Anneler gününde kayınvalide

Eşin neden anneme teyze diyor mu dediler?
Eşiniz de,desin,ben de onun annesine anne demiyorum deseydi.
Annenize sezdirmese iyi olurdu tabi.
Biz birbirimizin annesine anne deriz,ama eşim demese demek istemezdim,kendi değer yargılarıma göre de demek isterdim,ikilemde kalırdım yani.
Zaten anne demekle anne mi oluyor,hiç değil,
annemin anlaşamadığım huylarının bile 110da biri edemez eşimin annesi.
Çünki en basiti annemin bende emeği var,var mı ötesi...
Eşim diyor ki; anne deme ama teyze de deme, yani kadın teyzeyi istemiyormuş, evet bana bunu güzel bi dille söyleselerdi, teyzeyi kaldırırdım, ama anne de demezdim. Ama şimdi teyze demezsem, ohh aferin oğluma bak kesmiş teyze demeyi diyecek!! Ayhh sinirden çatlattı beni

Dün eşim ve ben annemi yemeğe çıkarttık anneler günü için. Eşimin annesi başka şehirde. İftardan önce aradık, önce o konuştu sonra ben, ben ....... teyze anneler günün kutlu olsun dedim. Nasılsın dedim, iyi akşamlar dedi suratıma kapattı. Eşime arattım tekrar, teyze dediğin için sinirlenmiş dedi. Şimdi:
1) Eşim de anneme ve babama asla anne bana demez, içimden gelmiyor diyor.
2)Sözümde, nişanımda, düğünümde eşimle bizi boşanma noktası getiren bir kadın. Eşim her zaman haklısın der bana, ama ben yine de görüşürüm.
3) Her anneler gününde hediye gönderirdim, 1 kere bile teşekkür etmek için aramadı, bu sene yollamadım.
4)Ben yanyanayken hep anne derim eşim hayatta anneme demez, oruç ağız teyze çıktı ağzımdan ki 1 yıllık evliyim daha alışamadım, zaten içim anne demeyi de asla almıyor!
5) kandilde anne diye aradım, bayramda taşınacam sen gelince evi yerleştir, ben kızlarıma hiç iş yaptırmadım sen yaparsın diyen kadın. Kızları benden büyük, ben gece gündüz çalışıyorum, bayramda evini taşıyacakmışım.Anne diyince de böyle oldu.

Eşim de teyze deme hiç bişey deme benim gibi yap diyor ama kadın telefonda bile 1 saat konuşuyor ben nasıl hitap etmeden durayım? Dün annem de ağladı bizim tartışmamıza, anneler gününde yapılacak şey mi kendi egosu için. Zaten eşimle tek kavgamız görümce ve kaynana yüzünden oluyor. Değdi mi mübarek günde? Artık anne diyeceğim varsa da demem, eşim de ölsün de kurtul diyor daha çok sinirleniyorum. Eşimin beni anlaması için ne yapabilirim? Gerçekten bu kadının evladının huzurundan çok kendi egosunu düşünmesi beni delirtiyor!
Kayınvalide birşey derse oglunuz da anneme demiyor ben sorun etmiyorum annem de etmiyor siz de etmeyin de olsun bitsin. Oh annesine gelince anne de ama senin annene demesin herşey eşitse bunda esit

Bayramlarda el içinde anne diyorum yoksa teyze diyorum demişsiniz.
Ne kadar saçma.
Kime gösteriş? Gösteriş mi ya da, böyle gösteriş olur mu?
Sizin tutarsızlığınız eşinizin tutarsızlığı kayınvalidenizin tuhaf bir kadın oluşu birleşmiş ortaya böyle değişik bir gerginlik çıkmış.

Eşinizin sizin anne babanıza öyle hitap etmiyorsa siz de etmeyin. El içinde de etmeyin. Teyze ise teyze deyin madem. Bir kararlılığınız olsun.
Onun dışında da kadınla ne kadar az muhabbetiniz olursa o kadar iyi görünüyor.

