Anal fissür Ve Botox tedavisi

Bende geçen ayın 16 botox oldum. Kabız olmamak için dulcolax içiyordum 2 tane . İşe yarıyordu. 15 gün sonra enfeksiyon kaptim. Kantiran yağından. Tabi doktora söyleyemedim. Ciprasid antibiyotik verdi. Tabi ben bu sırada şehir disindaydim. Doktorum görmeden bişey diyemem dedi. Ben de devlet Hastanesi'ne gittim oradaki doktor enfeksiyon deyince antibiyotik yazdı. 3.gunuydu antibiyotiğin bir kabız yaptı. Ama çatlağın iyileşmiş demişti. Bende geçerdi ye yavaş yavaş yardımla yaptım bir hafta dulcolax 3 e çıkardım. Fayda etmedi. Sonra botox yaptırdığımız doktoruna gittim oda x-m diye bir ilaç verdi 20 mg 2 tane sabah öğlen akşam iç dedi sabah dun sabah bir içtim ishal yaptı. Bugün içmeyi düşünmüyorum. Spora yazildim sabah 9 da baslaycagiminsallah. Umarım hepimiz kurtuluruz budertten botox ile ilgili sorularınız olursa yardımcı olmak ister im sabahtan beri ağlıyorum psikolojim bozuldu iyice

Son düzenleme:
Canım üzülme, aynı şeyleri bende yaşadım. Botox falan olmadım. Kendim bi şekilde düzeltmeye çalışıyorum kendimi. İnan 2 hafta öncesine kadar evden dışarı çıkamıyodum bile. Burda bahsedilen defne kürünü öneririm. Ben 2 haftadır kullanıyorum. 3 gün önce pek beslenmeme dikkat etmediğim için yeniden kabız oldum ama o çay 1 haftada etkisini gösteriyor. Ağrılarım tam kesilmemişti ama dayanılmıycak gibi bi ağrım yoktu. Tuvaletimi nerdeyse hiç acısız yapıyordum. Şimdi bu çay sayesinde yine düzeliyorum hemde 2 günde. Ama kremlerimide hep kullandım. Sabah akşam oturma banyolarımıda yaptım. 1 hafta sabah kahvaltısı dışında ekmek yeme. Sabah uyandığonda aç karna zeytin yağı iç. Kuru kayısı kuru incir ye. 8 10 tane zeytin ye. Bol yeşillik ye ve çorbayla beslenmeye çalış 1 hafta. Bol su iç.Bide spora yazılmışsın ki bu bence bu hastalık için en yararlı şey. 1 haftada düzelirsin inşallah merak etme.

Canım çok teşekkür ederim inşallah iyilesiriz. Probiyotik içiyorum ben birde doktorum söyledi. Kabızlığı da cozuyor benim gibi laktasif kullanmadiysan Lr Aloe Vera içeceği aldım arkasim tavsiye etti bugün kullanan var mı bunlardan iyi gelirmiki

Arkadaşlar biley sormak istiyorum bilen varsa lütfen cevap verebilir mi. Önceleri tuvaletimi yaparken gerçekten canımdan can gidiyodu ve tuvaletten zar zor kalkıyodum. Şu an sadece ilk anda bi acıma oluyor oda eskisinden çok daha az. Tuvaletten çıkıncada yok denecek kadar az bi ağrım oluyor. Hatta olmuyor. Ama hala kanamalar oluyo sizce bunlar iyileşme belirtileri midir

Burda fissür acısı çeken herkesi o kadar iyi anlıyorum ki. Ben ameliyat da oldum, birkaç sene herşey mükemmeldi, ancak saçma bi antibiyotiğin neden olduğu şiddetli ishal sonucu en başlara döndüm. doktor doktor gezdim. 2.ameliyat zaten yapılmaz diyorlar, botoksu pek öneren de yok. Müthiş bir çaba ile bağırsaklarımı düzenli tutmaya çalışıyorum ama tabi bizler gibi hassas vücutlar için bu imkansız. Ya kabız ya ishal illaki oluşuyor zaman zaman. Bir kez fissür oluştu mu günlerce de düzelmiyor. Ben kantaron yağı sürerek biraz acısını azaltıyorum. Tavsiye ederim. Fakat bunun kesin tedavisi yok sanırım.

