Anne ve babadan kazık yemek

Kızlar merhaba annemle babam 50 li yaşlarda hala çalışan insanlar.maddi durumumuz vav olmasa da hep iyiydi bulunduğumuz şehirde iki evimiz var herkesin de kendi arabası var,ama normal maaşla çalışan insanlar yani öyle pasif gelir veya miras gibi bir durum yok emek zengini gibi düşünün.ben 3 sene önce o şehirden başka bir şehire geldim işim sebebiyle onlar da bana ev aldı 2+1 burada ve tapuyu benim üzerime yaptılar,ben kira vermeden oturayım diye.Şimdi ben 3 ay sonra evleniyorum.nişanlımla bir süre kirada oturup sonra ev almayı düşünüyorduk.ben bu evi satacaktım o da memleketteki evini satıp üzerine bir miktar daha para koyunca iyi bir ev alırız diye düşündük.dün annemle babamla konuşurken bana kirada oturmayın çekin kredinizi ev alın dedi babam.nişanlımda bende iyi kazanıyoruz ama bulunduğumuz şehirde iyi bir ev 7-8 milyon hangi banka bu kadar kredi verecek pat diye? Baba peşinatsız zor olur dedim dur bakalım belki bir fırsat çıkar önünüze dedi.Sonra ben bu evi kiraya verir kirasıyla en azından oturacağımız evin kirasını bir miktar karşılarız belki dedim onlar da kiracının evi mahvefeveğimi kendileri geldikçe belki burada oturacaklarını söylediler.bende öyle olmaz ev boş mu duracak belki satarım burayı peşinat yaparız dedim,öyle diyince annem burayı satıp kendilerini oturdukları şehirden ev almak istediklerini söyledi,bende ee o zaman tapuyu neden benim üstüme yaptınız dedim oturdun işte 3 senedir rahatça dediler şok oldum,birden gözlerim doldu kalktım tuvalete gittim,çok kalbim kırıldı gerçekten. Üvey evlat mıyım ben üstüne üstlük tek çocuğum ekonomi ortada.onlar bana bu evi aldıklarında ekonomi böyle değildi bir sürü enflasyon yedi.hiç tahmin etmiyorlar mı sıfırdan bir şey yapmanın ne kadar zor olduğunu.tabiki bana bir şey yapmak zorunda değiller okuttular ettiler ama bir iyilik yapıp tapusunu verip sonradan biz burayı satıp kendimize ev almak istiyoruz nedir ya,kira vermeden oturdun işte üç sene ne demek bu söylenecek laf mı? Şimdi bende misafirler ister istemez surat yapıyorum kırılıyorlar onun da farkındayım ama bende kendi çok değersiz hissettim elimde değil.siz olsanız ne yaparsınız
sana iyilik yapiyorlar bence ama farkinda degilsin.

Ben ailenizi haklı buldum açıkçası. Kendilerini yanlış ifade etmiş o çok belli ama yarın ne olacağı belli değil haliyle emeklerinin elin oğlunun elinde ziyan olmasını istemiyorlar ki karşı tarafında böyle bir şey düşünmeye hakkı var. Bana aileniz haklı geldi açıkçası konu size verilen evin alınmasından öte başka birine verilmemesi

Annenizin babanizin derdi sizden ev sakinmak degil, bekarken alınan mal sizin hayat garantiniz bunca şeyi sizin icin yapmislar.
siz şimdi ben satacagim eşimle ev alacagim diyip esinizi o eve ortak ediyorsunuz ben olsam bende kızım bekarken alinan evini satsin esiyle ortak ev alsin istemem.
Damat beyde satmasın ilerde başınız agrir belki kim bilir.
Kirasını verebilirlerdi ama size orda niye takıldılar anlamadım.

Kaldı ki bana burda çalıştığın sürece oturman için alıyoruz evi gibi bir şey de demediler,ben zaten kirada oturmak istiyordum daha iyi bir yerde kendileri alıp verdiler yani ne mal istedim ne tapu.şimdi sahiplerince birden zoruma gitti
Ya ben konu sahibini haklı buluyorum 😀 tapuyu kıza vermişler
Kız evlendi diye yabancı mı oldu birden
Büyük ev almak istemiş ne var bunda ? Hem nişanlısı da peşinat koyacskmış bence çok mantıklı ama anne baba neden böyle davrandı anlam veremedim

Sanırım ailen mal düşkünü
Paylaşmak istemediler ama tapu sende olduğu için zorlayabileceğini düşünüyorum

