• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu öğretmeni..

ne yapsın öğretmeni çok yaramazlık yapan çocuğa konuşmadan anlamıyosa???
Hanımefendı bugun hocasıyla gorustum zaten ayrıca ılk sayfada guncelledim olanları.. Hoca hanım kızımı ıkaz ettıgını bıle soylemıyor yanı ben bır kac defa uyardım anlattım bıle demıyor bu benım tarzım degıl belkı servıste duymustur cocukların hayal dunyası genıs belkı stajyerden duymuştur gıbı zırvalıyor.. Benım derdım ceza sistemi bıle degıl yıne soyluyorum ben piremses yetıstırmıyorum zaten insan yetıstırmeye calısıyorum her yerın kuralı oldugunu buna uyması gerektıgını anlatan bır anneyım ayrıca cocugumun cok konusmadıgını ve yalan soylemeyecegını kendı agzıyla beyan eden kendısı oldu.

Paspas koşe su bu dıye degıl elbet bende yuz göz olmuyorum evladımla bıraz dusun bakalım dıyorum ona sessızce sakınles dıyorum ama yalnız oldugumuz zaman.. Bu okulun ıcınde oldugu ve arkadaslarının yanında oldugu zaman gurur kırıcı oldugunu dusunuyorum bılmıyorım bana yanlıs ben boyle yapmazdım dusunsenıze iş yerinde hata yapıyorsunuz patronunuz ıs arkadaslarınızın yanında ceza verıyor nasıl yıkıcı bır durum.. Cocuklarda dahada fazla olacagını dusunuyorum kı soyledıgı laftan sonra ceza olayı bıle gozume gelmıyor.

Biraz düşün bakalım demeyi bile arkadaşlarının yanında kırıcı bulmuşsunuz.
Ona yok buna yok.
Merak ettim sınıfı birbirine katan, ciddi sorunlara sebep olan çocuklar için çözüm öneriniz nedir?
Ceza olmasın, arkadaşları için de uyarı bile almasın kırıcı olur peki ne olsun mesela?

Onu da ben mi söyleyeceğim sizin alanınız bilin bir zahmet demeyiniz.
Çünkü maşallah bizim işi bizden çok biliyor herkes :)
Ceza, düzen beğendirmek mesele..

Misal beslenme listesini çok makul hazırladım. Herkes uyabilsin zorda kalmasın diye açıkladım.
Çoğu hocam gerçekten çok uygun liste dedi. Bir veli ısrarla 3 gün üst üste beslenmesiz gönderdi çocuğu.
Arkadaşları yerken o yemeğim yok diyor, paylaştırıyorum neyse (nereye kadar gidecekse)

3. derse girmişiz beslenme çoktan bitmiş.
Dersi bölüp çocuğuna yemek getiriyor.
Böyle bir şey istemiyorum sabah hazırlayıp yanına verin düzen bozuluyor dedim diye velimin yüzü düştü.
İdare edeceksiniz artık da hocam diyor. İdare edemem bunu mümkün değil dedim surat mahkeme duvarı..
Ne yapalım mesela yüzünüz gülsün diye? cidden soruyorum.
Her ders beslenme mi yapalım herkesi idare ederekten?

Ya da bir tanesi arkadaşının saçından makasla bir tutam aldı.
Güzelce uyardım. Ertesi gün aynısını yaptı. Velisiyle de görüşmüş olduğum halde korkusuzca ikinciyi yaptı.
Çözüm önerisi istiyorum hepinizden mümkünse ceza olmasın!

Konuşma bozukluğu yaşayan çocuk sınıfa gelmeden hazırladım herkesi konuşma yaptım.
Tamam öğretmenim dediler. 20 dk sonra çocuğu dövme, sıkıştırma ne ararsanız var.
Ezmek, garibanı itelemek en tatlı oyun çünkü.
Ertesi gün babasıyla geldi ağlayarak istemiyormuş gelmek.
Ne yapayım ben şimdi?
Acil çözüm istiyorum!

Herkes ezilen, haksızlığa uğrayan, eğitim hakkı elinden alınan çocuklarla empati yaparak çözüm sunsun olur mu?

Ona yok buna yok.
Merak ettim sınıfı birbirine katan, ciddi sorunlara sebep olan çocuklar için çözüm öneriniz nedir?
Ceza olmasın, arkadaşları için de uyarı bile almasın kırıcı olur peki ne olsun mesela?

Misal beslenme listesini çok makul hazırladım. Herkes uyabilsin zorda kalmasın diye açıkladım.
Çoğu hocam gerçekten çok uygun liste dedi. Bir veli ısrarla 3 gün üst üste beslenmesiz gönderdi çocuğu.
Arkadaşları yerken o yemeğim yok diyor, paylaştırıyorum neyse (nereye kadar gidecekse)

Böyle bir şey istemiyorum sabah hazırlayıp yanına verin düzen bozuluyor dedim diye velimin yüzü düştü.
İdare edeceksiniz artık da hocam diyor. İdare edemem bunu mümkün değil dedim surat mahkeme duvarı..