Aynen 2 gündür düşündüklerimi yazmışsınız, bayramda gitmesem haklıyken gelin gelmedi diye haksız olacağım, onu doldurup üstüme salacaklar, ama dediklerinizi uygulayacağım, öyle düşünmemiştim ama söyledikleriniz çok mantıklı geldi, koluna girip gülümseyeceğim eşimin, surat asacaktım ama dediğiniz gibi meymenetsiz yaftası yerim bu sefer de. Oh bee, bana böyle taktiklerle gelin nolur :dua: inşallah eşim yanımdan gidince sokmaz lafları her zaman yaptığı gibi, onun yanında bir şey yapar da bu da son yüzünü gördüğüm olur. Çok sağolun, sizin de eviniz huzurla dolsun, buraları okudukça içimden kilo kilo yağ gidiyor resmen, tuttuğunuz altın olsun:dua:
Zaten neden surat asasınız ki,avantajlı olan sizsiniz,eşinizle beraber gidecek,beraber döneceksiniz.
Orada iyi vakit geçirmeye bakın,bazen bakın ama görmeyin,bu demek değil ki somurtup oturacaksınız,telle oynayacaksınız,aksine,çay tepsisini siz getirin,havadan sudan konuşun.İşinize gelmeyen birşey söylerlerse duymamış gibi yapın,yüzünüzü bozmayın,bu karşıdakini innılmaz gıcık eder.
Böyle olunca eşiniz de görür, arada dersiniz ki hayatım aşkım,artık ne diyorsanız,biraz dolaşalımmı,şuraya da gidelimmi,biraz da öyle zaman geçer.
Annesinin garip davranışlarını da anlatmak istiyorsanız kızmadan gülerek anlatırsınız.
Örneğin,"canım bugün annen ne dedi ya gülümsetti beni.
Kızlarıma iş yaptırmadım sen yap şunu dedi.
Ben de, peki evde ne yapıyorlar ki,kim yapıyor işlerini?Ben de sevmiyorum ama kimseden birşey beklemiyorum,annem de beklemez sağolsun"dedim şeklinde anlatırsınız.
Hem içiniz şişmez,hem bağırmadan anlatmış olursunuz,hem de eşiniz aradaki farkı görür ve sakinliğin dinginliği hissettiği sizin yanınızda yer alır.
Biraz sabır,biraz sessizlik,biraz da bunu deneyin...

Zaten neden surat asasınız ki,avantajlı olan sizsiniz,eşinizle beraber gidecek,beraber döneceksiniz.
Orada iyi vakit geçirmeye bakın,bazen bakın ama görmeyin,bu demek değil ki somurtup oturacaksınız,telle oynayacaksınız,aksine,çay tepsisini siz getirin,havadan sudan konuşun.İşinize gelmeyen birşey söylerlerse duymamış gibi yapın,yüzünüzü bozmayın,bu karşıdakini innılmaz gıcık eder.
Böyle olunca eşiniz de görür, arada dersiniz ki hayatım aşkım,artık ne diyorsanız,biraz dolaşalımmı,şuraya da gidelimmi,biraz da öyle zaman geçer.
Annesinin garip davranışlarını da anlatmak istiyorsanız kızmadan gülerek anlatırsınız.
Örneğin,"canım bugün annen ne dedi ya gülümsetti beni.
Kızlarıma iş yaptırmadım sen yap şunu dedi.
Ben de, peki evde ne yapıyorlar ki,kim yapıyor işlerini?Ben de sevmiyorum ama kimseden birşey beklemiyorum,annem de beklemez sağolsun"dedim şeklinde anlatırsınız.
Hem içiniz şişmez,hem bağırmadan anlatmış olursunuz,hem de eşiniz aradaki farkı görür ve sakinliğin dinginliği hissettiği sizin yanınızda yer alır.
Aynen böyle yapacağım, aynen.. Telefonla oynamak hariç çünkü, geçen bayramda tartıştık ben hep telle oynadım hizmet ettim, eşimi doldurmuş eline telefonu aldı oturdu diye, yolda kaza yapıyorduk düşünün. Ama diğer tüm dediklerinizi Allah bana dayanma gücü versin de yapayım inşallah, orada bile açıp okuyup, yapacağım. Benim de aklıma hep şey geliyor; kadın yaşlı sayılır, Allah korusun bir şey olsa cenazesinde bunlar beni mahveder, çünkü babaları ölünce suratıma bakmadılar, hatta büyük görümcem evin boşaltı rahat et artık diye laf soktu bana, o günler aklıma gelince gelecekten korkuyorum :KK43: Bunlara karşı kendimi nasıl rahatlatayım sizce?

