Anneler gününde kayınvalide

Malesef eşinde biraz terbiye sorunu var seni kırmak istemem ama. Ayrıca çok bencil annesine çekmiş

Konudan bişey anlamadım
Biryerde 4 yıllık evliyim diyorsunuz başka biryerde 1 yıllık
daha önce teyze dedim sonra anne dedim sonra teyze
Çiçek yolladım adres oğlu bile bilmiyordu, babasından aldık ama babası öldü
Çözemedim.
Bu konuda herkes tuhaf. Konu sahibi dahil.

CEvaplarınızı tek tek okudum ve eşinizi dengesiz buldum.ruh sağlığı yerinde değil,kendisiyle çelişiyor.psikolojik şiddete varacak kadar sizi üzüyor,vicdan azabını size yüklemeye çalışıyor. babası ve kendisi arasındaki ilişkiye sizin nasıl müdahaleniz olabilir ki?yetişkin iki insan kendi ilişkisini düzenler,3.şahısların varlığı bu durumu değiştirmez.
Eşinize tepkinizi koyun,bu yaptığının kabul edilir tarafı yok.ayrıca kendinizi ağırdan alın,bayramda eşya falan taşımayın.bırakın görümceler yapsın

Birde anneler gününe bukadar anlam yüklemek bana çok saçma geliyor.
En takıldığıdımda o benim annem değilki neden kutlicakmışım
Dün pazardaki tezgahtar bile anneler günümü kutladı.
Onun annesimiyim yani?
Senede 1 gün sembolik olan birşeyi kutla geç bazıları nekadar ego meselesi yapmış
Yok anneliği hakketmiyor bilmem ne. Anneliği hakketmeyen birinin oğlu ile evlenmese keşke insanlar. Annelik sanki birgünle ölçülüyormuş gibi. Bana emeği geçmediysede evlatlarına geçmiştir.
Dün komşumun çocukları hep anneler günün kutlu olsun dediler. Onlara da annelik yapmadım sonuçta. Bayramı kutlamak gibi
birşey. Kutla ve geç. Hediye konusu ayrı. Zorla hediye alınmaz heleki değer verilmeyen veya vermeyen birine

Bayramda gitmemek benim ecelim olur. Eşim gelme ben seni zorla götüremem diyor ama kavgada zaten bayramda gelmedin demek için. Ablaları da iyice mahveder beni.

Neden bu kadar korkuyorsunuz?
Sürekli beni gebertirler,mahvederler yazmışsınız.Onlar kim ki sizi mahvediyor.
Size psikolojik baskı uygulanmış bence, yapmadığınız şeylerden vicdan azabı çektirilip ileride yapacağınız şeyler konusunda cesaretini kırmışlar.
Bir kere babası kanserden ölmüş,ecel bu yani,Allah verdiği canı almış,sizinle ne alaka?
Ki siz kırgınlığınıza rağmen yine hizmet etmişsiniz.
Eşiniz sizi destekleyen ailenizi benimsememişken,siz yuvanıza huzursuzluk veren insanlara anam diye ölecek değilsiniz ya.
Bir erkek evladı annesi olarak kendimle beraber tüm atalara akıl fikir diliyorum, insan hiçbir emek vermediği, üzerine zehir akıttığı kimseden neyin beklentisine ne hakla girer ya?
Ben hep diyorum eşime,ben senin ailene capcanlı bir fidan gibi geldim,onlar bırak bana bir bardak su vermeyi üzerime toprak attılar.Şimdi kimse benden meyve beklemesin.
Değer veren değer görür.
Eşin hatırı için tolere edilecek bazı vakitler vardır,lakin görümcenizin bile sizi gebertme olasılığı olmamalı ya,lütfen bu ruh halinden kurtulun.
Ve nacizane annenizle konuşun, eşinize ve onun ailesine karşı fazla verici, yumuşak olmasın.Anneler günü yemeğine gidip hesabı ödemek ne alaka,tıpkı benim anneciğim gibi.Ama inanın gerek yok, kıymette bilinmez.
Annenizi siz mutlu edin,ilgilenin,ne kendinizi ne ailenizi ezdirmeyin.
Sanırım çalışıyorsunuz,ailen destek,çocuğun yok şu an.
İnan güçlü bir durumdasın.
Herkes haddini bilsin,kimsenin peşinden koşmayın kesinlikle.

4 yıl çıktığımız ve aile sürekli bu ilişkinin içinde olduğu için o. Babası geçen yıl vefat etti. Bahsettiklerim geçen yıllar içindi.

Benim kaygı bozukluğu hastalığım var. Bunu çok iyi bilerek kullanıyorlar. Şimdi ağlayarak iftar açtım, bardaklar havada uçuştu, kendimi öldüreceğim göreceksin diye tehdit ediyor beni, bacaklarım uyuştu korkudan, çok iyi biliyor korktuğum şeyleri, o kadar korkuyorum ki..Rüyamda da eşimin atladığını görmüştüm.

Bırak atlasin dengesiz.Sana zarar vermesin yeterki

Yahu ne münasebet saçma sapan yok öleyim de Kurtul fln diyor eşiniz sürekli? Bu lafı diline pelesenk etmiş resmen,psikolojikman sizi yıpratır bu şekilde
Anan ölüyorsa ölsün banane,evim ayrı evi ayrı, karnımı doyurmuyor, sırtımı örtmüyor,ben niye kurtuluyorum saçmalama diyin bidahakine esinize lütfen
senden de kurtulmak istesem emin ol ölmeni beklemem boşarım kurtulurum,ne bu saçma sapan laflar abuk sabuk konuşma diyin ya bu lafları söylemesine çok takıldım ben sürekli sizi suçlar pozisyonda insan bunalıma girer...