Güzelce uyardım. Ertesi gün aynısını yaptı. Velisiyle de görüşmüş olduğum halde korkusuzca ikinciyi yaptı.

Konuşma bozukluğu yaşayan çocuk sınıfa gelmeden hazırladım herkesi konuşma yaptım.
Tamam öğretmenim dediler. 20 dk sonra çocuğu dövme, sıkıştırma ne ararsanız var.
Ne yapayım ben şimdi?
Acil çözüm istiyorum!

Herkes ezilen, haksızlığa uğrayan, eğitim hakkı elinden alınan çocuklarla empati yaparak çözüm sunsun olur mu?
Ucuncu kez yıne yazıyorum ben piremses yetistırmıyorum ayrıca ben dısıplını ve kuralı seven bırıyım.. Tekrar soyluyorum ben ceza sistemınde degılım soylenen laftayım.. Ha ayrıca ılk defa bu okulda boyle bır uygulamayla karsılastım elbette şaşırdım ama haftasonu anasını ogretmenı arkadasımla konustum ilkokul ogretmenı olan arkadasımla konustum hanı havayı koklamak ıcın boyle seyler normal midir? Diye.. Emin olun karsınızda anlayışsız bılıncsız bırı yok ki konusmamızın sonunda kendısı benden helallık ısteyıp gelıp onunla konustugum ıcın cok memnun oldugunu soyleyerek ayrıldı.. Ve son olarak sızın yaşadığınız ornek verdıgınız beslenme sorununa gelırsek o benım alanım degıl.

Öğrencilik hayatım travmalarla geçti, şimdi uzun uzun anlatmayayım da.
Eskiden çocuk psikolojisi düşünülmezdi ve sadece 7 ay böylesine rezil bir öğretmenin sınıfındaydım.
32 yaşında kadınım hala pazar geceleri karnıma kramplar girer, hava ayrı bir bunaltıcı kokar ve hala hayatımda herhangi bir okulun kapısından içeri girsem bile gerilirim.
7 ayda mahvetti beni, usulca ölemesin inşallah!!!
Çok üzüldüm,ne yaptı size bu kadar bu öğretmen?

Ucuncu kez yıne yazıyorum ben piremses yetistırmıyorum ayrıca ben dısıplını ve kuralı seven bırıyım.. Tekrar soyluyorum ben ceza sistemınde degılım soylenen laftayım.. Ha ayrıca ılk defa bu okulda boyle bır uygulamayla karsılastım elbette şaşırdım ama haftasonu anasını ogretmenı arkadasımla konustum ilkokul ogretmenı olan arkadasımla konustum hanı havayı koklamak ıcın boyle seyler normal midir? Diye.. Emin olun karsınızda anlayışsız bılıncsız bırı yok ki konusmamızın sonunda kendısı benden helallık ısteyıp gelıp onunla konustugum ıcın cok memnun oldugunu soyleyerek ayrıldı.. Ve son olarak sızın yaşadığınız ornek verdıgınız beslenme sorununa gelırsek o benım alanım degıl.

Tabi sizin alanınız değil.
Keşke herkes kendi alanında kalsa bence :)

O örneği şu açıdan verdim.
Öğretmen her velinin düzenine ayak uyduramaz.
Ama veliler bunu bekliyor. İdare edeceksiniz hocam artık demesinden belli..

Ceza sistemi kimi için hiç yok.
Mesela laftan anlayan, melek gibi öğrencilerim olsa sınıfta tamamen ben hiç ihtiyaç duymazdım.
Ama yaptıkları üçü beşi aşan zorbalık boyutundakilere ceza veriyorum.
Tenefüse çıkmama, etkinliğe katılmama, duvara dönük durma gibi.
Beğenmeyen veli kendine başka öğretmen bulsun.
Kimsenin şımarık bebesine, başkasının masum canını ezdirecek değilim.

Sorunlarınız çözülür umarım.
İyi akşamlar.

