• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem çocuğumu aşırı sahipleniyor

En güzel yıllarınızı eşinizden uzak kayınvalide yanında geçiriyorsunuz siz sustukça iyi olmazsınız aksine daha da fazlasını isterler eşiniz sizi neden yanında götürmüyor yada evine dönsün orada bir iş baksın böyle evlilik mi olur hem eşini yalnız bırakmış bebekle hem de her istediğini yaptıracağını zannediyor biraz güçlü olun lütfen ayaklarınızın üzerinde durun böyle insanlara meydanı boş bırakmayın en kötü ayrılın yani bu şekilde evlenmişsiniz ney evlenmemişsiniz ney Allah aşkına ilerde yaşlandığınızda çok pişman olacaksınız onun için biran önce hayatınıza yön verin pasif durmayın dilerim hakkınızda hayırlısı olsun

Yazdıklarınızı hiç okumadan önce profil resminizi görüp ne güzel, ne hayat dolu bir kadın dedim. Yazdığınız konuyu okuyunca şok oldum.

Eşiniz temelli döner mi, eş ve baba olmayı becerir mi bilemem. Ama hem çocuğunuzu hem kendi yaşama sevincini düşünüyorsanız yapabilecekleriniz şunlar bence:

1) Anne babanızın yanına gitmek. Çocuk biraz büyüyünce kreşe verip işe girmek.
3) Kv çocuğa bakarken şimdiden işe girip para biriktirmek. Paranızı kaptirmamayi başarırsaniz. Sonra kendi evinize çıkmak.
3) Yok ben yapamam, ille de bu adamla evli kalacağım diyorsanız eşinizin yanına taşınmak.
4) Hiçbirini yapamam, hürriyetimden yoksun bırakılıyorum diyorsanız da şikâyette bulunmak. Çünkü bu durumda yaptıkları suç olur.

Merhaba kızlar . 1.5 yaşında oğlum var kaynanamla birlikte yaşıyoruz eşim yurtdışında görevde. Sürekli oğluma annem annecimmm diye hitap ediyor ilk başlarda bunu sorun etmedim ama olay git gide karmaşık bir hal almaya başladı çünkü oğlum da ona anne demeye başladı sürekli anne diyor babaannesine. Severken asla oğlumun ismini kullanarak sevmiyor ya annecim annem oğlum oğluşum diye sesleniyor . Oğlum anne diye bana seslendiği zaman efendim diye cevapta vermeye başladı . Uyardığım halde güzellikle devam ediyor. Hatta bana diyor ki oğlun biraz benim yanımda uyusun geceleri bana alışsın. Ben varken daha sağ iken neden oğlum seninle uyuyup senin kokuna alışssın ki ? Sürekli bu benim oğlum yok size bunu vermeyeceğim ben büyüyeceğim deyip canımı sıkıyor ne yapmam lazım?

Kv ile neden yaşıyorsunki?

Ayyy bende babanneme.anne derdim.onunla uyurdum.hala da annem.gibidir daha ötedir . Bir sakınca görmüyorum ya çok güzel bence hiç bakmamasundan iyidur
Kendiniz yazmışsınız annemden daha ötedir diye. Kayınvalidenin de istediği bu zaten.
Bi sakıncası yok demişsiniz ama anneniz neler hissetti, ne kadar üzüldü farkında bile değilsiniz.
Konu sahibi de bu durumdan dolayı çok üzgün ve haklı.

Güvenipte bırakamıyorum işte :( ben yeni doğum yaptığım zaman daha sütüm inmemiş süt yok çocuğu kucağımdan alıp ver ben bir mememi ağzına vereyim belki alır dedi şok olmuştum ya. Sürekli diyor sütüm olsa ben emziririm ne yapmaya çalıştığını anlayamadım
O H A ayarsiz kadin

Güvenipte bırakamıyorum işte :( ben yeni doğum yaptığım zaman daha sütüm inmemiş süt yok çocuğu kucağımdan alıp ver ben bir mememi ağzına vereyim belki alır dedi şok olmuştum ya. Sürekli diyor sütüm olsa ben emziririm ne yapmaya çalıştığını anlayamadım
Bu kaynanalarin emzirme meraki nedir yahu , bu kacinci boyle valla , o kadar merakliysa dogursun hi tane daha deli mi ne .

