Merhaba hanımlar, benim 7 aylık bir bebeğim var. Zamanın bir an önce geçmesini ve sağlıkla büyümesini istiyorum. Zamanla anneliğin kolaylaştığını düşündüğüm için. Bekarkenki gibi rahat günlerime geri dönemem tabiki ama.Sizler bebekleriniz kaç yaşına gelince rahat etmeye başladınız, eski günlerinize döndünüz? Kimisi diyorki 2 yaşından sonra rahat ettim. Kimi diyor 4 yaş. Kimisi de okula başlayınca. Hiç rahat edemedim diyenler de var tabi.Çocuk bakmanın en azından fiziksel yorgunluğu ne zaman son bulur
Espri ile karışık benzer yorumda bulundum :)Ben daha doğum yapmadım ama sizin yaşadıklarınızı yaşarım diye çok kaygılıyım. Ya şu anki halimi ararsam diyorum. Etrafımda sorduğum kişiler genelde kreşe başlayınca rahat ettiklerini söylediler. Sanırım özbakım becerilerini orda geliştiriyor düzen sağlıyor anne rahatlıyor
Ben en çok bebekliktenkorkuyorm gece uyanmalrı vaEspri ile karışık benzer yorumda bulundum :)
Bende hamileyim, şöyle düşünüyorum;
Bir gün mutlaka çocuğumuz olsun istiyorsak, bu zorluk illaki bir gün olacak. (Allah nasip ederse)
Diğer yorumlarda "her yaşın bir zorluğu var" cümlesine katılıyorum ancak bebeklik dönemi tamamen aileye bağımlı bir dönem olduğu için aileyi daha fazla yoracaktır fiziksel açıdan.
Güzel düşünelim, güzel olsun
İnşallah benim oğlum da büyüdükçe sizdeki gibi olumlu şekilde seyreder herşeyBen emzirmeyi bırakınca kendime geldim. 2 yaşına kadar emdi ama hiç sevmedim emzirmeyi.. özellikle son dönemlerde aşırı bağımlı olmuştu göz göze gelmeye korkuyordum. Hep bağımsızlığımı özlüyordum. Üstelik pandemi annesiydim ve çok kez kendimi özlediğim için ağlayıp, sonra böyle hissettiğim için bir daha ağlıyordum :) çünkü o dönem sadece "anne" olarak var olmuştum.. beni yoran biraz da tutumumdu. Her şeyi dört dörtlül ve eksiksiz yapma çabamdı. Sanki yapmazsam, iyi bakamıyormuşum hissiydi.
Kusursuz yapacağım diye o güzel günleri hep telaşla geçirdim.
Organik ek gıdalar, ayrı yemekler, gelişimi için durmadan aktiviteler, tel tv asla yok (şuanda da yok gerçi) günün her dakikasını oyunla geçirip, oğluma kaliteli zamanlar sağlama cabasında kendimi unutmuştum ve bir süre sonra patlak verdi.
27 aylıkken pedagog tavsiyesiyle okula yazdırdım. Bana artık evde yapabilecegim bir şey kalmadığını artık onun arkadaşa, akrana ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Geçen sene yarım gün verdim ve inanılmaz iyi geldi bana. Sosyal hayatımı güçlendirdim, tüm ihtiyaçlarimi cocuksuz halledebildim ve çocuğumu özleyip eve geldiğinde daha kaliteli zaman geçirebildim.
2 yaşında memeyi bıraktığımızda da her haftasonu kayınvalideme ya da annem bırakıp gezmeye başladım o da çok iyi geldi.
Şimdi 3 bucuk yasında tam gün gidiyor okula ve mis gibiyiz.
Orada etkinliklerini hallediyor, arkadaşlarıyla kurallar çerçevesinde oyunlar oynayıp yemeğini yiyor bana ise sadece doya doya sevmesi kalıyor :)
Ve okula gittikten sonra oğlumun huyları da olumlu yönde çok değişti. Daha ılımlı, anlayışlı, sorumluluk ve disiplin sahibi bir çocuk oldu.
Başka çocuk düşünmüyorum ama eğer o zamanlara dönebilseydim (bebeklik) şimdi ki aklımla daha farklı olurdu. Akışına bırakır, olduğu kadarını yapardım en azından telaşlı pimpirikli bir anne değil de mutlu ve anın tadını çıkaran bir anne olurdum.
Farkettim ki biraz geç yese ya da yemese bir şey olmuyor, 1 hafta banyo yapmasa bir şey olmuyor.. iki öksürünce korkmama gerek yokmuş gibi.
Tavsiyem önce kendinize iyi davranın, size iyi gelen seyleri yapın sonrası kaç aylık olursa olsun kolaylaşıyor
Her yasin kendine gore zorlugu var tabiki. Ama benim icin 0-3 ay donemi kadar zorlandigim bir surec olmadi. Buyudukce hafifliyor ve degisiyor diyebilirim.
İlk 3 ay bana da kabus gibi geldi. En azından büyüdükçe uykusu düzelecek diye teselli ediyorum kendimi
Çok ama çok zor ben size söyleyeyimKorkutuyorsunuz beni arkadaşlar gjfj
5 sene sonra çocuk sahibi olmaya karar verdik.
5 yılın rahatlığı, keyfe kederliği var üstümüzde.
işimiz zor herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?