Sonuna kadar haklısınız diyecek bişey yok , benimde kızım 5 yaşında hislerimiz aynı , bu yaşta yalan söylemeyeceklerine eminim şahsen , çocuk içinde travmatik bir durum , çok üzgünümKızımı tanımasam bu konuyu baskası acmış olsa ve okumus olsam yıne suan nasıl sınırlıysem oyle sınırlenırdım.. Butun cocuklaarın ıcınde rencıde etmesını hazmedemiyorum.
Diyorum ya, banım yeni açıldı tam da benzer içerikten yoksa sayfalarca döktüreceğim
Bizler en kıymetlilerimizi evde baş edemediğimizden ya da eğitemediğimizden değil; bilakis eğitimin temel insan hakkı ve sosyal bir grup içerisinde olumlu fayda sağlayacağından okullara göndermek zorundayız.
Kimse dediğiniz gibi hayır işlemiyor, bu bir meslek ve öylesine kutsal bir meslek ki, yapamayacaksan layığı ile, usulca çekileceksin kenara.
Kendi egonu ya da hırslarını tatmin için toplumun en küçük bireylerini hedef almak terörizmdir bana göre çünkü ne ekersen onu biçeceğin yaş dilimindedir körpecikler.
1gram bile şüphe ederseniz öğretmenden, ya Allah bismillah deyip elinizden geleni ardınıza koymadan ve yolunuzdan sapmadan her yapabileceğinizi yapın.
Geçen senede farklı bır okula gitti bırakın bu tarz konusmasını zaten ceza kelımesı cıkmadı kızımın agzından kac defa okulunada gıttım ceza paspası dıye bir sacmalıkts görmedim ceza ne demek ya bu nasıl bır pıskolojık baskıdır.. Evet haraketliler evet cok konusuyorlar evet yaramazlık yapıyorlar ama adı ustunde cocuklar.Sakince konuşun bence bu cok önemli, Cocuk daha yeni başlamış hiç-bir şekilde bu söylem kabul edilemez okuldan atarim ne demek, çocuğunuzu başka okula gönderin zaten öğretmenle güven problemi yaşanmış artık ilişkileri zedelenmiş . Direk bunu demese bile biseyler olmus olabilir.geçen sene ceza paspasi diye bir yer varmış bi sure bu methodu denemisler oğlum cok rahatsiz oldu. Konuşma aralarında ben oraya gitmemek icin birşey yapmıyorum dedi, sonra öyle şeyler uydurdu ki mesela dogum gunu kutlamasi yapılmıştı iste arkadas ismide vererek o cezaliydi onu doğum gunune almadilar vs dedi. Okulla görüştüm yöntemi sordum ve buna karşı olduğumu söyledim , doğum günündeki dediği çocuğun fotosunu gösterdiler öyle bir olay olmamış ama etkilendi yöntemi birdaha yapmadılar.
Hocam sızlerde haklısınız demınde yazdım evet aşırılıkları oluyor ama bunlar cocuk bu cumleyı hıc bır sekılde anlayamam anlayıs gosteremem.Sınıf öğretmeni olarak bende öğretmeni dinlemenizi tavsiye ediyorum.
Sırf sohbet olsun diye söylüyorum ama sınıfa kan kusturan nice öğrencimin ailesinden benim çocuğum çok sakindir, çok mükemmeldir, çok usludur, yapmaz cümlelerini duydum. 5 yıldır mesleğimi sürdürüyorum şuana kadar sadece 1 veliden "ben çocuğumun farkındayım hocam Allah size sabır versin" cümlesini duydumÇocukların ev ve okul halleri ciddi derecede fark ediyor.
Arkasını döndürme pedagoji içinde yer alan, zararsız ve o yaş grubunda uygulunan bir yöntemdir. Amaç çocuğun kendi başına kalıp sakinleşmesini sağlamaktır. Okuldan atarım cümlesini de öğretmene sormalı acaba o şekilde mi demiş yoksa minik mi öyle anlamış, çocuklar bazen sözleri kendi korkuları doğrultusunda anlayabiliyorlar. Öğretmen ile konuştuğunuz zaman aydınlanacağınızı düşünüyorum.
İnşallah sorununuzu çözmenizi diliyorum.