Merhaba kızlar . 1.5 yaşında oğlum var kaynanamla birlikte yaşıyoruz eşim yurtdışında görevde. Sürekli oğluma annem annecimmm diye hitap ediyor ilk başlarda bunu sorun etmedim ama olay git gide karmaşık bir hal almaya başladı çünkü oğlum da ona anne demeye başladı sürekli anne diyor babaannesine. Severken asla oğlumun ismini kullanarak sevmiyor ya annecim annem oğlum oğluşum diye sesleniyor . Oğlum anne diye bana seslendiği zaman efendim diye cevapta vermeye başladı . Uyardığım halde güzellikle devam ediyor. Hatta bana diyor ki oğlun biraz benim yanımda uyusun geceleri bana alışsın. Ben varken daha sağ iken neden oğlum seninle uyuyup senin kokuna alışssın ki ? Sürekli bu benim oğlum yok size bunu vermeyeceğim ben büyüyeceğim deyip canımı sıkıyor ne yapmam lazım?
Dalga geçmiyorum ciddi soruyorum gerçekten anneler çocuğunu böyle durumlarda kıskanıyor mu benim hoşuma giderdi sanırım bu kadar sahiplenmesi.Ama bana bir tanıdığım annelik başka bir duygu çocuğunu çok fena kıskanıyorsun bakıcıdan bile deli gibi kıskanıyorsun demişti inanamamıştım.

Bu konuda en büyük sorun eşin. Anne demeye gelene kadar ohooooooooo. Elin evinde sığıntı gibisin. Ev senin değil, eşyalar senin değil, oğlunu da senin görmüyorlar belli ki. Sen eşinden başla konuyu çözmeye

Basiretsiz iki insan evlenmiş çocuk yapmış evde herifi yok 6 ayda 1 yatıp gidiyor adına evlilik diyorlar. olan çocuğa oluyor iki ana ile büyüyor garibim. ıyy siz yokken memesini de tutturuyodur bu üff midem kalktı.

Ay bu ne be sacma sapan. Boyle birsey olsa cok net evin icinde konu yaratirim. Sonra da deli bu diye yanima yanasmazlar :D

Var ama eşim burada olmadığı için tek kalmama asla izin vermiyorlar :(
Önemli olan sen tek kalabilir misin onların böyle birşeye karışmasına asıl sen izin verme. Sınırları çizmen lazım. Emzireyim mi dediği noktada bilemiyorum ama birdaha yanına bile götürmezdim bu bana biraz sapıklık gibi geliyor.

Önce bana evde tek başına ne yapıyorsun diyen adamın ağzını bir güzel yırtar, o kaynanayı bir güzel benzetirdim. Sonra da eşyalarımı toplar annemin babamın yanına giderdim. Eşinizin size ettiği hakaretin farkında mısınız? Bu adam döndüğünde daha beterini yapacak bu anne varken. O zaman oğlunuzun duyacağı şeyleri hayal bile edemiyorum. Nasıl ahlaksız insanların arasına düşmüşsünüz böyle, yazık ya...

Eşiniz sürekli yurt dışında mı? Bu süreç ne kadarlık bir süreç?
Eğer sürekli yurt dışındaysa sizde yanına gidin.
Bu insanlarla hayat mı geçer?

Bu kadın kaç yaşında? çocuğa annecim babacım diyenlere gıcık olurum kayınvalidenize konuşmanız gerekiyor çocuga ismi ile hitap edilir veya torunum desin severken yavrumun yavrusu falan diyebilir yaklaşımı yanlış güzellikle konuşmalısınız umarım anlar

Dalga geçmiyorum ciddi soruyorum gerçekten anneler çocuğunu böyle durumlarda kıskanıyor mu benim hoşuma giderdi sanırım bu kadar sahiplenmesi.Ama bana bir tanıdığım annelik başka bir duygu çocuğunu çok fena kıskanıyorsun bakıcıdan bile deli gibi kıskanıyorsun demişti inanamamıştım.
Kıskanmaktan çok sahiplenme duygusu gibi düşün. Kıskanıyodum da gerçi ama ne zaman geçti biliyo musun beni herkesten öte koymaya başladığını fark ettiğimde annesi olarak benimsediğini görünce 😂 evet annelik duygusu farklı bişey hala daha bişey olsun oğluma önce ben müdahale etmeli önce ben görmeliyim. Hem sahiplenme duygusu sebebiyle hem benimla daha kolay salinleştiği için

en son iftiraya kadar gider diye korktum çünkü eşimi doldurup duruyorlardı oda ben yokken evde tek başına ne işin var hayırdır ne planların var demeye başlamıştı
Siz neyle itham edildiğinizin farkında mısınız? Hem aldatılıyorsunuz hem iffetsizlikle suçlanıyorsunuz hem evcil hayvan gibi evden alınıp eve hapsediliyorsunuz. Her şeyi geçtim kendi bebeğinize bile sahip çıkamıyorsunuz. Yazık gerçekten. İnsanın kendine yaptığını kimse yapamıyor.

Back