Merhabalar herkese
Benimkide 1 aylık mevzu , hiç kabız olmam , tuvalet alışkanlığım çok düzenlidir, ama durduk yere sabahları bir damlalimon yağı bir damla çayağacı yağı kullanmaya başlayıp 5. Günde kendimi hasta ettim, sabah evden çıkana kadar bir yerine 3 kere tuvalete çıkartıyordu çünkü..anüs şişti top gibi komple.. aldık ulrtapoct fitili kremi işe yaramadı , bunun bir çeşit uyarım sonucu oluşmuş ödem olduğunu düşünüp kasma - salma egzersizi yapıp indirdim şişliği 1 günde ..süper.. ama yok o huzursuz ağrılı durum bitmedi , çeşitli fitiller kremler internette okunan yazılar vs.. anladımki orda ki kas kasılmış açılmıyorli tuvaletimi yapayım , çok yumuşak hiç iymeden kendi çıkmasına ragmen anca kurşunkaşem kalınlığında... alıeverayı severim ben , lr ın propolisli yüksek aloevera içerikli kremini sürdüm , hooop diye rahatlattı , çok sevindim açılabiliyordu artık , ama okuduklarımdan öğrendiğim tabir cam kırığı yapıyormuş gibi olma derdi başladı bu seferde , aynayla kendimi kontrol ettim ve inanamadım küçük bir parça içeri dışarı girip çıkıyordu , normalde hissetmiyordum , bir yerlerde çatlak olduğunu ama göremediğimi düşündüm , kortos fitilin üstüne bepanten sürüp denedim acayip yaktı, yine lr ın yoğun yara kapatıcı dermaintens kremi var o geldi aklıma , fitilin üstüne sürüp onunla gönderdim içeri , aşırı rahatladım , uygulamaya devam ettim , forumlarda okuyunca mutlaka uzmana görünmek gerektiğini anladım ama ilk zamanlar muayeneye dayanamam çığlık atar kaçarım yada masada bayılırım biri orama dokunsa diye düşündüğümden yatışmasını bekledim, izmirdeyim ben burdada adına denk geldiğim burhan beyi buldum ama uzak geldi bana daha yakın cumhuriyet meydanında bir kliniğe gittim , muayene acısızdı , doktor kameradan gösterdi ; hemoroid değilsin , bu doku fazlası şişip indiği için olmuş , bu kıpırdadığı için kökü catlak olabilir izin verirsen biraz çekip bakacağım dedi , çünkü çatlak tarzı şikayetin var bu parça o acıyı yapmaz bu sadece huzursuz eder dedi , ve evet baktık içerde dibi çatlak , oyüzden tuvalette acı oluyor , ama kan gelmiyor, gelsede az geliyor göremiyorum ... bu bölge uyarılık , bu fazlalığı lazerle almayı ve botokslada rahatlatmayı öneriyorum dedi ... üç haftadır doktora gitmeyen ben bir dakikada evet dedim ( artık nasıl bir psikolojiye girmişsem , çünkü çalışamıyorum , eşimden uzağım ev işi yemek gezmek herşey sıfıra indi..) botoks 1400 parça alımı 750 tuttu , neden bilmiyorum hiç düşünmeden ödedim , işlem gerçekten beş dakika , sadece anestezi iğneleri canımı yatı , botoks ve parçanın alımını hissetmedim , bir kaç sargı bezi ve popomu şıkıştırıp bantladı , ve üstüne otur , tuvalete gidince çıkartırsın dedi ... biraz ağrım oldu ama çekilmez değil hiç korkmayın ,
(Şimdi asıl bana burda okuduklarımdan farklı gelen tarafa geçeyim ) bir hafta on gün içinde botoksun faydasını görürsün dedi , kabız sorunun yokmuş o yüzden beslenmene dikkat et diyorum sadece dedi, sıcak su olayını önerdi tuvalet öncesi ve sonrası , tuvaletten sonra kanaman olur ve eskisinden daha çok ağrın olur çünkü yaralı bölge birdi biz ikiye çıkardık parçayı alınca dedi , sadece antibiyotik ve ağrı kesici veriyorum oda parça aldık diye , krem falan sürmüyoruz orası ıslak kalmamalı kurumalı dedi, fitil falan kullanayım dedim hayır tuvalet harici bir şey geçirmeyeceğizki acımasın ve aklın orda gezme kuru ılsun normal olsun kremler rahatlatıyor ama yara kapanmıyor dedi, bir hafta on gün sonra azcık sümüksü iltihap gibi birşey akabilir o lazerin yarası biterken olacak görürsen korkma dedi , şaşırdım tabi ... şiimdilik uyacağım birşey sürmüyorum...
gece iyi geçti ama 30 saattir tuvalete çıkmamış durumdayım , galiba ordan birşey geçmesin diye kendimi şartladım:) ,
İşte başkaları nasıl olmuş diye bakınırken bu başlığıda tamamen okudum , bende paylaşayım dedim , belki faydam olur diye
Bu arada aloevera suyunu sormuş bir arkadaş , evet özellikle kabızlık çekenlere tavsiye ederim ben lr ın bütün ürünlerini kullandığım için onuda seviyorum , üç çeşidi var ısırganotlu olan eklem desteği için , ballısı ve şeftalilisi özellikle yüksek oranda bsğırsak çalıştırır , ben iki kremini de bu rahatsızlıkta kullandım ve sonuçta aldım , onlarıda tavsiye ederim , gelişmeleri yazarım herkese acil şifalar ,

