Anal fissür Ve Botox tedavisi

Merhaba arkadaşlar.
Dün öğlen saatlerinde lazerle ameliyat oldum. Fissür diye girdim. Doktor 3 tanede hemaroidiniz vardı onları da aldım. İlerde sorun olmasın dedi. Bu sabah tuvalete çıktım. Korka korka yaptım. Ama kasılmam olmadı. Sert değildi ama yumuşakta sayılmazdı. Yine de eskisi kadar acımadı. Ameliyatlı olduğu için hafif kan vardı sonrasında sızladı ama daha önce de sızlıyordu hemde bütün gün sürüyordu. Ağrı kesiciler işe yarıyor. Bikaç güne bişey kalmaz dediler. Annemde 3 yıl önce bu doktorda fissüt ameliyatı oldu. Çok mutlu şuan. Darısı başıma. Gelişme olursa yazacam. Ayrıca 3.5 aylık bebeğim var emziriyorum sıkıntı yok. Sağlıcakla.
Dr.hakkı köşe (gazi hastanesi/sultangazi/ist.)

Merhaba arkadaşlar.
10 yıldır bu fissür ü çekiyorum. Yılda 4-5 kez tekrarlar ve ben bunu 5-6 gün gibi sürelerde iyileşmesini sağlardim. Fakat 2 aydır öyle ağrılar ve acılar çekiyordum ki anlatamam. Öncelikle konu sahibi Yelser hanıma çok teşekkür ediyorum. Baştan sona okudum ve Defne Yaprağı -Defne Tohumu-Kara Halile kürü ile burada tanıştım. Sabah akşam aç karnına mutlaka içiyorum mucizevi bir kür. Ben 4-5 doktora kontrole gittim ve yalan ilaçlar hep aynı. Proktolog fitil ve prokto glivonil krem. Malesef bunlar hep hemoroit ilaçları. Gittiğim bir doktor da bunu söyleyip bu ilaçlar daha kotu yapabilir dedi ve silverdin veya bepantol kullanmamı söyledi. Belirtmeliyim ki bunların hiç birinin faydası olmadı ve tam tersine ağrı ve yanma yaptı. Defne kürü ile gayta yumuşak hale geldi fakat catlakta iyileşme hiç olmadı. Son gittiğim ve tanıdık olan genel cerrahi doktorum muayene ederken canını biraz yakacağım deyip muayeneye basladi ve bildiğiniz hafif acılı parmak muayenesinin hemen ardından hastaneyi inlettireçek bir şeyler yaptı 7-8 saniye sürecinde. Sonrasında 15 gün geçti ve şu an çatlaktan eser yok. Araştırdım bana ne yapıldı diye. Genelde anestezi altında yapılan ANAL DİLATASYON denen bir şey. Makati genisletme. Sanırım 2 baş parmağını sokup makatı sağa sola açtı. Bana yukarıda yazdığım fitil ve kremlerden 2 şer tüp yazıp muayeneyi bitirdi. Bu gün kontrole gittim süper keyifliyim. Peki ben bu 15 günlük sürede ne yaptim;
Sabah akşam kürü mü içtim hep aynı saatte.
Hep aynı saatte tuvalete girdim. (Bu bazen 2 bazen 3 oldu)
Fitil ve kremi 3-4 gün kullandım çünkü bende bu ikisi müthiş ağrı ve yanma yaptı. (Tuvaletimi rahat yapıyor fakat bu iki ilacı kullandıktan sonra ağrı ve aci)
Ben ayrıca rectoderm denilen kremin muadili olan ve devletin karşıladığı ANRECTA denilen kremi kullandım sabah akşam. Bu tür nitrogliserin içeren kremlerin bana yan etkisi felaket bir baş ağrısı. Onun için az miktarda kullandım. (Mercimek kadar) Kullanmadan önce 1 majezik ve kullandıktan hemen sonra sırt üstü yatıp şakaklarima baskı yaparak masaj yaptım ağrı oldukça azaldı. 15 gün sonunda şu an cooook iyiyim. Ayna üstüne çömelip çatlağı görebiliyordum ki şu an iz yok.
Ben daha önce 2 defa NCARE denen ilaçları kullandim kısa süreli çözüm oldu.
Bu son seferde ise doktora gitmeden önce MEMETHOL sprey kullandım (2tüp) bir işe yaradığını düşünmüyorum.
Botox ve ya LİS ameliyatından önce usta ellerde DİLATASYON (genisletme) öneriyorum. Çünkü normalde 3 3.5cm açılan makat kası fissür ü olan bizlerde 1 1.5 cm ye kadar daralmış oluyor ve buda iyileşmeyi engelliyor. Felaket bir döngü. Konu sağlık olduğu için herşeyi açık açık yazdım hepinize geçmiş olsun. Kabiz olmayın ve ayaklarınızı üşütmeyin.
Gelişmeleri yazacağım.

