Anaokulu öğretmeni..

1. Sınıfın hatırasıdır, 32 yaşında hala her sabah mide bulantısı ile kıvranmam.
Okula gittiğim ilk 3 haftadan sonra öğretmenimin sira dayagi, tekme tokat ogrenci dovmesi sonucu baslamisti.
25 yıldır geçmedi.

Ben olsam öğretmen ile tek değil, yöneticisi ile birlikte konuşurdum.
Elimin uzanacağı her yere şikayet edeceğimi, velileri bilgilendirecegimi söyler,
Çocuğu da okuldan alırdım.

Off...
Şimdi orada burada görsek yaşlı diye yer verir, içten içe üzülürüz değil mi bi de bunlara...
Allahın sopası yok, öldüresiye dövülemeden göçüp gidemesin!
Eğitimle her türlü şiddetin uzaktan yakından ilişkisi olamaz.
Baskının, zorbalığın gölgesi altında okumaya çalışan bir insandan da hayır beklememeli.
Yine gene iyi adamlar olmuş bizim neslimizden:)

Bir de yalan söylemiş olabilir diyenlere soruyorum,
Ben çocuğuma hic arkanı dön yada paspas bilmem ne cezası vermedim.
Bunları bilmiyor.
Okula gitti ve eve geldiğinde bunlardan bahsederse, nasıl yalan söyledi diyeyim?
Hani çocuk hayal gücü mor tavşan, yumurtadan çıkan dinozor hayali değil ki bu.
Bildiğimiz cahil eğitimci cezasını mi kurup söyledi çocuk?
Ne tesadüf..

Anaokulu bebesini okuldan sogutacak simdiden bende sakin sakin konusacagim. Yok oyle dunya. O is bana ters. Tas ustunde tas koymam. Anaokulu ogretmenligi gercekten sabir isi. Bunu severek yapmayan sadece is olarak goren insan yapamiyor malesef. .

Burada dikkat edilecek tek sey cocuga sen sevmedin okul degisti mesaji vermemek. Okulu degistirirken cocuktan ve ogretmenden bagimsiz bir sebep sunun cocugunuza. Bak bu okul daha yakin evimize yada şusunu daha cok sevdik o yuzden degisiyor okulun gibi.

Haddim değil ama siz bu yontemi uyguluyorken öğretmeninin uygulamasına niye bu kadar tepki gösterdiniz? Yalnız olunca cocugun gururu kırılmıyor mu. Sizinle arasına mesafe sokmuyormusunuz böyle yaparak.

Haddim değil ama siz bu yontemi uyguluyorken öğretmeninin uygulamasına niye bu kadar tepki gösterdiniz? Yalnız olunca cocugun gururu kırılmıyor mu. Sizinle arasına mesafe sokmuyormusunuz böyle yaparak.
Anneyle çocuk arasına, odanda güzelce sakinles gel deyince, çocuk da güzelce sakinleşip, şimdi sakinlestim ozur dilerim deyince neden mesafe girsin..

Öğretmen bunu arkadaşlarınin içinde yapmalı mı bilmiyorum gerçekten..
Ama evde bana da normal geliyor, kizmadan, orselemeden..
Tam tersi sakinlesmesi için alan ve fırsat tanıyoruz.

Hayır, bu ceza yöntemi zaten yanlış yapıldığında uygulanmıyor.
Benimki gibi işler çığrından çıktığında, ağlama krizleri sırasında kendine ya da başkasına zarar verilen durumlarda uygulanıyor.
Yoksa çocuğa ‘aaa oyuncakları döktün’ diye uygulanan bir şey değiş.
Çocuğa açıklama durumu şöyle ‘sen bana vurdun ve canım çok acıyor, yaptığın şeyin çok yanlış olduğunu düşünmen için yalnız kalmaya ihtiyacın var, haydi oraya gidiyoruz ve düşünüyoruz’ şeklinde bir ceza bu.
Çoğu zaman ebeveynin eşlik ettiği, o alandan pişmanlıkla çıkılmasa bile annenin buna ‘hatanın farkına vardığını biliyorum, gel sarılalım ve bir daha yapmayalım’ diyerek olumluma yaptığı, pratikte zararsız ama teoride daha zor olan bir yöntem.

Çocuğunuzla kurduğunuz ikili ilişki içerisine gurur, kırgınlık vb duyguları sokmazsanız, fayda sağlar ceza sistemi, kriz anlarını atlatmada ve olağan yaşamı devam ettirmede.
Ama bu asla asla bir öğretmen tarafından uygulanabilecek hele de başkalarının içinde yapılabilecek bir sistem değildir.

