• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete yakama yapıştı

İnsanlar duydukları şeylerden haliyle etkilenir ve ilaçsız halledebileceğimi düşünüyorum. Şuanlık antidepresan düşünmüyorum. Psikiyatrist arkadaşım yok ama psikolog adayı arkadaşım var. Herşey zihnimizde bitiyor, kendimiz de. Halledemeyeceğimi düşünürsem tabiki ilaç kullanabilirim ama şuan değil.
peki çevrenizdeki insanlar ya da varsa aileniz
etkilenmiyor mu sizin bu olaylarınızdan

kendi kendime başaracağım diyorsanız inşallah diyorum.. inşallah başarırsınız

Bende de var
Hemde berbat derecede
İki yıldır iyiydim 3 ay önce tüp bebek teşhisi aldım
Stresten 11 kilo verdim titreyerek uyuyup kusarak uyandım
Doktorluk oldum yeniden ilaç başladı
Tüm gün aynı şeyleri düşünmekten artık beynim patlıyo
Bende de tüp bebekten sonra basladı anksiyete 😑

çevrenizdekilerin hepsi psikiyatristse demek...

her ilaç herkese aynı etkiyi yapacak diye bişey yok hanımefendi

böyle böyle nereye kadar gidecek? çevrenizdekilere de yazık değil mi?
Çevremdekilere bir zararım yok ki? En fazla ekiyorum, kendimi iyi hissetmediğimde. Ve inanın bana çok samimi olarak söylüyorum böyle böyle çok yol aldım gerçekten bir süre sonra büyük oranda başa çıkmayı öğreniyorsun.

Çevremdekilere bir zararım yok ki? En fazla ekiyorum, kendimi iyi hissetmediğimde. Ve inanın bana çok samimi olarak söylüyorum böyle böyle çok yol aldım gerçekten bir süre sonra büyük oranda başa çıkmayı öğreniyorsun.
ailenizle misiniz?
sizi yılgın üzgün gördükçe üzülüyorlardır diye dedim

inşallah dediğiniz gibi olur ve çok daha iyi olursunuz :)

Acaba bu anksiyete değil panik atak krizi olabilir mi?

Aynılarını yaşadığım için internetten ne olabilir diye araştırdım, karşıma panik atak çıkmıştı.

Benimde hayat kalitemi çok düşürüyor, acil terapi falan almalıyım ama seans fiyatlarıda uçmuş gitmiş. Bir doktorla görüştüm, başta senle haftalık görüşmemiz gerekebilir 1 ay sonra 2 haftaya düşürürüz falan dedi. Seans ücreti de 400tl miş. Höööh ayda 1600 nasıl vereyim. Sürdürülebilir değil.
O yüzden konuyu takipte kalacağım, şimdilik kendi kendime çözebileceğim yöntemler arıyorum.