Selam herkese 2 temmuz itibarı ile hala çok çok iyiyim.
Doktorumun söylemesi ile ANRECTA Kremi kullanmayi kestim. Zaten bu kremi o vermemişti ama faydalı olduğunu söyledi. Defne kürüne sabah aksam hala devam ediyorum. Tuvalette cok rahatım. İleri ki günlerde de acı yemeyi deneyeceğim. Gelişmeleri mi yazarım. Hoscakalin.

Bu hastalık benide çok uğraştırdı. Neler çektiğimi anlatıcam ama yaşamayan cidden anlayamıyo. Ben ilk olarak 2017 nisan ayında kötü beslenmeden dolayı kabız oldum. Kabız olduğumunda farkındaydım ama bi önlem almak aklıma gelmedi. Daha önce böyle bi hastalık duymamıştım tuvalette kendimi 1 hafta zorladım yapıcam diye. Sonrası malum. Çok acılı tuvaletler yapıyordum kanıyordu dayanamıyordum yaparken. Ama tuvalet sonrası bi ağrım olmuyordu o zamanlar. Çekindiğim için genel cerraha değil dahiliyeye gittim. Çünkü o bayandı diğerleri erkek. Kadına şikayetimi anlattıktan sonra bi kaç hemoroit ilaçları verdi ama genel cerrahada gözükmen lazım dedi tabi ben gözükmedim. İlaçları kullandım fitil duphalac bide glyvenol diye bi krem vermişti. 1 ay içinde düzeldim. Tuvalete çıkarken rahat çıkıyordum. Sonra eylül ayında yine düzgün beslenmemekten kaynaklı sanırım ağrılarım başladı. Yaparken bu sefer öncekinden daha çok acıyordu. Arkasındada gün boyu süren ağrı ve yanmalar. Evden dışarı çıkamaz olmuştum. Genel cerrahın yolunu tuttum bu sefer bayan bi genel cerrah buldum. Parmak muayenesi yaptı canımdan can gitti. Hemoroit değil fissür bu dedi. İlaçlar yazdı sıcak suya otur beslenmene dikkat et geçer dedi 1 ay sonra tekrar gel dedi. Dediklerini harfi harfine yaptım. Bu 1 ayda doğru düzgün bişey yiyemedim yersem çünkü tuvalette acım 2 katına çıkıyordu hep sıvı beslendim. 1 ayda 5 kilo verdim. Tekrar gittim kontrole geçmedi diye. Kadın yine parmak muayenesi yaptı. Geçer aynı ilaçları 1 ay daha kullan dedi. Kullandım 1 ay daha geçmedi. Sonra bu defne kürünü yaptım biraz rahatlatır gibi oldu ama yinede geçmedi. Sarı kantaron yağı sürdüm her gün bepanten sürdüm. Kendi kremlerimi sürdüm. Sıcak suya hep oturdum. Yapılması gereken herşeyi yaptım inanın. Beslenmeme desen müthiş dikkat ettim. Ama yok geçmiyor artık daha çok acımaya ve kanamaya başlamıştı. Oturup gün boyu ağlıyordum. O zamanlar nişanlıydım nişanlım beni anlamıyordu annem ne yapacağını şaşırmıştı babam basit bişeyi ben büyütüyorum sanıyodu. En sonunda ameliyat olmaya karar verdim. Daha önce kuzenimde bu ameliyatı olmuştu ve çok iyiydi. Doktorda farklı bi şehirdeydi. Gittim doktor tanıdık olduğu için muayenemi yapıp aynı gün ameliyata aldı beni. Küçük küçük hemoroitlerim ve anal fissürüm varmış. Ameliyatta öyle zor bişey değil 15 dk sonra serviste odamdaydım öyle düşünün. Ameliyat sonrası popoya tampon koyuyorlar tek acı o tamponu çekerken oda 2 saniye falan bişey. Ağrı olmadı zaten serum takmış oluyolar ameliyat sırasında süreklide ordan ağrı kesici yapıyorlar. 2 gün falan tuvalete çıkmadım. Ameliyat sonrası doktor 2 gün sıvı beslenmemi söyledi. Sonraki günler içinde diyet listesi verdi. Kabız olmamak için ilaçlar verdi. İlk tuvaletim bile mucizevi bi şekilde hiç acısız geçti. Şu an üzerinden 9 ay geçti Allahıma çok şükür çok iyiyim. Arada kabız bile oluyorum acı olmuyo. Bu hastalığı yaşayanlara tavsiyem ameliyat olun korkmayın. Korktuğunuz gibi bişey yok.

