- 11 Ekim 2021
- 144
- 111
- 33
- 29
benim de on ayının içinde bir kızım var, tüm genellemelerin yanlış olduğunu öğrendim bu süreçte, detay vermek pek sağlıklı gelmiyor şimdiMerhaba hanımlar, benim 7 aylık bir bebeğim var. Zamanın bir an önce geçmesini ve sağlıkla büyümesini istiyorum. Zamanla anneliğin kolaylaştığını düşündüğüm için. Bekarkenki gibi rahat günlerime geri dönemem tabiki ama.Sizler bebekleriniz kaç yaşına gelince rahat etmeye başladınız, eski günlerinize döndünüz? Kimisi diyorki 2 yaşından sonra rahat ettim. Kimi diyor 4 yaş. Kimisi de okula başlayınca. Hiç rahat edemedim diyenler de var tabi.Çocuk bakmanın en azından fiziksel yorgunluğu ne zaman son bulur
geçen gün öyle birikmişim ki görümceme şey dedim, evlendiğinde sana çocuk çocuk diye direten birileri olacak, onlara dikkat et, asla dostun değillerAynen ben de o cevabı alıyorum bazen. İnanmaya da başladım artık. Mahsus söylememişler gibi
Oh iyimiş. Darısı başıma4 yaşında bir oğlum var, emzirmeyi bitirip, bezi bırakınca tam olarak çocuk oluyorlar. bu da bizde 2.5 yaş civarıydı. tabii bu sizin nasıl yetiştirdiğinizle de alakalı . her şeyiyle siz ilgilenir, çocuğu geç bağımsızlaştırırsanız fiziksel yorgunluğunuz o kadar uzun sürer. ilk 3 sene uğraşırsanız, emek verirseniz 3 seneden sonra rahatlarsınız. Şu an oğlumun bana hiçbir zorluğu kalmadı açıkçası.
İnanınn denedim.....Nacizane tavsiyem uyku rutini ve düzen olacak. Ben 7.aydan sonra bunlarin meyvesini yemeye basladim. Cocugun uyanis saatine gore yemek ve aktivite saatini ayarlayip uyumasa bile hergun ayni saatte(saatlerce sürse bile) uyutmayi denerseniz faydasini görürsünüz.
Mesela 9.30 uyanış, 10.00 kahvaltı, 14.00 oglen uykusu, gece uykusu oncesi duş, beslenme, eger dinliyorsa kitap okuma gibi.
2 yaş sendromu uzamış olabilir. 3 yaşa da iyi diyenler oluyor çünkü. Gerçi göreceli işte. Anneye ve bebeğe göre değişiyor anlaşılanPenguhan iki kızım var. İkisinde de en zorlandığım dönem 2-4 yaş arası oldu. Özellikle 3 yaş beni çok yordu. Hep söylerim hayatımın geri kalanında bir daha 3 yaş insanıyla kesinlikle muhatap olmak istemiyorum
Bebek hamakları var Trendyol'da.İnanınn denedim.....
2 yaş sendromunu 2’de başlayıp 4 yaşta biten bir eğri gibi düşünün. 2,5-3 yaş civarı bu eğrinin pik noktası oluyor.2 yaş sendromu uzamış olabilir. 3 yaşa da iyi diyenler oluyor çünkü. Gerçi göreceli işte. Anneye ve bebeğe göre değişiyor anlaşılan
Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.Ilk 3 ay adet gibi kanamalarim oldu ve hematomum vardi keseden buyuk. Yatak rejimi verildi. Rahim agzi yetmezligim yuzunden daha once erken dogum oykum var. 3 ay sonra da duwuk erken dogum riskim oldu. Bu hamilelikte serklaj yapildi. Ve yine yatak rejimi verildi. Eşim akşam geliyor. Sabahin 7de çikiyor. Yani cok yorgun oluyor bana yardim etmesi zor ev işlerinde. Kayinvalidem evet uzakta kaliyor o yuzden gelince aylarla kaliyor bana gore. Annemler cok yakinda. Annem çalişan bir kadin. O yuzden kayinvalidem daha çok bakiyor bana. Aslinda yardim için gelseler de bazen çok bunaliyorum. Annem oldugunda yemegimi yapar 3 gunluk kucuk tencerelere koyar ben kendim isitirim. Babam gelip eşim gelene kadar benle kalir. Ama işte kayinpederim direniyor kayinvaliden kalicak hiç yalniz kalmiycaksin diye. Beni dusunerek soyluyorlar ama bedenime hizmet olurken ruhsal olarak çokuyorum( daha 1.5 ay once depresyon atlattim
18 ay 3 yaş arası niye. Yaramazlık mı zirve tavan yaptı?30 yaşında belki
2 yaşında kim rahat ediyormuş? Bence çocukluk döneminin en berbat yaşı 18 ay- 3 yaş arası
Kızım 4 oğlum 7 yaşında. Şu an daha iyiyiz tabi ki ama bu sefer de kavgaları yıldırıyor.
Benim için en rahat dönem ilk 6 aydıHer dönem farklı bir davranışla geliyor. Sonra ergenlik falan derken.. Yani pek de rahat olabileceğimiz bir zaman olduğunu sanmıyorum. Okula başlıyorlar o ayrı bir stres. Biz hayatımızı buna adapte olacak şekilde düzenledik. Yapacaklarımızdan geri kalmıyoruz.
Gerçekten zaman o kadar çabuk geçiyor ki. Keşke anın tadını çıkarabilsek.
Merhaba hanımlar, benim 7 aylık bir bebeğim var. Zamanın bir an önce geçmesini ve sağlıkla büyümesini istiyorum. Zamanla anneliğin kolaylaştığını düşündüğüm için. Bekarkenki gibi rahat günlerime geri dönemem tabiki ama.Sizler bebekleriniz kaç yaşına gelince rahat etmeye başladınız, eski günlerinize döndünüz? Kimisi diyorki 2 yaşından sonra rahat ettim. Kimi diyor 4 yaş. Kimisi de okula başlayınca. Hiç rahat edemedim diyenler de var tabi.Çocuk bakmanın en azından fiziksel yorgunluğu ne zaman son bulur
Evet ilk ve 36 yaşındayım. Bu yaşıma kadar baya rahat keyif çatarak yaşadımİlk cocugunuz mu ? Kaç yaşındasınız. Bence iyi tarafından bakın. Bu günleri özlersiniz sonra
Çok tesekkur ederim canim. Amin. Allah razi olsunAllahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.
Gebelik bir kadın için kolay bir süreç değil.
Çok iyi anlıyorum.
Allahım hayırlısıyla tam zamanında yavrunuza kavuşmayı nasip etsin inşallah.
Amin inşallah.Çok tesekkur ederim canim. Amin. Allah razi olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?