Ben de baktım eski konulara , zamanlamalara çok dikkat etmedim ama Ankara'da yaşayan, başından bir nisanlilik geçmiş, neredeyse tüm gelirini estetik operasyonlar ve tatile harcayan , bütçesini yönetemeyen, yüksek maaşına rağmen aşırı harcamalar yüzünden sürekli borç sarmalinda, özgüveni çok düşük, sosyallesmekte zorlanan, yalnız kalmaktan çok korkan genç bir doktor-hemşire (ya da sağlıkçı başka bir branş) hanım profili çizdim kafamda...Bu konudaki damat adayıyla da 2 yıldır birlikteler ve adamla çıktıkları pek çok tatil, yemek, etkinlik vs. masrafını konu sahibi kendisi ödemiş, eli açık bir kızimiz yani...Ha bu arada nişanlısı Ankara'da ailesiyle birlikte yaşıyor. Bu adamı elinde tutmak için bir evden fazlasını verebilir gibi bir vibe aldım, okudukça ailesi adına daha çok üzüldüm.
Bütçe yönetemeyen kısmı doğru. Bu arada nişanlım benden daha üst düzey bir memur ve daha fazla para kazanıyor.Şu ana kadar 5-6 tatile çıkmışızdır biri hariç hepsini o karşıladı,hatta bir konum vardı onu okudunuz.o konuda da erkeğe yıkılan elini cebine atmayan kadın ilan edilip linçlenmiştim mesela:) ilginç
Kendisini çok seviyorum ala elimde tutma gibi bir amacım yok sevgi saygı bittiği an biter gider,kimseye bağımlı değilim.

Bütçe yönetemeyen kısmı doğru. Bu arada nişanlım benden daha üst düzey bir memur ve daha fazla para kazanıyor.Şu ana kadar 5-6 tatile çıkmışızdır biri hariç hepsini o karşıladı,hatta bir konum vardı onu okudunuz.o konuda da erkeğe yıkılan elini cebine atmayan kadın ilan edilip linçlenmiştim mesela:) ilginç
Kendisini çok seviyorum ala elimde tutma gibi bir amacım yok sevgi saygı bittiği an biter gider,kimseye bağımlı değilim.
Piraye hanım ablacım Estetik operasyon olarak da yılda bir kere botoks bir kere dudak dolgusu yaptırıyorum bana çok koymuyor maddi açıdan. Yılda bir kere yurt dışı tatili bir kere yurt içi tatili yapıyorum. Sosyalleşme konusunda sıkıntı yaşadığımı söylemişsiniz birden bire başka bir şehire taşındığımda açtığım konuyu okudunuz muhtemelen üzerinden 3 yıl geçti değişti yani çoğu şey.
Neden bu kadar art niyetli ve nefret dolusunuz anlayamadım doğrusu

Benim rahat etmemi n

evlerini değiştirmeyecekler ki. Bulundukları şehirden bir ev daha alacaklar :) çalışalım alalım iyi hoş.ama bu üç sene boyunca bir kere sormadılar bana paraya ihtiyacın var mı diye, maaşım iyi çok şükür ama ona göre de harcamam var,nasıl gönülleri el veriyor beni böyle yüklü bir borcun altına sokmaya
Şaka mısınız??? Ağzım açık okuyorum yazdıklarınızı ... Bence düş insanların yakasından doğurdular diye ömür boyu seni sırtlarında mı taşıyacaklar? Ailen çok haklı . Bizim arabamız yok misal çokta ihtiyacımız var babamın durumu iyi ama asla istemedim istemem de . Beni okutmuş büyütmüş, evlendirmiş bir de gelmiş o yaşına evimi arabamı mı düşünsün. Onlar nasıl kendi emekleri ile yaptıysa sen de yap daha neler ?

Piraye hanım ablacım Estetik operasyon olarak da yılda bir kere botoks bir kere dudak dolgusu yaptırıyorum bana çok koymuyor maddi açıdan. Yılda bir kere yurt dışı tatili bir kere yurt içi tatili yapıyorum. Sosyalleşme konusunda sıkıntı yaşadığımı söylemişsiniz birden bire başka bir şehire taşındığımda açtığım konuyu okudunuz muhtemelen üzerinden 3 yıl geçti değişti yani çoğu şey.
Neden bu kadar art niyetli ve nefret dolusunuz anlayamadım doğrusu
Açtığınız konulardan yola çıkarak yaptığım tüm tesbitleri kendi ağzinizla dogrulamissiniz ama nedense son paragrafta art niyetli ve nefret dolu ilan edilmişim 😬Bu durumda, sizi bizden iyi tanıyan ve görünüşe göre sizin için en doğru kararı alan anne babaniza "bana kazık attılar" diyip trip atarken siz çok mu iyi niyetlisiniz?

Açtığınız konulardan yola çıkarak yaptığım tüm tesbitleri kendi ağzinizla dogrulamissiniz ama nedense son paragrafta art niyetli ve nefret dolu ilan edilmişim 😬Bu durumda, sizi bizden iyi tanıyan ve görünüşe göre sizin için en doğru kararı alan anne babaniza "bana kazık attılar" diyip trip atarken siz çok mu iyi niyetlisiniz?
Peki siz neden sizi hamileyken dövüp çocuğunuza zarar veren ş.siz kocanızı boşamadınız da milleti koca meraklısı ilan ediyorsunuz,kötü bir haberim var herkes sizin kadar tamah etmiyor kocaya.

