Anne olmak

Ne kadar kaldı doğumuna? Sakın içini umutsuzluk kaplamasin hepsi gecicek Anlattıklarından serklaj hariç hepsini yaşadım iki gebeligimde de ama ikiside yanımda şuan çok şükür Biri 6 biri 2.5 yaşında. Evet insan bazen çok bunaliyor evde sürekli birisi olmasından ama yapacak bişey yok maalesef doğuma kadar birileri olmak zorunda. Senin ve evladın için ordalar böyle düşün

Merhaba, sağlıcakla buyutun öncelikle

Hep kafamda dönüp duran bir konu. Benim kızım 22 aylik ve ölesiye yorgunum ama beni en çok vuran inanılmaz kotu olan uyku düzenimiz ve yemek yememesi.

Şöyle umut veren biseyler duymaya o kadar ihtiyacım var ki

Çok geçmiş olsun.
Ben bu şekilde düşünmeden yazmış bulundum, kusura bakmayın.
İnşallah sağ salim kucağınıza alırsınız. Zor bir durum.

Allah bağişlasin evlatlarinizi. 23 haftadayim. Aslinda eşimle de konuştum. Doguma bir ay kala gelsinler annenler, zaten dogumdan sonra kolay kolay gitmiycekler biliyorum. 30 haftaya kadar annemle idare ederim diye. Ama işte kayinvalidemler resmen tüm dolaplarini toplayip gelmişler. Allah razi olsun. Tabiki yardim için geliyorlar ve minnettarim hep. Ayaga kaldirmiyorlar. Hep hizmet ediyorlar. Ama gorumcrm kayinpeder falan da geliyor. Kayinpeder gidip yalniz kalamayip işten izin alip sık sık geliyor. Annemleyken hem istedigim gibi uyurdum, hem bir kucuk tencere isitmak zor olmuyordu, hem de ev sakin olurdu. Şimdide koyden misafirleri gelicek. Kalmaya başka.yer yok, kayinvalidemler burda diye burda kalicaklar. Yani 3 gun 8 kişi olucaz evde. Sonra evimiz yeni diye ev ziyaretine gelmeyenler gelicek. Kayinvalidem de ben burdayken misafirlerin gelsin gitsin sana iş çikmasin diyor. Hizmet etmiycem ama baş agrilarim azdi) Yani daha dogum olmadan duzeni degişenlerdenim. Allah saglicakla kucagimiza almayi nasip etsin gerisi hallolur.

Benim 3 gün sonra 1 yaşında olacak bir kızım var :) ilk 3 hafta korkunç geçti benim için :) sonra 3 aydan sonra rahatladım. Şimdi yürüyor artık ve iyice rahatladım diyebilirim.

İlk 3 hafta emmediği için farklı farklı yöntemlerle memeyi tutturmaya çalışarak stresle geçti. Uykusuzluktan, yorgunluktan, 36 yaşımda ilk çocuk şokundan geçtim bu çocuk meme tutmazsa sağarken sütüm azalırsa ne olacak diye stresle geçti. Neyse ki anne sütü alıyor hala sağarak 1 yaşı gördük çok şükür sütle.

İlk 3 ayda da çok gazı vardı çok ağlıyordu canı acıyordu gaz çıkart dur öyle kötü geçti.

Sonra gazı bitti ve dertler bitti benim için. Şimdi neredeyse 1 yaşında 20:00 de süt içip yatar 22 de süte kalkar. 00:30 da, 02:30 da (bazen 3) ve 05:30 uyanış şıışt pıışt la 06:00 dan önce çıkmayız odadan :) uykular düzelmedi ama eski stresler yok alıştık. Uykular 1,5 yaştan sonra düzelmeye başlıyormuş. Uyku düzelsin iyice rahat olacak.

Bir de evinizi mutlaka düzenleyin. Çoğu insan “yürüyünce çok zor” diyor ama değil. Evin her yerini güvenli hale getirin. Bizim kız çöpün güvenliğini açmayı öğrendi mesela başka güvenlik taktık ama öğrenene kadar idare ediyor. Ona uygun bir çekmece yapın boşaltsın dursun :) taktikler var internette çok.

Tadını çıkarın :) dün gibi doğuma gidişim :) koca yıl geçti gitti.

3 çocuğum var. Her yaşın kendine ait zorlukları var. Küçük olan 2 yaş sendromunu dibine kadar yaşıyor, büyükler ders konusunda beni zorluyor bir süre sonra da kıyafet beğenmeme daha sonrasında aşk acıları başlayacak zorluklar her dönem olacak sadece şekil değiştirecek

İnanın büyüdükçe sıkıntıları dahada artacak,o zaman,diceksinizki hiç büyümeseymiş.Ama güzel yanlarıda var kolaylıklar diliyorum.

O dediğiniz çocukla ilgili birşey. Yaşı yok net olarak. Kuzeninki kız çok hareketli bir çocuk değil. 3ten sonra rahat etti. Gece uyanmalar bitti haliyle. Gündüz de kendi oynuyor ve biraz babaci. Kuzen kuaförüne de gidiyor kahve içmeye de. Benimki Allah can aagligi versin 4 oldu. Full hareket. Erkek bı de. Geçen gün burnu akıyor diye duvarlara siliniyordu. Ki öğretiyorum uyarıyorum. Ama inadına yapiyo gıcık şey eskiden uyumazdi yorulurdum. Yürümeye başladı yorulurdum peşinden koşmaktan. Ama hala değişen yok. Halen kosuuyorum. Yok koltuktan üniteye atlayacakmis. Niye ? Çünkü o bir süper kahramanmis. Bitmiyor yorgunluklar bitmiyor

Kesinlikle.en doğru yorum. Aynen katılıyorum

4 yaşında bir oğlum var, emzirmeyi bitirip, bezi bırakınca tam olarak çocuk oluyorlar. bu da bizde 2.5 yaş civarıydı. tabii bu sizin nasıl yetiştirdiğinizle de alakalı . her şeyiyle siz ilgilenir, çocuğu geç bağımsızlaştırırsanız fiziksel yorgunluğunuz o kadar uzun sürer. ilk 3 sene uğraşırsanız, emek verirseniz 3 seneden sonra rahatlarsınız. Şu an oğlumun bana hiçbir zorluğu kalmadı açıkçası.

Ben de öyleydim eşimle önceden. Şimdi hayal oldu. Siz yine de hamileyken tadını çıkarın bir süre daha eşinizle başbaşa olmanın

Anladım. Kaygı durumu ömür boyu sürecek anlaşılan

aynı soruyu ben de soruyorum yakınımda küçük çocuğu olan arkadaşlarıma, neden söylemediniz diyorum biz yandık sen de yan diye diyorlar

Çabuk geçmesine sevindimGaz olayından ben de çok çektim. Bitti derken diş süreci başladı

Erken doğum tehlikesi farklı bir durum :) yataktan kalkmamak gerekiyor çoğu zaman WC harici. Su bile getirecek bir kişi gerekiyor. Herkesin durumu farklı.
Benim son 2 ayım yatakta geçti maalesef. Yalnızdım. Annem kalsaydı çok rahat ederdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…