Bugün 2. Gün , ağrılar neredeyse yok denecek kadar az , doktorun reçetesine uyuyorum ve hiçbirşey sürmüyorum , sonunda tuvalet hissim geldi , çok incecik olmasına rağmen küçük bir acıyla yapabildim , bu güzel bir gelişme , tuvaletten beri operasyon yerini hissediyorum , ama dayanılmaz değil bormal bir acı , iyi gidiyor galiba

Merhaba;

Ben de 1,5 yıldır bunu çekiyorum. Yeşilköy' de bir klinikte muayene oldum. Botox tedavisi ile sonuç alınabileceğini söylediler. Ben defneli kürü denedim. 1 sene çok iyi geçti ama sonra etkisini kaybetti. Fitil ve krem de uyguladım fakat o da belli bir zaman iyi hissettirdi. Sonrasında kanamalarım devam etti. 1 hafta öncesine kadar kanamam yoktu fakat şimdi yine cam kesiği gibi bir acı ile ihtiyacımı görüyorum. Botox tedavisi sonrasında bir süre gaz kaçırma problemi yaşanabileceğini okudur bir yerlerde. Siz de yaşadınız mı bunu? Çalıştığım için bu kısım çok önemli. Ameliyat da önerdi bir doktor çatlağın çok derin dedi fakat ameliyattan korkuyorum.

Konu ve bilgilendirmeler için çok teşekkürler. İyi akşamlar.

