• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete yakama yapıştı

Bende de var dönem dönem atak şeklinde oluyor ama benim panik atak… Allah yardımcın olsun çok iyi anlıyorum İzzet Güllü videoları izlemenizi tavsiye ederim

Merhaba, kaygı bozukluklarıyla ilgili problem yaşıyorum. Anksiyete yakamı bırakmıyor. Mesela birşey yapmayı planlıyorum, ya anksiyetem tutarsa herşeyi mahfedersem diye düşünüp kaçınıyorum. Normalde sosyal bir insandım, karantinayla beraber asosyalleşmeye başladım artık anksiyetem tutar da insanların gününü mahfederim diye arkadaşlarımı eker oldum. Ya da dışarı çıktığımda anskiyetem tutar diye korkmaya başladım. Anksiyete yaşamamak için de yapmak istediğim şeyleri erteliyorum, yapmıyorum. Bu sorunu yaşayanlar varsa siz neler yapıyorsunuz, nasıl baş ediyorsunuz? Bu durum artık beni kötü etkiliyor ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Benim yıllarım senin gibi geçti. Artık evden çıkamaz olmuştum. Rezil olacağım korkusu çok ağır. Sonra en kötü ne olabilir ki dedim. En fazla bayılırım (ki hiç bayılmadım) beni götürürler. Ya da anksiyete gelir, 5 dakika sonra gider dedim. En yakın arkadaşlarımla başlayarak kalabalıklara girdim. Ve en kötüsünün sadece korkudan ibaret olan kaygılarımla gençliğimi kaçırıyor olduğumu gördüm. Artık hiç yaşamıyorum anksiyete. Çünkü korkuymuş o atakları getiren. Korku bitince anksiyete de gelmiyor. Son 4 yıldır hiç atak geçirmedim.

Geçmiş olsun.Bir arkadaşımda şöyle bir rahatsızlık var,hiçbir şeye karar veremiyor,ne yemek yapacağına bile karar vermesi gerektiğinde donup kalıyor,onu mu yapsam bunu mu yapsam ay hayır onu yapsam,ay çocuğun okul saati de geldi,ay kira da geldi,ay ne yapacam deyip başını tutuyor.Ben hiçbir şeye yetişemiyorum karar veremiyorum yapamıyorum diye diye ölüyor sanki.
Dr bir ay rapor vermişti birkaç ay önce, intihar eğilimi varmis yatması lazım dedi ama ark yatmadı.Anksiyete mi bu ?
Bu daha çok depresyona benziyor. Prefrontal korteks; yani Beynin Karar vermeyle ilgili bölümü kapanıyor depresyonun bazı safhalarında. Ben mesela majör depresyon geçirirken, ağlamak gibi şeyler yaşamıyordum. Beni en çok etkileyen karar verememek, beynimin durması gibi şeylerdi.

Sonra başladı diğer mutsuzluk, ağlama, kendini küçük görme gibi davranışlar.

Örtülü depresyon da olabilir. Bazen hastanın kendisi de anlamıyor örtülü depresyonda.

Son düzenleme:
Bu daha çok depresyona benziyor. Prefrontal korteks; yani Beynin Karar vermeyle ilgili bölümü kapanıyor depresyonun bazı safhalarında. Ben mesela majör depresyon geçirirken, ağlamak gibi şeyler yaşamıyordum. Beni en çok etkileyen karar verememek, beynimin durması gibi şeylerdi.

Sonra başladı diğer mutsuzluk, ağlama, kendini küçük görme gibi davranışlar.

Örtülü depresyon da olabilir. Bazen hastanın kendisi de anlamıyor örtülü depresyonda.
Çok zor bir şeymiş.Gecen gün ziline bastım bize davet ettim tmm dedi o an direkt çıkıp benimle üst kata bize gelecekti,ben eve geçtim baktım gelen yok,indim tekrar zile bastım gelmiyor musun dedim,kapının arkasında öylece bekliyormus ne yapsam diye,öyle donup kalıyor.Biraz konuşsak beyni doluyor sanki kafasını öne eğip kendini kapatıyor konuşmak da istemiyorum rahatsız ediyor diye.Size de geçmiş olsun, insanın ruh sağlığı ne kadar onemliymis

Çok zor bir şeymiş.Gecen gün ziline bastım bize davet ettim tmm dedi o an direkt çıkıp benimle üst kata bize gelecekti,ben eve geçtim baktım gelen yok,indim tekrar zile bastım gelmiyor musun dedim,kapının arkasında öylece bekliyormus ne yapsam diye,öyle donup kalıyor.Biraz konuşsak beyni doluyor sanki kafasını öne eğip kendini kapatıyor konuşmak da istemiyorum rahatsız ediyor diye.Size de geçmiş olsun, insanın ruh sağlığı ne kadar onemliymis
Gerçekten zor, arkadaşınıza acil şifalar dilerim. Yakın bir muhabbetiniz varsa, her türlü desteğiniz işine yarar.

