- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.039
- 748
Çocugunuz size ceza mı veriyor yani? Bir psikologa danışın bence bana çok doğru bir davranış gibi gelmedi. Demokratik aile ortamı böyle bir şey değil sankiBir çocuğu 20 kişilik sınıfta arkasını döndürmek, ötekileştirmektir.
Evde bir sakinleşme alanı seçmek ve beraber o eylemi yapmak ise, çocuğun olumsuz davranışını pekiştirmeden anne ve çocuk arasında bağı zedelemeden yine beraberce krizi çözme anıdır.
Ve belirteyim, bu mola yöntemi her çocuğa uygulanamaz.
Karakter olarak gerçekten aşırı hırçın, huysuz ve krizlerin aşılamadığı durumlarda olur.
Bir öğretmen ne bu kadar derin karakter analizi yapabilir ne de böyle bir yöntemle çocuğun özgüvenini sarsmak dışında fayda sağlayabilir.
Öğrenciyle baş başa bir konuşma evet, mümkün ama 20 çocuk içerisinde arıştırma, cezalandırma ya da yoksun bırakma çok ciddi karakter sıkıntıları yaratır.
Hatta güzel bir söz vardır bilirsiniz muhtemelen ‘başkalarının yanında verilen nasihat, hakarettir’ diye.
Bana oğlum da ceza verir biliyor musunuz, evde hepimize uygulanan bir şey bu.
‘Anne yanlış yaptın beşiğe git ceza aldın’ der bana, aynı şekilde babasına ya da kardeşine de.
Biz de şakayla karışık gider bekleriz gerçekten.
Yani bu eşitliği sınıfta nasıl sağlayabilirsiniz ki?
Okuldan almak çözüm mü ? Hayatınız boyunca bir sıkıntıyla karşılaştığınızda çözüm çocuğunuzu alıp gitmek mi olacak ? Önce sakin sakin konuşun. Öğretmen ceza vermez diye birşey yok ki . O ceza 2 dk sandalye cezası vs. Takılmayın buna. Ha buarada öğretmen değilim , oğlumda 5,5 yaşında o da geçen hafta ceza almış aynı sizin ki gibi anlattı.ama bizim öğretmenimiz çok iyidir . Sizinkinde de herhangi bir psikolojik problem var mı yok mu araştırın takip edin. Öyle saçma lafları etmiş mi konuşun. Ona göre hareket edin.
Tabiki de hayır, ceza vermiyor:)Çocugunuz size ceza mı veriyor yani? Bir psikologa danışın bence bana çok doğru bir davranış gibi gelmedi. Demokratik aile ortamı böyle bir şey değil sanki
Keske cocuklara vursaydıda ceza alsaydı boya masasına oturmuslar ogretmen resım koymus onlerıne boyamaları ıcın benım kızımda arkadasına demıskı aa bak senın resmınde aynı demıs sonra kızım dedım sonra ben cok konustum anne sesımi konusurken duydu ogretmenım dıyor sonra ceza vermıs pekı arkadasınada verdı mi ceza dedım hayır o az konustu ben cok konustum bana ceza verdı sonra yıne konustum senı okuldan atarım dedı dıyor.. Sımdı bu olacak iş mi.. Ogleden sonra okulumuz gıdıp konusacagım.Size iki şey yazacağım. Ben işim gereği suçlu çocuklarla ve aileleri ile çok fazla iletişim kuruyorum ve bir çok aile çocuğunun çok sakin olduğunu ve böyle şeyler yapmayacağını söylüyor. Suç olarak bahsettiğim şeyler de ciddi
şeyler bu arada. Kızınızı bu kategoriye asla koymuyorum ama çocuklar bazen anne ve babalarının tahmin edemeyeceği şekilde davranıyor. İkincisi de ne için ceza aldığını bilmiyoruz kızınızın ama eğer arkadaşına vurduysa ya da izinsiz bir şeyini aldıysa ve aynı şey sizin kızınıza yapılsa böyle yazmazdınız sanırım. O zaman diğer çocuğun ceza alması bu kadar size dokunur muydu? Onu bir düşünmeniz lazım. Tavsiyeme gelince bence önce öğretmeni dinleyin. Bakalım neden ceza vermiş? Cezanın şekli belki tartışılabilir. Daha farklı bir yöntem uygulanabilir miydi acaba? O konuda konuşabilirsiniz. Bir de kızınız daha çok küçük yerinizde olsam öğretmenin tam olarak ne dediğini sorarım. Kızınız çok etkilenmiş belli ki cümlenin öncesini ve sonrasını da bir dinleyin bakalım. Bir de bu konularda en çok karşılaşılan soru olduğu için cevabı şimdiden yazıyorum: evet anneyim. İnşallah çabuk çözersiniz.
Kızınız yalan söylüyor olsa kendisinin çok konuştuğunu belirtmezdi ve daha hayal gücünü kullanarak bir durum yaratırdı.Keske cocuklara vursaydıda ceza alsaydı boya masasına oturmuslar ogretmen resım koymus onlerıne boyamaları ıcın benım kızımda arkadasına demıskı aa bak senın resmınde aynı demıs sonra kızım dedım sonra ben cok konustum anne sesımi konusurken duydu ogretmenım dıyor sonra ceza vermıs pekı arkadasınada verdı mi ceza dedım hayır o az konustu ben cok konustum bana ceza verdı sonra yıne konustum senı okuldan atarım dedı dıyor.. Sımdı bu olacak iş mi.. Ogleden sonra okulumuz gıdıp konusacagım.
