Anne ve babadan kazık yemek

Senin üstüne olsun diye aldıkları evi daha nasıl bir insan olduğunu bilmedikleri elalemin oğlunun üzerine geçirmemekte çok haklılar. Alınmanız çok ilginç gerçekten. Heke bir de bunu kazık olarak görmek.
Nişanlım da evini satacak iki evi toplam peşinat yapabilirsek anca o şekilde bulunduğumuz şehirden ev alıyoruz.ikimizin de geliri iyi memuruz ama 7-8 milyon gibi fiyatlardan bahsediyoruz burada.

Benim rahat etmemi n

evlerini değiştirmeyecekler ki. Bulundukları şehirden bir ev daha alacaklar :) çalışalım alalım iyi hoş.ama bu üç sene boyunca bir kere sormadılar bana paraya ihtiyacın var mı diye, maaşım iyi çok şükür ama ona göre de harcamam var,nasıl gönülleri el veriyor beni böyle yüklü bir borcun altına sokmaya
Canım şu an evlenme yolunda olduğun için müstakbel eşine sınırsız güven var fakat forum bir dünya boşanma konusu ile dolu bir yandan da...
Benim tahminim evle ilgili ailenin sende kalmasından yana sorunları yoktur lakin satış gördüğünde senin ev peşinat olunca diğer evin parasına girecek. Karışacak... muhtemelen onu istemiyorlar

Anne babanız damada ev vermek istemiyorlar. Çünkü bosandiginiz an ortak mal sayilacak yeni ev aldığınız zaman. Oturulan mülk ortak sayılacak. Karşı tarafın evi yoksa bu düşünceye girmeleri eski insanlar için çok normal.

Ben aileyi gayet akıllı buldum, kızlarını koruyorlar. Yıllarca çalışıp didindikleri mala nedne elin oğlunu ortak etsinler ... konu sahibesi de akıllı olsun dünyanın türlü türlü hali var malına dokundurmasın.

Ben aileyi gayet akıllı buldum, kızlarını koruyorlar. Yıllarca çalışıp didindikleri mala nedne elin oğlunu ortak etsinler ... konu sahibesi de akıllı olsun dünyanın türlü türlü hali var malına dokundurmasın.
Turkiyede ev 7 milyon tabi haklilar. Ben olsam evlenmeden ev alırım ama babamın falan üstüne yapardım.
Su an ofisten bir arkadaşım boşanıyor çekişmeli olma sebebi oturdukları daire. Yani biraz akıllı olmak gerekiyor ne yazık ki.

Canım şu an evlenme yolunda olduğun için müstakbel eşine sınırsız güven var fakat forum bir dünya boşanma konusu ile dolu bir yandan da...
Benim tahminim evle ilgili ailenin sende kalmasından yana sorunları yoktur lakin satış gördüğünde senin ev peşinat olunca diğer evin parasına girecek. Karışacak... muhtemelen onu istemiyorlar
Benim evi kiraya verip kira gelirini de almamı istemiyorlar ama

Canım eşin elalem oluyor ben demiyorum malesef annen baban eğer bu biricik oğulları olsaydı sence böyle olurmuydu oğluşunun evi ama.. size vermiyorlar bu gayet doğal demekki üstünüze vermiş olmaları birşeyi değiştirmiyor ben buna bozulmazdım asla çünkü ne emeğim ne hakkım gayet onların doğal hakkı kırılırsın belki ama şimdi ben haklıyım desen olmaz

Nişanlım da evini satacak iki evi toplam peşinat yapabilirsek anca o şekilde bulunduğumuz şehirden ev alıyoruz.ikimizin de geliri iyi memuruz ama 7-8 milyon gibi fiyatlardan bahsediyoruz burada.
O konuyu iki yetişkin memur olarak kendiniz çözebilirsiniz. Daha uygun fiyatlı evde oturan bir çok insan var. Siz seçtiniz diye ailenizde damadına güvenmek zorunda değil.

Kızlar merhaba annemle babam 50 li yaşlarda hala çalışan insanlar.maddi durumumuz vav olmasa da hep iyiydi bulunduğumuz şehirde iki evimiz var herkesin de kendi arabası var,ama normal maaşla çalışan insanlar yani öyle pasif gelir veya miras gibi bir durum yok emek zengini gibi düşünün.ben 3 sene önce o şehirden başka bir şehire geldim işim sebebiyle onlar da bana ev aldı 2+1 burada ve tapuyu benim üzerime yaptılar,ben kira vermeden oturayım diye.Şimdi ben 3 ay sonra evleniyorum.nişanlımla bir süre kirada oturup sonra ev almayı düşünüyorduk.ben bu evi satacaktım o da memleketteki evini satıp üzerine bir miktar daha para koyunca iyi bir ev alırız diye düşündük.dün annemle babamla konuşurken bana kirada oturmayın çekin kredinizi ev alın dedi babam.nişanlımda bende iyi kazanıyoruz ama bulunduğumuz şehirde iyi bir ev 7-8 milyon hangi banka bu kadar kredi verecek pat diye? Baba peşinatsız zor olur dedim dur bakalım belki bir fırsat çıkar önünüze dedi.Sonra ben bu evi kiraya verir kirasıyla en azından oturacağımız evin kirasını bir miktar karşılarız belki dedim onlar da kiracının evi mahvefeveğimi kendileri geldikçe belki burada oturacaklarını söylediler.bende öyle olmaz ev boş mu duracak belki satarım burayı peşinat yaparız dedim,öyle diyince annem burayı satıp kendilerini oturdukları şehirden ev almak istediklerini söyledi,bende ee o zaman tapuyu neden benim üstüme yaptınız dedim oturdun işte 3 senedir rahatça dediler şok oldum,birden gözlerim doldu kalktım tuvalete gittim,çok kalbim kırıldı gerçekten. Üvey evlat mıyım ben üstüne üstlük tek çocuğum ekonomi ortada.onlar bana bu evi aldıklarında ekonomi böyle değildi bir sürü enflasyon yedi.hiç tahmin etmiyorlar mı sıfırdan bir şey yapmanın ne kadar zor olduğunu.tabiki bana bir şey yapmak zorunda değiller okuttular ettiler ama bir iyilik yapıp tapusunu verip sonradan biz burayı satıp kendimize ev almak istiyoruz nedir ya,kira vermeden oturdun işte üç sene ne demek bu söylenecek laf mı? Şimdi bende misafirler ister istemez surat yapıyorum kırılıyorlar onun da farkındayım ama bende kendi çok değersiz hissettim elimde değil.siz olsanız ne yaparsınız
Ben ailenizi anlıyorum, o ev size alınmış, yarın öbür gün Allah göstermesin ayrilsaniz eviniz ve anne babanızın emeği hiç olacak.. onlar aslında evi sizden almıyorlar ama damadın da cabalamasini istiyorlar, aksi birşey olsa evi gene size verecekler. Sizin şahsınıza alınan malın yarın - öbür gün paylaşılıp heder olmasını istememek de son derece haklılar..