Bana da bir arkadaşım çok yardımcı olmuştu sağolsun. Arada bir yoklar, evine çağırır filan. Etrafında onu umursayan birinin olduğunu bilmesi bile çok fayda veriyor.

Arkadaşınızın durumunu birebir yaşadığım İçin onu çok iyi anlıyorum. Akşam ne yemek yapacağına karar vermek bile imkansız hale geliyor. Bir şeye bakmak İçin ayağa kalkıyordum. Kalkınca unutuyordum neden kalktığımı, hafızanın uzunluğu o kadar. Daha önce bileğim şeyleri unutuyordum. En son kısımlarında yemek yapmayı da unutmuştum.

Majör depresyon yapıyor bunu. Ama başka bir şey de olabilir. Psikolojik rahatsızlıklar gerçekten zorlayıcıdır.

En kısa zamanda iyi bir psikiyatrist ve bir nörologa gitsin. Mümkünse özelde olsun psikiyatrist. Benim en son devlette gittiğim, neyin var dedi, kısaca anlattırdı ve bir ilaç yazıp gönderdi. Teşhisini bile söylemedi, yazdığı kağıtta majör depresyon yazıyordu yalnızca. Başka iyiler de vardır tabi ki. En pahalısının tek derdinin para olduğunu da gördüm.

Bir yerden başlangıcını yapsın. Doktor ve yaptığı okumalar sayesinde gittikçe bilinçlenecek ve tedaviye de başlayacaktır inşallah.

Gerçekten zor, arkadaşınıza acil şifalar dilerim. Yakın bir muhabbetiniz varsa, her türlü desteğiniz işine yarar.

Bana da bir arkadaşım çok yardımcı olmuştu sağolsun. Arada bir yoklar, evine çağırır filan. Etrafında onu umursayan birinin olduğunu bilmesi bile çok fayda veriyor.

Arkadaşınızın durumunu birebir yaşadığım İçin onu çok iyi anlıyorum. Akşam ne yemek yapacağına karar vermek bile imkansız hale geliyor. Bir şeye bakmak İçin ayağa kalkıyordum. Kalkınca unutuyordum neden kalktığımı, hafızanın uzunluğu o kadar. Daha önce bileğim şeyleri unutuyordum. En son kısımlarında yemek yapmayı da unutmuştum.

Majör depresyon yapıyor bunu. Ama başka bir şey de olabilir. Psikolojik rahatsızlıklar gerçekten zorlayıcıdır.

En kısa zamanda iyi bir psikiyatrist ve bir nörologa gitsin. Mümkünse özelde olsun psikiyatrist. Benim en son devlette gittiğim, neyin var dedi, kısaca anlattırdı ve bir ilaç yazıp gönderdi. Teşhisini bile söylemedi, yazdığı kağıtta majör depresyon yazıyordu yalnızca. Başka iyiler de vardır tabi ki. En pahalısının tek derdinin para olduğunu da gördüm.

Bir yerden başlangıcını yapsın. Doktor ve yaptığı okumalar sayesinde gittikçe bilinçlenecek ve tedaviye de başlayacaktır inşallah.
Bir üniversite hastanesinin psikiyatrisine gidiyor,ilacına yeni bir ilaç eklemiş ama arkadaş almıyor,kilo yapmasına taktı yan etkilerine taktı.Her gün yokluyorum çağırıyorum ama hiçbir şey yapmak istemediğini sadece yatmak istediğini söyleyip sizlaniyor çok can sıkıcı bir durum 😔

Araştırıyorum çok mesela kaç aydır tek taraflı çene boğaz agrım var nedenini bilmiyom allahım ne düşünceğimi şaşırıyorum ya terapide alıyorum
Benimde sağlık anksiyetem var uzun zamandır bende bu durumdan şikayetçiyim sanki sol çenemi aşırı derecede sıkmışım gibi ağrıyor boğazım öle,ama sadece sol taraf doktorada söyledim farenjit dedi,şuan bende atak dönemindeyim başka hic bisey düşünmüyorum bu derdi çeken bilir Rabbim bize sifa versin

