- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.528
- 158
Konu özelinde yorum yapmayacağım da bu vesileyle genel düşüncelerimi söyleyim. çocukların öğretmene saygısı yok işte. Anneme söylerim babama söylerim gelir öğretmene kızar! Sonra öğretmeni yola getiririm. Ve evet çocuklar işlerine gelmeyen konularda yalan da söylüyorlar. Öğretmenim annem sana gerizekalı dedi. Seni müdüre şikayet edecekmiş dedi birisi mesela. Ne yapacaktım velinin evini mi basacaktım ? Kim bilir benimle ilgili neler anlattı annesine derken evet anlatmış tuvalete göndermiyor o yüzden altıma işiyorum demiş ki alakası yok. Bir başkası test kağıdında bütün sorulara + koyuyormuş velisi bana çıkıştı testleri doğru düzgün kontrol etmiyorsunuz yanlışlara bile + koyuyorsunuz önemsemiyorsunuz dedi ben şokHerkes her şeyi ne kadar çok biliyor yahu
Özellikle bizim meslekte
Eğitim psikolojisi bile çocuğu sınırsız yetiştirelim, sorumluluk vermeyelim, çocuk neyi isterse onu seçsin düşüncelerinin duvara tosladığını belirtiyor.
12 - 13 yaşına gelene kadar hayatta hiç bir zorluk görmemiş her şeyine anne babası koşmuş çocuklar birdenbire bu destek kesildiğinde sudan çıkmış balığa dönüyorlar
Anaokulu öğretmeni çocuğu 2 dakikalığına sınıftan ayırmış gelen cevaplar gidin şikayet edin sınıfı hocanın başına yıkın
Öğretmenlikten attırın
Daha öğretmenin seni okuldan atarım gibi bir cümle kurup kurmadığı bile bilinmiyor
Belki söyledi (ki böyleyse cidden uyarırdım) belkide çocuk öyle algıladı
Yahut çocuk okula gitmek istemediği için annesine böyle yansıtıyor
Çocuğun her okul sorununu öğretmen şikayet ederek çocuğa okuldan sınıftan alarak çözüme kavuşacağını düşünüyor musunuz gerçekten?
Gelişim uzmanı, pedagog ve çocuk nörologuyla beraber bu düzeni götürüyorum.Bana yanlış geldi işte bence bir uzmandan görüş alın mutlaka. Siz yanlış yaptıgınızda bir yetişkin olarak çocugunuzdan önce yanlışınızı görüp gerekirse özür dileyebilirsiniz.çocugun sizi mola paspasına götürebilmesi bana hiç olumlu gelmedi. Azıcık pedagoji bilgimle söylüyorum. Benden daha bilgili uzmanlardan görüş alırsanız size nacizane tavsiyem kendini geliştirmenin yaşı yoktur.
Çocuk eğitiminde siz bizlerden milyon kat daha iyi bilirsiniz ki, kapasite esastır.Konu özelinde yorum yapmayacağım da bu vesileyle genel düşüncelerimi söyleyim. çocukların öğretmene saygısı yok işte. Anneme söylerim babama söylerim gelir öğretmene kızar! Sonra öğretmeni yola getiririm. Ve evet çocuklar işlerine gelmeyen konularda yalan da söylüyorlar. Öğretmenim annem sana gerizekalı dedi. Seni müdüre şikayet edecekmiş dedi birisi mesela. Ne yapacaktım velinin evini mi basacaktım ? Kim bilir benimle ilgili neler anlattı annesine derken evet anlatmış tuvalete göndermiyor o yüzden altıma işiyorum demiş ki alakası yok. Bir başkası test kağıdında bütün sorulara + koyuyormuş velisi bana çıkıştı testleri doğru düzgün kontrol etmiyorsunuz yanlışlara bile + koyuyorsunuz önemsemiyorsunuz dedi ben şokbenim bildiğim tanıdığım birçok meslektaşım her öğrencisini evladı gibi sever, onların iyi eğitim alması için çabalar zararlarına bir şeyi söylemez. Yaptığı doğrudur demiyorum ama öğretmen de bir noktada başka türlü uyarmaktan sonuç alamayıp bak seni atarım okuldan gibi bir ifadeyi benim çocuğuma kullansa evet kızım okulun belli kuralları var bu kurallara uymayanlar okula gidemez o yüzden öğretmeninin söylediklerini daha dikkatli dinle derdim. Yine de herkesin kendi tercihi , ben çocuğumun çıt kırıldım olup okulda olan biteni bık bık gelip bana anlatıp da öğretmeniyle annesini karşı karşıya getiremeyeceğini bilmesini isterim. Evet bir öğretmen ağır cezalar vermemeli şiddet hakaret kesinlikle olmamalı ama disiplini sağlamak için veliler de bu konuda destek olmalı.