Benim de bir küçük kızım var. Meraktan da soruyorum. Sinir krizi geçiren çocuğa odanda sakinleş gel deyince cocuk paşa paşa odasına gidiyor mu yani

Sabah sabah cok üzüldüm. Binlerce ogrencinin gelecegini karartiyorlar sirf kendi huzurları bozulmasin diye. Cocugu anlamak,dinlemek degil amaçları. Simdi buradaki tum hocalar birbirini koruyacak ve ayni dusuncede olmayan tum herkese saldiracaklar. Bu tum hocalarda olan bi ozellik. Ama siz benim neler yasadigimi bilmiyorsunuz alt metinli bir suru bahane sunuyorlar. Ben de sağlıklıcıyım her gun ayri ayri yuzlerce hasta ve hasta yakiniyla muhattap oluyorum ama tabi siz benim neler cektigimi bilmiyorsunuz diyip isyan edemiyorum. Cocuklara ceza vermesi hor gormesi eziyet etmesi kolay. Haaa bi de bunun normal oldugunu savunuyorlar. Aylarca tatil yapiyorsunuz lutfen cocuklara gereken ozeni gosterin onlar bizim gelecegimiz. Sogutmak cok kolay kazanmak sevdirmek zor. Umarim evladiniz daha guzel bir hocayla yollari kesisir ve bu olanlari hizlica aklindan siler

Benim de bir küçük kızım var. Meraktan da soruyorum. Sinir krizi geçiren çocuğa odanda sakinleş gel deyince cocuk paşa paşa odasına gidiyor mu yani
Tabi ki gitmiyor, kucakladığım gibi (ben beşiği seçtim uyku için kullanılmıyor) onun içine gidiyoruz konuşarak.
İçine koyuyorum ve başında bekliyorum, inmesini istemediğim için hemen korkuluk önünde duruyorum.
Eğer biraz sakinlemişse kapıya yaklaşıyorum ve 2dk orada bekliyorum.
Bitti mi ağlaman, yaptıklarını düşündün mü deyince hemen kucağıma atlıyor zaten.
Geçenlerde kendi söylenerek gitti çıktı beşiğe mesela, ben ceza aldım oturacağım beni bekleme dedi:)
Yaşına göre algılama kapasitesi gelişiyor ceza durumlarında fayda sağlıyor.

Bu yöntemi süper dadıdan biliyorum mola paspasının bir level üstü gidi. İlk orada görmüştüm.
Sizin bu yaptıgınız davranış pedagojıde de uygulanıyor. Öğretmenler de gerekli gördüklerinde uygulayabilir. Sınıfta uygulanmayacak bir ceza değil. Çocuk başka bir çocuga güm diye vurdu mesela. Öğretmen bu davranısının yanlışlığını anlattı ve yanlız kalıp arkanı dön ve düşün dedi. Arkasını dönünce ortam değiştirmiş gibi olup kendisiyle baş başa kalıyor ya.. Ha bana kalsan ben evde değil okulda uygulanabilecek bir ceza oldugunu düşünüyorum. Okulda hoca 20 çocukla ilgilendiği için zor durumlarda uygulamasını makul görüyorum ama evde annenin uygulaması bana farklı geldi. Bilmiyorum belki de ikisi de normaldir.

Bir çocuğu 20 kişilik sınıfta arkasını döndürmek, ötekileştirmektir.
Evde bir sakinleşme alanı seçmek ve beraber o eylemi yapmak ise, çocuğun olumsuz davranışını pekiştirmeden anne ve çocuk arasında bağı zedelemeden yine beraberce krizi çözme anıdır.
Ve belirteyim, bu mola yöntemi her çocuğa uygulanamaz.
Karakter olarak gerçekten aşırı hırçın, huysuz ve krizlerin aşılamadığı durumlarda olur.
Bir öğretmen ne bu kadar derin karakter analizi yapabilir ne de böyle bir yöntemle çocuğun özgüvenini sarsmak dışında fayda sağlayabilir.
Öğrenciyle baş başa bir konuşma evet, mümkün ama 20 çocuk içerisinde arıştırma, cezalandırma ya da yoksun bırakma çok ciddi karakter sıkıntıları yaratır.

Hatta güzel bir söz vardır bilirsiniz muhtemelen ‘başkalarının yanında verilen nasihat, hakarettir’ diye.

Bana oğlum da ceza verir biliyor musunuz, evde hepimize uygulanan bir şey bu.
‘Anne yanlış yaptın beşiğe git ceza aldın’ der bana, aynı şekilde babasına ya da kardeşine de.
Biz de şakayla karışık gider bekleriz gerçekten.
Yani bu eşitliği sınıfta nasıl sağlayabilirsiniz ki?

Evet oğlumda bu sene okula başladı ve okulda yapmak istemediği şeyler olduğu zaman ufak yalanlara başvuruyor.

