Ama okulda baska sınıfta cocuk..nasıl gorusme olmaz boyle bırsey dedıgım halde gorusuyorsa ..agladı zırladı utandı ama korkmamıs demekkı . korkmadıysa nasıl engellıcem engellemem lazım
Anladığım kadarıyla sadece okulda vakit geçiriyorlar birlikte birde telefon üzerinden zira eve giriş çıkış saatleri değişmemiş kızınızın yada derslerine bir etkisi olmamış bu durumun.
Korkutma,inatlaşma bunlar sizi sadece uzaklaştırır konudan. Yerinizde olsam daha ılımlı olurdum. 10 yaşından beri telefon elinde demişsiniz verirken bir sınır koymalıydınız bana kalırsa. Arkadaşımın kızının da var telefonu ama annesi whatsapp sadece kendi telefonundan kullandırıyor ve sadece uygun gördüğü kişileri ekliyor. Benim kızım 12 olacak eylülde hala akıllı saat kullanıyor. Telefon verecek olsam ki bu sene düşünmüyorum ,bende sınırlamalar koyardım kesinlikle.
Öte yandan giyim,kuşam,her istediğinin alınması falan bana göre yanlış ,imkan meselesi olarak bakmıyorum olaya,her zaman istek mi ihtiyaç mı diyerek değerlendiriyorum,ona göre alıyorum,almıyorum bazen hedef koyuyorum yada özel zamanları bekleyip alıyorum,değer bilsin istiyorum zira. Alabilecek gücüm olmasına rağmen. Sonuçta her istediği yapılan çocuklar zamanla hiçbirşeyden mutlu olmuyorlar,kıymet bilmiyorlar. Bir akrabamızın oğlu böyle yetiştirildi zorlanarak,borçlanarak her istediği edinildi,çocuk amaçsız,anlayışsız bir tipe dönüştü. Şu an almasalar ailesinden kötüsü olmuyor,düşmanca davranıyor istediği olmayınca.
Şimdi herkesde var diyenler olabilir ama,
ben arkadaşlarında var onda da olsun konusuna da şunu söyleyebilirim,herkesin imkanı,kuralları bir değil,bunu çocuğun anlaması gerekiyor. Kızım bana ama herkesin var diye bir cümle kurmaz mesela,biliyor bizim kuralımız yada doğrumuz bu. Kimseyle göbek bağımız bir kesilmedi.
Kısacası şu saatten sonra kısıtlama şeklinde değilde suyuna giderek yapın ne yapacaksanız zira sert bir değişiklik en çok sizin ilişkinizi etkiler
O bilekliği de tekrardan almayın çocuğunuz değer bilsin istiyorsanız. Size güvenip özensiz davranmasını tetikliyorsunuz bence.