Galiba herkes öğretmen olmamalı, 5 yaşındaki ana sınıfı öğrencisi çocuktan put gibi durmasını beklemek eğitimcilik sanılıyor galiba. Öğretmen nasıl savunacak kendini bakalım, gerçi minareyi çalan kılıfını hazırlar nihayetinde.Ben bilerek bu kadar detaylı anlatmadım ki ınsanlar sanmasın piremses annesi daha yuzeysel anlattım hemen kendı tarafıma cekmek olmasın diye.. Zatenn ben bu cumleyı ogretmenın kurdugunun farkındayım ona gore bır konusma yapacagım.. Yorumlarınız ıcın cok tesekkur ediyorum inşallah aksama haberlere konu olmam:)))
Bu hafta okulun 3. Haftası . Oryantasyon süreci aşılmış . Çocuğun okula sınıfına uyum sağlaması gerekir bunu da 25-30 öğrenciyle başarabilmek için ceza yöntemine gidilebilir. Ufak cezalar. Ama fazlası olursa işin rengi değişir tabiki.Ben anneyim ve öğretmenim. Diyelim ki siz yeni bir işe girdiniz. Henüz ilk haftadasınız. Şirketin kurallarını, ne yapmanız gerektiğini, ortamı bilmiyorsunuz. Zamanla öğrenmeniz lazım doğal olarak. Sonra bilmediğiniz bir konuda hata yaptınız. Müdürünüz de gelip "maaşından kesiyorum cezalısın" dedi. Çileden çıkmaz mısınız? Henüz acemi olduğunuzu, öğrenmek için zamana ihtiyacınız olduğunu, ceza için fazla erken olduğunu düşünmez misiniz?
Oryantasyon sürecinde ceza olmaz. Bunu bilmeyen öğretmenin yanından da alınabilir çocuk evet.
Paspas koşe su bu dıye degıl elbet bende yuz göz olmuyorum evladımla bıraz dusun bakalım dıyorum ona sessızce sakınles dıyorum ama yalnız oldugumuz zaman.. Bu okulun ıcınde oldugu ve arkadaslarının yanında oldugu zaman gurur kırıcı oldugunu dusunuyorum bılmıyorım bana yanlıs ben boyle yapmazdım dusunsenıze iş yerinde hata yapıyorsunuz patronunuz ıs arkadaslarınızın yanında ceza verıyor nasıl yıkıcı bır durum.. Cocuklarda dahada fazla olacagını dusunuyorum kı soyledıgı laftan sonra ceza olayı bıle gozume gelmıyor.
Bu hafta okulun 3. Haftası . Oryantasyon süreci aşılmış . Çocuğun okula sınıfına uyum sağlaması gerekir bunu da 25-30 öğrenciyle başarabilmek için ceza yöntemine gidilebilir. Ufak cezalar. Ama fazlası olursa işin rengi değişir tabiki.
Hım...ne yapsın öğretmeni çok yaramazlık yapan çocuğa konuşmadan anlamıyosa???