Arinumut geçmiş olsun. Birkaç çeşit tedavi yöntemi var bu fissür de. Siz tam olarak hangi ameliyatı oldunuz?
Acaba LİS ameliyatı mi?

Geçmiş olsun benim de üç ylık bebeğim ve acaba emzirmey problem olur mu diyordum peki agrı kesici olarak Parol mu kullandın etkili oluyor mu bir de işlemin adı tam okrak nedir

Herkese selamlar konu sahibi olarak bildirim yapıyorum sıkıntım hala yok şükürler olsun kabız olamamak için dikkatli davranıyorum ama çok sıktığım söylenmez umarım herkes sağlığına kavuşur,yaptığım herşey yazılı merak edenler okuyabilir sevgilerimle

Geçmiş olsun benim de üç ylık bebeğim ve acaba emzirmey problem olur mu diyordum peki agrı kesici olarak Parol mu kullandın etkili oluyor mu bir de işlemin adı tam okrak nedir

doğumdan 3 ay sonra dayanamayıp ameliyat oldum aslında ameliyat değil, fissürü lazerle yaktılar, her ihtimale karşı botoks yaptılar ve içerde 2 hemoroid varmış sıkma bağlama yöntemi uyguladılar. anestezi geçtikten sonra çok acım oldu öyle ki 2 tane hap içtim kesmedi 3.yü de almak zorunda kaldım eğer o da fayda etmeseydi ağrı kesici iğne vermişlerdi onu olacaktım.

operasyonun faydası oldu mu dersen evet acım geçti çok şükür ancak botokstan mı bilemiyorum dışkının geldiğini fark etmiyorum ve orada durup sertleşiyor. her sabah kayısı yemekten gına geldi. zaten yediklerime dikkat ediyordum ama bri sabah kayısı yemeyeyim veya günde 2 lt su içmeyeyim hemen kabızlık başlıyor.

operasyondan hiç korkmayın 40 dk lokal anestezi 15 dk operasyon sürdü, öncesinde ve çıkışta emzirmeye devam ettim.

bugünde defne yaprağı defne tohumu ve karahalile aldım ama forumda ki gibi rondodan geçmedi bende, tohumlar çok sert. şimdi sabah akşam onu içeceğim. yelser hnma da teşekkür ederim sayesinde utanmadan sıkıntımızı paylaşıp diğer hemcinslerimize de yardımcı oluyoruz malum biraz utanılacak bir konu gibi.

karışık yazdım ama umarım yardımcı olabilmişimdir.

Anladım cnm çok teşekkür ederim

Allah askina yardim edin bunun ameliyatsiz hicbir cozumu yok mu yani botox fayda etmiyormu.benimki kronik anal fissur dogumdan sonra oldu 3 aydr cekiyorum nobetci meme de var.kabiz olmasam dahi her tuvaletim iskence.hele sonrasi daha iskence.diskida hafif bi sertlik olsa hemen kaniyor basliyor sancilar.o kadar caresizim ki..ameliyat olamam suan.emziriyorum.zaten istesemde olamam suan.dogunun en ûcra koselerinden birinde yasiyorum.burda bu isin ehli bi doktor yok.napicam bilmiyorum.kendimi camdan asagi atasim geliyor bazen.saatlerce bu agri gecmiyor

