Anal fissür Ve Botox tedavisi

valla siz bilirsiniz tabi ama kabızlık yiyeceklerin düzenlenmesi ile çözülemiyorsa vücudun gereksinimleri neticesinde oluşmaktadır. benim doktorum demeniz dikkatimi çekti, hiç bir zaman tek bir doktora bağlı kalmayınız n'olur. hap kabızlık yapıyorsa iğneyle çözülür, yok iğne de aynı sorunu yaratıyorsa başka biz çözüm aranmalıdır. demir ve kan eksikliği çok ciddi problemlerdir ve çözülmediği takdirde ileride allah korusun size daha büyük sorunlar yaratabilir. her iki probleminize de çözüm getirebilecek bir doktor bulabilmenizi umuyorum. allah şifa versin
not: kayısılı form çay ile ilgili bir yorum yapmıştım, en azından bugünki gibi çok zorluk yaşadığınız zamanlarda içiniz ama lütfen alışkanlık haline geitirmeyin

diktorumu aradim anaskopka bakalim dedi makata anaskopla muaye e etmek agrilimi demir eksikligi folik asit eksikligi kabizlik yapmaz diyo anaskoola muayene agrilimi 6 ay once kolonoskopi cekilmisiti ozaman temixdi anaskopla kabizligimin sebebi bulunurmu

az once doktordan geldim vr kan tahlilim temiz cikti kan degerlerim normalmis demir eksikligim 75 cikti demekki sebze corbalarla duzeldi kabizlik icinde bekunus hap verdi kepwk ekmegi yeme sarimsak sogan yeme dedi beyaz ekmek yiyecekmisim genetik olabilirmis kabizligim dedi anlamadigim kan degerlerim nasil yukseldi kendi kendine sebze corbasina sarimsak ve sogan ve sarimsak koyuyordum bende cok gaz vardi

bwn bugun hastaneye girttim vaska doktora botox ise yaramamis makat hala kasili dedi anal dilatasyon yapalim dedi sonra 2 gunde bir gelip tuvalet aliskanligini ogretirim sonra iyilesirsin dwdi anal dilataayon

Açıkcası mesajları sonuna kadar okuyamadım nisan 2014ün sonuna kadar okudum. Ben 17 yaşındayım ve maalesef bende bu lanet hastalığa yakalandım. Okul gezisinde kuru beslenmekten ağır bir kabızlık yaşadım ve olanlar oldu.. İlk iki hafta çok fark etmedim bu durumu daha sonra tuvaletlerde az da olsa acı olmaya başladı garipseyince arıştırmaya girdim ve hastalığıma tanısını kendim koydum.. İlk başta doktora gitmeden kendi aldığım kremlerle devam ederim gibi geldi sonra ağrı dayanılmaz bi hal aldı. Bi de eğer benim yaşlarımdaysanız ve herşeyi çok fazla takıyorsanız hayatınızı çok etkiliyor her tuvalet sonrası ağlıyor çoğu zaman yapamıyorum ve o günüm berbat oluyor. Daha sonra doktor yolunu tuttum ve bana bi kremle bitkisel bi hap verdi kullandım bi gelişme yoktu arada tuvalette az acı çekiyor ama çoğu zaman ağrıdan ölüyor ve ağlıyordum. Sonra tekrar kontrole gittiğimde gelişme olduğunu ve çatlağın biraz kapandığını zamana ihtiyaç var falan dedi biraz olsun moral olmuştu sonraki bi hafta biraz olsun rahat çıkar gibi oldum nolduysa iki sabah önce zorlamdım ve yapamadım ve ertesi günde ve şimdi bugün tuvaletimi yine yapamadım ve tuvalet kağıdında kan gördüm.. Zaten acıya dayanamayan ben kan görünce iyicene kendimi bıraktım. Artık bu sorundan hayatım boyunca kurtulamayacakmış gibi hissediyorum sanki sürekli bunu yaşayacakmışım gibi mesajlarınızın tamamını bu gece okuyacağım umarım moral olur umarım gerçekten kurtulan biri vardır