Her kişilik farklı olduğu gibi her öğretmen de farklı. İlk bir ay değil 1 yıl boyunca müsama gösteren öğretmene de denk geldik ve oğlum çığrından çıktı evde verdiğim terbiyeyi okulda unutup geldi. O yüzden ben hala ödül ceza yöntemini savunuyorum. Cezalar da zaten falaka cezası değil . 2 dk sandalyede oturma cezası. Sevdiği bir oyuncakla kısa süreli oynatmama cezası. Bunların bile yapılmadığı el bebek gül bebek bir çocuk ilk okulda ne yapacak ?ben iki türlü öğretmene de gönderdim oğlumu dediğim gibi ölçülü disiplin şart. Neyse fikirlerimiz farklı . O yüzden birbirimizi değiştiremeyiz.Konu sahibi belirtmiş özellikle ilk haftası bu hafta diye. Kaldı ki üçüncü haftası olsa bile henüz kuralları öğrenmek ve uygulamak için çok erken olurdu. Beş yaşında bir çocuktan bahsediyoruz. Ben öğrencilerimin ilk bir ayında müsamaha gösteririm birçok konuda. Bıkmadan usanmadan tekrar ederim kuralları. Dediğim gibi lise talebesi değil bu çocuklar. Daha çok küçükler. Elbette sınıf kurallarına uymalı çocuklar lakin bu zamanla öğrenilir. Bir kere söyledim hop al sana ceza diyerek öğretilmez.
Demagojiyi bırakıp öğretmen ne yapmalı sorusuna cevap verir misiniz?Hım...
Sınıftan atsın, yemeğini vermesin, etkinliklere katmasın.
Baktı yine olmuyor cetvelle ellerine vursun, sonra sıra dayağı falan filan.
Çocuklarımızın kılına dokunanı mahvederiz değil mi, peki neden şiddetin psikolojik olanı ‘öğretmen’ tarafından yapılınca kabul görüyor ki?
Sokaktaki adam tehdit, hakaret edemez ama öğretmene gelince iş değişir.
Ayrıca dünkü bir konuda pek çok konuda uzman kişi 5-6 yaş laftan anlar, siz anlatamıyorsunuz dendi.
Yani bu pedagojik gelişim çocuk evindeyken aile başarısızlığı ama okulda olunca laftan anlamıyora mı dönüyor?
Enteresan...
Hım...
Sınıftan atsın, yemeğini vermesin, etkinliklere katmasın.
Baktı yine olmuyor cetvelle ellerine vursun, sonra sıra dayağı falan filan.
Çocuklarımızın kılına dokunanı mahvederiz değil mi, peki neden şiddetin psikolojik olanı ‘öğretmen’ tarafından yapılınca kabul görüyor ki?
Sokaktaki adam tehdit, hakaret edemez ama öğretmene gelince iş değişir.
Ayrıca dünkü bir konuda pek çok konuda uzman kişi 5-6 yaş laftan anlar, siz anlatamıyorsunuz dendi.
Yani bu pedagojik gelişim çocuk evindeyken aile başarısızlığı ama okulda olunca laftan anlamıyora mı dönüyor?
Enteresan...
Benim alanım bu, demagoji:)Demagojiyi bırakıp öğretmen ne yapmalı sorusuna cevap verir misiniz?
O kadar biliyorsanız (öğretmenlerden daha bile çok) söyleyin çözümü uygulayalım, engin bilgilerinizden faydalanalım. Yok siz bu pedagoji derslerini almadıysanız ve diplomanız yoksa o zaman kalabalık etmeyin işin uzmanı gibi ortalara çıkmayın. O ortak çalıştığınız kimselere de selam ederimBenim alanım bu, demagoji:)
Eğer öğretmenler de ‘eğitim fakültesi’ lisansınım hakkını verip, pedagojik yani çocuk psikolojisinden anlayarak çözüm üretirlerse sorun çözülür, değil mi?
Eğer ne yapacaklarını da ben ya da şu bu o söylerse, diplomalara haksızlık değil mi?
Biz sadece ne yapılmaması gerektiği konusunda uyarıyoruz, olumsuz sonuçlarını gösteriyoruz.
Benim alanım bu, demagoji:)
Eğer öğretmenler de ‘eğitim fakültesi’ lisansınım hakkını verip, pedagojik yani çocuk psikolojisinden anlayarak çözüm üretirlerse sorun çözülür, değil mi?
Eğer ne yapacaklarını da ben ya da şu bu o söylerse, diplomalara haksızlık değil mi?
Biz sadece ne yapılmaması gerektiği konusunda uyarıyoruz, olumsuz sonuçlarını gösteriyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?