Buradaki öğretmen hanımlarımıza sitem etmek istemiyorum tabii ki ama bnmde 2 kızım var büyüğüm bu sene 2. Sınıfa geçti her çocuk her veli aynı değil kesinlikle genelleştirmeden konuşalım.
Saçını kesmiş de 3 gün beslenme getirmemiş yada ders arası getirmiş.
O başka annelerin velilerin sorunu o sınıf sizin sorununuz..
Bilmem kaçıncı sınıf çocukları ile 5 yaşındaki çocuk ile kıyaslama yapmayız.
Eminim sizde iyi bir öğretmensiniz sorumluluklarını bilen vicdan sahibi...
Şimdi benim kızım 2. Sınıf oldu hiç bir zaman beslenme saatinde yemek götürmedim. Çok özenli noktası noktasına kadar beslenmesine temizliğine özen gösteririm öğretmenin proğramının dışına çıkmam.
Hergün 2 örğü saç ile gönderirim.
Okul dolabını her hafta düzenlerim.
Sadece bu pazar veli toplantısına katılamadım eşim şehir dışında idi ve ben ve küçük kızım 4 gündür ağır gribim bunu öğretmenimiz biliyor..
Bugün kızıma annen neden gelmedi gelseydi bn ona söyleyeceklerimi biliyordum da falan demiş...
Ne diyeyim şimdi öğretmenin artılarını eksileri düşünüyorum.
Yılların öğretmeni bilgileri ders işleyişi öğretmesi mükemmel yaşına hürmetim sonsuz..
Şimdi kızım bna böyle dedi sen bna böylemi konuştun diyerek karşıma almaya ne gerek var ??
Sonra da demiş kızımdan için arkadaşlarına bakın b.. nasıl güzel okuyor.
Gülermisin ağlarmısın..
Genellemeye kalksak uzar gider bu konu herkes tabi ki birbirini idare edebilmeli !!
Ama bu konudaki kızmız 5 yaşında okulun ilk haftası 2 kere ceza alıyor ve tehdit ediliyor.
Öğretmen ise kndisini savunamıyor benim tarzım değil demek ile yetiniyor.
Konu sahibi arkadaşımıza öğretmen gerekli açıklamayı savunmayı yapsa idi tatmin olur belki bir nebze görmezden gelebilir sessizce öğretmeni kızını takibe alabilirdi.
Konuşulmus ve tatmin olmamış kaçamak cevaplar almış fazlaca yüz göz olunmadan okuldan kayıdını almış.
Ama sizin öğrencilerinz ile bu konu bir değil. Herkese iyi akşamlar.

Buradaki öğretmen hanımlarımıza sitem etmek istemiyorum tabii ki ama bnmde 2 kızım var büyüğüm bu sene 2. Sınıfa geçti her çocuk her veli aynı değil kesinlikle genelleştirmeden konuşalım.
Saçını kesmiş de 3 gün beslenme getirmemiş yada ders arası getirmiş.
O başka annelerin velilerin sorunu o sınıf sizin sorununuz..
Bilmem kaçıncı sınıf çocukları ile 5 yaşındaki çocuk ile kıyaslama yapmayız.
Eminim sizde iyi bir öğretmensiniz sorumluluklarını bilen vicdan sahibi...
Şimdi benim kızım 2. Sınıf oldu hiç bir zaman beslenme saatinde yemek götürmedim. Çok özenli noktası noktasına kadar beslenmesine temizliğine özen gösteririm öğretmenin proğramının dışına çıkmam.
Hergün 2 örğü saç ile gönderirim.
Okul dolabını her hafta düzenlerim.
Sadece bu pazar veli toplantısına katılamadım eşim şehir dışında idi ve ben ve küçük kızım 4 gündür ağır gribim bunu öğretmenimiz biliyor..
Bugün kızıma annen neden gelmedi gelseydi bn ona söyleyeceklerimi biliyordum da falan demiş...
Ne diyeyim şimdi öğretmenin artılarını eksileri düşünüyorum.
Yılların öğretmeni bilgileri ders işleyişi öğretmesi mükemmel yaşına hürmetim sonsuz..
Şimdi kızım bna böyle dedi sen bna böylemi konuştun diyerek karşıma almaya ne gerek var ??
Sonra da demiş kızımdan için arkadaşlarına bakın b.. nasıl güzel okuyor.
Gülermisin ağlarmısın..
Genellemeye kalksak uzar gider bu konu herkes tabi ki birbirini idare edebilmeli !!
Ama bu konudaki kızmız 5 yaşında okulun ilk haftası 2 kere ceza alıyor ve tehdit ediliyor.
Öğretmen ise kndisini savunamıyor benim tarzım değil demek ile yetiniyor.
Konu sahibi arkadaşımıza öğretmen gerekli açıklamayı savunmayı yapsa idi tatmin olur belki bir nebze görmezden gelebilir sessizce öğretmeni kızını takibe alabilirdi.
Konuşulmus ve tatmin olmamış kaçamak cevaplar almış fazlaca yüz göz olunmadan okuldan kayıdını almış.
Ama sizin öğrencilerinz ile bu konu bir değil. Herkese iyi akşamlar.

1. sınıf.
Bunlar geçen sene ana sınıfındaydı :)

Uçurum yok arada.
Her neyse.

2 seferde hemen cezayı doğru bulmuyorum.
Ama zaman zaman cezanın gerekli olduğu bir gerçek.

Ceza bu zamanda aaaa ne alakaa aaaaaa gibi yorumlar çoktu bu yüzden yazdım.

Nedense kendi çocuğu ezilen taraf olduğunda ''Kim yaptı haaa kim?'' diye karşıdaki kişinin de
çocuk olduğunu unutan, içinden canavar çıkaran tipler söz konusu sıkıntılı çocuk onda olduğunda
böyle bir ''Vay benim yavrum ceza mı aldı vay nasıl'' triplerine giriyor.

Biz her çeşidinden gördüğümüz için tabi..