Arkadaşlar ben bu pazartesi ameliyat oldum artık dayanamadım. Derin çatlaklarım ve küçük küçük hemoroidlerim varmış. Çok basit bir ameliyat. Girdim genel anestezi verdiler. 15-20 dk sonra çıktım. Ne bi ağrı ne bi başka bişey vardı. 2 saat sonra tampon aldılar. Tampon çekilirken çok hafif oda 1 saniyelik bir acı hissettim o kadar. Tampon alındıktan yarım saat sonra ayağa kalkıp yürüdüm. Ne bi ağrı ne bir acı hiç bişey yoktu. Hatta doktor akşam taburcu edebileceğini söyledi ama il dışından geldiğimiz için o geceyi hastanede geçirdik. Dün akşam ilk tuvaletimede çıktım. İnanın hiç bir acı hissetmedim. Acısız tuvalete çıkmayı bile unutmuşum. Defne çayını bende kullandım 3 hafta sadece kabızlığı önlüyo. Ama yine her seferinde kanamam ve yaparken acı oluyordu. Kantaron gağı bepanthen krem zeytinyağı hep sürdüm. 3 4 aydır çekiyordum ben hastalığı. Öncesinde bi kere daha yaşamıştım ama 2 ayda tamamen geçmişti. Demem o ki ameliyattan falan hiç korkmayın inanın ben dayandıysam hepiniz dayanırsınız. Acı ağrı eşiğim düşüktür benim. Hemoroitler ilerlediği zaman ameliyatı falanda yapılmuyor yada yapılsa bile ameliyat sonrası acılar çoğalıyor. Benim ilk doktorum sadece çatlak var ilaçla geçer demişti. Ben hemoroidlerimin olduğunu bilmiyordum. O yüzden tek doktorada gitmeyin. Parmak sokup muayene eden doktordan kaçın. Hepinize geçmiş olsun

ceyda_can selam,
Bahsettiğin bu hemorrel kremi nerden temin edebiliriz?

Ben kırmızı kantaron alıp, kullanmıştım.Çok bi faydasını göremedim.Bahsedilen Ozonlu türüne nerden ulaşabilirim.

Merhaba
Yazin ameliyat mi botox mu surecimde bana o kadar yardimci oldu o kadar umut verdi ki bastan beri yazdiklariniz.Cok sagolun.Insallah bir daha hic sikinti yasamayiz.Bende tekrarlarsa botox yaptiririm ameliyattan olabildigince uzak durmaya calisicam.
Merhaba bende burhan beye botok yaptırdım 3 günüm sizin tamamen geçtiği birde bana yüzde 50 kurtulma şansı var demişti size bir oran söylediği cevaplarsanız çok çok sevinirim

uzunca bi süre geçti ama ağrılarım hiç azalmadı hele ki ikinci kez tuvalete gidiyorsam akşama kadar şiddetli ağrım oluyor geçen sene ocak ayından bu yana çekiyorum botoxun faydası olmadı bana

kantoron yağını nereden aldınız

Herkese selam ara ara kabız olsamda şükür acı çekmiyorum ben botoxun etkisini 1ay sonra tam yaşadım ama 2.kez yine yaptırdım yine olursa tekrar botox yaptırırım belki kişiden kişiye değişiyor etkisi bilemedim

Bende botoks yaptıracam fakat tekrarlama riski varmış o kadar dillat etmişsiniz yine de tekrarlanmış 2. Kez olmuşsunuz bu benim için bir seçenek bile değil maddi açıdan ben 2. Kez 3.kez tekrar botoks olamam kafayı yiyeceğim artık . Tam olarak botokstan sonra neler yapmam lazım lafamda karıştı açıkcası o psikolojiyle okudum yorumları bayağı yorum var kafam iyice karişti. Ne yapmam gerek?

Merhabalar.
Emzirirken mi botoks yaptırdınız? Ben araştırdım biraz ama emzirenlerin botoks yaptırması sakıncalı diyor bazı hekimler? Lütfen cevap verin. Çok zor bi süreç.

Merhaba,
Ben de doğumdan sonra fisür olmuştum. Emziriyorum diye botoks'u da elemiştim. Geçenlerde farklı bir ağrım için tedavide probiyotik verildi onun sayesinde kabızlık ya da sert dışkılama olmuyor. Neredeyse 2 aydır rahatım. Arada hafif acılı felan da yiyorum dışkıyı biraz daha yumuşatıyor. Kullandığım probiyotiğin adı Probien. Belki işinize yarar. Hamileyken de emzirirken de kullanılabiliyormuş tabi dr'ye sormakta fayda var. Ben memeden kestikten sonra başlamıştım. Umarım işinize yarar. Benimki 2 aylık tedavi idi bitmek üzere ondan sonra tekrar olur mu bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…