Ceza yöntemi pedagojide var, ben evimde paspas değil ama yalnız kalıp yaptığını düşünmesi için oyuncak odasındaki beşiği seçtim, uyguluyorum.Geçen senede farklı bır okula gitti bırakın bu tarz konusmasını zaten ceza kelımesı cıkmadı kızımın agzından kac defa okulunada gıttım ceza paspası dıye bir sacmalıkts görmedim ceza ne demek ya bu nasıl bır pıskolojık baskıdır.. Evet haraketliler evet cok konusuyorlar evet yaramazlık yapıyorlar ama adı ustunde cocuklar.
Dediğim gibi tek taraftan dinleyip sinirlerinizi germeyin bence. Daha öğretmenden dinlemeden anlayış göstermemeye karar vermişsiniz.Hocam sızlerde haklısınız demınde yazdım evet aşırılıkları oluyor ama bunlar cocuk bu cumleyı hıc bır sekılde anlayamam anlayıs gosteremem.
Paspas koşe su bu dıye degıl elbet bende yuz göz olmuyorum evladımla bıraz dusun bakalım dıyorum ona sessızce sakınles dıyorum ama yalnız oldugumuz zaman.. Bu okulun ıcınde oldugu ve arkadaslarının yanında oldugu zaman gurur kırıcı oldugunu dusunuyorum bılmıyorım bana yanlıs ben boyle yapmazdım dusunsenıze iş yerinde hata yapıyorsunuz patronunuz ıs arkadaslarınızın yanında ceza verıyor nasıl yıkıcı bır durum.. Cocuklarda dahada fazla olacagını dusunuyorum kı soyledıgı laftan sonra ceza olayı bıle gozume gelmıyor.Ceza yöntemi pedagojide var, ben evimde paspas değil ama yalnız kalıp yaptığını düşünmesi için oyuncak odasındaki beşiği seçtim, uyguluyorum.
Fakat, bunu uygulayan biri olarak asla toplum içinde doğru bulamam hele ki bir okul ortamında asla.
Çocuklara terbiye verilmek istenirken özellikle birebir ilişki ve yalnız olması istenir ki gurur kırıcı olmasın, öğretici olsun diye.
Bu yöntemin uygulayan hiçbir öğretmeni de ciddiye alamam çünkü kaş yapayım derken çocuk içine kapanır ve o dünyada soyut kavramlara itilir.
Çok çok yanlış.
İnşallah oyledır hocam.. Ama kızımı tanıyorum o yuzden once dınleyecegım.. Bakacagım durumaDediğim gibi tek taraftan dinleyip sinirlerinizi germeyin bence. Daha öğretmenden dinlemeden anlayış göstermemeye karar vermişsiniz.
Mesela öğretmen "Okulda yaramazlık yapamazsın, kurallara aykırıdır. Ve okulda bulunmaya devam etmek için kurallara uyman gerekir" dediyse çocuk bunu kısa yoldan "yaramazlık yaparsan okuldan atarım" gibi algılamış olabilir.
Aslında bahsetmeye çalıştığım bu
Çocuğunuzun anlattığı şeylerden bir tanesi bile doğruyla, sorgu suale bile açık değil mevzu.Paspas koşe su bu dıye degıl elbet bende yuz göz olmuyorum evladımla bıraz dusun bakalım dıyorum ona sessızce sakınles dıyorum ama yalnız oldugumuz zaman.. Bu okulun ıcınde oldugu ve arkadaslarının yanında oldugu zaman gurur kırıcı oldugunu dusunuyorum bılmıyorım bana yanlıs ben boyle yapmazdım dusunsenıze iş yerinde hata yapıyorsunuz patronunuz ıs arkadaslarınızın yanında ceza verıyor nasıl yıkıcı bır durum.. Cocuklarda dahada fazla olacagını dusunuyorum kı soyledıgı laftan sonra ceza olayı bıle gozume gelmıyor.
Cümleyi kibar söylediğinizde sonuç değişmiyor, yine tehdit var hocam?Dediğim gibi tek taraftan dinleyip sinirlerinizi germeyin bence. Daha öğretmenden dinlemeden anlayış göstermemeye karar vermişsiniz.
Mesela öğretmen "Okulda yaramazlık yapamazsın, kurallara aykırıdır. Ve okulda bulunmaya devam etmek için kurallara uyman gerekir" dediyse çocuk bunu kısa yoldan "yaramazlık yaparsan okuldan atarım" gibi algılamış olabilir.