Aynen böyle yapacağım, aynen.. Telefonla oynamak hariç çünkü, geçen bayramda tartıştık ben hep telle oynadım hizmet ettim, eşimi doldurmuş eline telefonu aldı oturdu diye, yolda kaza yapıyorduk düşünün. Ama diğer tüm dediklerinizi Allah bana dayanma gücü versin de yapayım inşallah, orada bile açıp okuyup, yapacağım. Benim de aklıma hep şey geliyor; kadın yaşlı sayılır, Allah korusun bir şey olsa cenazesinde bunlar beni mahveder, çünkü babaları ölünce suratıma bakmadılar, hatta büyük görümcem evin boşaltı rahat et artık diye laf soktu bana, o günler aklıma gelince gelecekten korkuyorum :KK43: Bunlara karşı kendimi nasıl rahatlatayım sizce?
Onları artık geride bırakın,yeni "siz"e odaklanın,çünki geçmiş insanı kurt gibi kemirir.
Demiyorum ki unutursunuz,unutmayacaksınız çünki unutulmuyor.
Fakat bir an gelecek,eşinizle dertleşeceksiniz bunları rahatça.
Ben de yaşadım bunları,öyleki bayramlar da ya da arada sırada eşimle birkaç saatlik giderken bile"Allahım bana sabır ver ki bir kaç saat onlara hammül edebileyim nolur"derdim.
Çünki onca iyi niyet ve emeklerimi hiçe saydılarilk yıllarımda.
Fakat yine de annesine bir küçük hediye götürürdüm,çay servisi yapardım,birşeylerin ucundan tutardım.
Ama asla evimize ve bize ait birşey paylaşacak kadar yakınımda tutmazdım kimseyi.
Öyle olduki zamanla "Deniz gelinlerimizin içinde birtanedir"moduna geldler.
Farketti mi benim için,hayır,yine aynıyım,ilişkim ne çok,ne yok.
Tel olayını da yanlış mı anlattım,ben de oynama, etrafınla ilgili ol demek istedim.
Teyze demezsem de oğlum söyletmiyor diye düşünür deömişsin.
Onu boşver,evet teyze bile deme,teyze anne kardeşidir,peki o bunu hakediyor mu?
Teyze demek ble paye vermektir,boşver onu da deme.
Ben normalde yaşlılara kredi tanırım,hoşgörülüyüm ama seninkler kredi olayını da aşmışlar.
Sen kendi ve eşin için bunları dene,zararlı çıkmazsın bence.

Eşine bir kıl oldum ki. Onla beraber mümkünse onun bu kötü duygularıda ölsün.sen saygısızlık yap anne deme sonra ortadan konuş de sen teyze diyince tü kaka ol ne samimiyetsiz bir aile değeri var eşinizde . Bu adamla ömür geçmez

[/QUOTE]
Onları artık geride bırakın,yeni "siz"e odaklanın,çünki geçmiş insanı kurt gibi kemirir.
Demiyorum ki unutursunuz,unutmayacaksınız çünki unutulmuyor.
Fakat bir an gelecek,eşinizle dertleşeceksiniz bunları rahatça.
Ben de yaşadım bunları,öyleki bayramlar da ya da arada sırada eşimle birkaç saatlik giderken bile"Allahım bana sabır ver ki bir kaç saat onlara hammül edebileyim nolur"derdim.
Çünki onca iyi niyet ve emeklerimi hiçe saydılarilk yıllarımda.
Fakat yine de annesine bir küçük hediye götürürdüm,çay servisi yapardım,birşeylerin ucundan tutardım.
Ama asla evimize ve bize ait birşey paylaşacak kadar yakınımda tutmazdım kimseyi.
Öyle olduki zamanla "Deniz gelinlerimizin içinde birtanedir"moduna geldler.
Farketti mi benim için,hayır,yine aynıyım,ilişkim ne çok,ne yok.
Tel olayını da yanlış mı anlattım,ben de oynama, etrafınla ilgili ol demek istedim.
Teyze demezsem de oğlum söyletmiyor diye düşünür deömişsin.
Onu boşver,evet teyze bile deme,teyze anne kardeşidir,peki o bunu hakediyor mu?
Teyze demek ble paye vermektir,boşver onu da deme.
Ben normalde yaşlılara kredi tanırım,hoşgörülüyüm ama seninkler kredi olayını da aşmışlar.
Sen kendi ve eşin için bunları dene,zararlı çıkmazsın bence.
evet ben yanlış anlamışım tel olayını. Umarım bir gün sizin olgunluğunuza erişirim, ne güzel ve asil vermişsin paylarını. Ben çok safım o konuda saatlerce kaynanamla konuşurum, anılarımı anlatırım, evdeki komik olan şeyleri anlatır gülerim, sohbette ilerler, severim konuşmayı gülmeyi çünkü. Bir daha mı asla.. dediğiniz gibi gerektiği yerde az ve öz, özele girmeden madem! Çok iyisiniz, tanımadığı kıza bu kadar yazıp, rahatlacak vicdana bunları yapan bana neler yapmaz ki..siz de iyisiniz, kıymetinizi sonradan anlamışlar, yazık.. çok sağolun. Hepsini küpe taktım, açıp açıp okuyacağım. :dua::KK200:

Eşine bir kıl oldum ki. Onla beraber mümkünse onun bu kötü duygularıda ölsün.sen saygısızlık yap anne deme sonra ortadan konuş de sen teyze diyince tü kaka ol ne samimiyetsiz bir aile değeri var eşinizde . Bu adamla ömür geçmez
4 yılda(3yıl flört) 40 yıl yaşlandık ki, asla başka bir şey yüzünden hiç tartışmadık. Önümüzdeki yılları düşünemiyorum!!

4 yılda(3yıl flört) 40 yıl yaşlandık ki, asla başka bir şey yüzünden hiç tartışmadık. Önümüzdeki yılları düşünemiyorum!!
Allah sabır versin, kuzenimin kocası böyle Allahım bunlar 2001 yılından beri oturmayan evlilik üstünde her yıl ha boşandı boşanacaklar konu bile aynı yani kendisi anne demez hiçbirşey demez ama kendi annesine saygıda kusura tahammül edemez. Senin anneciğin ne kadar üzülmüştür kıyamam ya. Sanki sebep kendisiymiş gibi hissetmiştir annenizi asla üzmeyin 50 tane koca bir anne yapmaz densizliğe papuc bırakmayın

Allah sabır versin, kuzenimin kocası böyle Allahım bunlar 2001 yılından beri oturmayan evlilik üstünde her yıl ha boşandı boşanacaklar konu bile aynı yani kendisi anne demez hiçbirşey demez ama kendi annesine saygıda kusura tahammül edemez. Senin anneciğin ne kadar üzülmüştür kıyamam ya. Sanki sebep kendisiymiş gibi hissetmiştir annenizi asla üzmeyin 50 tane koca bir anne yapmaz densizliğe papuc bırakmayın
Şu an annemle sahur yapıyoruz, kadın bir kızıyor, bi gözleri doluyor, hala içinde o konu var, mübarek günde hakkım haram olsun! Çok üzüldü, sözde, nişanda, düğünde her zaman, Allah kuzeninize de sabır versin.