Evi satmanızı istemeyebilirler ama damadın da peşinat vereceği durumda kirayı almanızı neden kabul etmediklerini anlamadım. Daha sonra ihtiyaçları olsa siz kirayı zaten verirsiniz gibi düşünüyorum, bir süre kirayı almanız makul bir teklif gibi duruyor. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık olmuş resmen.

Benim rahat etmemi n

evlerini değiştirmeyecekler ki. Bulundukları şehirden bir ev daha alacaklar :) çalışalım alalım iyi hoş.ama bu üç sene boyunca bir kere sormadılar bana paraya ihtiyacın var mı diye, maaşım iyi çok şükür ama ona göre de harcamam var,nasıl gönülleri el veriyor beni böyle yüklü bir borcun altına sokmaya
Niye sadece sizi yükün altına soksunlar ki, siz biraz bu borç meselesini fazla üstünüze almıyorsunuz değil mi, damat beyi tanımıyoruz ancak umarım o da sizin kadar sorumluluk hissediyordur..

Benim rahat etmemi n

AaaA hayatım sıkıntı çekme diye insanlar seni iyi maaşla bir meslek sahibi yaptıktan sonra çalışıp didinip üstüne hem kira derdin olmasın hem de gelecegine teminat olsunlar diye ev vermişler, daha hangi ihtiyacını karsilayacaklar? Evi satmana izin vermemekte o kadar haklılar ki o kadar olur yani , anlatamam ne kadar haklı olduklarını... Borçtan korkuyorsaniz kocanizla kiraya çıkarsınız , insanların evini niye kocaniza veriyorsunuz üstüme iyilik sağlık

E tamam da tek ben peşinat vermiyorum ki ortak alıyoruz

Nasil evlermis ki bunlar 2 tane satilinca peşinat anca cikiyor? Bir kac sene once 100-150bine satilan minnacik 1+1 uyduruk evler bile suan 3 milyon olmuş (baslangic fiyati) durumda yasadigim sehirde.
Iki evi satinca nasil 7mlye peşinat oluyor evler?

Nasil evlermis ki bunlar 2 tane satilinca peşinat anca cikiyor? Bir kac sene once 100-150bine satilan minnacik 1+1 uyduruk evler bile suan 3 milyon olmuş (baslangic fiyati) durumda yasadigim sehirde.
Iki evi satinca nasil 7mlye peşinat oluyor evler?
Ankara’da yaşıyoruz. Benim evim küçük ve -1. Kat. 2 milyon zor eder nişanlımın evi doğuda bir şehirde o da anca 2-3 milyon ediyor.

Niye sadece sizi yükün altına soksunlar ki, siz biraz bu borç meselesini fazla üstünüze almıyorsunuz değil mi, damat beyi tanımıyoruz ancak umarım o da sizin kadar sorumluluk hissediyordur..
Belki de damat konu sahibinin evine tav oldu, ev aradan çikinca çekip gidecek adam, ondan bu kadar bozuluyor konu sahibi..."annemle babam niye bana koca almıyorlar" gibi bir konu olmuş bu bence

Benim rahat etmemi n

Ama siz çok bencilsiniz 🤯

Turkiyede ev 7 milyon tabi haklilar. Ben olsam evlenmeden ev alırım ama babamın falan üstüne yapardım.
Su an ofisten bir arkadaşım boşanıyor çekişmeli olma sebebi oturdukları daire. Yani biraz akıllı olmak gerekiyor ne yazık ki.
Babaya da tek cocuksan yapılır
Sonra baba olse kardes ortakcı olur
Kardesim degıl mı olsun ne olacak degıl burada konu. Bu sebepten dusmanlık
Kardesin hasım olması artık😞
para herkesı dusman ediyor

Belki de damat konu sahibinin evine tav oldu, ev aradan çikinca çekip gidecek adam, ondan bu kadar bozuluyor konu sahibi..."annemle babam niye bana koca almıyorlar" gibi bir konu olmuş bu bence

Ailem neden damada mal yedirmiş olsun? Peşinat eşit koyacagız.ilerde boşanırsak da ikiye bölünecek mal zaten.Gelen bazı yorumlara anlam veremiyorum.bu evi satıp kendimize ev alacağız dedi annem bana.Satma dursun burası senin adına falan derlerdi beni güvence altına almak isteseler.
Günün sonunda zaten herşey senin olacak

X