İdare edilecek durum var edilmeyecek durum var elbette.

Sizin durum gereksiz olmuş. Her insanın zaman zaman özel durumu olur.
Bunu anlamayan meslektaşlarıma sizden çok ben tepki gösteririm.
Hoşgörü çok önemli bir değerdir.

O kadar biliyorsanız (öğretmenlerden daha bile çok) söyleyin çözümü uygulayalım, engin bilgilerinizden faydalanalım. Yok siz bu pedagoji derslerini almadıysanız ve diplomanız yoksa o zaman kalabalık etmeyin işin uzmanı gibi ortalara çıkmayın. O ortak çalıştığınız kimselere de selam ederim
Mesleğim gereği pedagoji bilgim ve şahsi merakım var.
Fakat sizler gibi ‘diploma’ yok.
Formasyon şart oldu desenize, en azından illa bilgi kaynağının kanaat önderlerince onaylanması gerekmiş...

Tabi sizin alanınız değil.
Keşke herkes kendi alanında kalsa bence :)

O örneği şu açıdan verdim.
Öğretmen her velinin düzenine ayak uyduramaz.
Ama veliler bunu bekliyor. İdare edeceksiniz hocam artık demesinden belli..

Ceza sistemi kimi için hiç yok.
Mesela laftan anlayan, melek gibi öğrencilerim olsa sınıfta tamamen ben hiç ihtiyaç duymazdım.
Ama yaptıkları üçü beşi aşan zorbalık boyutundakilere ceza veriyorum.
Tenefüse çıkmama, etkinliğe katılmama, duvara dönük durma gibi.
Beğenmeyen veli kendine başka öğretmen bulsun.
Kimsenin şımarık bebesine, başkasının masum canını ezdirecek değilim.

Sorunlarınız çözülür umarım.
İyi akşamlar.
Öğretmen değişmeyle keşke sorun çözülse ama nereye kadar .

Çocukların anlattığı olaylar bazen anlattıkları gibi olmayabiliyor. Buna çok rastladım ama şu son bir aydır yaşadığım iki olay oldu ki artık kendi çocuğumun da anlattıklarında daolayin taraflarini dinlemeden karar vermiyorum kesinlikle. Çocuklar asla yalan söylemez diyor bazı kişiler. Kesinlikle katılmıyorum. Çocuklar belki bunu yalan kastı ile yapmayabilirler ama ya kendi pencerelerinden gördükleri farklı olabilir ya da farklı sebeplerden (dikkat çekme, istediklerini yaptırabilme, kusurlarini kapatma gibi) doğruyu anlatmayabilirler.

Okulun ilk haftası bir öğrenci ağlayarak sınıfta kaçmaya çalışıyor. Öğretmeni de itiyor vs. Çok hırçın. Öğretmen idareye öğrenciyi getirdi. "Hocam öğrencinin velisini bile aranamıyorum, çocuklar da sınıfta tedirgin. Ben ulaşana kadar burada kalsın aman dikkat edin dışarı kaçmaya çalışıyor"dedi. Veliler var odada. Tamam dedim. Çocuk hiç durmuyor. Konuşmaya çalışıyoruz yok. Sürekli kapıya doğru koşuyor. Veliler de müdahale edince uyardım onları. Siz müdahale etmeyin. Sakinleşir. Yalnız kapıyı kilitleyelim dışarı kacar, okulda kaybolur, merdivenden düşer...vs. kapıyı kilitledik. Sana balon vereyim yok. Anneni aradık bak gelecek merak etme yok. 10 dakika geçti öğretmeni geldi öğrenciyi alıp gitti velisi geliyor diye.

Bu öğrenciyle böyle ilgilendik. Ve ne oldu biliyor musunuz? Ertesi gün babası bir hışımla gelmiş. Sinirle çocuğu okuldan alacakmış bizi şikayet edecekmiş neler neler. Benim bir şeyden haberim yok ama beni bulsa neler olacak kimbilir. Ben çocuğu ağlıyor diye bir yere kilitlemişim. Orada yalnız kalmış ceza vermişiz. Kamera olmasa asla inanmayacak durumda. Olayın sonunda başını alıp gitti ama ne özür ne helallik almak... şimdi bu veli ilk geldiğinde oğlum asla yalan söylemez diyerek geldi.

