Anal fissür Ve Botox tedavisi

nesfissurcum kompostonda özellikle gün kurusu kayısı var mı? yulaf ezmesi mısır gevreği karışımında süt var mı? özellikle inek sütü yulaf ezmesinin etkisini azaltıyor. soya sütünü öneririm. kefir içine neden probiyotik katıyorsun? probiyotiğin fazlası barsak gazını arttırır, özellikle bir gün kefir ertesi gün probiyotik dönüşümlü içebilirsin. akşam yemeğinde hem sebze çorbası, hem de mercimek çorbası mı yedin? gördüğüm kadarıyla bayağı sulu yemek tüketiyorsun, aslında sulu yemek kabızlık için iyidir, fakat fazlası sende şişkinlik yapmıyor mu? bir yazında gaz şikayetin olduğunu yazmıştın, bence bu yediklerin gaz yapıyor. yediklerin çok güzel yiyecekler ama barsaklar için posaya da ihtiyaç var, özellikle köfte, bonfile, tavuk eti protein olarak ve geç sindirildiği için öğle ya da akşam yemeğinde olsun, kepeği az olan ekmek tercih et, eğer bulgur pilavı ve makarna yiyorsan ekmek yemeyebilirsin, ama kahvaltıda 1 dilim ekmek ye, makarnanı sebzeli ve etli ye, öğün aralarında yediklerine devam et. akşam yemeğinde sebze çorbası, salata ve makarna olur tabi. bu yediklerinden sonra ertesi gün saat kaçta tuvalete çıktığını yazar mısın? sağlıkla kal.

Sabah 9 da cikiyordum ama bugun simdi ciktim fissurum her tuvalette kaniyor yulaf ezmesini suyla yapiyorum

Nese abla makarna kepekli olanmi uojsa normsl makarnami yani her gun 1 yumarta et turu tuketmeliyiz yogurtta 1 kase sabah tuketiyorum dubhlac yada cuca kacta icim aksam 7 de ictim bugun 4 te tuvaleteciktim o jadar karin masaji spor mekik cektim cikim diye suan agrim var uzaniyorum iyilesmeden once neler yiyordun makarna ne jadar yemeliyim bugun 11 de.pslilum ictim bir tane

Nese abla ncare almaya karar verdim ncare icerjende bu diyetimi uyguluyordun ssbah omlet zeytin ekmek salata
oglenleyin sebze corbasi salata yogurt ekmek yedigim ekmegin lif orani 4 9 iyimi bu diyet
aksam yemeklerinde tikamiyorum ne yiyecegimi bilmiyorum bu raya kadar iyimi misir gevregi ve yulafi yemecegim artik yada oglenmi yiyeyigjm ncare icerken hangi diyeti uyguluyordun bunlarimi yiyordun ozaman basini agritiyorum dertlerimle kusura bakma nese ablafissurun varkende bunlari yiyormuydun birde 37 gun oldu hala kan geliyor benden

Son düzenleme:
Merhaba, ben de anal fissur hastasıyim acaba fitil ya da nitro gliseril cerikli krem denediniz mi ,doktor kontrolünde, faydalı olabilir

Merava lady8 zaten suan nitro gliserin kullniyorum botox ta yapildi daha oncr cok giyil kullznfm kabizlik oldugu icin yarz iyilesmiyor amaliatta oldum ben yani denemedigim bir sey kalmadi ikinmasam gececek ama bir turlu kabizlik duzelmiyor

Açtığınız konuyu yeni keşfettim aynı hastalıktan muzdarip birisi olarak gebeliginizdeki sürecini de paylaşabilir misiniz ve doğumu normal mi sezaryen mi tercih edersiniz belki doğumu dusunmek için erken ama fissur dolayısıyla ve gebelik istemem dolayısıyla merak ediyorum.

Ncare kullanırken ağrı kesici ve bütün hemoroid fissür ilaçları kullanmak yasak, her öğünde 3 tablet yuttum, ncare içerken de ağrı çok çektim, kanama da her tuvalette olmasa da ara ara oluyordu, günde 3-4 kez sıcak duş tuttum makatıma, Ilık fön ile kuruttum, iyileşinceye kadar sıcak su torbasının üstüne oturdum, daha önce yazdıklarımı oku sen .
Cuca incir ekstresini 1 ölçek sabah kahvaltının üstüne içiyorum, ama her gün değil, duphalac bende işe yaramadı.
Makarna kepekli olmasın, mutlaka sebzeli olsun, öğle veya akşam yemeklerinde 3 köfte ya da bu miktarda tavuk Eti, balık Eti, yada dana eti mutlaka ye, bu et hem protein ihtiyacı için hem de sulu sebzeli yiyecekleri barsaktan geçerken itekliyor. Her sabah kahvaltısında psyllium husk bitki tozunu 1 ölçek hala kullanıyorum. Yediklerini şöyle düşün sıvı- katı, yada şöyle sıvılar çorba, salata, meyve, sebze grubu ve katılar ekmek, makarna, köfte, ızgara etler, bulgur pilavı
Sıvı dediklerim dışkıyı yumuşatanlar, katı dediklerim sertleştirenler porsiyon 1 kepçe oranında bir ondan bir ondan kendin seçtiğin yiyecekleri ye, kendine dikkat et canım, geçecek bu günler.

