Anaokulu öğretmeni..

Konu özelinde yorum yapmayacağım da bu vesileyle genel düşüncelerimi söyleyim. çocukların öğretmene saygısı yok işte. Anneme söylerim babama söylerim gelir öğretmene kızar! Sonra öğretmeni yola getiririm. Ve evet çocuklar işlerine gelmeyen konularda yalan da söylüyorlar. Öğretmenim annem sana gerizekalı dedi. Seni müdüre şikayet edecekmiş dedi birisi mesela. Ne yapacaktım velinin evini mi basacaktım ? Kim bilir benimle ilgili neler anlattı annesine derken evet anlatmış tuvalete göndermiyor o yüzden altıma işiyorum demiş ki alakası yok. Bir başkası test kağıdında bütün sorulara + koyuyormuş velisi bana çıkıştı testleri doğru düzgün kontrol etmiyorsunuz yanlışlara bile + koyuyorsunuz önemsemiyorsunuz dedi ben şok benim bildiğim tanıdığım birçok meslektaşım her öğrencisini evladı gibi sever, onların iyi eğitim alması için çabalar zararlarına bir şeyi söylemez. Yaptığı doğrudur demiyorum ama öğretmen de bir noktada başka türlü uyarmaktan sonuç alamayıp bak seni atarım okuldan gibi bir ifadeyi benim çocuğuma kullansa evet kızım okulun belli kuralları var bu kurallara uymayanlar okula gidemez o yüzden öğretmeninin söylediklerini daha dikkatli dinle derdim. Yine de herkesin kendi tercihi , ben çocuğumun çıt kırıldım olup okulda olan biteni bık bık gelip bana anlatıp da öğretmeniyle annesini karşı karşıya getiremeyeceğini bilmesini isterim. Evet bir öğretmen ağır cezalar vermemeli şiddet hakaret kesinlikle olmamalı ama disiplini sağlamak için veliler de bu konuda destek olmalı.

Gelişim uzmanı, pedagog ve çocuk nörologuyla beraber bu düzeni götürüyorum.
Ceza durumu olmadığında görmezden gelme uyguluyoruz mesela.
Çocuğum yaşı itibari ile (3) benlik algısı oluşturmaya çalışıyor ve kardeş kıskançlığının dibinde.
Beni rol model aldığı için, davranışlarımı ya da konuşmalarımı birebir taklit döneminde.
Aynı şekilde araba sürerken de karışır buradan gitme, onu giyme, bunu tak vs gibi.
Diyeceğim o ki, her insan biricik elbette benim yöntemlerim başka çocukta işe yaramayabilir ya da bu işin uzmanları benzer sorunlara farklı öneriler verebilir.
Burada karakter, aile yapısı, öğreti edilmesi istenen hayat biçimi falan filan devreye giriyor.

Çocuk eğitiminde siz bizlerden milyon kat daha iyi bilirsiniz ki, kapasite esastır.
Bu kapasite de çocuğun beden ve zeka yaşının uyuşması durumunda, doğru bir yolsa ilerler.
Algı yaşı olarak 5 olan birine seni okuldan atıyorum demek, emin olum öğretmenlikten attırmaktan hafiftir.
Bu tehditi, otorite figürünü oluşturmak gerekliliği doğan ilköğretimin son, lise baş yani ergenlik döneminde uygulanabilir ama daha dünyada pekçok kavramdan uzak çocuklara illa otorite illa saygı diye korku ya da dayatma dikte edilemez.
Sonuç olarak, 5 yaş detayını gördünüz değil konuda sayın hocam?

Galiba herkes öğretmen olmamalı, 5 yaşındaki ana sınıfı öğrencisi çocuktan put gibi durmasını beklemek eğitimcilik sanılıyor galiba. Öğretmen nasıl savunacak kendini bakalım, gerçi minareyi çalan kılıfını hazırlar nihayetinde.

daha altına yapmayı 2 sene önce bırakmış bir çocuktan bahsediyorz biz...
Ama buradaki öğretmenler sınıf öğretmenleri kendi öğrencileriyle kısalıyorlar ona göre aman ha öğretmene direk çatmayın gibi söylemlerine gülüyorum..
Saygılar.

Arkadaşlar 5 yaşındaki çocuklardan bahsediyoruz burada öğretmenin asıl amacı okulu sevdirmek , okula uyum sağlamasına yardımcı olmak rehberlik etmektir . Elbette kural olur fakat şuan okulların açılmasının 3.haftası yanı kuraldı , disiplindi çok erken ... Ben burada bilinçsiz ve tecrübesiz öğretmen görüyorum . Hatta bence çok genç birisi belki de ilk deneyimi ilk haftalardan kurallara boğulmuş. Bunlar 5 yaşında çocuk tüm kuralları aynı anda aynı zamanda öğrenmezler zamanla öğrenirler ayrıca tam da öğrenmezler zaten çoğu zaman... aklıma mola sandalyesi mola paspası saçmalıklaeı geliyor Buda tam bir özel okul kılıfı .... 3 hafta da ne molası ? Ne arka dönmesi... öğretmeni ile konuşuldu mu çok merak ediyorum ? Öğretmen olarak söylüyorum . Acilen öğretmen ile konuşulmalı amaç neydi , sakin bir dil ile sorulmalı ...