evet ben yanlış anlamışım tel olayını. Umarım bir gün sizin olgunluğunuza erişirim, ne güzel ve asil vermişsin paylarını. Ben çok safım o konuda saatlerce kaynanamla konuşurum, anılarımı anlatırım, evdeki komik olan şeyleri anlatır gülerim, sohbette ilerler, severim konuşmayı gülmeyi çünkü. Bir daha mı asla.. dediğiniz gibi gerektiği yerde az ve öz, özele girmeden madem! Çok iyisiniz, tanımadığı kıza bu kadar yazıp, rahatlacak vicdana bunları yapan bana neler yapmaz ki..siz de iyisiniz, kıymetinizi sonradan anlamışlar, yazık.. çok sağolun. Hepsini küpe taktım, açıp açıp okuyacağım. :dua::KK200:
[/QUOTE]
Sağol canım,sen de tatlı ve iyi bir kızsın,belli oluyor.
Fakat insan işte başlarda tanıyıncaya kadar kendini kalbini fazla açıyor,sonra bakıyor ki o kadarı olmasaymış iyiymiş.
Konuş gül elbette,bu senin hakkın,fakat havadan sudan konulardan bahset,örneğin ailenin eksiğinden,kendi yaptığın sakarlıktan filan değil.Ben de konuşup gülerim,fakat asla borcumdan,alacağımdan,misafirimden,gelecek planlarımdan bahsetmedim,çünki bu onlara gereksiz karışma hakkını verir.
Görümcelerinin de yanında güleryüzlü ol,ama kendini kaptırıp biz kardeşiz moduna girme,çünki olmuyor.
Olanda var,şahit oldum,ama seninkilerden olmaz,annene konuşabildiklerine göre.
Böyle böyle tecrübe kazanacaksın,kendine bir tavır belirleyeceksin.
Eşin sana hak veriyor ve anlıyorsa ki anlıyormuş,gerisi kolay.
Kendini sıkmana,bayram kabusu yaşamana hiiiç gerek yok.
Geçsin bak,bu kadarmış,kendimi boşa üzmüşüm diyeceksin...

Şu an annemle sahur yapıyoruz, kadın bir kızıyor, bi gözleri doluyor, hala içinde o konu var, mübarek günde hakkım haram olsun! Çok üzüldü, sözde, nişanda, düğünde her zaman, Allah kuzeninize de sabır versin.
Sen süreci başarıyla yönetince ve ellerinde koz bulamadıklarunda annendemutlu olacak ve seninle gurur duyacak,göreceksin.
Karşıdakilerin bütün silahlarını ellerinden almış oluyorsun,bir iki olursa da görmezden gel,eşinle sarsılmaz kale gibi olursun.
Fakat şunu da söyleyeyim,eşin de olsa ailenin açıklarını filan anlatma,örneğin babanın işteki bir başarısızlığını,kardeşinin can sıkıcı bir durumunu vs.
Eşte olsa bir tartışmada bunlarla sana dönebilir...

Peki suratıma telefon kapatması. Ben ona sinirlendim zaten, ne haddine!? Bayramda da elini uzatacak burdan atlayıp yanına gidip 9 gün kalacağız yüzüme kapatan insanda. Eşşek gibi geldin diyecek o da bana. Ben nasıl çocuk yapacağım ya, torunum allah torunum diye delirir bu!
Neden kapattı,çünki kızdı,sevmediği bir şeyi yaptın cesaretle,böyle düşün.
Kilometre taşı bunlar,bunu öğrenmiş oldu,"senin için komşu teyze"
Sakinliğini koru,bırak eşin de kendi içinden kırsın sarsın,ama sana birşey diyemez,kendisi de demediği için.

Sen süreci başarıyla yönetince ve ellerinde koz bulamadıklarunda annendemutlu olacak ve seninle gurur duyacak,göreceksin.
Karşıdakilerin bütün silahlarını ellerinden almış oluyorsun,bir iki olursa da görmezden gel,eşinle sarsılmaz kale gibi olursun.
Fakat şunu da söyleyeyim,eşin de olsa ailenin açıklarını filan anlatma,örneğin babanın işteki bir başarısızlığını,kardeşinin can sıkıcı bir durumunu vs.
Eşte olsa bir tartışmada bunlarla sana dönebilir...
İnşallah öyle olacak Allahın izniyle. Ah arkadaşım, en büyük hatayı orada yaptım, babamın bütün yaptıklarını senelerdir anlatıyorum, onun yanında kendimi tutamayıp babama laf ettim defalarca, çok pişmanım çokk!!! Umarım bu aptallıklarımın geri dönüşü olur, küçük de değilim ki, nasıl bu kadar kendimi ele verdim bilmiyorum :KK43: her şeyim dedim sarıldım, her şeyimi anlattım hem de hepsine! Abla, anne bildim anlattım. Dilim kopsun, her defasında karşıma çıkıyor, en basit olayda bile babandan gördüm sesin çıkmıyor annem bu kadarını yapınca mı olay oluyor diyor eşim :KK43:

Neden kapattı,çünki kızdı,sevmediği bir şeyi yaptın cesaretle,böyle düşün.
Kilometre taşı bunlar,bunu öğrenmiş oldu,"senin için komşu teyze"
Sakinliğini koru,bırak eşin de kendi içinden kırsın sarsın,ama sana birşey diyemez,kendisi de demediği için.
Dün annemde kaldım, annem onunla konuşmayı düşünüyor. Bu konuda düşünceniz nedir? Artık bırakın kızımı terbiye etmeyi, kızım kiminle nasıl konuşacağını bilir, kızımdan başka bir şeyle uğraşsın artık diyecekmiş eşime. Annesini arayacaktı ben sakın dedim. Annemin onunla muhatap olmasını istemiyorum bir de annem görümcelerimden o kadar bezdi ki, tekrar azarlanmak istemiyor farkındayım.

Sağol canım,sen de tatlı ve iyi bir kızsın,belli oluyor.
Fakat insan işte başlarda tanıyıncaya kadar kendini kalbini fazla açıyor,sonra bakıyor ki o kadarı olmasaymış iyiymiş.
Konuş gül elbette,bu senin hakkın,fakat havadan sudan konulardan bahset,örneğin ailenin eksiğinden,kendi yaptığın sakarlıktan filan değil.Ben de konuşup gülerim,fakat asla borcumdan,alacağımdan,misafirimden,gelecek planlarımdan bahsetmedim,çünki bu onlara gereksiz karışma hakkını verir.
Görümcelerinin de yanında güleryüzlü ol,ama kendini kaptırıp biz kardeşiz moduna girme,çünki olmuyor.
Olanda var,şahit oldum,ama seninkilerden olmaz,annene konuşabildiklerine göre.
Böyle böyle tecrübe kazanacaksın,kendine bir tavır belirleyeceksin.
Eşin sana hak veriyor ve anlıyorsa ki anlıyormuş,gerisi kolay.
Kendini sıkmana,bayram kabusu yaşamana hiiiç gerek yok.
Geçsin bak,bu kadarmış,kendimi boşa üzmüşüm diyeceksin...
[/QUOTE]
:dua: :dua: İnşallah hemen gelsin geçsin şu bayram hayırlısıyla Allahım, çok sağolun

Eşine noluyor anlamadim kendisi de senin annene anne demiyormuş zaten. Ayrica elin kadinini tepene cikartma mumkunse eger kiymet bilmeyene hicbisey yapmamak lazim nazlandikca nazlanmis sultan sanki. Kvyi ne aradim ne hediye yolladim umurumda degil kendisi.

Bizim cadalozda eşime yüklendi aramız iyi değil kayınvalide ile beni kimi zaman boşatmaya kalktı kimi zaman dedikodumu yaptı yüzsüz bi kadın gurursuz biraz yüz bulsun hemen evime damlar vay anneler gününde aramamışım kısa kesecem eşime sana yazıklar olsun diye çıkışıyor eşiminde moralini bozdu ben hamileyim hayal bile kuramıyorum bu eninde sonunda beni boşatır

Dün annemde kaldım, annem onunla konuşmayı düşünüyor. Bu konuda düşünceniz nedir? Artık bırakın kızımı terbiye etmeyi, kızım kiminle nasıl konuşacağını bilir, kızımdan başka bir şeyle uğraşsın artık diyecekmiş eşime. Annesini arayacaktı ben sakın dedim. Annemin onunla muhatap olmasını istemiyorum bir de annem görümcelerimden o kadar bezdi ki, tekrar azarlanmak istemiyor farkındayım.
Annesini ararsa zaten ellerine koz bulurlar,ayılıp bayılır oğluna.
Eşinle konuşmasını bilemedim.
Örneğin benim annem konuşsa eşim güzelce dinler ve saygısızlık etmeden cevap verir.
Kimi erkek diklenir ve annesine de aktarabilir,canı daha çok sıkılmasın annenin?
Ben süreci kendim yönettim çünki annem çok alıngan ve çabuk kırılır.
Annen çok dişli ve dirayetliyse olur,değilse karıştırma.
Bak eşin yemeğe çıkaracak kadar saygısı var,bana hesap sordu diye değişirse üzülebilirsin.
Kardeşlerinin sözlerine üzüldüm tarzı konuşabilir eşine,hesap sorar gibi değil de.
Gidişata göre sıkıntısını belirtebilir

X