Öğrencilik hayatım travmalarla geçti, şimdi uzun uzun anlatmayayım da.
Eskiden çocuk psikolojisi düşünülmezdi ve sadece 7 ay böylesine rezil bir öğretmenin sınıfındaydım.
32 yaşında kadınım hala pazar geceleri karnıma kramplar girer, hava ayrı bir bunaltıcı kokar ve hala hayatımda herhangi bir okulun kapısından içeri girsem bile gerilirim.
7 ayda mahvetti beni, usulca ölemesin inşallah!!!
Off...1. Sınıfın hatırasıdır, 32 yaşında hala her sabah mide bulantısı ile kıvranmam.
Okula gittiğim ilk 3 haftadan sonra öğretmenimin sira dayagi, tekme tokat ogrenci dovmesi sonucu baslamisti.
25 yıldır geçmedi.
Ben olsam öğretmen ile tek değil, yöneticisi ile birlikte konuşurdum.
Elimin uzanacağı her yere şikayet edeceğimi, velileri bilgilendirecegimi söyler,
Çocuğu da okuldan alırdım.
Haddim değil ama siz bu yontemi uyguluyorken öğretmeninin uygulamasına niye bu kadar tepki gösterdiniz? Yalnız olunca cocugun gururu kırılmıyor mu. Sizinle arasına mesafe sokmuyormusunuz böyle yaparak.Ceza yöntemi pedagojide var, ben evimde paspas değil ama yalnız kalıp yaptığını düşünmesi için oyuncak odasındaki beşiği seçtim, uyguluyorum.
Fakat, bunu uygulayan biri olarak asla toplum içinde doğru bulamam hele ki bir okul ortamında asla.
Çocuklara terbiye verilmek istenirken özellikle birebir ilişki ve yalnız olması istenir ki gurur kırıcı olmasın, öğretici olsun diye.
Bu yöntemin uygulayan hiçbir öğretmeni de ciddiye alamam çünkü kaş yapayım derken çocuk içine kapanır ve o dünyada soyut kavramlara itilir.
Çok çok yanlış.
Anneyle çocuk arasına, odanda güzelce sakinles gel deyince, çocuk da güzelce sakinleşip, şimdi sakinlestim ozur dilerim deyince neden mesafe girsin..Haddim değil ama siz bu yontemi uyguluyorken öğretmeninin uygulamasına niye bu kadar tepki gösterdiniz? Yalnız olunca cocugun gururu kırılmıyor mu. Sizinle arasına mesafe sokmuyormusunuz böyle yaparak.
Hayır, bu ceza yöntemi zaten yanlış yapıldığında uygulanmıyor.Haddim değil ama siz bu yontemi uyguluyorken öğretmeninin uygulamasına niye bu kadar tepki gösterdiniz? Yalnız olunca cocugun gururu kırılmıyor mu. Sizinle arasına mesafe sokmuyormusunuz böyle yaparak.
Benim de bir küçük kızım var. Meraktan da soruyorum. Sinir krizi geçiren çocuğa odanda sakinleş gel deyince cocuk paşa paşa odasına gidiyor mu yaniAnneyle çocuk arasına, odanda güzelce sakinles gel deyince, çocuk da güzelce sakinleşip, şimdi sakinlestim ozur dilerim deyince neden mesafe girsin..
Öğretmen bunu arkadaşlarınin içinde yapmalı mı bilmiyorum gerçekten..
Ama evde bana da normal geliyor, kizmadan, orselemeden..
Tam tersi sakinlesmesi için alan ve fırsat tanıyoruz.
Tabi ki gitmiyor, kucakladığım gibi (ben beşiği seçtim uyku için kullanılmıyor) onun içine gidiyoruz konuşarak.Benim de bir küçük kızım var. Meraktan da soruyorum. Sinir krizi geçiren çocuğa odanda sakinleş gel deyince cocuk paşa paşa odasına gidiyor mu yani
Bu yöntemi süper dadıdan biliyorum mola paspasının bir level üstü gidi. İlk orada görmüştüm.Hayır, bu ceza yöntemi zaten yanlış yapıldığında uygulanmıyor.
Benimki gibi işler çığrından çıktığında, ağlama krizleri sırasında kendine ya da başkasına zarar verilen durumlarda uygulanıyor.
Yoksa çocuğa ‘aaa oyuncakları döktün’ diye uygulanan bir şey değiş.
Çocuğa açıklama durumu şöyle ‘sen bana vurdun ve canım çok acıyor, yaptığın şeyin çok yanlış olduğunu düşünmen için yalnız kalmaya ihtiyacın var, haydi oraya gidiyoruz ve düşünüyoruz’ şeklinde bir ceza bu.