Bu hafta okulun 3. Haftası . Oryantasyon süreci aşılmış . Çocuğun okula sınıfına uyum sağlaması gerekir bunu da 25-30 öğrenciyle başarabilmek için ceza yöntemine gidilebilir. Ufak cezalar. Ama fazlası olursa işin rengi değişir tabiki.

ne yapsın öğretmeni çok yaramazlık yapan çocuğa konuşmadan anlamıyosa???

Konu sahibi belirtmiş özellikle ilk haftası bu hafta diye. Kaldı ki üçüncü haftası olsa bile henüz kuralları öğrenmek ve uygulamak için çok erken olurdu. Beş yaşında bir çocuktan bahsediyoruz. Ben öğrencilerimin ilk bir ayında müsamaha gösteririm birçok konuda. Bıkmadan usanmadan tekrar ederim kuralları. Dediğim gibi lise talebesi değil bu çocuklar. Daha çok küçükler. Elbette sınıf kurallarına uymalı çocuklar lakin bu zamanla öğrenilir. Bir kere söyledim hop al sana ceza diyerek öğretilmez.

ne yapsın öğretmeni çok yaramazlık yapan çocuğa konuşmadan anlamıyosa???
Hım...
Sınıftan atsın, yemeğini vermesin, etkinliklere katmasın.
Baktı yine olmuyor cetvelle ellerine vursun, sonra sıra dayağı falan filan.

Çocuklarımızın kılına dokunanı mahvederiz değil mi, peki neden şiddetin psikolojik olanı ‘öğretmen’ tarafından yapılınca kabul görüyor ki?
Sokaktaki adam tehdit, hakaret edemez ama öğretmene gelince iş değişir.

Ayrıca dünkü bir konuda pek çok konuda uzman kişi 5-6 yaş laftan anlar, siz anlatamıyorsunuz dendi.
Yani bu pedagojik gelişim çocuk evindeyken aile başarısızlığı ama okulda olunca laftan anlamıyora mı dönüyor?
Enteresan...

Her kişilik farklı olduğu gibi her öğretmen de farklı. İlk bir ay değil 1 yıl boyunca müsama gösteren öğretmene de denk geldik ve oğlum çığrından çıktı evde verdiğim terbiyeyi okulda unutup geldi. O yüzden ben hala ödül ceza yöntemini savunuyorum. Cezalar da zaten falaka cezası değil . 2 dk sandalyede oturma cezası. Sevdiği bir oyuncakla kısa süreli oynatmama cezası. Bunların bile yapılmadığı el bebek gül bebek bir çocuk ilk okulda ne yapacak ?ben iki türlü öğretmene de gönderdim oğlumu dediğim gibi ölçülü disiplin şart. Neyse fikirlerimiz farklı . O yüzden birbirimizi değiştiremeyiz.

Demagojiyi bırakıp öğretmen ne yapmalı sorusuna cevap verir misiniz?

hayır ne yapsın, ironi haricinde öneriniz varsa duymak isterim?
biraz disiplin uygulanmayacak mı?
nasıl olacak peki sınıf düzeni?
yemekte konuşursa, derste konuşursa sınıftaki diğer çocuklar nasıl ders dinleyecekler?

disiplinsiz çocuk yetiştiren anneler zaten sevmiyor bu kuralcılığı, istiyolar ki dünya paşazadelerinin çevresinde dönsün. ben ilkokuldan hatırlıyorum bir çocuk vardı hiçbirimizin ders dinlemesine izin vermezdi, yaramazdı, öğretmenimiz de disiplinsizdi. o çocuk kaç dersi anlamamamıza sebep olmuştur allah bilir.
öğretmen ceza verseydi bizim ders dinleme hakkımızı elimizden aldığı için, ben sevinirdim.

Demagojiyi bırakıp öğretmen ne yapmalı sorusuna cevap verir misiniz?
Benim alanım bu, demagoji:)
Eğer öğretmenler de ‘eğitim fakültesi’ lisansınım hakkını verip, pedagojik yani çocuk psikolojisinden anlayarak çözüm üretirlerse sorun çözülür, değil mi?
Eğer ne yapacaklarını da ben ya da şu bu o söylerse, diplomalara haksızlık değil mi?
Biz sadece ne yapılmaması gerektiği konusunda uyarıyoruz, olumsuz sonuçlarını gösteriyoruz.

O kadar biliyorsanız (öğretmenlerden daha bile çok) söyleyin çözümü uygulayalım, engin bilgilerinizden faydalanalım. Yok siz bu pedagoji derslerini almadıysanız ve diplomanız yoksa o zaman kalabalık etmeyin işin uzmanı gibi ortalara çıkmayın. O ortak çalıştığınız kimselere de selam ederim

ciddiye alamıyorum bu cevabı.
iyi akşamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…