Benimde bu arada ailemin ölümüne karşı ve işimi kaybetme ihtimaline karşı aşırı derecede korkum var. Aniden ya olursa diye aklıma geliyor (ve uzun saatler çıkmıyor), ardından şiddetli kalp çarpıntısı üşüme titreme terleme, baş dönmesi, kekeleme falan geliyor. Uzun sürerse, anca kendimi şöyle sakinleştirebiliyorum ' sakin sakin, bunlar olursa intihar edersin, acı çekmeyeceksin, kurtuluşu var, sakin' .. Kendimin öleceğini ve ölebileceğini düşünmek beni rahatlatıyor. :/
Ama genel olarak, geldiğinde aniden geliyor ve o anlık neyin tetiklediğini bilmiyorum. Ve cidden çok kötü birşey. Fiziksel etkilerindense, mental olarakta sanki vücudumu kara siyah bir bulut kaplamış hiç bişey güzel olmayacakmış gibi, karanlık bir çukura düşmüşüm gibi...Çok fena gerçekten
Yaaa kendimi anlatsam ancak boyle anlatabilirdim cumle cumle hatta kelime kelime.. Kendimi rahatlatma seklim bile ayni bu cok cok zor.. Ben psikiyatr a gittim antidepresan da kullandim ilk etapta gercekten cok ise yariyor cok guzel toparlanmistim ama ilaclari birakinca 1 sene sonra yavas yavas yine eski halime geldim. Farkindalik donemimde psikoloji ile ilgili kisisel gelisimle ilgili cok kitap okudum cok video izledim iyi de geldi ama daha sonrasinda bunlarda beni stres yapmaya basladi aslinda sunu yapmaliyim bunu yapmaliyim ama yapamiyorum diye daha cok kafaya takmaya basladim sanirim bunu bir sekilde kafada bitirmek gerekiyor nasil olucak bu onu cozemedim keske sihirli bir degnek olsa. Cunku bu oyle birsey ki ne yapacagini biliyor olsan bile yapamiyorsun ki gucun yok yurumeye konusmaya kalkmaya ben surekli ayaga dahi kalkamayacak kadar halsizim yine basladim antidepresanlara. Son olarak kendimi soyle ifade edeyim boyle minicik yavru bir kedi dusunun ac zayif hasta korkmus bir koseye sinmis etrafi izliyor aslinda hayat mucadelesine girmesi gerekiyor ama kipirdayamayacak kadar da hasta kendimi aynen boyle hissediyorum keske diyorum biri evine alsa sevgi gosterse falan gibi yani hayatimi degistirecek gucu kendimde bulamiyorum ama yapmam da lazim... Off

Anksiyeteden muzdarip arkadaşlar. İlaç kullanmıyorsanız İbrahim Saraçoğlunun ıspanak kürünü mutlaka deneyin. Tarif ve videolar bolca var internette. Harfiyen uymak kaydıyla mucize yaratıyor. Şu anda tam mevsimi.

doktor veriyorsa ilaç kullanmanızı öneririm. benim de takıntılarım vardı. yaklaşık bir aydır ilaç kullanıyorum yan etkisi 3- 4 gün kadar sürdü ama hiç korktuğum gibi değildi. takıntılarım da bıçak gibi kesildi o konuda çok rahatladım.

Benim durumum tam olarak yaygın anksiyete bozukluğu değil. Ondan da izler taşısam da asıl sorunum sağlık anksiyetesi yani hipokondriazis. Yanında da obsesif düşünceler promosyon😅 kendimi tam olarak bir şeylerden kısıtladığım söylenemez ama bu durum vücuttaki en ufak değişikliklere bile inanılmaz duyarlı olmama yol açıyor. O kadar ufak şeylerden etkileniyor ve tetikleniyorum ki aklım sürekli bedenimde. Doktorlara da inanmıyorum sürekli bir şeyleri atlıyorlar gibi geliyor vs uzun uzun anlatıp benle aynı dertten muzdarip olanları tetiklemek istemiyorum. Geçeceğine inanıyorum ama nasıl geçecek onu bilmiyorum
Aynı durumları bende yaşıyorum bedenime odaklanıyorum ağrıyan yerlerime sürekli doktora gitme ihtiyacında bulunuyorum acaba bişemi var maddi manevi beni çok zorluyor terapi aldım ilaç kullanmadım ilk ataklar gibi olmuyorum şükürler olsun günlerce sürüyordu ama şuan ne tetiklediğini bilmiyorum kalbim göğsüm yanma batma oluyo kalp çarpıntısı oluyo 5 20 dakika sürüyo uykuya dalamama nefes kesilmesi bu tarz şeyler var bilmiyorum tam anlamıyla nasıl geçer Allah yardımcımız olsun 🙏🙏

Bendede o durum oluyor ama artık sürekli " bir şey olmayacak, bu beyninin sana oyunu" diye diye şartlıyorum kendimizi bi nevi pozitif enerjiy içekiyorum

Aynı durumları bende yaşıyorum bedenime odaklanıyorum ağrıyan yerlerime sürekli doktora gitme ihtiyacında bulunuyorum acaba bişemi var maddi manevi beni çok zorluyor terapi aldım ilaç kullanmadım ilk ataklar gibi olmuyorum şükürler olsun günlerce sürüyordu ama şuan ne tetiklediğini bilmiyorum kalbim göğsüm yanma batma oluyo kalp çarpıntısı oluyo 5 20 dakika sürüyo uykuya dalamama nefes kesilmesi bu tarz şeyler var bilmiyorum tam anlamıyla nasıl geçer Allah yardımcımız olsun 🙏🙏
İnternette kesinlikle hastalık araştırmayın ben öyle yaptım ve çok iyi geldi.