Peki siz neden sizi hamileyken dövüp çocuğunuza zarar veren ş.siz kocanızı boşamadınız da milleti koca meraklısı ilan ediyorsunuz,kötü bir haberim var herkes sizin kadar tamah etmiyor kocaya.
Sana kötü bir haberim var, o konuyu lohusayken açmıştım, kızım şu an 16 yaşında ve babasını bir değil iki kere boşadım😸 Koca meraklısı tespitin burdan tutmadı yani...Evlerin ikisini de ben aldım bu arada 😁 Bı tanesini yakında yeniden evlenmeyi düşündüğüm icin kızın üstüne yapmayı düşünüyordum ama bu konuyu okuduktan sonra, çok zor...Babasina geri veririm yine de damada yedirmem.😂

Son düzenleme:
Sana kötü bir haberim var, o konuyu lohusayken açmıştım, kızım şu an 16 yaşında ve babasını bir değil iki kere boşadım😸Evlerin ikisini de ben aldım bu arada 😁 Bı tanesini yakında kızın üstüne yapmayı düşünüyordum ama bu konuyu okuduktan sonra, çok zor...
Nasıl yani aynı adamla iki defa mı evlendiniz 😀😀üstelik mıh gibi korktuğunuz size etmedikleri kötülük kalmayan kaçarsam beni bulurlar ne yaparım dediğiniz ailesine rağmen..keşke 2 değil 4 ev alsaymışsınız bu insanlardan..

Nasıl yani aynı adamla iki defa mı evlendiniz 😀😀üstelik mıh gibi korktuğunuz size etmedikleri kötülük kalmayan kaçarsam beni bulurlar ne yaparım dediğiniz ailesine rağmen..keşke 2 değil 4 ev alsaymışsınız bu insanlardan..
Bu konuları pirayenin konusunda tartışırız. Siz bu konuyu piraye’yi çekiştirelim diye mi yoksa ailenizi çekiştirelim diye mi açtınız? Fikir almak için olmadığı kesin çünkü. 20 kişi size sakıncalarını anlattı, bir acaba mı demediniz.

Onlardan almadım zaten evleri karaboceğim, hepsini kendi emeğimle yaptım. Çok şukur kendi anam babam da dahil kimse diyemez ki sen bizim evimizde bir ay bedava oturdun...Allah göstermesin

Bu konuları pirayenin konusunda tartışırız. Siz bu konuyu piraye’yi çekiştirelim diye mi yoksa ailenizi çekiştirelim diye mi açtınız? Fikir almak için olmadığı kesin çünkü. 20 kişi size sakıncalarını anlattı, bir acaba mı demediniz.
Yoo ben bazı yazılanlara hak verdim, dünyanın binbir türlü hali var,ilerde evi satma kısmından vazgeçtim,çalışır tasarruf eder ,konfor alanından çıkar kendi yağımızda kavruluruz,bir şekilde yolumuzu buluruz :)
Piraye hanım konumla baya bir ilgilendi,sıkı takipçisi,anında yazıyor yorumları,empati yaptı heralde annemle babamla fenalıklar geldi kadına 😀

Benim kendisi hakkında tespitlerim 12 den vurunca çok zoruna gitti, o da kendince 16 yıl önceki konulardan vurmaya çalışıyor. Burda insanlar kendisine hata yapmaması için yol göstermek istiyor ama belli ki işe yaramayacak...Yazık ana babasinin emeklerine

Yoo ben bazı yazılanlara hak verdim, dünyanın binbir türlü hali var,ilerde evi satma kısmından vazgeçtim,çalışır tasarruf eder ,konfor alanından çıkar kendi yağımızda kavruluruz,bir şekilde yolumuzu buluruz :)
Piraye hanım konumla baya bir ilgilendi,sıkı takipçisi,anında yazıyor yorumları,empati yaptı heralde annemle babamla fenalıklar geldi kadına 😀
Gerçekten evi satmama kararınıza çok sevindim. İnanın eskiden de ev almak zordu. Anneannem mutfak masrafından bile kısıp ev aldığını anlatırdı. Anne babanız sizin hakkınızı korumaya çalışıyorlar, dünyanın 40 çeşit hali var.

Evet aşırı empati yaptım, iki memur, bir ömür çalışarak fedakarlıklarla yapılan makul yatırımlar, iyi eğitim almış tek çocuk...Aynı ben 😂 Annenin iç sesi gibi düşün beni. Sen onlara trip atarken onlar da senin yüzüne çat çat soyleyemedikleri gerçekler yüzünden fenalıklar geçiriyor muhtemelen...Ay valla tansiyonum çıktı 🤕

Evet aşırı empati yaptım, iki memur, bir ömür çalışarak fedakarlıklarla yapılan makul yatırımlar, iyi eğitim almış tek çocuk...Aynı ben 😂 Annenin iç sesi gibi düşün beni. Sen onlara trip atarken onlar da senin yüzüne çat çat soyleyemedikleri gerçekler yüzünden fenalıklar geçiriyor muhtemelen...Ay valla tansiyonum çıktı 🤕
Ne kadar duyarlı bir insansınız maşallah,vaktiniz de bolca.Sizin kızınız umarım kadirşinastır.45 yaşınızda tansiyon çıkması da normal değil az sakin olun lütfen 60ı zor görürsünüz yoksa.
Polemiğe girmek istemiyorum ,sevgiler

X