Tesekkurler nese abla yardimin icin 7 de kalkiyorum komposto iciyorum 15 dk sonra kalhvalti yulaf ezmesi misif gevrrgi karistirip bir kase rokali salata kefir icine probiyotik sase takip yiyorum kahvaltimi yapiyorum 11 de 2 hurma su iciyorum saat 1 de sebze corbasi rokali salata zeytin bir dilim ekmek senin derr otlu yumurta tarifini yapip yiyiyorum 4 de dort tanr burcak yanina komposto iciyorim 5 bucuktada kabak cekirdegi yiyirum aksam yemeginde 7 sebze corbasi pancar salatasi mercimek corbasi bulgur pilavi tom balik yiyirom incir ektiresi bir olcek suyla iciyorm 9 da ankara armudu yiyiyorum yatmadan once komposto icip uyuyorum hrr yemekten once iki kasik yemegi zeytin yagi iki su bardagi ilik su iciyorum makarnamda tam bugday makatnasi kepekli pirinc cay kahvedd bagirsaklati yavaslattigi icin icmiyoruk bidr baklagil tuketmelimiyim pshllium hilusk icmiyorum icimmi bunlari uapiyorum aksam yemklerini hic ayarlayamiyorum mesela sebze corbasi salaata yanina ne yiyecegimi bilmiyorim sebze corbamda kabak pirasa ispanak bu sebzeleri sewiyorum karnabahr lahana brokoli tuketmiyorum bide her aksam yemeginde et turu yemegi yemelimiyom sabah aksam ekmek yemiyorum bide doktorum demittiki salatalatina fasulye yada nihut kat bnde katiyorum ornek olarak aksam yemegi sebze corbasi salata makarna yesem olurmu
Merhaba, ben de anal fissur hastasıyim acaba fitil ya da nitro gliseril cerikli krem denediniz mi ,doktor kontrolünde, faydalı olabilirNese abla ncare almaya karar verdim ncare icerjende bu diyetimi uyguluyordun ssbah omlet zeytin ekmek salata
oglenleyin sebze corbasi salata yogurt ekmek yedigim ekmegin lif orani 4 9 iyimi bu diyet
aksam yemeklerinde tikamiyorum ne yiyecegimi bilmiyorum bu raya kadar iyimi misir gevregi ve yulafi yemecegim artik yada oglenmi yiyeyigjm ncare icerken hangi diyeti uyguluyordun bunlarimi yiyordun ozaman basini agritiyorum dertlerimle kusura bakma nese ablafissurun varkende bunlari yiyormuydun birde 37 gun oldu hala kan geliyor benden
Açtığınız konuyu yeni keşfettim aynı hastalıktan muzdarip birisi olarak gebeliginizdeki sürecini de paylaşabilir misiniz ve doğumu normal mi sezaryen mi tercih edersiniz belki doğumu dusunmek için erken ama fissur dolayısıyla ve gebelik istemem dolayısıyla merak ediyorum.Herkese selam kabus geri döndü, kabızlık ve gün boyu süren acılar dün beni mahvetti. Vitamine başladığım günden bu yana sıkıntım olmaya başladı ama daha gün boyu surmemisti ta ki düne kadar. GebeyiM ve cok korkmaya başladım ,dün ben agladikca bebeğim sürekli tekme attı ve bu beni daha çok üzdü dr botox için izin vermişti dün daha önce yaptırdığım hocayı aradım ve salı gününe randevu aldım gebeliğimi ve doğumu bu şekilde gecirmem mümkün değil doğum sonrası ise ameliyat olacağım. Sabah öğlen akşam hosaf içiyorum ve yine günde 3 kere 3 yemek kaşığı günde 9yemek kaşığı na denk geliyor öğlen bi kase müsli ve bol sebze yeşili kabızlık geçti ama agri devam ediyor günde 2 kere sıcak suya oturuyorum ama sadece 10dk zararlı olur diye endiseliyim gebelik yüzünden defne kürü yapamıyorum ama yediklerim çok yumusatti çok mutsuzum demekki ameliyatsız olmayacak..