Merava lady8 zaten suan nitro gliserin kullniyorum botox ta yapildi daha oncr cok giyil kullznfm kabizlik oldugu icin yarz iyilesmiyor amaliatta oldum ben yani denemedigim bir sey kalmadi ikinmasam gececek ama bir turlu kabizlik duzelmiyor

anladım, benim de ameliyat veya botox olmam lazım umarım en kısa surede iyileşiriz. peki doktorunuz bu aşamada ne diyor

anladım, benim de ameliyat veya botox olmam lazım umarım en kısa surede iyileşiriz. peki doktorunuz bu aşamada ne diyor
Doktorum her yemeginde sebze ve salta tuket kepekli urunler ye botox 2 ayda iyilesir sabret diyor zamanla bagirsagin duzelecek bir dubhlac verdi 1 ay kullan ayni saatlerde diskila benim doktorum bakirkoy seher sirin int hesabi medial art klinikte iyi bir doktor botox yapatken hic agrimadi 5 dk bile surmedi ama kabizligim oldugu icin kapanmiyo eger botox olucaksan doktor cok iyi hemde kadin

Tesekkur ederim cnm, ayy evt öyleymiş klinik sartlarinda oluyormus gidip konusucam ankara'da oturduğunda buradan ayarlicam,artık iki ay daha sabrederim olmadı

Nese abla dubhlac surubu 17 gundur iciyorum doktorum 1 ay kullan dedi ama daha kotu oldu hic rahatlama olmadi sence icmelimiyim bu ilackar bagirsak aliskanligi yapiyormu ya 1 dubhkac 1 ay icsem alisjanlik yaparmi cuca dubhlac dulcosolf bunlar aliskanlik yaparmi tuvalete cikmadim bu gunde 30 ml iciyorum dubhlaci dubhlac devam edimmmi aksam 9 da iciyorum 30 ml ama tik yok doktor zamanla kabizligin duzelcek dedi suruplardan en etkilisi hangisi

Duphalac şurup dışkıyı yumuşatan çocuklarda bile kullanılan bir şurup, alışkanlık yapmıyor diye biliyorum, eğer fazla içersen dışkı çok yumuşuyor, kabızlık gibi çok sulu dışkı da fissürün iyileşmesini geciktiriyor. Ben dubhalac dozumu ayarlıyamadım, senin dışkının kıvamı Nasıl? Normal dışkı yumuşak ama akıcı olmamalı, makattan kayarak bir bütün olarak çıkmalı, dışkının kıvamını yediğin yiyeceklerle ayarla, eğer sert ise yediğin kuru yiyeceklerin porsiyonu fazla, eğer sulu akıcı ise yediğin yumuşatıcı yiyeceklerin veya içtiğin yuşatıcı ilaçların miktarı fazla gelmiş demektir. Unutma ne yersek onu çıkartıyoruz. Ve fissür geçse bile tekrarlama olasılığı var, bununla yaşamaya çalışacağız, tuvalet ihtiyacı nerde gelirse erteleme, her gün kahvaltıdan yarım saat sonra tuvalet ihtiyacın gelse de gelmese de tuvalete otur, varsa yap yoksa bile her gün aynı saatte tuvalette 5 dakika otur. Tuvalet terbiyesi böyle yapılıyor. Vücutta refleks olunca her kahvaltıdan sonra düzenli çıkmaya başlıyor, ama yaşadığım düzen bozulunca mesela hastalık döneminde, seyehat yaparken, adet döneminde tuvalet alışkanlığım da Bozuluyor, ben de sil baştan düzeltmeye çalışıyorum. Sağlıklı günler canım.