Aslında bahsetmeye çalıştığım bu
Annecim ogretmen oyle soyleyınce sen ne yaptın dedım hıc bısey anne dedi peki ben sana hic boyle bı cumle kuruyor muyum dedım hayır anne dedı o zaman yanlıs mı anne dedı sence dedım dusundu dusundu evet dogru degıl dedı.. Yanı daha ogretmenın ne dedıgın farkında bıle degı kızım ılk seferınde paspasa oturma cezası aldıgın da annecım orası okul ogretmenı dınlemen lazım kurallara uyman lazım dedım ogretmenden yana oldugım ıcın bu ıkıncıde arkanı don cezası alınca yıne ben yanlıs yaptımda cocuk ogretmenın ustune kurdugu okuldan atarım lafının farkında bıle degıl olayı anlatırken ortaya cıktı bu o hala arkamı donme cezası verdı anne bende dondum yanlıs yaptım baskısı altında. O yuzden kızımın dedıgınıj dogru oldugunu dusunuyorum kı yarın ortaya cıkacak oyle yads boyle o okulda kalmayacak.Çocuğunuzun anlattığı şeylerden bir tanesi bile doğruyla, sorgu suale bile açık değil mevzu.
Benim için sokak taşından farkı kalmaz o insanın, bırakın öğretmenliği ya da insanlığı.
O yaş grupları hayali şeyler söyleyebilirler, belki kendisi eski okulunu özlüyorsa oraya dönmek için uydurmuş olabilir.
Benim 3 yaşındaki oğlum okulla beraber hayaller diyarına girdi, olmayacak şeyler anlatıyor ama tabi ki şuan aklı birilerini kötülemeye daha çalışamıyor.
Okulda kaza oldu itfaiye geldi, ambulans geldi öğretmene iğne yaptı tarzı:))
İnsan insanı gözünden anlar, velev ki çocuğunuz hepsini uydurdu diyelim.
Ben yine de başka okula yollardım çünkü belli ki kızınız orada ya sınıf ortamından ya arkadaşlarından ya da şahit olduğu bir şeylerden rahatsız olmuş ve buna içerleyip ağlayacak seviyeye gelmiş.
Pedagoglar bir çocuğun ortama alışması için 10 15 gün süre tanır, bu süre zaafında olmuyorsa ona uygun değildir ve görülmeyen rahatsız edici şeyler yaşıyordur derler.
Uzuldum okurkenÖğrencilik hayatım travmalarla geçti, şimdi uzun uzun anlatmayayım da.
Eskiden çocuk psikolojisi düşünülmezdi ve sadece 7 ay böylesine rezil bir öğretmenin sınıfındaydım.
32 yaşında kadınım hala pazar geceleri karnıma kramplar girer, hava ayrı bir bunaltıcı kokar ve hala hayatımda herhangi bir okulun kapısından içeri girsem bile gerilirim.
7 ayda mahvetti beni, usulca ölemesin inşallah!!!
Benzer şeyler yaşamışız.Uzuldum okurkenPazar sendromu bende de var,bazen aldigim bir yeni kagit kokusu bile beni 1.sinifa goturuyor gerilmeme sebep oluyor.Benim de var yani kötü anılarım...Mesela 1 ve 2yi okutan öğretmenim.Kotu muamele ediyormuydu çok hatırlamıyorum ama çalışkanları duvar tarafına,tembelleri cam tarafına oturttuğunu ve cam tarafinda oturdugumu hatırlıyorum. Tek ayak üstünde durma cezası verdiğini,sinif kapisinda ici bos elma resimlerinin oldugunu ve ödevi yapanlarin soruları bilenlerin elmasının kıpkırmızı diğerlerininse beyaza yakın renk olduğunu vb.hatirliyorum.Gecelerce zor ödevleri yetiştirmeye gayret ettiğimi de.Bunlar bence onun farkında olmayıp benim vasat olmama sebep olan şeylerdi. 2.sınıfın yarısında taşındık ve mukemmel bir öğretmenim oldu.Tenefuslerde koluna girme yarışı yapıyorduk,o kadar tatlı dilli sıcak bir öğretmendi ki. Sınıfta tembel öğrenci yoktu çünkü herkes göze girmeye uğraşıyordu onu pür dikkat dinlerdik,en çalışkan ilk üçteydim. Sonra ortaokul ve lise...Girdigim sınavların tümünde türkçe matematik ve fizikte çok iyi dereceler yapıp kimya coğrafya tarih gibi derslerde dibe vurmami da yüzde 90 oranında öğretmenlere bağlıyorum.Mesela dayak atan fen hocası veya sevimsiz bir hoca bana bu dersleri sevdiremezdi ve nefret de ettirdi. Ilk ve orta okul bence çok önemli ya ben bunu yaşadım ve bunu söylüyorum...
