedirdi ben yapmaaaam ,falanca şunu dedi ben dememeeeem hepsi hikaye yeri geldimi ' ay gebertecem bu çocuğu yaaaağğ' da diyosun ' Allahümme sabirin patlatacam şimdi bitanesde' diyosun .. 34-36 beden taş gibi fizikten 40 bedene çıkınca acaba acelemi ettim ya çocuk içinde diyosun , eeskiden bu saatlerde zortlaya zortlaya uyuyodum yeağğ da .. ama sonra bakiyosun sana muhtaç canından bir parça , oyyy pekte güzel kokuyorlar sçnca osurunca burnunu dötüne dayiyosun aslında poh kokuyo ama yerimm senin dotunu Annemmm miss gibi kokuyo derken buluyorsun kendini . Özetle demem oki suanki düşüncelere sahipsiniz diye düşünüyorum sizi kötü anne adayı yapmaz , kaygılarınızda haklısınız gerçekten bazen gücü bitiyor insanın ,sadece gülümseyene kadar sürüyor sonra oyy Annemmm iyiki dogurmusum diyosunuz.. şuan bu kaygılar yüzünden üzüntü içinde olmanız bile sizin çok merhametli iyi kalpli bir anne olacağınıza işaret

Siz anne olmakla alakalı bir travma yaşamış olabilir misiniz?
İlla çocuk istemiyorum demenizin altında bir sebep var bence.
Nedense ben istediğiniz halde inkar ettiğinizi düşünüyorum. Bunu kabullenmekten korkuyorsunuz.
Hiç istemeyen insan kendini kısırlaştırır, 2-3 yöntemle birden korunur yani olmaması için herşeyi yapar.
Üstelik ikiz gebelik olabilirmiş bu size evrenin bir mesajı bence.
Eğitimli, ilkeli her kadın ana olsun bence. Yoksa dünyayı cehalet ele geçirecek.
Bende henüz istemiyordum ama artık böyle düşünüyorum. Bir çocuğum olup 1 insana bile iyiliği dokunsa ne mutlu bana.

Bizde 10 yıl düşündük.Yapabilir miyiz bakabilir miyiz maddi sıkıntıya girer miyiz vs vs .Bissürü abuk subuk düşünce..Hamileyken sürekli ağladım .Şimdi 11 aylık ve o benim dünyam.Kolay demiyorum çok zor ve çalışan anne için ekstra çok zor.Bütün gece uyumadan işe de gitsem,Evde hiç oturup dinlemesemde ve sırf daha iyi bakar diye kayınvalidemle yaşamak zorunda da kalsam onun varlığına şükretmediğim tek bir an yok.Keşke diyorum daha önce oluşaymış.Çocuğun olunca bütün dünyan o oluyor öyle bir bağ oluyor ki aranda yüzüne bakıp güldüğü zaman bütün acılar geçiyor.Üzülme güzel anne doğumdan sonra keşke daha önce Olsaymış diyeceğini garanti ederim :)

Yorumları okumadım. Ama birkaç şey söyleyeceğim. Günümüzde kadın emzirmeli, aaa emzirmiyormusun, vaaay emzirmiyomuş gibi nidaları her gün her dk duyuyoruz. İnsanların hala bukadar sığ olduğu, anneyi ve onun psikolojisini hiç düşünmediği, sanki isteksiz emzirse bir faydası kalacakmış gibi bütün annelerin emzirmeye zorlandığı bir dönemde yaşıyor olmamız çok tuhaf. Çünkü asırlar önce kuran da yazılmış ki; anne babanın ortak kararıyla bebeği annenin emzirmeyebileceği, istenirse ücretini vermek şartıyla süt anne tutulabileceği, açık açık yazmış. Bu, lohusa sendromuna girmiş anne için muhteşem bir destek, aynı şekilde hamile olduğunu öğrenip üzülen bir anne için de.. Çünkü suçlu hisseden anne iyileşemez. Çünkü her türlü öncelik annede, çünkü mutlu anne-mutlu bebek demek.

Eşinizin tepkileri hiç normal değil.Çöpten çıkarmış da muhteşem baba olmuş sanki hemen. Kolaysa doğursun da... Tabii ki siz daha çok düşüneceksiniz, daha endişeli olacaksınız.

Ayrıca Çok isteyip hamile kalan pek çok anne de bu dönemde ağlama krizlerine girebiliyor. Mutsuz olabiliyor. İlk 3 ay mutsuz, 2. 3 ay daha mutlu geçiyor. Son 3 ay heyecan telaş mutluluk karışık :) Şuanki haliniz tamamen hormonlar ve sorumluluk duygusundan merak etmeyin. İyi bir anne olacak olmasanız, şuan mutsuz olmazdınız.

Çocuk istemeyen biri olarak, zorla doğurmak zorunda hissetsem, üstüne birde suçlansam psikolojimi asla düzeltip iyi bir anne olamam. Kimse olamaz. Ben kötüyüm diyen biri iyi olamaz. İyiyim dedirtmesi lazım size eşinizin. İki gün uğraş bırak yok öyle. Bir ömür destek olacaksınız ...