Ikinci olayı da buğu yaşadım. Çocuklar ağlayarak odama geldi. Öğretmenim bahçede bir veli kel şişman biri. Bir cocuk ona tas atti diye bizi kovaladi. Elinde de sopa vardi sinifa kadar geldi. Bizi korkuttu.
Çocuklar sizi mi kovaladı? Evet. Nasıl oldu? Baştan sona özetliyorlar. Ben bir telaş koştum bahçede kimseyi göremedim. hemen kameralardan bakalım diye diğer odaya geçtik. Orada diğer arkadaş sordu. Çocuklar nerde oldu olay tam olarak gösterin. Kem küm ettiler. Adamı hanginiz gördünüz? Hepsi diyor ki biz girmedik ama bilmem kim söyledi. Tek tek sorunca ne olayı gören var ne de öyle bir adamı. Sadece biri böyle böyle oldu diye anlatmış. Yanı sonuçta o çocukların o aglayisları ve olayı anlatmaları... Sonuçta şok oldum. Kameralarda da tabi ki öyle bir durum yok😊
Sadece bu olay icin anlatmadım bunları. Bu olayda böyle olmamış olabilir ama bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Insanları dinlemeden veya kesin yargılarla hareket etmeyin derim. Çocuklarla ilgili konularda.

hayır ne yapsın, ironi haricinde öneriniz varsa duymak isterim?
biraz disiplin uygulanmayacak mı?
nasıl olacak peki sınıf düzeni?
yemekte konuşursa, derste konuşursa sınıftaki diğer çocuklar nasıl ders dinleyecekler?
Siz farkındasınız değil mi meselenin anaokulu olduğunun?
Atomu parçalama bilgileri verilmiyor, belirli bir müfredatta normal eğitim hayatından oldukça uzak, oyunlar ve etkinliklerin içerisine yedirilerek, kodlamalı bir eğitin modelini kalkmış ders dinlenmiyor diye kınayamazsınız.
Yaş 14 olsun, disiplin kuruluna bile gider çünkü algı yaşı doğru yanlış ve kuralı ayırt edebilecek durumda.
5 yaş yahu, 5!!!

Öğretmen değişmeyle keşke sorun çözülse ama nereye kadar .

Değişirsin onun da başka bir yanını sever bir diğer yanını bulursun sevmeyecek.
İnsanın olduğu yerde sorun her daim olur.

Sıkıntılar karşılıklı.

Geneline bakıp değerlendireceğiz, kıymet bilmeye bakacağız işte.

Bir velim vardı, ilgili, çiçek gibi çocuk yetiştirmiş helal olsun.
Ama zaman zaman sınırını aşar, hadsizlik yapardı.
Ben onu çok güzel idare ettim mesela 3 yıl.
Bayıla bayıla mı?
Hayır elbette.
Ama genel olarak başarılı bir veli profili, eksilere mümkün olduğunca göz yumacağız.

İlişkiler hep böyle yürür.

Yapacak başka bir şey yok...

1. sınıf.
Bunlar geçen sene ana sınıfındaydı :)

Uçurum yok arada.
Her neyse.

2 seferde hemen cezayı doğru bulmuyorum.
Ama zaman zaman cezanın gerekli olduğu bir gerçek.

Ceza bu zamanda aaaa ne alakaa aaaaaa gibi yorumlar çoktu bu yüzden yazdım.

Nedense kendi çocuğu ezilen taraf olduğunda ''Kim yaptı haaa kim?'' diye karşıdaki kişinin de
çocuk olduğunu unutan, içinden canavar çıkaran tipler söz konusu sıkıntılı çocuk onda olduğunda
böyle bir ''Vay benim yavrum ceza mı aldı vay nasıl'' triplerine giriyor.

Biz her çeşidinden gördüğümüz için tabi..

İdare edilecek durum var edilmeyecek durum var elbette.

Sizin durum gereksiz olmuş. Her insanın zaman zaman özel durumu olur.
Bunu anlamayan meslektaşlarıma sizden çok ben tepki gösteririm.
Hoşgörü çok önemli bir değerdir.
Bence uçurum var anasınıfısında kalem tutamayan çocuklar hikaye okuyor,,
Çok güzel özetler yapabiliyor.
Atatürk’ü biliyor törenlere katılıyor ..
Nasıl çok büyük uçurum var bence..
Ama bunu sizin gibi anlayışı güzel öğretmenler sağlayabilir..
Herşeye aman be bıktım sizden offf çok konuştun dön arkanı cezanı çekkk heee yoksa okuldan atarım diye söylemleri olan öğretmenler başaramıyor.
Tabii ki cezaya karşı değilim yeri ve zamanında bizler daha çok disiplinden geçtik bu da öğretmenlerinizi anlamaya itti bizi şimdi ise çocuklarımıza karşı sorumluluklarını anlatmamıza..
Ama yerinde ve zamanında ceza da sevgide öyle değil mi ?
Gerekirse anneleri babaları olarak bizlerde ceza verebiliriz çocuklarımıza öğretmeni haklıysa çocuğu rencide etmeden sınıfından arkadaşlarından soğutmadan izlemeli bu yolu.
Örnek veriyorum kızım yaz tatilinde fazla ders çalışması denize girmekten sonra çok yorgun düşüp uyuyakaliyordı.
Bn farkettim kızımın ilk hafta arkadaşlarından 1-0 geride başlayacağını ama fazla üstünde de durmadım neden daha 1. Sınıf yeni bitti.
Öğretmen ilk hafta çok gerilemiş böyle giderse sınıf sonuncusu olur 1. Sınıf laylaylomdu sınıfta bile kalırsın dedi.
Kızım arkası dönük vaziyette..
Annecim dön önünü öğretmeninin gözlerine bak dinle dedim.
Eve geldik bir kitap çıkardık hergün 1 hikaye okunup yazılacak( yazma geriliği var az birazda peltek kızım r,s karışıyor)
Ne oldu kızıma sorsan ceza bna sorsanız onun için ödül aslında.
Diyorum ailesi ile konuşulur önce direk ceza tehdit öğretmene pek de yakışmaz aslında ama.
Ben mutlu bile oldum öğretmenin direk bna söylemesine ya sinsi sinsi derslerde kızımı sıkıştırsa sınıf sonuncusu okulda bırakacağım dese idi arkadaşlarının da kulağı duya duya ./
Ve bunu her defasında ağlayarak bna anlatsa idi ??
Sizce hangi yöntem daha güzel bir eğitimci olarak siz daha iyisini bilirsiniz tabii.
Anneden sonra 2. Hakkı ödenmeyecek kişi öğretmendir bna göre.
Bazı öğretmen ve veliler istisna tabii.