Nese abla ncare almaya karar verdim ncare icerjende bu diyetimi uyguluyordun ssbah omlet zeytin ekmek salata
oglenleyin sebze corbasi salata yogurt ekmek yedigim ekmegin lif orani 4 9 iyimi bu diyet
aksam yemeklerinde tikamiyorum ne yiyecegimi bilmiyorum bu raya kadar iyimi misir gevregi ve yulafi yemecegim artik yada oglenmi yiyeyigjm ncare icerken hangi diyeti uyguluyordun bunlarimi yiyordun ozaman basini agritiyorum dertlerimle kusura bakma nese ablafissurun varkende bunlari yiyormuydun birde 37 gun oldu hala kan geliyor benden
Merava lady8 zaten suan nitro gliserin kullniyorum botox ta yapildi daha oncr cok giyil kullznfm kabizlik oldugu icin yarz iyilesmiyor amaliatta oldum ben yani denemedigim bir sey kalmadi ikinmasam gececek ama bir turlu kabizlik duzelmiyor
Doktorum her yemeginde sebze ve salta tuket kepekli urunler ye botox 2 ayda iyilesir sabret diyor zamanla bagirsagin duzelecek bir dubhlac verdi 1 ay kullan ayni saatlerde diskila benim doktorum bakirkoy seher sirin int hesabi medial art klinikte iyi bir doktor botox yapatken hic agrimadi 5 dk bile surmedi ama kabizligim oldugu icin kapanmiyo eger botox olucaksan doktor cok iyi hemde kadinanladım, benim de ameliyat veya botox olmam lazım umarım en kısa surede iyileşiriz. peki doktorunuz bu aşamada ne diyor
Tesekkur ederim cnm, ayy evt öyleymiş klinik sartlarinda oluyormus gidip konusucam ankara'da oturduğunda buradan ayarlicam,artık iki ay daha sabrederim olmadıDoktorum her yemeginde sebze ve salta tuket kepekli urunler ye botox 2 ayda iyilesir sabret diyor zamanla bagirsagin duzelecek bir dubhlac verdi 1 ay kullan ayni saatlerde diskila benim doktorum bakirkoy seher sirin int hesabi medial art klinikte iyi bir doktor botox yapatken hic agrimadi 5 dk bile surmedi ama kabizligim oldugu icin kapanmiyo eger botox olucaksan doktor cok iyi hemde kadin
Duphalac şurup dışkıyı yumuşatan çocuklarda bile kullanılan bir şurup, alışkanlık yapmıyor diye biliyorum, eğer fazla içersen dışkı çok yumuşuyor, kabızlık gibi çok sulu dışkı da fissürün iyileşmesini geciktiriyor. Ben dubhalac dozumu ayarlıyamadım, senin dışkının kıvamı Nasıl? Normal dışkı yumuşak ama akıcı olmamalı, makattan kayarak bir bütün olarak çıkmalı, dışkının kıvamını yediğin yiyeceklerle ayarla, eğer sert ise yediğin kuru yiyeceklerin porsiyonu fazla, eğer sulu akıcı ise yediğin yumuşatıcı yiyeceklerin veya içtiğin yuşatıcı ilaçların miktarı fazla gelmiş demektir. Unutma ne yersek onu çıkartıyoruz. Ve fissür geçse bile tekrarlama olasılığı var, bununla yaşamaya çalışacağız, tuvalet ihtiyacı nerde gelirse erteleme, her gün kahvaltıdan yarım saat sonra tuvalet ihtiyacın gelse de gelmese de tuvalete otur, varsa yap yoksa bile her gün aynı saatte tuvalette 5 dakika otur. Tuvalet terbiyesi böyle yapılıyor. Vücutta refleks olunca her kahvaltıdan sonra düzenli çıkmaya başlıyor, ama yaşadığım düzen bozulunca mesela hastalık döneminde, seyehat yaparken, adet döneminde tuvalet alışkanlığım da Bozuluyor, ben de sil baştan düzeltmeye çalışıyorum. Sağlıklı günler canım.Nese abla dubhlac surubu 17 gundur iciyorum doktorum 1 ay kullan dedi ama daha kotu oldu hic rahatlama olmadi sence icmelimiyim bu ilackar bagirsak aliskanligi yapiyormu ya 1 dubhkac 1 ay icsem alisjanlik yaparmi cuca dubhlac dulcosolf bunlar aliskanlik yaparmi tuvalete cikmadim bu gunde 30 ml iciyorum dubhlaci dubhlac devam edimmmi aksam 9 da iciyorum 30 ml ama tik yok doktor zamanla kabizligin duzelcek dedi suruplardan en etkilisi hangisi