bende senin gibi kan sizim 2 yılda bir damardan kan veriyorlardı. Bu sene ilk defa ne yersen kabiz oluyordum. Bıraktım herseyi bana ne zararlı onu bulmaya çalıştım baktım olacak değil. Çok iyi hi doktor araştırdım erzurum da ona gittim yıllardır kan sizim karin ağrım var ve kabizdim dedim. Bana endoskopiyle bi kan testi yaptırdı ve yatis verdi. Sonuçlar çıktı ve ben cokyakmisim . Gluten beni kabiz yapıyormuş. Duphalac ictim içimi bi güzel b osalttim hemen gittim bir güzel fırın tabak kasik falan aldım 1 gün sonradan yiyeceklerini sipariş ettim ve 1 ayda kakabizligim 2 günde 1ncikmaya gaz ise tamamen bitti doktor 6 ayda iyilesecegimi söyledi. Kansızlık kabiz yapmaz ama yıllardır adet ve kansizlik duzelmiyorsa bunu iyi bi doktora atlat yada özellikle c olyaktan şüpheleniyorum de

Yaklasik iki aydir bu aciyi cektim cok ilac kullandim rahatlatti ama tam gecnedi en sonunda madem herseyi deniyorum bide yumurta yagini denyim dedim kocaman yatak yarasini iyi eden benim derdimede insallah derman olur dedim yagi cikardim sabah agrum coj fazlaydi tuvaletten sonra surdun hatta bir pamugada bol dokup afedersiniz makatima yerletirdim bikaca saat sonra agrim azaldi aksama dogru agri cok az bir sizi seklinde kaldi bugun iminci gun ve insalah gecici bir iyilesme degildir agrisiz bir ihtiyac giderme ve o makatya olan sisilik indi cok az kaldi yani sanirim bana iyi geldi iki aydir cok cektim agladim gunde 5defa sicak suya oturdum 6tup krem bitirdum rahatladum ama gecmedi simdi iyi hissediyorum cok zor bir durum oldugunu bildigim icin paylasmak istedim hepinize gecmis olsun

Merhaba arkadaşlar, önce yelsercim çok geçmiş olsun, bu forumu açtığın için çok çok teşekkürler, paylaşımlar bana çok iyi geliyor, 3 aydır fissür ağrısı çekmiyorum Allah'ıma şükürler olsun, ağrı sızı yok makatımdaki şişlikler deri sarkıntısına dönüştü onları da kafaya takmıyorum. Lifli lifsiz her şeyi dengeli bir şekilde her gün öğün atlamadan 3 ana öğün yiyip günde en az 2 litre su içiyorum. Her sabah aynı saatte kalkmak için saatin alarmını kurdum 07.00, ilk işim aç karnına gün kurusu kuru kayısı veya 5 dal taze dere otu yemek ve üstüne 1 büyük su bardağı oda ısısında su içmek, kahvaltımı 15 dakika sonra yapıyorum. Hergün kahvaltıdan sonra tuvalet hissi gelir gelmez tuvalete çıkmak için vakit ayırıyorum. eğer bu düzenimi 1 gün aksatırsam anında kabızlık sorunu geri geliyor, kabızlık da fissürü geri getirmesin diye anında kabızlık için diyet uyguluyorum. Kabızlığımı çözen yeni diyetimde kırmızı pancar salatası var. Kırmızı pancarları 4 adet, patates 1 adet, havuç 2 adet güzelce yıkayıp haşlıyorum. Haşlanmış sebzelerin kabuklarını incecik soyup küp küp doğruyorum. Patates ve havuç daha hızlı piştiği için önce onları çıkarıyorum, pancarları çatal batacak kıvama gelinceye kadar kaynatmaya devam ediyorum. Yarım demet maydanoz ,yarım demet dereotu ,1 çay kaşığı tuz , 10 adet kadar küçük doğranmış salatalık turşusu ve istediğim kadar sızma zeytinyağı hepsini karıştırıp üç sağlama kapına paylaştırıyorum. Bu salatayı 3 akşam yemeğimde yiyorum. Benim kabızlığıma iyi geldi paylaşmak istedim. Sizin de tarifleriniz varsa paylaşır mısınız? Herkese acil şifalar diliyorum. Bir de tiroid bezinin az çalışması veya hiç çalışmaması da kabızlık sebebi olabiliyor, bende yok hipotiroidi ama pek çok insan bunu tesadüfen öğreniyor. Kan tahlilinde T3, T4 bakılınca anlaşılıyor, bu hormonların eksikliğinde B12 vitamini de eksik oluyor, barsaklardan vitamin emilmiyor, tiroid tahlilinize bir baktırın kendinize dikkat edin. Sağlıklı günler hepinize.

