• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete yakama yapıştı

Çevrem de kiminle antidepresan konusunu konuşsam hep kötü şeyler söylüyorlar. Size şuan deli saçması gelebilir ama ilaçların protokollerini okuyunca içmekten korkuyorum. Hemen vücudumu dinleyip ilacın yan etkilerini arıyorum kendim de. Çevremden duyduklarım da çok etkili oldu bu korkumda🥺
Ben bi bunu başardım işte
Asla okumadım prosedür ü
Çünkü doktor bana verirken söz ver okımıcaksın hiç bir yerden dedi tamam dedim
O kadar ihtiyacım vardı ki asla okumadım

Benim de benim de. Hatta bir dönem soluğu hastanede alıyordum, sürekli ağlıyordum Bana iyi gelen bir kaç şeyi önerebilirim isterseniz.
Her oneriye acigim.Antidepresan icin bir sure daha beklemem gerekiyor gibi hissediyorum cunku 2 yasinda ikizlerim var.Antidepresanin yan etkileriyle su surecte bas edemeyebilirim.

Her oneriye acigim.Antidepresan icin bir sure daha beklemem gerekiyor gibi hissediyorum cunku 2 yasinda ikizlerim var.Antidepresanin yan etkileriyle su surecte bas edemeyebilirim.
Biraz uyku dışında bi yan etkisi yok max bir hafta sürüyo
Kendinize işkence çektirmeyin gerçekten
Bazen ilaçsız asla geçmiyor

Ben baş edemiyorum sanırım. Doktora gideceğim uygun koşullar oluşunca. İlaç, psikoterapi artık ne gerekirse. Ama günü kurtaracak önerilere açığım

Benim.son zamanlarda yakama yapismakla kalmayip hayatimi esir aldi.Konu bile acmayi dusunuyodum.Ne yapacagimi bilmiyorum.
Benimde aynen böyle
Herşeyden korkuyorum
Şunu yaparsam şöyle olucak böyle düşündüğüm içinde kesin şöyle olucak gibi..
Takıntılı düşüncelerde var bende

İç sıkıntısı ya da baş dönmesi gibi bir his mi? Bence üstüne gitmelisiniz.
O kadar basit değil. İçinde bulunduğunuz olay ya da durumdan alakasız şekilde çok panik oluyorsunuz. Ya da durumla alakalıysa bilse olması gerekenden çok fazla. Mantıksız derecede bir kaygı durumu oluyor. Karanlıkta merdiven inerken basamak bitti sanıp ayağını atarsın ama bir basamak vardır ya o anki hissi düşünün öyle biraz. O an başınıza gelen şey ya da gelebileceğine inandığınız şey sizi bitirmiş, tüm çözümler tükenmiş siz mahvolmuşsunuz gibi bir kaygı içinde oluyorsunuz. Fiziksel etkileri de var bunun. Kasların gerilmesi, mide bulantısı ve krampları, kalp atışlarının hızlanması, terleme gibi.

O kadar basit değil. İçinde bulunduğunuz olay ya da durumdan alakasız şekilde çok panik oluyorsunuz. Ya da durumla alakalıysa bilse olması gerekenden çok fazla. Mantıksız derecede bir kaygı durumu oluyor. Karanlıkta merdiven inerken basamak bitti sanıp ayağını atarsın ama bir basamak vardır ya o anki hissi düşünün öyle biraz. O an başınıza gelen şey ya da gelebileceğine inandığınız şey sizi bitirmiş, tüm çözümler tükenmiş siz mahvolmuşsunuz gibi bir kaygı içinde oluyorsunuz. Fiziksel etkileri de var bunun. Kasların gerilmesi, mide bulantısı ve krampları, kalp atışlarının hızlanması, terleme gibi.
Tam olarak ve tamamen böyle hissediyorum
Napıcaaaz peki ? 😔