Ilki kati sonrasi yumusak oluyor nese abla hatta sonra sulu gibi yani hacimli degil sabah kompostodan sonra yani kahvvaltidan once 5 dk oturiyorum
Botox yaptirdim çok iyiyim düzene girdi ilk botoxta hocam bana bu bu işi çözmeden hamile kalma çok acı cekersin dedi,ben çok dikkatli beslendim ama vitaminler beni maalesef kabiz ediyor vitamini bıraktım yeme içme dikkat ettim şu an iyiyim gebelikte botoxa kadın doğum hocası izin verdi yoksa ne yapardım bilmiyorum... Bu iş sabır İşi ve hayatın boyunca dikkat edeceksin bir daha sıkıntı yaşarsam diye panikteyim yaşamak istemiyorum ameliyata karar verdim ama bebegim ek gıdaya başlayana kadar sabretmeliyim 6 aylık gebeyim 3ay sonra sezeryan doğum normal doğum anal fissür için önermiyorlar zaten yara ikinirken iyice mahvederiz. Ben ara ara yazıyorum gebelik sürecinde yazarım tabiki Allah yardımcımız olsun çok zor...Açtığınız konuyu yeni keşfettim aynı hastalıktan muzdarip birisi olarak gebeliginizdeki sürecini de paylaşabilir misiniz ve doğumu normal mi sezaryen mi tercih edersiniz belki doğumu dusunmek için erken ama fissur dolayısıyla ve gebelik istemem dolayısıyla merak ediyorum.
Kendine göre ayarını yapmalısın, bir not defterine yediklerini yaz, ertesi gün dışkının kıvamına göre yediklerini arttır ya da azalt, her gün not defterine sonucunu yaz, beslenme planını bu şekilde gözden geçir. Nerde yanlış yaptığını göreceksin. Fissürün iyileşinceye kadar sıcak suyla kendini yakmadan makatını 5 dakika yıka. Ncare pomad ve kantaronu zeytin yağını makata sür. Ağrı geçse bile makatını hep sıcak suyla yıkamaya çalış. Geçecek ama dikkat etmezsen ameliyat bile olsan tekrarlıyor. Sağlıklı günler.Iste ben onu ayarlamiyorum nese abla bugun ogken brokoli yemegini yedim musjatla yaptim gaz yapmasin diye salara ton baligu koydum ekmek yogur yedim kuru fasulyw nohut yemekletini nasil tapim salcalimi yapim yada bulgur pilaviba koyupmu yapim baklagiller kati besinleremj giriyor yani oglen aksam kati besinler olmasimi gerekiyor sivilar meyse sebze corba kati gidalarda etler pilav makarna bulgur pilavi baklagilmi ekmek
Ben de yeni botox yaptiedim ama henuz tam etkilerini gormedim zamani varmis bunun icin,aynen dediginiz gibi hayat boyu dikkat etmemiz gerekiyor, bana da doktor bu sorunu cozmelisin dedi hatta çalışma hayatın yoksa da bu daha iyi dedi,saglikli gebelikler, iyi haberlerinizi bekliyorumBotox yaptirdim çok iyiyim düzene girdi ilk botoxta hocam bana bu bu işi çözmeden hamile kalma çok acı cekersin dedi,ben çok dikkatli beslendim ama vitaminler beni maalesef kabiz ediyor vitamini bıraktım yeme içme dikkat ettim şu an iyiyim gebelikte botoxa kadın doğum hocası izin verdi yoksa ne yapardım bilmiyorum... Bu iş sabır İşi ve hayatın boyunca dikkat edeceksin bir daha sıkıntı yaşarsam diye panikteyim yaşamak istemiyorum ameliyata karar verdim ama bebegim ek gıdaya başlayana kadar sabretmeliyim 6 aylık gebeyim 3ay sonra sezeryan doğum normal doğum anal fissür için önermiyorlar zaten yara ikinirken iyice mahvederiz. Ben ara ara yazıyorum gebelik sürecinde yazarım tabiki Allah yardımcımız olsun çok zor...