Çoğu zaman ebeveynin eşlik ettiği, o alandan pişmanlıkla çıkılmasa bile annenin buna ‘hatanın farkına vardığını biliyorum, gel sarılalım ve bir daha yapmayalım’ diyerek olumluma yaptığı, pratikte zararsız ama teoride daha zor olan bir yöntem.
Çocuğunuzla kurduğunuz ikili ilişki içerisine gurur, kırgınlık vb duyguları sokmazsanız, fayda sağlar ceza sistemi, kriz anlarını atlatmada ve olağan yaşamı devam ettirmede.
Ama bu asla asla bir öğretmen tarafından uygulanabilecek hele de başkalarının içinde yapılabilecek bir sistem değildir.
Bir çocuğu 20 kişilik sınıfta arkasını döndürmek, ötekileştirmektir.Bu yöntemi süper dadıdan biliyorum mola paspasının bir level üstü gidi. İlk orada görmüştüm.
Sizin bu yaptıgınız davranış pedagojıde de uygulanıyor. Öğretmenler de gerekli gördüklerinde uygulayabilir. Sınıfta uygulanmayacak bir ceza değil. Çocuk başka bir çocuga güm diye vurdu mesela. Öğretmen bu davranısının yanlışlığını anlattı ve yanlız kalıp arkanı dön ve düşün dedi. Arkasını dönünce ortam değiştirmiş gibi olup kendisiyle baş başa kalıyor ya.. Ha bana kalsan ben evde değil okulda uygulanabilecek bir ceza oldugunu düşünüyorum. Okulda hoca 20 çocukla ilgilendiği için zor durumlarda uygulamasını makul görüyorum ama evde annenin uygulaması bana farklı geldi. Bilmiyorum belki de ikisi de normaldir.
Evet oğlumda bu sene okula başladı ve okulda yapmak istemediği şeyler olduğu zaman ufak yalanlara başvuruyor.Bir gorusun ogretmenle,aciklamasini dinleyin. Benim oglum da kreste,bazen ogretmeninin hic soylemedigi seyleri de soyledi diyebiliyor cok sasiriyorum. Yalan olarak gormuyorum sadece okula gitmemek icin,okulu degistirildigi icin yapabiliyorlar bunu. Bir gorusun,gercekse alirsiniz cocugunuzu okuldan
Öncelikle dün uykuluyken mesajınıza yanlışlıkla beğenmedim ifadesi atmışım kusura bakmayın, fark edip düzelttim.bunlara eğer uymazsak bazılarımız üzgün olabilir, daha az şey öğrenmiş oluruz, bunu istemeyiz değil mi?
Cocuk isteEvet oğlumda bu sene okula başladı ve okulda yapmak istemediği şeyler olduğu zaman ufak yalanlara başvuruyor.
Mesala bugün okulda yemek yemek istemiyorum dedi. Sofraya dahi oturmayacakmış. Bende sofraya oturmasını sadece ekmek dahi olsa birşeyler yamesini söyledim. Ekmek yememize izin vermiyorlar orası çok saçma bir yer dedi. Ki bu dediğine inanmadım.
Hiçte öyle olmaz5 yaşındaki çocukta böyle bir yalan söylemez zaten , aklına bile gelmez . Sakince konuşun ve direk alın okuldan .
E hemen sınırlı değnek değmiş gibi gitmiyorlar, en azından benimki öyle.Benim de bir küçük kızım var. Meraktan da soruyorum. Sinir krizi geçiren çocuğa odanda sakinleş gel deyince cocuk paşa paşa odasına gidiyor mu yani
Sınıf öğretmeni olarak bende öğretmeni dinlemenizi tavsiye ediyorum.
Sırf sohbet olsun diye söylüyorum ama sınıfa kan kusturan nice öğrencimin ailesinden benim çocuğum çok sakindir, çok mükemmeldir, çok usludur, yapmaz cümlelerini duydum. 5 yıldır mesleğimi sürdürüyorum şuana kadar sadece 1 veliden "ben çocuğumun farkındayım hocam Allah size sabır versin" cümlesini duydumÇocukların ev ve okul halleri ciddi derecede fark ediyor.
Arkasını döndürme pedagoji içinde yer alan, zararsız ve o yaş grubunda uygulunan bir yöntemdir. Amaç çocuğun kendi başına kalıp sakinleşmesini sağlamaktır. Okuldan atarım cümlesini de öğretmene sormalı acaba o şekilde mi demiş yoksa minik mi öyle anlamış, çocuklar bazen sözleri kendi korkuları doğrultusunda anlayabiliyorlar. Öğretmen ile konuştuğunuz zaman aydınlanacağınızı düşünüyorum.
İnşallah sorununuzu çözmenizi diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?