Anal fissür Ve Botox tedavisi

nesekaynar botox yaptirmayi dysunutorum medical art hastanesinde seher sirin kadin doktoruna gidicem bu hafta biraz arastiridim botoxta 100 unite yapiyormus bu cok degilmi seninkinde kac unite yapildi birde anestezisizmi yapiliyor nasil dayandin uyusturmada yapmiyormu ben tirstigim icin gidemiyorum ogün cok agrin oldugunu soylemistin dayanilmayacak agrilar mi normelde parmakla muayenede edildiginde bile agri oluyor birde igne yapilcak muayeneye gittigimde hemen yapiyormu yoksa gunmu veriyor

Nesfissur botoksumu anestezi olmadan yaptırdım, çünkü arabamla eve dönmek zorundaydım. Tabi makatıma lokal anestezi yaptı doktorum, sadece bir iğne acısı hissettim, valla ünitesini sormadım ama 3'ayrı yere uygulandı, doktorum tam doz yaptığını söyledi. Fissür ağrısı ve botoksun ağrısı birbirine karıştı. Lokal anestezinin etkisi geçince ciddi ağrım oldu, o gece uyuyamadım. Bir hafta hiçbir değişiklik hissetmedim. Ben botokstan hemen sonra ağrımın geçeceğini ve tuvaletimi yaparken rahatlayacağımı düşünmüştüm, 2. Hafta da Ağrım geçmeyince ncare sipariş ettim, kendimce dulco soft ve psyllium husk tedavisine karar verdim. Botoks sadece makat kasımın gevşemesini sağladı, ncare de yaranın iyileşmesine yardım etti, sıcak suyla duşla makatı yıkamak da yarayı temizledi, psyllium husk ve dulco soft ta kabızlığımı çözdü, hepsi böylece beni iyileştirdi. Yani tek başına botoks olmak sorunu çözmedi. Hepsi birlikte olunca yara tamamen iyileşti, şimdi sızlama bile olmuyor. Allahım bir daha yaşatmasın. Umarım sen de kurtulursun.

sevgili nese k ncare aldim yarin baslayacagim dulcosolf ve psylium birlikte kullanicam iylilesmezsem botox yaptirip gene ncare kullanicam ins iyilesirim botoxa kalmadan 2 kutu ncare aldim birde krwm krwmimini iki kere kullanmam gerekiyormus haptanda 3 kremu cok azmi sururcek yani disina surulmuyormu mercimek kadar yaziyor ama sisligin ustunemi sururmesi geeekiyor zencafil kimyon nane feslegen yiyebirmiyim baharata giriyor sonucta zarar vermesin zeytinyagi kantronyagi makata sursem sorun olurmu sicak suya giriyormuydun sen legene yoksa fiskeyimi tutuyordun makatina doktorlar 15 dk sicak suya girin diyor baska krem kullandinmi makatina ncare kullanirken botox 1200 tl yaptiriyorlarmis genel aneztezide yapabilirmis istersem ama suan dokunuca bilw agriyor korkuyorum agrilarina oyuzdrn biraz erteledim gitmeye hastaneye birde ben amaliatla bile iyilesmedim botox la nasil iyilesicem oda var bizimkiler yapma diyor iyilesmez diyolar kararsiz kaldim anlicagin