Ona yok buna yok.

Ne yapayım ben şimdi?
Acil çözüm istiyorum!

Bir anlatmaya kalksam sayfaları doldururum
Geçen sene bizim okulda her sene bir iki öğrencisini fen lisesine yerleştiren öğretmeni canından bezdirip kaçırmışlardı
Kadın artık özel okulda
Bu sene geçen sene toplaşıp toplaşıp cimere yazan veliler ise biz hocamızdan memnunduk niye gitti ya diyorlar :KK45:

Ona şikayet buna şikayet
Ödev verirsin hocam ödev yasak değil miydi diye sorarlar
Vermezsin şu şu hoca ödev veriyor bizimki niye bir şey yaptırmıyor diye şikayetlenirler

Çocuğa ceza verirsin ceza çocuk psikolojisine uygun değil diye ortalığı yıkarlar
Vermezsin bu hoca niye sınıfta disiplin sağlayamıyor şu öğrenci benim öğrencinin kafasına silgi atmış diye olay çıkarırlar

kaynak kitap oo kesinlikle yasak
Fotokopi kağıdı almaz
Fotokopi parası isteyen öğretmeni şikayete koşar
Ama çocuğu en iyi liselere yerleşsinde ister
İnsanla uğraşmak çok zor gerçekten

Bence uçurum var anasınıfısında kalem tutamayan çocuklar hikaye okuyor,,
Çok güzel özetler yapabiliyor.
Atatürk’ü biliyor törenlere katılıyor ..
Nasıl çok büyük uçurum var bence..
Ama bunu sizin gibi anlayışı güzel öğretmenler sağlayabilir..
Herşeye aman be bıktım sizden offf çok konuştun dön arkanı cezanı çekkk heee yoksa okuldan atarım diye söylemleri olan öğretmenler başaramıyor.
Tabii ki cezaya karşı değilim yeri ve zamanında bizler daha çok disiplinden geçtik bu da öğretmenlerinizi anlamaya itti bizi şimdi ise çocuklarımıza karşı sorumluluklarını anlatmamıza..
Ama yerinde ve zamanında ceza da sevgide öyle değil mi ?
Gerekirse anneleri babaları olarak bizlerde ceza verebiliriz çocuklarımıza öğretmeni haklıysa çocuğu rencide etmeden sınıfından arkadaşlarından soğutmadan izlemeli bu yolu.
Örnek veriyorum kızım yaz tatilinde fazla ders çalışması denize girmekten sonra çok yorgun düşüp uyuyakaliyordı.
Bn farkettim kızımın ilk hafta arkadaşlarından 1-0 geride başlayacağını ama fazla üstünde de durmadım neden daha 1. Sınıf yeni bitti.
Öğretmen ilk hafta çok gerilemiş böyle giderse sınıf sonuncusu olur 1. Sınıf laylaylomdu sınıfta bile kalırsın dedi.
Kızım arkası dönük vaziyette..
Annecim dön önünü öğretmeninin gözlerine bak dinle dedim.
Eve geldik bir kitap çıkardık hergün 1 hikaye okunup yazılacak( yazma geriliği var az birazda peltek kızım r,s karışıyor)
Ne oldu kızıma sorsan ceza bna sorsanız onun için ödül aslında.
Diyorum ailesi ile konuşulur önce direk ceza tehdit öğretmene pek de yakışmaz aslında ama.
Ben mutlu bile oldum öğretmenin direk bna söylemesine ya sinsi sinsi derslerde kızımı sıkıştırsa sınıf sonuncusu okulda bırakacağım dese idi arkadaşlarının da kulağı duya duya ./
Ve bunu her defasında ağlayarak bna anlatsa idi ??
Sizce hangi yöntem daha güzel bir eğitimci olarak siz daha iyisini bilirsiniz tabii.
Anneden sonra 2. Hakkı ödenmeyecek kişi öğretmendir bna göre.
Bazı öğretmen ve veliler istisna tabii.