Sidik yaristirmaya gerek yok velhasilkelam. Içinden gelmiyorsa deme.Anne dediysen daima anne de teyze demek biraz bana gore saçma sonuçta teyzen değil.Ismi herne ise Ayşe hanım, Fatma hanim diye hitap et.Kocam söylemiyor bende söylemem şeklinde düşünme.

Sözlüyken,nişanlıyken,evlenirken sizi ayırmaya kalkan bir kv'ye her sene anneler gününde
niye hediye gönderdiğinizi anlayamadım.
Hadi ilk yıl gönderdiniz,arayıp teşekkür etmeyen kadına ertesi yıl bırakın hediye göndermeyi,aramam bile.
Ben her yıl aynı hediyeyi alırım annemle kayınvalideme,kv'minkini kargoyla gönderirim,alır almaz arar,
teşekkür ve hayır duası eder.
Böyle kvye ne alsam az.
Sizinkine ise hiç gerek yok.
Haketmeyen insanlara değer verirseniz,
sonuç böyle oluyor.
Ayrıca anneler gününde 'teyze' hitabı hiç olmamış,
Hiç hitap etmeden 'siz' deseniz olay çıkmazdı.
Ya da telefonu almadan eşinizle selam gönderseniz yeterli olurdu.
Kısacası kv iyi niyetli ve kibar biri gibi görünmüyor ama bu ilişkinin dinamiğini ayarlaması gereken sizsiniz.
Eşinize gelince o ayrı bir konu.
Misilleme yapan insanı hiç sevmem.

Zaten anksiyete hastasıyım bunu bildikleri için üstüme böyle geliyorlar. Delirmek üzereyim artık, boşanalım dedim biraz önce iyi cenazemde gelri boşarsın dedi lafa bakar mısınız (( ben çok yıprandım gerçekten dayanamıyorum

Can tatlıdır bir şey yapmaz korkmayın.
Ayrıca bu kadar basit bir konu için bardakları kırıp,intihar tehditleri savuran bir adamı ciddiye bile almam.
Ağlayıp yapma,etme diye yalvarıyorsanız adam da hepten şımarıyordur.
Eşiniz çocuk gibi,ayrıca şımarık ve terbiyesiz,
kusura bakmayın.
Öfke kontrolü yok.
Evlilik yürütmek için de yeterli olgunlukta değil.
Bir süre çocuk düşünmemenizi tavsiye ederim acizane.

Allah biliyor da izin vermiyor ben buna inanıyorum artık. Halen vajinusmusum, artık üzülmüyorum bu duruma. İki gündür sahurduz oruç tutuyorun ev başımıza yıkıldı teyze dedim diye. Değdi mi? Yazıklar olsun. Çok sağolun. İyi ki varsınız şu an, rahatlattınız beni.

Kuzum bırakın bu duygu sömürüsü yapan adamın basit konuşmaları için üzülmeyi.
Ben önce lafa bakarım sonra da söyleyen aklı başında mı?Ona.
Ne kocanızın aklı başında,
ne söyledikleri işe yarar ve sorun çözmeye yönelik.
Biraz dikkate almayın,kendi haline bırakın, tartışmaya bile tenezzül etmeyin.
Siz güçlü olursanız,
sizi manipüle edemez böyle.
Şimdi okudum vajinismus sorununuz olduğunu.
Sorunlarınızın altında yatan en önemli sebep bu.
Bırakın kvyi,anneyi,teyzeyi.
Evliliğinize devam edecekseniz bu sorunu acilen çözüme kavuşturmalısınız.

Kısaca yazayım; ilk gecemize gireceğimiz otele kv sülalesini toplayıp geldi, başımdan duvağı çıkarmadan başka otele geçtik kavga dövüş, balayında da arayıp eşimi ağlattı. Ki bu kadın beni evliliğe ikna etmek için 3 yıl ailemin kapısını aşındırdı. Görücü sayılır. Dolayısıyla vajinusmus oldum. Tam tedaviye başlayacağız, görümcemin kursu çıktı, her ay 2 hafta sonunda bizde kalıyor. Yani sorunun kaynağı belli, tedavi olamamamın sebebi de belli, ki görümcem her gittiğinde ev yine başımıza yıkılıyor.
Dua edin nolur, bitsin bunlar artık. 36 yaşına gireceğim artık yoruldum. Allah sizden razı olsun, ne muradınız varsa versin. Dost gibi yazdınız, dinlediniz. İçim ferahladı. Çok sağolun.

Siz bu durumdan etkilendiğiniz için kullanıyor, ölümle ilgili bir travmanız mı var bilmiyorum.Benim var mesela.Kim yanımda öldüreceğim kendimi ya da ölüyorum dese binde bir ihtimal bile olsa ya ölürse diyorum.Birden karşımdakinin cansız bedeni gözümün önünde canlanıyor ve inanılmaz bir telaşa kapılıyorum.

Siz benim gibi olmayın, umursamaz bir tavır takının, sizi bu saçmalıklarla etkileyemediğini gördüğünde bir süre sonra vazgeçecektir.üstelik yetişkin bir insan gibi değilde küçük bir çocuk gibi davrandığını ona saygınızın azaldığını söyleyin her seferinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…