a4kadaslar ben idrara cok cikiyorum bu beni kabiz yapiyor olabilirmi 12 kere cikiyorumdur idrartahlili temiz cikti

Ya arkadaslar biktim artik ne olur yardim edin kabizligim duzelmiyor bir turlu sabah salata yulaf ezmesi yogurt armut oglen yemegi salata sebze corbasi zeytin ton baligi zeytin aksam kuru fasilye bulgur pilavi sebze corbaso salata yiyorum neyde yanlis yapoyorum sizler ne yiyorsunuz tam bugday makarnadi kepekli princ yiyorum ama hala kabizlik var gun boyu gaz cikariyorum birde

Bende de aynı durum vardı e yilsonrada ağrılar basliyinca colyak olduğumu öğrendim. Ve fmf tasiyiciymisim

nesfissur gaz çıkarmak iyi birşey, barsaklarının çalıştığını gösteriyor, kesin yediğin yiyecekler yapıyordur, eğer gaz çıkışı olmazsa acilen doktora gitmelisin, gaz çıkışı var dediğin için sana cuca incir ekstiresini öneriyorum, eczanede satılıyor, günde 1 ölçek içilecek, fazlası yasak, bitkisel içerikli, ben arada sırada kabızlık dönemlerimde içiyorum, ishal yapmadı, karın ağrısı da olmadı, kabızlık dönemlerinde deneyebilirsiniz.

a4kadaslar ben idrara cok cikiyorum bu beni kabiz yapiyor olabilirmi 12 kere cikiyorumdur idrartahlili temiz cikti

idrar tahlilinde şeker, keton sonucu var mı? Kan tahlilinde şeker sonucun ne? Çok su içme isteği ve bol miktarda sık idrar yapma diyabet belirtisi olabilir.

Tesekurler nese k dubhlav iciyorum doktorum verdi 1ay kullan ic dedi sonra birak dedi onla birlikte icsem bir sey olurmu kisa suremi icim birde cuca incir surubunu birde oglen aksam yemeklerinde ne yiyim sebze corbasi tabak dolusu salata bulgur nohut kepekli makarna tonbaligi tam bugsay ekmeginide gunde sadwce 1 dilim yiyorum oglenleyin aksam sabah ekmek tuketmiyorum yumurta et yani lifsiz seyler hicmi tuketmim dengeleyemiyorum bir turlu oglen yemeginde ve aksam yemeginde ne yiyim botox yaptirali 36 gun oldu kabizlik oldugu icin iyilesmiyorum birdw ben 20 yasinda bile degilim diyabet filan degilim kan degerletim temiz seker yok bagirsagim temiz sorun bende yani