Mesala bugün okulda yemek yemek istemiyorum dedi. Sofraya dahi oturmayacakmış. Bende sofraya oturmasını sadece ekmek dahi olsa birşeyler yamesini söyledim. Ekmek yememize izin vermiyorlar orası çok saçma bir yer dedi. Ki bu dediğine inanmadım.

bunlara eğer uymazsak bazılarımız üzgün olabilir, daha az şey öğrenmiş oluruz, bunu istemeyiz değil mi?
Öncelikle dün uykuluyken mesajınıza yanlışlıkla beğenmedim ifadesi atmışım kusura bakmayın, fark edip düzelttim.
Öte yandan tehdit diyorsunuz, bakış açınıza göre örnek verdiğiniz alıntıladığım cümle de tehdit unsuru içeriyor. Kurallara uymazsan üzülür ve öğrenemezsin msjı var. Benim verdiğim örnekte de kurallara uymazsan eğitim aksar ve öğrenemezsin msjı vardı, farklı birşey söylememişsiniz. Bana karşı çıkarak aynı şeyi daha da kibarlaştırıp söylemişsiniz
Eğitim öğretimin sağlıklı şekilde devam edebilmesi için öğretmen net şekilde çizgileri koymalı. Dediğiniz gibi kurallara uyulmazsa olumsuzluklar ortaya çıkıyor ve eğitim ulaşılamaz hale geliyor. 1 öğrencinin düzeni bozup tüm sınıfı eğitimden geri bırakmaya hakkı yok ve bunun uyarısı bir tehdit değildir. Bizler de öğretmeniz zaten mafya babası değiliz, tehditle işimiz yok olabilecek ihtimalleri söylüyoruz
Kaldı ki bu uyarıyı ne şekilde yaptı, hangi cümleleri kullandı, sınıfta mı, özel olarak mı yaptı onu dahi bilmiyoruz..
Tabi ben öğretmenin düşünmüş olabileceğini pozitif taraftan bakarak lanse etmeye çalıştım. İşin gerçeğini bilemem. Ama hala açıklaması olduğunu düşünüyorum.
Hayırlı günler.

Cocuk iste
Herkes diyor ki o yasta cocuk yalan soylemez. Yalan olarak degil zaten soyledikleri seyler. Siyrilmaya calisiyorlar kendilerince. Bizim okulun sahipleri neler anlatti,veliler cocuklarin gazina gelip okulu birbirlerine katiyorlar,neyse ki guvenlik kameralarimiz var acip gosteriyoruz mahcup oluyorlar diyorlar. Cocugun lafiyla asla is yapmamak lazim,once iyice arastirmak ve bazi seylerden emin olmak gerekiyor.

Yeni yasaya gore okullarda kamera yasak. Ama cogu okul var olan kameralari bu sebeplerden cikaramiyor. Cunku olasi bir durumda kendilerini temize cikarmak icin kanit gerekiyor. Konu sahibinin okulunda da benzer bir sistem mutlaka vardir,kayitlari izlemek isterse konu cozulur bence.

Herşey bir yana da ''OKULDAN ATARIM ''ne ya ?
Ne olursa olsun kullanılacak cümle değil.
Öğretmenin kendine gelmesi lazım.
Karşısındaki 5 yaşında bir çocuk .

5 yaşındaki çocukta böyle bir yalan söylemez zaten , aklına bile gelmez . Sakince konuşun ve direk alın okuldan .
Hiçte öyle olmaz
5 yaşında bir çocuk evde annesiyle oturup okula gitmemek için gayet böyle bir yalan uydurabilir
Konu sahibinin çocuğu için demiyorum genel anlamda 5 yaşında çocuk yalan söylemeze cevabım

4 yaşında kız yeğenim de anaokuluna başladı bu sene
geçen sıraların üstüne çıkmış geziyormuş öğretmende ceza vermiş
düşünme duvarı varmış sınıfın içinde git orda düşün niye yaptım bunu diye demiş
annemi istiyorum annem olsa beni bırakmazdı diye ağlamış
eve gidince de ağlamış uyuyana kadar

biraz gözlemliyelim dedik böyle akşama kadar ağlatacak ne demiş öğretmeni diye

E hemen sınırlı değnek değmiş gibi gitmiyorlar, en azından benimki öyle.

Ama zamanla öğrendi, sinirlendiğinde etrafı dağıtıp, eşyalara zarar veriyordu.
Şimdi odasına gidiyor, yine aniriyor, bağırıyor
Sonra ben sakinlestim, özür dilerim diyor.
Ama bu kivama gelmemiz 1 sene sürdü desem abartı olmaz.

Bunun en büyük sebebi evde baskı görülmesi, çocukların fikirlerinin onemsenmemesi , şiddet görmeleri v.s
Okula gidince , aile gözetimi olmayan bir yerde bulunduklarinda patliyorlar.
....

Öğrencilerin bütün hayatlarını olumsuz etkileyen ogretmenler yok olsunlar.

Kutsal olan ogretmenliktir. Her öğretmen olan kutsal değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…