Nesfissur tekrar söylüyorum, bu saydıklarımın hepsi bir işe yarıyor, yani botoksla kas gevşetilecek, sıcak suya oturmak da kası gevşetiyor ama 1-2 saat sonra etkisi geçiyor, botoks yaptırmazsan sıcak suya oturma işini iyileşene kadar günde 3-4 defa yapmalısın, botoksun etkisi ise ortalama 6 ay sürüyor, yani 6 ay sonra kas eski haline dönüyor. Ben de ameliyat olduktan sonra bir daha böyle kötüleşeceğimi hiç düşünmemiştim, şimdi kendime iyi bakmazsam tekrarlıyacağını biliyorum. Sen belki ncare kullanıp kabızlığını düzene sokarsan botoks yaptırmadan iyileşebilirsin. Ben botoks yaptırdıktan sonra bile iyileşene kadar sıcak suya hem oturdum hem de makatıma sıcak duş tuttum, kabızlığı çözene kadar çok uğraştım, bir de kabız olmasam bile o fissür ağrısıyla tuvaletimi yaparken gözümden yaş geliyordu, ncare yi günde 3 kez tok karnına 3 tablet yuttum. Kremini de sabah akşam mercimek kadar sürdüm, eğer günde 2 kez dışkılamışsam kremi yeniden sürdüm, kremi tam şişliklerin üzerine sürdüm, yani kremi mercimek tanesi kadar istediğin sıklıkta kullanabilirsin, ilk başlarda zeytinyağlı kantaronu ben de kullanmıştım, sonuçta o bölgeyi yağlamak rahatlık hissi veriyor, bir de bu yağın bir zararı yok ki, önce ncare kremi sür 1 saat sonra yağını sür. Ncare kullanırken ne kadar ağrın olursa olsun hiç bir ağrı kesici ilaç, hiç bir hemoroid ilacı kullanmamalısın. Buna çok dikkat et. Ağrını sıcak suya oturarak geçirmeye çalış. Bir de ben sıcak su torbasının üzerinde oturuyordum, bütün gün Sıcak suya oturmak mümkün değil ama sıcak su torbasına oturmak iyi gelmişti bana. Bak canım zencefil fazla kullanırsan ishal yapabiliyor, ishal de kabızlık gibi fissür yapıyor, aldığın miktara dikkat et. Nane, kimyon ve fesleğenin bir zararını görmedim. Kırmızı pul biberi ve acı olan bütün yiyecekleri yeme. İyileşene kadar süt, beyaz peynir ve sütlü tatlıları, kremalı pastaları da yeme. Her sabah aç karnına dereotunu ya da gün kurusu kayısı yada kuru erik mutlaka ye, üstüne 1 büyük su bardağı oda ısısında su iç. Evin içinde 5 dakika yürüyüş yap, sonra kahvaltını yap. Her sabah tuvalet hissin gelir gelmez tuvalete git, inşallah sen de iyi olacaksın.

Kızlar birşey sorabilir miyim? Ben de sürekli kabızlık sorunu olan biriyim. Bir nebze de olsa eskiye nazaran daha iyiyim.

Fakat sorum şu: Bende inanılmaz bi koku oluyo dışkı kokusu gibi bişi. Günde kaç kere banyo yapmama rağmen tüm kıyafetlerime siniyo kokusu. Sanki makat bölgem ıslanıyo dışkı suyuyla da o da kokuya sebep oluyo gibi..

Denemediğim şey kalmadı. Sürekli temizleniyorum. Acayip sosyal sorunlarım oluşmaya başladı. Kokuyorum diye insanlarla konuşamıyorum bile bazen.. Sizce bu fissür mü.. Lütfen yardım edin

Fissür çatlamış makata deniyor, bazen kanama olur, derin fissürlerde makat kası zarar görürse dışkı tutamama olabilir. Makattaki dışkı tam boşalamamışsa dışkı çamaşıra bulaşabilir özellikle gaz çıkarırken. Dışkı lekesi ile akıntı tarzı lekelenme farklı durumlarda olur. Sizin çamaşırınıza bulaşan dışkı değil de sulu akıntı gibiyse fistül olma olasılığınız var. Fistül hemoroid ve ya fissürün iyileşme evresinde makatta küçük bir kanal oluşması durumudur. Bu kanalda iltihap oluşur ve kötü kokulu akıntı yapar. Kesin teşhis için doktora gitmelisiniz. Eğer fistül oluşmuşsa ameliyat olup kurtulursunuz. Fistül ameliyatsız iyileşmiyor ne yazık ki, çok geçmiş olsun.

nese kaynar ncare kullanirken dicak suya batticon koyuyormuyldun yoksa yasakmi mikrom kapmamasi icain batticon dokmek istiyorum ama yasakmi acaba

canım benim öyle güzel açıklamışsın ki emeğine sağlık, inan bununla ilgili o kadar yazı okudum ki, fissür mü fistül mü, basur mu ben de karar veremiyorum, iki yıldır yaşıyorum bu sorunu.. dışkı lekesi değil galiba canım, ıslaklık hissi.. dediğin gibi iltihap olabilir. iyi doktor arayışındayım. bu zamandaki doktorların bilgisine "hiç" güvenmiyorum ne yazık ki tecrübelerimden dolayı

cevabın için çok teşekkür ederim :*

nese kaynar ncare kullanirken dicak suya batticon koyuyormuyldun yoksa yasakmi mikrom kapmamasi icain batticon dokmek istiyorum ama yasakmi acaba
Nesfissurcum batticona gerek yok, zaten sıcak suya oturmanın amacı makat kasını gevşetmek, benim doktorum sadece sıcak suya oturmamı önermişti. Bir de Batticon alerji yapabiliyor, bence kullanma.