Son olarak, bu kadar ince düşünen bir annesi olan çocuğun sırtı asla yere gelmez bence

Son düzenleme:
İlk bebeğimde aynı hisleri yaşadım.
Açık açık istemiyordum ama olan olmuştu.
Bebeğim doğalı 6 ay tamamlanmadan yeniden hamile kaldığımı öğrendiğimde ise dünyalar benim oldu.
Çünkü başıma ne gelecek biliyordum.
Evet çok zor, her gün her saat söyleniyorum.
Neden ben diyorum, pişman da oluyorum, başkalarına özeniyorum, geçmişimi mumla arıyorum.
Beceremiyorum, ne kendime ne onlara yetemiyorum.
Yeri geliyor öfkeden deliriyorum.
Mutsuz, uykusuz, yorgun, pis ve açım.
Ama bir gülüşlerine dünyayı veririm.
Bir sarılışa gelmişimi de geçmişimi de yakarım.
Ha bu arada öyle mükemmel duygu yoğunluğu hisseden bir anne falan da değilim asla, sanki hala biri gelip görev tamam alacağız diyecek gibi geliyor.
Ama değil biri, ordu gelse çorabını bile alamazlar elimden son nefesimden önce.
Yani normal yaşadıklarınız, geçecek demeyeceğim geçmeyecek ama çocuğunuza bakışınız değişecek.

Merhaba canım 2 yaşında oğlum var benim de bazen sinirlenince çaresiz kaldığım zamanlarda sonradan üzülüp pişman olacağım şeyler düşünüyorum ama onun bi gülüşü bi dokunuşu dünyalara bedel rabbim acılarını göstermesin çok kıymetliler inan hormonların etkisiyle de duygusal olarak karmaşık olabilirsin ama bende bazen düşünüyorum ikiz olsaydı arkadaş gibi büyürlerdi bide tek başıma koşturdum herşeye hastaneye filan bakım konusunda annen kv. Yardımcı olur illaki benim öyle bi şansım da yoktu ki olsa ikinci bebeği düşünürdüm herşey çok güzel olacak emin ol kalp atışlarını bi duy bak bi kıpırtıları hisset nasıl mutlu olacaksın iyi ki diyeceksin inşallah kolay hamileliğin kolay Doğumun olur hayırlı evlat olurlar bebişlerin

Yazınızı kafa sallayarak ve gülerek okudum Allah bağışlasın meleğinizi katılıyorum size

evet anneliği beceremedin diyen...
ben!!
çok sinirleniyorum o konuda.
anneme kaynanama...
anneliğe daha yeni adim attim.
bakamiyosun gibi..
deliye döndüm annem 3 kaynanam 2 çocuk büyütmüş.
bide laf kaç sene geçti çocuk bakmalari.. elime kalirsa ben neler yaparim diyo da diyo izin vermiyom çocuk sağlıklı beslenmeyi unutuyor bende bişey diyemiyorum.

Yazınızı kafa sallayarak ve gülerek okudum Allah bağışlasın meleğinizi katılıyorum size
Aminn cümlemizinkini insallin korusun rabbim ,tüm hasta meleklere şifa versin

Şu yazdıklarına bakınca,gerçekten destek almalısın.Gönülden söylüyorum.

Ben 7 yıllık evliyim .Hala niye evlendim ki diyorum.ev sorumluluğu es aile offff derken hooop 2 çocuk...Aaa düşünecek vaktim bile yok su an ....

lohusa depresyonuna meyilli gibisiniz.

Daha iyiyim, o aglak durum gecti sanirim kabullenmeye basladim. Icim hala kipir kipir degil ama mutsuz da degilim en azindan.
Birden olacak birşey değil zaten kuzum
Aşama aşama yol katedeceksin
Buda iyi bir adım
Zamanla herşey daha güzel olacak
Sadece kendini dinle yeterki
Millete bakma
Herkes uçuşan kelebek modunda olmak zorundaymış gibi bir algı var
Yok öyle birşey

Ben 7 yıllık evliyim .Hala niye evlendim ki diyorum.ev sorumluluğu es aile offff derken hooop 2 çocuk...Aaa düşünecek vaktim bile yok su an ....
Bakalim ben o donemlerde ne derim hic fikrim yok su an o kadar korkunc gelmiyor

Kac gundur aklimdaydin , iyi olmus mavinin sormasi :)
Sevindim daha iyi olmana
Kitabi okudun mu?
Kitaba o donem basladim ancak o zamanki psikolojim pek kaldirmadi. Hamilelikte bebegi nasil etkilendigini anlatiyordu cunku iyi hatirlattin tekrar bakayim daha iyiyim cunku.

İyisin demi nasıl geçiyor hamilelik,iyi olmanada sevindim.
Aslinda bircoguna gore cok iyi geciyor. Pek hissetmiyorum bulanti durumlari da cok az. Simdi nasil bakarimli sorgulamaktan ziyade neler alirim,cinsiyeti ne gibi konulari dusunuyorum. Dhaa iyiyim galiba gercekten :)

Evet artik daha sakinim oyle mutsuz bir halim yok hic. Endiseler daha cok saglikli olacak mi, evi nasil dekore etsem gibi konular. Daha iyi olacak insallah, cok sagol canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…