Aynı şeyleri yazacaktım. Hiç geri adım atmayınKızınız yalan söylüyor olsa kendisinin çok konuştuğunu belirtmezdi ve daha hayal gücünü kullanarak bir durum yaratırdı.
Savaş baltalarınızı yanınıza alın, ben kesinlikle çocuğunuzun doğru söylediğini düşünüyorum dün geceden beri aklımda konunuz, rahat uyuyamadım.
Lütfen gelişmeleri buraya yazar mısınız merakla bekliyoruz.. umarım güzellikle hallolur her seyKeske cocuklara vursaydıda ceza alsaydı boya masasına oturmuslar ogretmen resım koymus onlerıne boyamaları ıcın benım kızımda arkadasına demıskı aa bak senın resmınde aynı demıs sonra kızım dedım sonra ben cok konustum anne sesımi konusurken duydu ogretmenım dıyor sonra ceza vermıs pekı arkadasınada verdı mi ceza dedım hayır o az konustu ben cok konustum bana ceza verdı sonra yıne konustum senı okuldan atarım dedı dıyor.. Sımdı bu olacak iş mi.. Ogleden sonra okulumuz gıdıp konusacagım.
Kızım oglenci gıttıgımde göruşecegim.. İnşallah aksama olanları anlatmaya gelecegım dusundugunuz ıcın cok sagolun.Konu sahibi ne yaptınız merak ettim öğretmenle konuştunuz mu?
Ben bilerek bu kadar detaylı anlatmadım ki ınsanlar sanmasın piremses annesi daha yuzeysel anlattım hemen kendı tarafıma cekmek olmasın diye.. Zatenn ben bu cumleyı ogretmenın kurdugunun farkındayım ona gore bır konusma yapacagım.. Yorumlarınız ıcın cok tesekkur ediyorum inşallah aksama haberlere konu olmam:)))Kızınız yalan söylüyor olsa kendisinin çok konuştuğunu belirtmezdi ve daha hayal gücünü kullanarak bir durum yaratırdı.
Savaş baltalarınızı yanınıza alın, ben kesinlikle çocuğunuzun doğru söylediğini düşünüyorum dün geceden beri aklımda konunuz, rahat uyuyamadım.
Olay bu şekildeyse muhakkak konuşun öğretmenle. Şayet sırf konuştuğu için ceza aldıysa çok mantıksız çünkü onlar daha anasınıfında ve ders dinlemek gibi bir durum yok ortada.Keske cocuklara vursaydıda ceza alsaydı boya masasına oturmuslar ogretmen resım koymus onlerıne boyamaları ıcın benım kızımda arkadasına demıskı aa bak senın resmınde aynı demıs sonra kızım dedım sonra ben cok konustum anne sesımi konusurken duydu ogretmenım dıyor sonra ceza vermıs pekı arkadasınada verdı mi ceza dedım hayır o az konustu ben cok konustum bana ceza verdı sonra yıne konustum senı okuldan atarım dedı dıyor.. Sımdı bu olacak iş mi.. Ogleden sonra okulumuz gıdıp konusacagım.
Herkesin her şeyi bildiği canım ülkemHerkes her şeyi ne kadar çok biliyor yahu
Özellikle bizim meslekte
Eğitim psikolojisi bile çocuğu sınırsız yetiştirelim, sorumluluk vermeyelim, çocuk neyi isterse onu seçsin düşüncelerinin duvara tosladığını belirtiyor.
12 - 13 yaşına gelene kadar hayatta hiç bir zorluk görmemiş her şeyine anne babası koşmuş çocuklar birdenbire bu destek kesildiğinde sudan çıkmış balığa dönüyorlar
Anaokulu öğretmeni çocuğu 2 dakikalığına sınıftan ayırmış gelen cevaplar gidin şikayet edin sınıfı hocanın başına yıkın
Öğretmenlikten attırın
Daha öğretmenin seni okuldan atarım gibi bir cümle kurup kurmadığı bile bilinmiyor
Belki söyledi (ki böyleyse cidden uyarırdım) belkide çocuk öyle algıladı
Yahut çocuk okula gitmek istemediği için annesine böyle yansıtıyor
Çocuğun her okul sorununu öğretmen şikayet ederek çocuğa okuldan sınıftan alarak çözüme kavuşacağını düşünüyor musunuz gerçekten?
Bana yanlış geldi işte bence bir uzmandan görüş alın mutlaka. Siz yanlış yaptıgınızda bir yetişkin olarak çocugunuzdan önce yanlışınızı görüp gerekirse özür dileyebilirsiniz.çocugun sizi mola paspasına götürebilmesi bana hiç olumlu gelmedi. Azıcık pedagoji bilgimle söylüyorum. Benden daha bilgili uzmanlardan görüş alırsanız size nacizane tavsiyem kendini geliştirmenin yaşı yoktur.Tabiki de hayır, ceza vermiyor:)
Ama mola alanının ceza deyince algılanan şeyden çok daha uzak bir şey olduğunu anlatmaya çalıştım.
Kendince istemediği davranışlarda da bunu söyleyebiliyor.
Keza çocuğum onu incittiğim ya da haksızlık yaptığım fikrine kapılırsa ve bu sebepten mola alanımıza götürmek isterse seve seve de giderim.
Daha algı olarak o kadar açık değil henüz ama ben bundan mutluluk duyarım.
Demokratik bir ortamdan ziyade, oğlumun ona yanlış helen bir davranışımı değiştirmem için düşünmeme fırsat tanıması hoşuma gider.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?