• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Anne demeye sözden sonra mı başladınız? İlk nasıl söylediniz?

yok yok düşünüyorum taşınıyorum sadece anne diyemem, benim annem canım annem. anneme haksızlık gibi geliyor. o da anneme sadece anne desin istemem zaten. benim ve kardeşimin annesi o hııh! en mantıklısı yine dönüp dolaşıp x teyze, bilemiyorum belki x anne, böyle demek rahatsız etmiyor. hani cici anne, büyük anne der gibi geliyor:1:

benimde bayramdan sonra sözüm olacak Allah'ın izniyle.

sözden hatta babam beni verdikten sonra anne demeyi düşünüyorum. 5buçuk yıllık bi ilişkim var yaklaşık 1buçuk yıldır tanışıyorum annesiyle hep xxx teyze demişimdir. ama o bana hep annecim yada aşkım der. bu yüzden zorlanacağımı sanmıyorum:8:

ben, asıl düşündüren babasına nasıl baba dicem:53:

şu ana kadar 1 - 2 defa xxx amca demişimdir onun ışında o bana cici kızım der. sanırım ona baba diyemem:17:

Ben sözlendikten hafta sonra anne baba dedim. Çok utandım hala da utanıyorum ama alışıyor insan. Şimdi diyemezsem sonra hiç diyemem dedim cesaret ettim birden ve söyledim. Önceden x Teyze diyordum :61:

valla bende diyemiyorum dilim varmıyor :) sözlüm x anne diyor anneme ama ben bir türlü cesaret edemiyorum.1 defa kayınpederime telefonda baba dedim ama kayınvalideme diyemedim daha :)

sözlendim ama hala anne demedim... teyze diyorum birine bahsederken yuzune bişe demem gerekmedi gerekirse ne derim hiç bilmiorum x anne derim belki

anne demem zor kendi annemden baskasına... :61:

Önce teyze diyip sonra 'anne'ye çevirmek zor oluyor, bana da öyle olmuştu. Ama nişandan sonra bir gün Cuma'sını kutlamak için aradığımda anne dedim sonra baktım oluyor şimdi yüz yüze anne yada annecim diyorum başkalarına bahsederken de X anne diyorum:)

Çıkarken görüştüğümüzde haftada 2 kere ben giderdim, 3 kere o gelirdi bize yada beni bıraktığında uğrardı muhakkak, hep abla derdik annelerimize. gülüyorlardı bize ilerde napcanız diye.

Sözden sonrada başlayalım dedik biz, sözlüm hemen başladı anne demeye yalakasın sen diyordum hep ona Annecim annecim sürekli :76: :76:, ama bu konuda beni kimse sıkmadı tam tersi alışana kadar isimlerle anne desin. Zamanla alışır demişler ama biliyorum ne kadar çok anne baba dememi beklediklerini. Anne demeye alıştım,telefon edip günaydın anne felan diodum, onun sevindiğini gördükçe daha rahat ettim, ama baba demek benim için çok zordu. Hiç diyemem zannederken, bi gün balkonda yanlızken yanına küllük vermeye gittim, buyur baba dedim. döndü gülümsedi sen benim gelinim değil kızımsın biliyorsun dimi dedi. Biliyorum dedim, o yüzden kimle neyle ne olursa olsun ne sorun yaşarsan sözlünle bile bi sorun yaşarsan ilk bana gel dedi. öyle sevinmiştim ki, O günden sonra hep anne baba devam etti iyice alıştım rahatlıkla söylüyorum şimdi. Geri kalanlar çok kolaydı benim için hala, amca, teyze çok rahat söylüyorum. Gerçi bizim sülalemize göre onların yaşları çok genç olduğundan garip geliyor. Teyzesi ile neredeyse aynı yaştayız sözlümden 1 yaş küçük bi teyzesi var. :16::16: Ama bi teyzesi var yeri apayrı bende :69::69:

ben nişandan sonra sölemiştim başta çok zorlanmıştım ama sonra alışıyo insan valla :)

bi de kızlar siz de istem dışı hep annecim diyor ve bunu yapmacık buluo musunuz sonra ? :) beni bi bu rahatsız edio

