Herkese merhaba burayı uzun zamandır kullanmıyordum. Gerçekten artık çok dolduğumu hissettim. Nereden yazmaya başlayacağımı bilmiyorum. 1 buçuk senedir ilişkim var. Kendisi infaz koruma memuru. Bana sürekli , atan özel şirkete girme dediği için şuan işsizim. Kpss çalışıyorum. İlişkimizin en başında kendisine demiştim ben varlıklı bir ailenin kızıyım. Aileme öyle hemen söyliyemem. Kendini düzeltmen lazım demiştim. Araba alırsan az çok ailem maddiyat konusunda ikna olur demiştim en başından. Çünkü kendisi 4 senelik memur. Ve 2 senedir ailenin kredisini ödüyor. Son zamanlar da beni sürekli sıkıştırmaya başladı artık annene söyle bi tanışma olsun dedi. Bana verdiğin sözü tutmadın nasıl söylicem dedim. Onun üstüne külüstür bi araç aldı. Artık söyle demeye başladı. Bu arada 45 bin maaştan kendisine kalan ayda 5 bin. Ailesine ikinci evi yaptırdı. Az önce telefonla konuşurken annesi geldi konu açıldı dedi oğlum sen çok safsın. Karşısındaki sinsi. Zaten terazi burçları sinsi olur. Seni oyalıyor demeye başladı. Telefonda benim duyduğumu bilerek yaptı bunu. Annesine ağzını açıp nasıl böyle konuşuyorsun diyemedi. Annen bana hadsizlik etti ben bunları hak etmedim dediğimde ise annemle nasıl böyle konuşuyorsun terbiyesizsin dedi. Bağırmaya başladı. Neye uğradığımı şaşırdım. Annesi bana laf söylerken ağzını açmayan erkeğe, adam demem dedim. Haklımıyım haksızmıyım bilmiyorum. Ayrıldım az önce doğrumu yaptım bilmiyorum. Tek bildiğim bana laf söyleyen bir aileyi istemediğim. Beni savunmayan bir erkeği istemediğim. Hem oğullarına dünyanın borcunu ödetiyorlar. Hemde evlen nişanlan diye tutturuyorlar. Şunu da belirteyim benim ailem ilişkim olduğunu bilmiyor. Maddi durumunu düzeltsin öyle söyleyeceğim diye konuşmuştuk en başından
Bir anne baba oğlu yada kızı evleneceği zaman dengi ile evlenmesini ister.Hayat artık çok pahalı şimdi iki tarafta çalışıyor ki anca geçiniliyor.Bunlar ailelerin evlatları için isteyeceği normal şeyler.
Gelir durumu düşük ailelerde çocukları okuyup meslek sahibi olduğunda evlenene kadar yardım vb beklenebiliyor ki bana göre doğal.Durumuna göre ev alan bile oluyor.Hepimiz yaptık bunları seve seve.Ama ailelerimiz bizi asla sömürmedi böyle beklentisi olmadı.
Burada görüyoruz oğlu kızı para kazanmaya başladığında aileler onları suyunu çıkarak kadar kullanma derdinde. Hatta bazen evlenmelerine bile düşman kesilen engelleyen var. Çocuğunun bir gün evleneceğini onun para biriktirmesi gerektiğini düşünmüyor onu yatırım aracı olarak görüyor.Uzun vadeli kredi işleride hiç bitmiyor.
BU ailenin de bence benzer oğlunu sömüren aile olduğunu düşünüyorum.Oğluna az bir harçlık bırakmak nedir nerede görülmüş böyle bir şey.İnsan utanır artık değil mi.^0 yaşına gelmiş adam.O da demiyor bu duruma dur diye.
Geçenlerde de bir paylaşım vardı.İki öğretmen erkek olan sevgilisi kızın bekar hali ile biriktirdiği paraya kadar müdahale ediyor onu daha evlenmeden yönetmeye çalışıyor tek derdi maaşı kızın.
İnanın buralarda okuyana kadar hiç böyle bir şey düşünmezdim.
Bakın gençler buraları iyi okuyun yaşanmışlardan iyi ders alın akıllı olun
Bazı erkekler cin fikirli nerede maaşlı bir memur kız var yakasına yapışıyor sevgili vb ayaklarına peşini bırakmıyor. Onları iyi tanıyın.Sizin maaşla hesap yapan gelecek kuran bu erkeklerden uzak durun.Elbette hayat müşterek ama bu tipler için öyle değil.Onlar evlenelim maaşı elinden alayım gerektiğinde aileme benden göndereyim onun maaşlada yaşayalım kafasındalar.Bu ayırımı iyi görün.