Öyle değerlendirirsek 1 ay bile farkediyor. :)
Şunu belirtmek isterim ki onlar küçüktür ama çok iyi bilirler her şeyi.
Kimi nasıl kullanacaklarını bile bilirler aslında. Hassas noktaları yakalar, döndürürler.
Bu zekayı olumlu yönde kullanmalarını istiyorum ben açıkçası.

Ben öğrencimin sümüğünü siler, bağcıklarını bağlar, kirli temiz demeden saçlarını toplarım.
Bu dokunuşlar sevgi gösterisidir.
Elbette zamanı gelince kızarım da.
Onlar da bu kızmalara hak verir.
Unutur hemen ardından sarılır mesela.

En sıkıntılı çocuğun bile iyi bir yönü vardır.
Yakalayıp oradan tutmak gerekir.
Sürekli eleştirinin hiç bir faydası olamaz.
Ben günümüzde böyle öğretmenlerin kaldığına inanmıyorum.
Biz çok haksızlık gördük, öğretmenim beni severdi bile diyemem.
Şimdi inanın (ruh hastası falan değilse) kalmadı öyle öğretmenler.
Sever, gerektiğinde kızarlar.

Öğretmenini sevmeyen çocuk boşa okula gelmesin, imkanı yok başarılı olamaz zaten.

Çok başarılı çocuklar zaman zaman ödev yapmaz, salabilir.
Çok başarısız olacak gibi görünenler ise kendini aşabilir.
Velilerime hep çocuklarınızdan ümidinizi kesmeyin yetişkin olarak biz her gün aynı mıyız?
Kim bütün bir sene aynı verimde hissediyorum diyebilir diye soruyorum.
Ufacık kendini bırakışlarda böyle veli mi de çocuğu da üzmem.
Çok gereksiz.

Ceza benim sık başvurmadığım, özellikle başka yavrular zarar gördüğünde mecbur kaldığım bir yöntemdir.

Keşke hiç gerek kalmasa ama kalıyor.
Bunu anlatmak istedim sadece.

İyi akşamlar hanımlar.. Hemen konuya giriyorum kızımı bu sene yenı bi anaokuluna kayıt ettirdım tasındıgımız için gecen senekı okuluna devam edemedık malesef ama bu okuluda cok arastırdık tavsiye üzerine kayıt ettirdim.. Her neyse ilk hafta bazı aksılıklerden gıdemedı bu hafta kızımın yeni okulunda ilk haftasıydı yani.. 5 gün içinde kızıma ogretmenı ıkı kere ceza vermiş (5 yasındaki cocuga ceza sıstemını hıc anlamadım daha oncekı okulundada boyle bırseyle karsılasmadım) cok sasırdım cunku söz dınlemeyen bır cocuk degil neyse dedım ilkınde hadı olabılır falan dedım ama ıkıncısınde kızıma senı okuldan atarım demiş sonra arksını dönmesi cezası vermiş eve geldi ve ağlamaklı bır sekılde anlattı bunu bana..

Ben şok gecırdım cok sınırlendım yarın ögretmenle konusacagım cok sınırlıyım 5 yasındaki cocuk okula sevdırılır sogutulmaz ve aklıma geldıkce bu cumleyı hazmedemıyorum kızımın aglamasına dayanamıyorum.. Lutfen bana bı akıl verin ben yarın ne yapayım.. Ne yapacagımı gayet ıyı bılıyorum ama sızlerden akıl ve farklı gorusler almak ıstedım.. Tesekkurler sımdıden

Hanımlar okula gıttım oncelıkle müdüre hanımla konustum daha sonra hocamızı cagırdık ben cocugumun gecen hafta ilk haftası oldugunu hocamızda bunu bılıyor zaten ve 5gun ıcınde neden 2 kere ceza uygulandıgını kızımın ılk defa okula gıtmedıgını ve ılkkez bu sekıl bır ceza sistemiyle karşılaştıgımı soyledım.. Ilk aldıgı cezada arkadaslarıyla kosuyor tek basına ceza alıyor ıkıncısınde arkadaslarıyla konusuyor tek ceza alıyor gıbı gıbı anlattım oda ılk vas bızım zaten ceza paspasımız yok ben tek ceza vermem topluca yaparız herseyı dedı pekı dedım okuldan atarım cumlesı nedır.?
Bekledımki tepkı versın cunku onu buyuk bır lafla ıtham edıyorum en azından asla hanımefendı boyle sey mı olur vs gıbı bır tepkı bekledım sonucta yapmadıgı bırseyle itham edilirse ınsan bı yuksek cıkıs yada bır şok bırsey bekler ama asla yuzunde boyle bır durum oluşmadı sadece bu benım tarzım degıl servıste duymustur dedı.

