Nese k dediklerini uyguluyorum zaten kayisi dereotu ssvsb kslkip iciyorum pancar salatasinida yaptim bugun yedim brnim her ogunde lifsiz seylermi yemeliyiz ben hic lifsiz seyler yemiyorum gun boyu lif bir gun yediklerini yazarmisin ona gore bende o tur seyler yiyim lifsiz seyler ne yiyorsyn mesala b3n lifsiz seyler yemege korkuyorum kabiz kalirim die cay kahve beyaz un pilav makarna ekmrk peynir sut agzima surmuyorum dogrumu yapiyorum erik kayisi incirdut tukeyiyorum kabiz kalmim dite tik yok ams gene kabiz kaliyom ikinmiyorum ama fissurum kaniyor ncare birdaha aliyimmi 2 hafta sonra calismaya baslicam ins ozamana jadar iyilesirim biktim vallah bana bir ornek verebilirmisin sabah oglen aksam ne yiyorsun lifli lifsiz seyleri nasil dengeliyorsun
Nesfissur süt ve kremalı yiyecekler dışında herşeyi yiyorum. Mesela bu gün sabah saat 07.30 da 3 gün kurusu kayısı ve 1 bardak su, 15 dakika sonra kahvaltımda dereotlu taze kaşarlı omlet, 1 dilim köy ekmeği (köy ekmeğinde kepek oranı daha düşük, tam kepekli ekmek beni öldürdü, çavdar ekmeği de bende bir işe yaramadı, Gönen' li amcadan aldığım pazar ekmeğini dilimleyip her bir dilimi streçle sarıp derin dondurucuya atıyorum, ısıtıp yiyorum), 4 adet zeytin, ekmeğimi de zeytin yağına bandırdım, 1 bardak açık çay. Kahvaltımın üstüne 1 bardak okkalı Türk kahvesi içtim. Saat 11.00 gibi psyllıum husk bir ölçek 1 bardak suyla içtim, öğle yemeğimde saat 13.00 da zeytinyağlı kabak yemeği, 1 dilim köy ekmeği, küçük bir kase yoğurt yedim, saat 16.00 gibi 3 adet Eti Burçak bisküvi ve 1 bardak neskafe , akşam yemeğimde saat 18.00 tavuk kalça kuşbaşı, küp kabak, küp havuç, halka halka doğradıydım tatlı kırmızı biberli tereyağlı yemeğimi ve bir tabak makarnamı ve rokalı kıvırcık marullu salatamı yedim. Birazdan 1 adet Ankara armudu yemeyi düşünüyorum.
Sen de istersen 1 günlük yediklerini saatleriyle bir yaz, lifli lifsiz yiyecekleri birlikte ayarlayalım.
Benim en büyük problemim tuvalete çıkma hissim, eğer evde değilsem dışarıda çıkma hissim kayboluyor ve tuvalete çıkamayınca aşırı sert bir dışkı oluşuyor, bunu da DulcoSoft veya cuca incir ekstresi içerek hallediyorum, bu şuruplar dışkıyı yumuşatıyor ve öndeki sert dışkıyı itekliyor. Bu şurupları her gün kullanmıyorum, ihtiyacım olduğunda 1 ya da 2 gün sabah kahvaltısında 1 ölçek içiyorum, rahatlayınca bırakıyorum.
Fissürüm için Ncare tablet kullanmıştım, 2. Kutunun sonunda iyileştim. Ncare pomadı kullanmaya devam ediyorum, şu anda ağrım ve fissürüm yok çok şükür, her dışkılamadan sonra zamanım varsa sıcak duşla makatımı 1-2 dakika yıkamaya gayret ediyorum, sıcak duşla yıkamak hem makattaki kan dolaşımını arttırıyor, hem de makat kasının gevşemesini sağlıyor. Bir leğenin içine oturmaktan daha kolay geldi bana. Sağlıklı günler diliyorum.