• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Anne demeye sözden sonra mı başladınız? İlk nasıl söylediniz?

anneler günü "anne" demek için uygun bi gün olsa gerek :9:
bu sabah bizim yeni gelin babaneme kahvaltıda anne diyiverdi hepimiz şaşırdık :51:

çok çünkü kayınvalidem ve kayınpederim yok :D şanslı insanlardanım :)

ben seneler boyunca teyze diye hitap ettiğim için nişanlandıktan sonra zorlandım anne demeye ağız alışkanlığı teyze diye çıkıveriyodu ağzımdan üzülüyomuş niye demiyorum diye.. ilk telefonda konuşurken demiştim sonrası geldi:1: bi kere desen sonrası geliyor :66:

Ben geçen hafta sözümüz kesildikten sonra el öperken dedim anne diye, o hayırlı olsun kızım dedi bende saol anne deyiverdim :40: dünde anneler gününde ziyaretine gittim yine dedim, çıkarken yine dedim daha da derim heralde :61:

Sewgilim ağzımı arıyor bu konuda , ben derim , sen zorlanırmısın falan diyor.
Yengem zorlanmıştı diyor(abisinin eşi ) .
Bende dedimki gösterdiği yakınlığa bağlı.
Annen kızım derse , daha kolay anne derim .
Yok gelinim derse bende kayınvalidecim derim dedim :D
Nişan Ekimde, bilmiyorum artık nişandan sonramı , evlendikten sonramı derim.
Gösterdikleri yakınlık önemli :49:

ben seneler boyunca teyze diye hitap ettiğim için nişanlandıktan sonra zorlandım anne demeye ağız alışkanlığı teyze diye çıkıveriyodu ağzımdan üzülüyomuş niye demiyorum diye.. ilk telefonda konuşurken demiştim sonrası geldi:1: bi kere desen sonrası geliyor :66:

Merhaba Sofistike :))
Benimkinin annesi genç anne olmuş,
Hala genç ve bakımlı.Bende arkadaşken tanışmıştım.
genç diye ...abla demiştim.Öyle kaldı.
Şimdi işler ciddiye binince bizimkiler alay ediyor, teyze de bari diyorlar.
Abla gelmiş, teyzemi gitsin anlamadım ben hitap işinden .
Benimkine sordum takılmaaaa , eninde sonunda diyeceğin belli dedi
:37:

pazartesi günü sözlendim o günden beri bi iki defa görüştük teyze gelio dilime bir başkasına anne demek zor ama sağolsun ki kızım diye sürekli hitap ediyor bu da anne dememi kolaylaştırıyor

Biz 2007 den beri birlikteyiz, annesiyle ilk tanışmamızdan bikaç hafta sonra bende anne demeye başladım aile çok sıcaktı teyze amca dayı herkesi çok rahat sahiplendim herkese sözlümün hitab ettiği şekilde hitab ediorum içimden gelerek kayınvalideme de ilk tanıştığımız zamanlardan beri anne diyorum o da bana şekerim yada yavrucum der :D

istemeye geldikten hemen sonra anne dedim. ama eşim uzun bi süre annemle babama amca yenge dedi. hatta birgün anneme abla dedi :1: hiç zorlamadım annesi sonra kızmış bak nişanlın bize anne baba diyor sen niye demiyorsun diye. nişanlandıktan bir kaç ay sonra utana sıkıla baba dedi yüzü kıpkırmızı oldu :1: sonra alıştı anne baba diyor artık.

Biz daha sözlenmedik inş en yakın zamanda sözlenmeyi düşünüyoruz. Ailelerimizle de tanışmadık ama birbirimizin annesi babası hakkında konuşurken ben sevgilimin annesine babasına annem babam derim sevgilimde aynı şekilde. Şimdiden alıştık yani :27: Sözlendiğimizde sorun olmayacak bu :66:

iyiymiş valla herkes çok çabuk deyivermiş. ben nasıl dicem bilmiorum şimdilik teyze diorum ama sözlenince mecbur anne dicem filiz anne desem ayıp mı olur acaba:61:

2 ay sonra sözüm var ama ben gittigi yere kadar teyze demeyi dusunuyorum belki hiç anne demem bilmiyorum cunku annem cok kıskanc bu konuda kendiside buyukanneme hala " anne" demez , benim bi tane annem var seninde oyle diyo daha simdiden :44:

Ben su an sozluyum. Kayinvaldemin adi Nurcan ve sozlenmeden oncede Nurcan Anne diyordum.. hala oyle diyorum yaa artik dugunden sonra sadece anne derim.. su an garibime gidiyor acikcasi.. heleki askimin babasina baba demek cok garibime gidiyor.. ben babamin kiziyim yaaa!! Ama kayinvaldem ilk beni o alistirdi.. anne de dedi en basindan daha cikarkenn oyle alistimm hehe

ben hala dıyemıyorum ya cok utanıyorum hanı hakkımda yanlıs dusuncek dıe

Ben hicbirsey demiyorum birsey demek istedim mi yüzüne bakarak söze basliyorum:69: Konusurken bile cekiniyorum :69: Galiba desemde teyze derim anne simdi düsünüyorumda :) acaba ben ne zaman derim.. Biriniz yazmisda anneler gününde güzel olabilir :) hem elini öperim hemde Anne derim :1: sevdim bu fikiri :69:

Geçen pazar gelip istediler babam da sözü verdi ama yüzüklerimiz takılmadı henüz. Önceden X teyze diyordum ama ben de artık X anne demeyi düşünüyorum. İlk karşılaştığımızda dicem hatta yani inşaallah :1:

benim daha söz nişan falan olmadı ama erkek arkadaşımın annesi bişi olduğunda teyze tavsiyesi işte bende senin bi teyzenim çekinme etme gibilerinden konuşuyo babası zaten bana siz diye hitap ediyo bende ikisine de siz diyorum şimdilik:1: ilerleyen zamanlarda nasıl olur bilmiyorum ama babası of siz diyo ya :9: bakalım söz möz olunca nasıl olacak merak ediyorum ben şu an ne diyeceğimi bilemiyorum asıl :1: resmiyet kısmı olunca daha rahat olucak sanki benim olayda böyle ilginç:86:

hiç söyleyemem diye düşünüyordum ama nişandan sonra söylemeye başlamıştım.telefonla aramıştı o an pat diye ağzımdan anne kelimesi çıktı..

valla ben nisanlanali 3 ay oldu ama biz uzaktayiz telefonda falan anne demiyorum teyze amca diyorum. ya bi bizim türklerde var zaten böyle sacmalik. evlendim diye neden annem babam oluyorlar ki zaten herkesin 1 anne babasi vardir. nefret ediyorum böyle gelenek seylerinden diyebilecegimi de sanmiyorum

bende 3 haftadır nişanlıyım,hala anne baba diyemiyorum.Siz'ler le idare ediyorum şimdilik.

Back