Psikonet yayınlarının kitaplarına mutlaka bakın. David Bruns iyi hissetmek kitabını mutlaka edinin. Yine psikonet yayınlarının anksiyete çalışma kitaplarına göz atın. Defter tutun, hislerinizi yazabileceğiniz. Dr. İbrahim Bilgen'in videolarına göz atın. Meditasyona başlayın Barış Gürkaş'ın bu konuda videoları var. Lavanta veya gül yağı kokularını deneyin. Benim tercihim gül yağı. Yürüyüş yapmaya kendinizi ikna edin, gerçekten iyi geliyor. Papatya çayı gibi sakinleştirici özelliği olan çaylardan tüketmeyi deneyin. Beni o dönemim de bunlar kendime getirdi.

Kötü birşey olmuş ya da olcakmış gibi bir his. Gerginlik, stres, iyi hissetmiyorum kısaca
Ben bu durumu yaşadığımda oturuyorum, aklıma takılan şeyi buluyorum ve ne olabilir ki diye soruyorum kendime. En kötü ne olabilir? Kötü bir his olduğunda mutlaka kafaya takılan gereksiz bir şey oluyor. Onu bulunca ne kadar basit bir şey olduğunu anlıyorum ve rahatlıyorum.

Psikonet yayınlarının kitaplarına mutlaka bakın. David Bruns iyi hissetmek kitabını mutlaka edinin. Yine psikonet yayınlarının anksiyete çalışma kitaplarına göz atın. Defter tutun, hislerinizi yazabileceğiniz. Dr. İbrahim Bilgen'in videolarına göz atın. Meditasyona başlayın Barış Gürkaş'ın bu konuda videoları var. Lavanta veya gül yağı kokularını deneyin. Benim tercihim gül yağı. Yürüyüş yapmaya kendinizi ikna edin, gerçekten iyi geliyor. Papatya çayı gibi sakinleştirici özelliği olan çaylardan tüketmeyi deneyin. Beni o dönemim de bunlar kendime getirdi.
Hepsini bende araştıracağım çok teşekkür ederim kendi adıma 🙏🏻

O kadar iyi anlıyorum ki...🥺
Bu yüzden bebek fikrini bile kafamdan atmaya çalışıyorum
O kadar saçma şeyler konuşuyorum ki arkadaşlarım ama daha bu düşündüğün şey olmafı bi dur bi sakinleş bakalım diye beni durduruyo ağlama krizlerine giriyorum dizlerimde dahil bütün bedenim titriyo
Berbat bi his berbat
Bazen diyorum ki insanlarmı çok gamsız ben mi çok gamlıyım keşke böyle bi insan olmasaydım
Deprem olur en çok ben korkarım
Virüs olur en çok ben korkarım
Tüp bebek denir en çok ben kokarım
Neden böyleyim ya….