Eveeeet arkadaşlar uzun süredir yazmıyordum.
Kasım ayi sonlarında fissur hortladı ki ne hortama. Ocak ayının sonuna kadar kesintisiz ağrı çektim.
İzmir şu hastanesine Mustafa Nermi özer e muayene oldum. Botoks yapabilirim ki 6 ay sonra büyük ihtimalle tekrarlar veya ameliyat ederiz ömür boyu kurtulursun dedi. Her iki operasyonun fiyatı da aynı belirteyim. 1500 TL. Tabi doktoruda arastirdigimi belirteyim. 1 Şubat 2019 cuma ameliyat oldum. (3-4 dakikalık videoları olan şu meshur ameliyat). LİS. 4.günümdeyim ve çok çok iyiyim. 1 gece hastanede yattım. İlk tuvaletimi pazar yaptım biraz acılı ama öncesi kadar kesinlikle değil. Ancak yarısı. Doktor 2-3 hemoroid görmüş küçük onlarida boğmus. Videolarda sanki bu iç kası komple kesiyormus gibi anlasiliyor ama kesilen o kasin belli bir miktarı imiş belirtmek isterim. Gaz gayta kaçırma riskini düşünenler için belirteyim ki benimde tek korkum du bu. Ama doktorum beni ikna etti.
Gelişmeleri yazacağım. Herkese geçmiş olsun.

Merhaba,açık mi kapalı mi oldu ameliyatiniz?yani dikiş var mi? Acik ameliyat sonrasi apse fistul gelisme tehlikesi oluyormuş sizce dogru mudur?
Birde sizde bekci meme var miydi?

Tedavi kararina kadar acıları hafifletmek için
# 2-3 kayisiyi geceden 1 bardak suda bekletip sabah icin
# Defne yaprağı, Defne tohumu ve kara halile aynı miktarda aktarda çektirin un haline gelene kadar
1 fincan sıcak suya 1 tatlı kaşığı karıştırıp 5 dakika bekletip süzüp sabah akşam aç karnına için. Gaytanın yumuşak olmasını sağlayan müthiş bir kÜrdür.
# Özellikle tuvaletten sonra batikonlu sıcak suda günde 2-3 defa oturun.
# Fissurun tek ilacı olan rectoderm kremin (minicik tupte 100 TL ustu) muadili ve devlet ödemelisi çıktı Genel cerrah yazabiliyor ANRECTA Krem. Her ikiside genelde müthiş baş ağrısı yapar yan etki olarak ben pirinç tanesi kadar sürdüm sabah öğle akşam. Makat kasini gevşetir.
# Kivi gaytanın yumuşak olmasını sağlar. ben sert kivi yedim.
# Tuvaletten önce ve sonra hametan pomad içeri sür küçük parmaginla ilk etapta ve sağa sola cekistirerek makati genişlet.
Bunlar iyi gelir ama dikkat et ishal olma.

Dikiş yok. Kası dışarı alıp kesme için minik bir kesim. Zaten tuvaletten sonra batikonlu suya oturmamı banyosunu mikrop kapmamasi icin veriyor.
Açık kapalı 2 ameliyatın farkı birinde kesinin 3cm kadar uzun olması ve kendi kendine kapanamayacagi için dikilmesi. Doktorun dediği.

Benim daha 4. Günüm. Ama beni en çok cesaretlendiren pilot bir arkadaşımın 3 yıl önce olması ve şu an gayet iyi durumda oluşu.
Bunu duydum ve hemen karar verdim olmaya zaten dayanacak gücüm de kalmamıştı.

Bende de dogumdan sonra oldu.cok fazla ikinmaktan olmus.sonrasinda gec kalinmis tedavi ile fissur kroniklesmis.hem meme var hem makatta darlik var.bebegim 4 aylik henuz ameliyat olamam.dışkı yumuşatıcı kür yazmışsınız bende deniycem insallah yarar.cok dua ederim size.çünkü ilac kullanamiyorum ben.insallah bu sekilde yumusar.peki hangi sehirde hangi doktora ameliyat oldunuz? Ozel proktoloji uzmanlari var ama cok astronomik rakamlar istiyorlar

Peki sonrasinda istedigimiz herseyi yiyebiliyor muyuz?döner hamburger pizza beyaz ekmek falan? Ben bu yiyecekleri cok severim.birdaha yiyemiycemi düşünmek üzüyor

Her doktor önce botoks öneriyor özelde tabiki. Sonucta para. Doktorum arkadaşımın arkadaşı idi. Daha önce yazdığım gibi %90 tekrarlar botoks etkisi geçince ameliyat edelim dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…