Arkadaşlar lahana ve karnıbahar yemeğini ne zaman yesem gaz sancısı çekiyordum, şimdi yeni pişirme yöntemimle rahatça yiyebiliyorum. Bu iki sebzenin lifleri gerçekten kabızlık için çok faydalı bunları yemek haline getirmeden önce iki dakika haşlıyorum, haşlama suyuna iki dilim limon ve bir tutam maydanoz koyuyorum, bu haşalama suyunu döküyorum ve yemeğini yapıyorum, dana incik kuşbaşı etli, yemeğin pişmesine yakın bir çimdik muskat diğer adı hint cevizi ve çay kaşığının ucuyla toz zencefil katıyorum, denedim hem lezzetli oldu hem de faydasını gördüm, tavsiye edeyim dedim. Bu aralar yazmıyorsunuz, iyi olduğunuzu umuyorum, sağlıkla kalın.

nese k hala diyetini uyguluyormusun lif takviyesi dulcosolf iciyormusunuz hala yoksa arada diyeti bozuyormusin hep boylemi surcek skin tag hala varmi makatinda yoksa gectimi sislik benimde 1 kutum bitti 2 kutuya basladim ins gecer ben hala sebze yemegi icemiyorum onun yerine sebzenin kendisini yiyorum katnibahari brokoliyi haslayarak yjyirum domates portakal nar maden suyu yasakmi bunlar eksiya biraz fissur jcin yasakmi bird3 benim makatimin ustu vajinam yerler kasiniyor hep sicak suya girdigin icinmi acaba 4 kere giriyorum bazen 5 kere girdigimde oluyor

Nesfissur dulco softu iki haftadır kullanmıyorum ama evde bulunduruyorum ihtiyacım olabilir diye, psyllium husk lif takviyesine ve probiyotiğe devam ediyorum, bunları da sabah kahvaltısından sonra içiyorum. Her sabah aç karnına gün kurusu esmer kayısı 3 adet veya kuru erik 3 adet veya dereotu 5 dal yiyip üstüne 1 büyük su bardağı su içip 15 dakika sonra kahvaltımı yapıyorum. Makatım normal görünüyor, elime gelen sert şişlikler geçti, sadece yumuşak deri çıkıntıları var et beni gibi görünüyor, ama beni rahatsız etmiyor. Ağrı, kaşıntı, sızlama ve zonklama kalmadı. Her dışkılamadan sonra ncare kremi tam makatın ağzına sürüyorum. Üç öğün yemek saatlerimi aksatmadan yiyorum. Domatesi yemeklerde kullanıyorum. Süt ve kremalı bütün yiyecekleri yemiyorum. Maden suyu dışındaki gazlı içecekleri içmiyorum, maden suyunun içinde doğal magnezyum var, magnezyum da dışkıyı yumuşatan bir mineral, her gün içmesemde haftada bir yada iki içiyorum. Portakal ve nar bana dokunmadı, siz de deneyerek size yarayan ya da yaramayan yiyecekleri tespit edebilirsiniz. Bence herkesin yapısı farklı, yiyeceklerde herkeste farklı etki yapabiliyor, mesela ben haşlanmış mısır yiyemiyorum, yediğimde karın ağrısı ve şişkinliğim oluyor. Narı da eğer çekirdekleriyle yersem kabızlık yaşıyorum. Nesfissur sıcak su kaşıntıya sebep olmuyor, ama sabun ve duş jeli o bölgenin pH dengesini bozuyor, eğer siz daha iyi temizleneceğinizi düşünüp o bölgeyi sabun ve ya duş jeli ile yıkıyorsanız kaşıntınız buna bağlı olabilir. Vajinadan gelen bir akıntınız varsa mantar olabilirsiniz, bir kadın doğum doktoruna muayene olmanızı tavsiye ederim. İnşallah siz de iyi olacaksınız, kendinize iyi bakın.