Merhaba, kaygı bozukluklarıyla ilgili problem yaşıyorum. Anksiyete yakamı bırakmıyor. Mesela birşey yapmayı planlıyorum, ya anksiyetem tutarsa herşeyi mahfedersem diye düşünüp kaçınıyorum. Normalde sosyal bir insandım, karantinayla beraber asosyalleşmeye başladım artık anksiyetem tutar da insanların gününü mahfederim diye arkadaşlarımı eker oldum. Ya da dışarı çıktığımda anskiyetem tutar diye korkmaya başladım. Anksiyete yaşamamak için de yapmak istediğim şeyleri erteliyorum, yapmıyorum. Bu sorunu yaşayanlar varsa siz neler yapıyorsunuz, nasıl baş ediyorsunuz? Bu durum artık beni kötü etkiliyor ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Psikolojik destek alıyorum. Hem terapi alıyorum hem ilaç kullanıyorum. Bu aralar benim de anksiyetem çok yüksek. Keyifsiz günler geçiriyorum. O yoğun panik anlarında ben ilk olarak duyu organlarımı kullanarak içinde bulunduğun âna dönmeye çalışıyorum. Çevremde bulunan üç şeye dokunuyorum, üç şeyi kokluyorum, üç sesi dinliyorum gibi. O elinin ayağına dolaştığı durumdan kurtulmamı sağlıyor en azından. Daha sonra beni kaygılandıran düşünceye alternatif düşünceler sunuyorum ben. Ha bu her zaman işe yaramıyor, naparsam yapayım tatmin olmuyorum kaygım azalmıyor. Bu sefer i zihnimde oynayıp duran kaygı verici düşüncelere "Sen biraz git sigara, çay falan iç gel bunları sonra konuşuruz," diyorum işime devam ediyorum. Biraz cismanileştirdim ben o yüksek anksiyeteli iç sesimi, hatta onu hayal ettiğim şekile bir insan gibi ördüm. Masamda duruyor. Bu çalışmalar için onu kullanıyorum. O yüksek anksiyeteli iç sesin de aslında benim iyiliğimi istediğini ama yöntemlerinin yanlış olduğunu hep aklımda tutuyorum. Ona ve dolayısıyla kendime daha şefkatli olmayı öğretmeye çalışıyorum. Bazen yukarıda anlattığım çalışmalar hiç işe yaramayabiliyor o zaman müzik dinliyorum, sevdiğim birileriyle konuşuyorum, buraya girip ana sayfada profil mesajlarında birileriyle konuşup kafa dağıtıyorum. Bu şekilde. Bu aralar ben de çok yorgunum ama iyi olmayı umutla bekliyor ve bunun için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

Tam olarak ve tamamen böyle hissediyorum
Napıcaaaz peki ? 😔
Psikolojik destek alıyorum. Hem terapi alıyorum hem ilaç kullanıyorum. Bu aralar benim de anksiyetem çok yüksek. Keyifsiz günler geçiriyorum. O yoğun panik anlarında ben ilk olarak duyu organlarımı kullanarak içinde bulunduğun âna dönmeye çalışıyorum. Çevremde bulunan üç şeye dokunuyorum, üç şeyi kokluyorum, üç sesi dinliyorum gibi. O elinin ayağına dolaştığı durumdan kurtulmamı sağlıyor en azından. Daha sonra beni kaygılandıran düşünceye alternatif düşünceler sunuyorum ben. Ha bu her zaman işe yaramıyor, naparsam yapayım tatmin olmuyorum kaygım azalmıyor. Bu sefer i zihnimde oynayıp duran kaygı verici düşüncelere "Sen biraz git sigara, çay falan iç gel bunları sonra konuşuruz," diyorum işime devam ediyorum. Biraz cismanileştirdim ben o yüksek anksiyeteli iç sesimi, hatta onu hayal ettiğim şekile bir insan gibi ördüm. Masamda duruyor. Bu çalışmalar için onu kullanıyorum. O yüksek anksiyeteli iç sesin de aslında benim iyiliğimi istediğini ama yöntemlerinin yanlış olduğunu hep aklımda tutuyorum. Ona ve dolayısıyla kendime daha şefkatli olmayı öğretmeye çalışıyorum. Bazen yukarıda anlattığım çalışmalar hiç işe yaramayabiliyor o zaman müzik dinliyorum, sevdiğim birileriyle konuşuyorum, buraya girip ana sayfada profil mesajlarında birileriyle konuşup kafa dağıtıyorum. Bu şekilde. Bu aralar ben de çok yorgunum ama iyi olmayı umutla bekliyor ve bunun için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

Ben de spora başlamayı planlıyorum, bir kaç yerde iyi geldiğini okumuştum. İyi olmak, eskisi gibi olmak istiyorum, bunun için çabalamak istiyorum ama bazen o enerjiyi kendimde bulamıyorum. Sizi çok iyi anlıyorum, tavsiyeleriniz için de çok teşekkür ederim🥰

Back