biz kaç yıldır sevgiliyiz daha yeni teyze demeye başladım :1:
eskiden sizli bizli konuşurdum :78:
seneye söz var kısmetse, sevgilim sözden sonra dersin diyor, ama çok heyecanlı yaa :52:

biz kaç yıldır sevgiliyiz daha yeni teyze demeye başladım :1:
eskiden sizli bizli konuşurdum :78:
seneye söz var kısmetse, sevgilim sözden sonra dersin diyor, ama çok heyecanlı yaa :52:

ben nısan oldu hala dıyemıodum snra nısanlıma solemıs hasret bna anne demıo dıe bnde solemek zornda kaldm ama cok zor oluo yaa:5:

Hakkaten ne kadar zor gelir insana.. :69: Aslında ben bu konularda rahatımdır ama annemin yanında diyemem gibi geliyor..bi kere ağzından çıkıverse gerisi gelir zaten.. ilk demek zor. şimdi aşkımla telde konuşurken annem nasıl falan diyorum,oda öyle soruyor annemler nasıl diye.. ama daha resmiyete dökmedik .yakında gelecekler. o zaman dilim dolanır :26:

ben daha yenı sozlendım arkadaşlar 10 gun oldu :) soz gunu elını öperken bana opıyım canım ddı kynvalıdem:)
bende anne dmk ıstıyom aam dymdım daha bıturlu:S

ben nişanlandıktn sonra dedim nişan günü hatat nişanlım anne diyince zamanı geldi heralde dedim mıyıldanarak anne dedim yani birtek ben duydum ama demiştim sonuçta :D zamanla alışıyorusn kasımda nişanlandım şimdi diyorum rahatlıla ilk vaktler teyze diye arada kaçıyordu ama :D:9:

ben nısan oldu hala dıyemıodum snra nısanlıma solemıs hasret bna anne demıo dıe bnde solemek zornda kaldm ama cok zor oluo yaa:5:

hehe :D nişanlım da abna annesinin yanında demişti senin hiç anne dediğini duymadım diye diyorum diyorum cnm ama sessiz söylüyorum ondn duymuyorsundur dedim :D annesi naıl gülmüştü ama napayım kolay değil o çok kolay söyledi annne diye hemen sessli maşaşllah ben yapamamıstım:52:

İsteme ve söz arası 3 gündü bizim. İsteme akşamı yolcu ederken teyze diye hitap ettim. "Teyze yok artık anne anne" dedi herkes güldü tabii ama çok utandım ben. Söz günü yüzükler takıldıktan sonra el öperken öpeyim annecim dedim devamı geldi sonrada
Ama ilk zamanlar yine de çok zorlanıyordum. Aman annem duydumu acaba ona anne dediğimi üzüldü mü diye kıvranıp duruyordum ama atlattım geçti şükür. :)

Bana da teyze demek çok tuhaf geliyordu, ilk tanıştığımızda bile içimden anne demek gelmişti. Söz akşamı, sözümüz kesildi eller öpüldü balkona sigara içmeye çıkacaktık "annecim sigara içicez gelir misiniz balkona sizde? " diye sorarak başladım bende. Sonradan söyledi çok memnun olmuş, şimdi de hep "annecim" "babacım" derim. Hiç sıkılmadan, eşimde söz gecesi "anne" ve "baba" demeye başladı. O da şimdi "annecim" "babacım" diye hitap eder. Sevdiğim insanın annesi-babası benimde annem babamdır. Eğer onları da annem babam gibi göremezsem aileler arasında objektif olmak zor olur bu da sorun yaratır bence.

sözleneli 1 yıl oldu eylüldede düğünüm var hala anne baba diyemedim nişanlımda ben diyemiyorum diye diyemiyor oda beni bekliyor ay çok zor artık bekliyorlar resmen neden diyemiyorum bilmiyoruz ya

Nişanlandık ve anında nişanlım anne ve babama anne baba demeye başladı :) Ama daha önceden tanışmıyorlardı kolay oldu.

Ben de hep teyze ve amca derdim. 9 aydır nişanlıyım, hala anne diye kolay kolay söyleyemem. Ama baba demeye alıştım gayet.

Ama başkalarına ya da annemlere bir şey söylerken miracın annesi babası falan diyorum.

Back