başlığı görünce o zor ama çok zor günler geldi gözümün önüne Allah'ım tüm hastalara şifa versin bizi de o günlere tekrardan götürmesin.

yaşamayan bilmez. yaşamayan bilmez yıllarını bu işe vermiş doktor dahi olsa bilmez.

yaklaşık 3 yıl kadar yaşadım bu fissür hastalığını kabızlıktan dolayı hastalandım sosyal hayatım, iş hayatım ve hatta açıköğretim öğrenciliğimi dahi bitirdi bu hastalık. yürüyemez oturamaz yatamaz ve yataktan çıkamaz olmuştum kafamda saç kalmadı. hep utandım sustum içime attım.

ama fistüle çevirdikten fistülize olduktan sonra acılarım dinmez olmuştu artık ya o beni ya ben onu dedim
araştırma yaptım Üsküdar'da gerçekten güvenilir bir doktor buldum ve nisan ayında açık fissür ve fistül ameliyatı oldum (yaklaşık 1000 tlye mal oldu).
20 dakika sürdü ameliyat ertesi gün taburcu ettiler. 15 gün boyunca sıcak suya oturma pansumanı yaptım. ve çok şükür bitti.

tavsiyem bünyenizi "her sabah" tuvalete çıkacak şekilde ayarlayın. kuru kayısı gibi dışkı yumuşatacı lifli gıdalar her gün dengeli miktarda(ne az ne çok) ve akşam saatlerinde tüketin. su tüketimini artırın. gaz yapacak "herşeyden" uzak durun. düzenli bir şekilde spor en azından yürüyüş yapın barsaklar çalışmalı. tuvalette sıcağa yakın ılık su kullanın. oturma banyosu yapın ama imkan her zaman olmuyor ve etkisi kısa sürüyor fazla bel bağlamamak lazım. eczaneden aldığınız ağrı kesici "kremler" kullanabilirsiniz. piyasada türlü şarlatanlar var krem hap satan ben hemen hepsini denedim fayda görmedim tavsiye edemem.

arkadaşım öncelikle büyük geçmiş olsun. bende fistülden şüpheleniyorum kendimle ilgili..
fistülün belirtilerini yazmanızı rica etsem mümkün müdür ?

nese k sicak suya girdikten sonra neyle kuruluyorsun benim hala pisik sorunum gecmedi simdi regl oldum kasintim artti hangi peceteyle kuruluyorsun acaba pecete yapiyo olabilirmi dokunarak peceteyle kuruluyorum ama hem vajinam hem makatimin etrafi tahris olmus peceteler tahris tapiyo olabilirmi

arkadaşım öncelikle büyük geçmiş olsun. bende fistülden şüpheleniyorum kendimle ilgili..

Bilmelisin ki fistül anusun 5 cm çevresine kadar gelişebilir. doktorlar bile fissuru el ile fistulu MR ile teşhis ederler.

Fistulun onemli belirtisi kötü kokulu sarı akıntıdır kişiden kişiye hatta piskolojik ana göre bile değişir, fissurler tuvalet anında değil tuvaletten kısa süre sonra zonklama girer fistul tuvalette başlar ve bolgede küçük parça varmış gibi hissedersin ben böyle konuşuyorum ama DOKTORA GİTMELİSİN KESİN SONUÇ İÇİN DOKTORA GİTMELİSİN.

Fistül Belirtileri
  • Makat bölgesinde şişlik ve dolgunluk olması
  • Makatta şişlik olması
  • Makattan sarı renkli iltihabi yapıda bazen kanlı akıntı gelmesi
  • Ateş, titreme ve halsizlik gibi belirtiler verebilir
Makattan kanama-iltihap geldiği zaman mutlaka uzman doktor tarafından muayene olunmalıdır.

....tedavisine kesin tanı konulduktan sonra başlanmalıdır.
Detaylı bilgi istersen aşağıdaki web sitesini ziyaret edebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…