Dubhalac içiyorsan cuca incir ekstresi içmemelisin, ikisi de dışkı yumuşatıcı olduğu için ishal olursun, ama dubhalac içmediğin bir gün cuca incir ekstresini içebilirsin. Dubhalac bende şişkinlik ve gaz çıkışı yapmıştı, içtiğim miktarı azaltınca da bir faydası olmamıştı, sen de sana yarayanı deneyip bulmalısın. Ama ilaçlarla değil de yiyeceklerle barsak terbiyesini yapmalısın, mesela ben lifli lifsiz yiyecekleri her öğünde orantılı bir şekilde yemeye gayret ediyorum. Her sabah erken kalkıp barsak hareketlerimi başlatmak için 3 adet gün kurusu kayısı veya 5 dal dere otunu güzelce çiğneyip yutuyor ve üstüne 1 büyük su bardağı su içiyorum. 15 dakika sonra kahvaltımı yapıyorum. Tuvalet hissi gelir gelmez de tuvalete koşuyorum. Özellikle akşam yemeğinden sonra Ankara armudu 1 adet yemeni tavsiye ederim. Öğle ve akşam yemeği ara öğün olarak da 3 adet Eti burçak klasik bisküvi yemeni öneririm. Her yemeğin yanında roka salatası ve ya bir önceki yazdığım kırmızı pancar salatası yemeyi denemelisin, ben çocukluğumdan beri kabızım, 46 yaşındayım yani dikkat etmediğim zamanlar hep kabızım, bu sorunu bir sen yaşamıyorsun yani kendimize iyi bakarsak bu sorunlarla baş edebiliriz. Bir de muskat denilen hint cevizini öneririm. Her yemeğime 1 çimdik atıyorum, gaz için süper iyi bir baharat, barsak spazmını da çözüyor, bebeklere bile gaz sancısı için veriliyor, aktarlarda bulabilirsin. Kendine iyi bak, madem şekerin yok, hipotiroidi de değilsin, bardaklarında da birşey çıkmamış yani benim gibi kabızlığını bünyen yapıyor, endişelenme, sağlıklı günler.

Nese k dediklerini uyguluyorum zaten kayisi dereotu ssvsb kslkip iciyorum pancar salatasinida yaptim bugun yedim brnim her ogunde lifsiz seylermi yemeliyiz ben hic lifsiz seyler yemiyorum gun boyu lif bir gun yediklerini yazarmisin ona gore bende o tur seyler yiyim lifsiz seyler ne yiyorsyn mesala b3n lifsiz seyler yemege korkuyorum kabiz kalirim die cay kahve beyaz un pilav makarna ekmrk peynir sut agzima surmuyorum dogrumu yapiyorum erik kayisi incirdut tukeyiyorum kabiz kalmim dite tik yok ams gene kabiz kaliyom ikinmiyorum ama fissurum kaniyor ncare birdaha aliyimmi 2 hafta sonra calismaya baslicam ins ozamana jadar iyilesirim biktim vallah bana bir ornek verebilirmisin sabah oglen aksam ne yiyorsun lifli lifsiz seyleri nasil dengeliyorsun