Ilki kati sonrasi yumusak oluyor nese abla hatta sonra sulu gibi yani hacimli degil sabah kompostodan sonra yani kahvvaltidan once 5 dk oturiyorum

Ilki kati sonrasi yumusak oluyor nese abla hatta sonra sulu gibi yani hacimli degil sabah kompostodan sonra yani kahvvaltidan once 5 dk oturiyorum

Bir sabah komposto, ertesi gün 3-4 adet kuru günkurusu esmer kayısı kurusu, ertesi gün 5-6 dal dere otu, ertesi gün 3-4 adet erik kurusu şeklinde dönüşümlü yemeyi denedin mi? Komposto dışındakilerin üstüne bir büyük su bardağı su iç. Her gün aynı yiyecekleri yememeye çalış, sıvı katı besinlerin listesini yap, o gün ne yiyeceğine karar vermen kolay olur. Sen en çok sıvı yiyecekler tükettiğin için dışkında kıvamlı olmuyor, barsaklarının düzenli çalışması için katı yiyeceklere de ihtiyacı var. Bazı günler ikindi ara öğününde 10 adet badem veya 5 adet ceviz, 15 adet dut kurusu yemeni tavsiye ederim. Bulgur pilavını da sebzeli yap. Ana öğünlerinde 1 dilim ekmek veya bir kepçe bulgur pilavı veya 1 kepçe makarna yemeğin yanında yemeye gayret et. Sert değil ama yumuşak ve tek parça çıkan dışkı doğru beslendiğimizi gösteriyor. Deneyerek bulacaksın. Herkesin bünyesi farklı, kendine uygun yiyecekleri bulup yemelisin. Kolay değil ama zor da değil. Zamanla doğru ve dengeli beslenmeyi halledince barsaklar da düzenli çalışıyor. Hastalık ve seyehat dışında ben düzenimi ben böyle sağlıyorum. Sağlıklı günler.

Iste ben onu ayarlamiyorum nese abla bugun ogken brokoli yemegini yedim musjatla yaptim gaz yapmasin diye salara ton baligu koydum ekmek yogur yedim kuru fasulyw nohut yemekletini nasil tapim salcalimi yapim yada bulgur pilaviba koyupmu yapim baklagiller kati besinleremj giriyor yani oglen aksam kati besinler olmasimi gerekiyor sivilar meyse sebze corba kati gidalarda etler pilav makarna bulgur pilavi baklagilmi ekmek

Botox yaptirdim çok iyiyim düzene girdi ilk botoxta hocam bana bu bu işi çözmeden hamile kalma çok acı cekersin dedi,ben çok dikkatli beslendim ama vitaminler beni maalesef kabiz ediyor vitamini bıraktım yeme içme dikkat ettim şu an iyiyim gebelikte botoxa kadın doğum hocası izin verdi yoksa ne yapardım bilmiyorum... Bu iş sabır İşi ve hayatın boyunca dikkat edeceksin bir daha sıkıntı yaşarsam diye panikteyim yaşamak istemiyorum ameliyata karar verdim ama bebegim ek gıdaya başlayana kadar sabretmeliyim 6 aylık gebeyim 3ay sonra sezeryan doğum normal doğum anal fissür için önermiyorlar zaten yara ikinirken iyice mahvederiz. Ben ara ara yazıyorum gebelik sürecinde yazarım tabiki Allah yardımcımız olsun çok zor...

Kendine göre ayarını yapmalısın, bir not defterine yediklerini yaz, ertesi gün dışkının kıvamına göre yediklerini arttır ya da azalt, her gün not defterine sonucunu yaz, beslenme planını bu şekilde gözden geçir. Nerde yanlış yaptığını göreceksin. Fissürün iyileşinceye kadar sıcak suyla kendini yakmadan makatını 5 dakika yıka. Ncare pomad ve kantaronu zeytin yağını makata sür. Ağrı geçse bile makatını hep sıcak suyla yıkamaya çalış. Geçecek ama dikkat etmezsen ameliyat bile olsan tekrarlıyor. Sağlıklı günler.

Ben de yeni botox yaptiedim ama henuz tam etkilerini gormedim zamani varmis bunun icin,aynen dediginiz gibi hayat boyu dikkat etmemiz gerekiyor, bana da doktor bu sorunu cozmelisin dedi hatta çalışma hayatın yoksa da bu daha iyi dedi,saglikli gebelikler, iyi haberlerinizi bekliyorum

Nese abla 2 gundur iyi cikiyorum sadece pslium 1 tane 11 de iciyorum dubhlaci biraktim dulcosolf ta ihtiyacim olursa 2 gun icip birakicam yada incir ektresuni kulanacagim notta tutuyorum artik iyi geldi ncare siparis verdim gelir bugun yarin kati sivi diye ayiracaktikya yedigimiz yiyecekleri taze fasulye mercimek patetes havucyemegi misir gevregi yulaf katiyami giriyor siviyami giriuor nese abla kantron yagi ncare kreminsurmeye basladim diger kremleri kulanmiyorum artik normal pilav yiyormusun yoksa cikardinmi hayatinda n mesalaksam yemeginde fasulye yemegi yapsa yanina ne yiyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…