Benimde sağlık anksiyetem var uzun zamandır bende bu durumdan şikayetçiyim sanki sol çenemi aşırı derecede sıkmışım gibi ağrıyor boğazım öle,ama sadece sol taraf doktorada söyledim farenjit dedi,şuan bende atak dönemindeyim başka hic bisey düşünmüyorum bu derdi çeken bilir Rabbim bize sifa versin
Bir psikolog veya psikiyatr ile görüştünüz mü

Amin Rabbim şifa versin🙏🙏🙏 zor gerçekten bendede sağlık anksiyetesi var ve benimde çene boğaz agrıyor yutkunurken özellikle sadece sağ boğazımda geliyo ağrı ama anlayamıyorum çenedenmi kulaktanmı bilmiyorum

Kaygı için önerilebilecek şey terapi+gerek görülürse ilaç tedavisidir. Denedim, çok şükür atlattım, tavsiye ederim.

Bu tarz konuları çok yazıyorlar buraya ama.
Psikiyatri veya psikoloğa gidip destek alınması lazım. Doktor değiliz biz.

Bir psikolog veya psikiyatr ile görüştünüz mü
Evet ama özele gidemedim malesef ,bi ara ilaç tedavisi gördüm.
Bu tarz konuları çok yazıyorlar buraya ama.
Psikiyatri veya psikoloğa gidip destek alınması lazım. Doktor değiliz biz.
Destek alinmadigini nerden biliyorsun.buraya yazmaktaki amaç insanlar paylaştıkça kendi gibi bu zorlukları yaşayan insanları gördükçe yanlız olmadığını hissediyor, ayrıca fikir alışverişi yapıyor, sayfanın amaçlarından biride bu degilmi zaten.

Anksiyete icin ilac kullanmaniz gerekiyor. Ve malesef bu kendi kendine gececek bir durum degil. Aksine sizi evden bile cikamayacak hale getirecek. Ablamin tedaviye ragmen yillardir duzelmeyen ritim bozuklugu vardi. Cok da melankolik bir karakteri vardir. Biraz depresyon belirtisi gordugum icin psikologa gitmesi konusunda ikna ettim. O da psikolog yerine psikiyatr bulmus kendine bilmeden. Anlatmis sorunlarini kadin psikologa gitsen de seni psikiyatra yonlendirecekti zaten demis. Velhasil kelam ablamin vucudundaki bir vitamin eksikligi (hangisi oldugunu hatirlamiyorum) anksiyeteye sebep oluyormus (surekli kotu bir sey olacakmis gibi dusunuyordu,sevdigi birine ulasamasin o kisinin basina kotu bir sey geldigini dusunup ona ulasana kadar tum sulaleyi ayaga kaldiriyordu gibi...) anksiyete de ritim bozukluguna sebep olmus. Yani basit bir vitamin eksikligi olayi zincirleme nelere sebep olmus. 10 yil boyunca kullandigi kalp ilacinin duzeltemedigi ritim bozuklugunu psikaytrin verdigi ilac duzelti. Bir de halam var. O tedavi olmaya yanasmadi. Anksiyetesi panik ataga donustu. Simdi evden disari cikamiyor.
Benimde B12 'm eksik ve bundan dolayı ritim bozukluğu da var psikolojimden gerçekten bozuk uzun zamandır depresyondayım ve daha da kötüleşiyor sağlığımı düşündükçe ne yapacağım bilmiyorum gerçekten doktora gittim bir şey yok dedi ama inanmadım yani kalbim uzun zamandır hızlı atıyor ve feçmiyrcekmil gibi geliyor o kadar üzülüyor kafaya takıyorum ki psikolojim iyice bozuldu bıktım artık

Anksiyeteden kurtulmaniz icin en dibi görmeniz gerekiyor.ben dibin dibini gördüm.oyle tükenmis bir haldeydim ki yolun öteki tarafı ucurumdu.sonra ee daha ne olabilir ki dedim ? Nefesim daralsa nolur ,çarpıntı tutsa ne olur hepsi benim.kafamda kurduğum yaptığım şeyler dedim ve hiç önemsemedim .6 yıldır da hiç ilaç kullanmıyorum.bazen yine geliyor yokluyor ama hiç takmiyorum.cunku bana en dibi yasatti bu Melet hiç korkmuyorum ondan

Back