7 ay okutan ogretmeni dudagimi isirarak okudum icim urperdiBenzer şeyler yaşamışız.
Benim okula dair ilk anım, anaokula gidecekken o güzeller güzeli kırmızı önlüğüm ve oyuncaklarımla, müdürün odada ‘ee bu sayıları, ayları, mevsim şu bu biliyor 1 e başlasın’ travması oldu.
Tabi ki diğer öğrencilerden geç başladım çünkü o dönem anaokulları geç açılıyordu, sınıfta dışlandım.
Mis gibi tütü etekli önlüğümü bırakıp başka bir şey giydim ve oyuncaklarım yoktu.
Yapılır mı bu yahu:)))
İkinci sınıfta okul değiştim tayin durumundan ve iyi denilen sınıfa gönderildim.
Öğretmeni defalarca müdüre götürdü ben başka çocuk istemiyorum, 1 den başlatmadığım çocuğu okutmam diye.
Babam da o zamanlar görev sebebi ile yüksek bir mevkiinde, dediği yapılırdı yani ve yapıldı.
O kadın bana 7 ay eziyet etti!
Yazımı beğenmedi defterimi parçaladı, ödevlerimi beğenmedi hakaretler etti.
Hatta bir seferinde masasına gidip doğru mu diye sormuştum, taa kapının oraya yere fırlattı ve herkesin önünde yerden defterimi toplarken nasıl gücendiğimi hatırlıyorum.
Hastaydım tuvalete izin vermedi, sırada kusmaya başlayarak tuvalete kadar gittim.
Gözde öğrencilerini öper, bana adımla bile hitap etmezdi.
Sonra ben hasta oldum ve 1 sene okula ara vermek zorunda kaldım.
İnanır mısınız, o insan denen yüyüren mahlukat bir kere bile ne annemi ne de beni sormamış, aramamış, geçmiş olsun bile dememiş.
İyi ki hasta oldum, hayatımın şansı ile öğrenimime devam ettim.
Aile dostumuzun sınıfına yazıldım.
32 yaşında kadınım, hala karşısında el pençe divan durduğum ve gözlerine bir çocuk gibi baktığım tek insandır.
Onun yanında yürüyebilmek için 30 kişi yarışırdık, gözdesi olmak için hepimiz ders çalışırdık.
Annem bana yaptıramadığı her şeyi, zaten arkadaşı olduğu için öğretmenimden rica ederdi ve o benim için emirdi artık.
Hala görüşür ilkokul gurubumuz öğretmenimizle, salt eğitim veren değil insanı birey yapan, sevgiyle binbir emekle büyüten bir kadındır kendisi, ah ne özlemişim...
Kolayca ruhu bedenden ayrılamasın inşallah!!!7 ay okutan ogretmeni dudagimi isirarak okudum icim urperdiSevmeyen insan bu meslegi lutfen ama lutfen yapmasin,tum bir hayata mal oluyor...
Benim de kizim 1e basladi. Allahim sen iyilerle karsilastir hepsini
Peki.Ben direk ensesinden yapışır,
Başlarım sizin okulunuza verdiğiniz eğitime diyee fena patlardım ve kayıdını saniyesinde alırdım.
ama siz sakince Konuşun.
Bn elit olamıyorum çocuk konularında
Daha 5 yaşında yahu ilk haftadan 2 kere ağır söylemli ceza mı olur yok arkanı dön cezanı çek. Yavrum kıyamam ben ben üzüldüm ağlamasına kim nasıl düzeltecek minicik psikolojisini düşünmüş mü hoca hanım !!
Okulun bütün yönetimine çatardım hepsi tek tek özür dileyecek çocuğundan öyle yani sakinlerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?