Merhaba, kaygı bozukluklarıyla ilgili problem yaşıyorum. Anksiyete yakamı bırakmıyor. Mesela birşey yapmayı planlıyorum, ya anksiyetem tutarsa herşeyi mahfedersem diye düşünüp kaçınıyorum. Normalde sosyal bir insandım, karantinayla beraber asosyalleşmeye başladım artık anksiyetem tutar da insanların gününü mahfederim diye arkadaşlarımı eker oldum. Ya da dışarı çıktığımda anskiyetem tutar diye korkmaya başladım. Anksiyete yaşamamak için de yapmak istediğim şeyleri erteliyorum, yapmıyorum. Bu sorunu yaşayanlar varsa siz neler yapıyorsunuz, nasıl baş ediyorsunuz? Bu durum artık beni kötü etkiliyor ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Seninki anksiyete degil gibi bilemedim, benimki kaygi bozuklugu anksiyete bozuklugum vardi ona ragmen ben 1 ay psikolojik destek aldim sonra düsündüm bu ben degilim hasta degilim ki anksiyetem olsun dedim disari cikarken de plan yaparken de kaygim olmuyor oraya düsünmek yerine pozitif düsünüyorum. Seninki anksiyete degildir bilemem yani bi psikiyatriye gitmenizi tavsiye ederim yani

Bende de oluyor, ancak olduğu zaman bunun psikolojik olduğunu, geçeceğini düşünüyorum. Amaaağnn yine oldu işin yoksa bununla uğraş dur diye durumu basitleştiriyorum. Ölmeyeceğimi, vucudun bir köpekten kaçarken verdiği tepkileri yanlış alarm olarak verdiğini, durumun sadece hormonal olduğunu düşünüyorum. Bu sayede epey geçti hatta kalmadı. Tavsiyem hayatınızı kısıtlamayın aksine üstüne gidin. Terapi de alın mutlaka

Oncelikle nereye gidelim? psikiyatr mi yoksa psikolog mu peki ?

Merhaba, kaygı bozukluklarıyla ilgili problem yaşıyorum. Anksiyete yakamı bırakmıyor. Mesela birşey yapmayı planlıyorum, ya anksiyetem tutarsa herşeyi mahfedersem diye düşünüp kaçınıyorum. Normalde sosyal bir insandım, karantinayla beraber asosyalleşmeye başladım artık anksiyetem tutar da insanların gününü mahfederim diye arkadaşlarımı eker oldum. Ya da dışarı çıktığımda anskiyetem tutar diye korkmaya başladım. Anksiyete yaşamamak için de yapmak istediğim şeyleri erteliyorum, yapmıyorum. Bu sorunu yaşayanlar varsa siz neler yapıyorsunuz, nasıl baş ediyorsunuz? Bu durum artık beni kötü etkiliyor ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Geçmiş olsun.Bir arkadaşımda şöyle bir rahatsızlık var,hiçbir şeye karar veremiyor,ne yemek yapacağına bile karar vermesi gerektiğinde donup kalıyor,onu mu yapsam bunu mu yapsam ay hayır onu yapsam,ay çocuğun okul saati de geldi,ay kira da geldi,ay ne yapacam deyip başını tutuyor.Ben hiçbir şeye yetişemiyorum karar veremiyorum yapamıyorum diye diye ölüyor sanki.
Dr bir ay rapor vermişti birkaç ay önce, intihar eğilimi varmis yatması lazım dedi ama ark yatmadı.Anksiyete mi bu ?

Once psikiyatr. Ikisine gidersen daha etkili olur
Tssekkur ederim.En yakin zamanda gidicem.
Bir de bunun mevsimi mi var anlamadim.Bahar da anksiyete atagi olabilir mi?Su birkac haftadir cok kotuyum ben.

Back