Bende kendısıne kızıma olay orgusunu 3-4 defa bellı zaman aralıklarıyla anlattırdıgımı hatta hıkayelestırdıgımı ama her seferınde aynı olay örgusunu anlattıgımı soyledım.. Vel hasıl onun dedıgı tek savunma cumlesı benım tarzım degıl oldu uzatmak ıstemıyorum ben hocayı her turlu koşeye sıkıstırdım bunu soyledıgı alenı ben gerekli cevapları verdım ve kızımın artık o okulda kalmayacagını ılettım gereklı yerlerede sıkayetlerımı ıletecegım.. Hepınıze yorumlarınız ıcın tesekkur ederım.
5 yaşında çocuga koştuğu için ceza?? 🤔🤔
Montessori tipli bi anaokulu bulsanız?
Yazık yav çocuk bu çocuk , koşacak tabii..
üzüldüm ya .
Umarım düzgün bir yuvaya denk gelirsiniz.

Öyle değerlendirirsek 1 ay bile farkediyor. :)
Şunu belirtmek isterim ki onlar küçüktür ama çok iyi bilirler her şeyi.
Kimi nasıl kullanacaklarını bile bilirler aslında. Hassas noktaları yakalar, döndürürler.
Bu zekayı olumlu yönde kullanmalarını istiyorum ben açıkçası.

Ben öğrencimin sümüğünü siler, bağcıklarını bağlar, kirli temiz demeden saçlarını toplarım.
Bu dokunuşlar sevgi gösterisidir.
Elbette zamanı gelince kızarım da.
Onlar da bu kızmalara hak verir.
Unutur hemen ardından sarılır mesela.

En sıkıntılı çocuğun bile iyi bir yönü vardır.
Yakalayıp oradan tutmak gerekir.
Sürekli eleştirinin hiç bir faydası olamaz.
Ben günümüzde böyle öğretmenlerin kaldığına inanmıyorum.
Biz çok haksızlık gördük, öğretmenim beni severdi bile diyemem.
Şimdi inanın (ruh hastası falan değilse) kalmadı öyle öğretmenler.
Sever, gerektiğinde kızarlar.

Öğretmenini sevmeyen çocuk boşa okula gelmesin, imkanı yok başarılı olamaz zaten.

Çok başarılı çocuklar zaman zaman ödev yapmaz, salabilir.
Çok başarısız olacak gibi görünenler ise kendini aşabilir.
Velilerime hep çocuklarınızdan ümidinizi kesmeyin yetişkin olarak biz her gün aynı mıyız?
Kim bütün bir sene aynı verimde hissediyorum diyebilir diye soruyorum.
Ufacık kendini bırakışlarda böyle veli mi de çocuğu da üzmem.
Çok gereksiz.

Ceza benim sık başvurmadığım, özellikle başka yavrular zarar gördüğünde mecbur kaldığım bir yöntemdir.

Keşke hiç gerek kalmasa ama kalıyor.
Bunu anlatmak istedim sadece.
İşte maalesef sizin gibi verimli özverili işini severek yapabilen öğretmenler herzaman baştacımızdır.
Ne yazık ki bazı öğretmenler özel hayatını sınıfına taşıyabiliyorlar o anlık kızgınlıklarını ona tutunmuş 2. Annesi yerine koymuş miniklerden alabiliyorlar ağızlarından çıkan her cümleyi bir öğretmen çok iyi ölçüp konuşmalı bnce dayak vs ağır cezayı kaale bile almadan söylüyorum bunu.
Şimdi bu konuda anladığımız veli zaten gerçekten çocuğunu biliyor ( istisnalar haricinde konuşuyorum benim çocuğum yapmaz diyenlerde var ilaaki)
Koridorda koştuğu için ağır itham sözler 2 kez ceza ve ilk haftasında .../
Annesine öncelikle söyleyiverse bakın koridorlarda çok koşuyor terliyor ben hasta olmasından endişeleniyorum deyiverse değil mi?
Siz öğrencilerine sevginizi çok iyi bir şekilde verebilen bir öğretmensiz bu sebebten çocuklara ceza bile verseniz zannetmem çocuklar size küssün alınsın ağlasın.
Çünkü sizin tarafınızdan sevildiklerini bilen çocuklar yetiştiriyorsunuz.
İlk haftadan çocuğun huyunu suyunu tanımadan 2 ceza + ağır söylemlerde bulunurmuydunz ??
İnsanlar iki tarafında kusursuz olduğu için değil birbirlerinin kusurlarını bildikleri halde anlaşan bilmelidirler.
İyi akşamlar diliyorum..

5 yaşında çocuga koştuğu için ceza?? 🤔🤔
Montessori tipli bi anaokulu bulsanız?
Yazık yav çocuk bu çocuk , koşacak tabii..
üzüldüm ya .
Umarım düzgün bir yuvaya denk gelirsiniz.
Oğlumun gittiği. Ana okulunda da öğretmeni sınıfta koşmalarına izin vermiyor. Düşüp bir yerlerini çarpabilirler ya da birbirlerine çarparlar diye. Sonuçta emanet olarak alıyorlar o çocukları. Ben olsam bende izin vermem

Back
X