Nesfissur süt ve kremalı yiyecekler dışında herşeyi yiyorum. Mesela bu gün sabah saat 07.30 da 3 gün kurusu kayısı ve 1 bardak su, 15 dakika sonra kahvaltımda dereotlu taze kaşarlı omlet, 1 dilim köy ekmeği (köy ekmeğinde kepek oranı daha düşük, tam kepekli ekmek beni öldürdü, çavdar ekmeği de bende bir işe yaramadı, Gönen' li amcadan aldığım pazar ekmeğini dilimleyip her bir dilimi streçle sarıp derin dondurucuya atıyorum, ısıtıp yiyorum), 4 adet zeytin, ekmeğimi de zeytin yağına bandırdım, 1 bardak açık çay. Kahvaltımın üstüne 1 bardak okkalı Türk kahvesi içtim. Saat 11.00 gibi psyllıum husk bir ölçek 1 bardak suyla içtim, öğle yemeğimde saat 13.00 da zeytinyağlı kabak yemeği, 1 dilim köy ekmeği, küçük bir kase yoğurt yedim, saat 16.00 gibi 3 adet Eti Burçak bisküvi ve 1 bardak neskafe , akşam yemeğimde saat 18.00 tavuk kalça kuşbaşı, küp kabak, küp havuç, halka halka doğradıydım tatlı kırmızı biberli tereyağlı yemeğimi ve bir tabak makarnamı ve rokalı kıvırcık marullu salatamı yedim. Birazdan 1 adet Ankara armudu yemeyi düşünüyorum.
Sen de istersen 1 günlük yediklerini saatleriyle bir yaz, lifli lifsiz yiyecekleri birlikte ayarlayalım.
Benim en büyük problemim tuvalete çıkma hissim, eğer evde değilsem dışarıda çıkma hissim kayboluyor ve tuvalete çıkamayınca aşırı sert bir dışkı oluşuyor, bunu da DulcoSoft veya cuca incir ekstresi içerek hallediyorum, bu şuruplar dışkıyı yumuşatıyor ve öndeki sert dışkıyı itekliyor. Bu şurupları her gün kullanmıyorum, ihtiyacım olduğunda 1 ya da 2 gün sabah kahvaltısında 1 ölçek içiyorum, rahatlayınca bırakıyorum.
Fissürüm için Ncare tablet kullanmıştım, 2. Kutunun sonunda iyileştim. Ncare pomadı kullanmaya devam ediyorum, şu anda ağrım ve fissürüm yok çok şükür, her dışkılamadan sonra zamanım varsa sıcak duşla makatımı 1-2 dakika yıkamaya gayret ediyorum, sıcak duşla yıkamak hem makattaki kan dolaşımını arttırıyor, hem de makat kasının gevşemesini sağlıyor. Bir leğenin içine oturmaktan daha kolay geldi bana. Sağlıklı günler diliyorum.

Tesekkurler nese abla yardimin icin 7 de kalkiyorum komposto iciyorum 15 dk sonra kalhvalti yulaf ezmesi misif gevrrgi karistirip bir kase rokali salata kefir icine probiyotik sase takip yiyorum kahvaltimi yapiyorum 11 de 2 hurma su iciyorum saat 1 de sebze corbasi rokali salata zeytin bir dilim ekmek senin derr otlu yumurta tarifini yapip yiyiyorum 4 de dort tanr burcak yanina komposto iciyorim 5 bucuktada kabak cekirdegi yiyirum aksam yemeginde 7 sebze corbasi pancar salatasi mercimek corbasi bulgur pilavi tom balik yiyirom incir ektiresi bir olcek suyla iciyorm 9 da ankara armudu yiyiyorum yatmadan once komposto icip uyuyorum hrr yemekten once iki kasik yemegi zeytin yagi iki su bardagi ilik su iciyorum makarnamda tam bugday makatnasi kepekli pirinc cay kahvedd bagirsaklati yavaslattigi icin icmiyoruk bidr baklagil tuketmelimiyim pshllium hilusk icmiyorum icimmi bunlari uapiyorum aksam yemklerini hic ayarlayamiyorum mesela sebze corbasi salaata yanina ne yiyecegimi bilmiyorim sebze corbamda kabak pirasa ispanak bu sebzeleri sewiyorum karnabahr lahana brokoli tuketmiyorum bide her aksam yemeginde et turu yemegi yemelimiyom sabah aksam ekmek yemiyorum bide doktorum demittiki salatalatina fasulye yada nihut kat bnde katiyorum ornek olarak aksam yemegi sebze corbasi salata makarna yesem olurmu

Anal fissuru olan herkes programlı besleniyormus meğer, ben de aynı durumdayım eskiden saat 10-11 gibi uyanırken fissur oluşunca 1.5 yildir erken uyaniyorum son birkaç haftadir gune meyve salatasiyla basladim sonra hep sebzeli yemekler ,kurumeyveli atistirmaliklar falan ama hala sıkıntı cekiyorum, ameliyat olmaya korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…