Anal fissür Ve Botox tedavisi

Nesekaynar bugun butun eczanelere gittim ama psyllium husk tablet bulamadim hicbir eczanede bulamadim gatta bune diyor internettenmi siparis ettin sen nerden bulabilirim
Nesfissur eczaneden aldım, firma adı solgar, içinde 200 adet kapsül var, adı psyllium husks fibre 500 mg. internette farklı firmaların ürünleri var çoğu toz halinde satılıyor, solgarın kapsül şeklinde, büyük eczaneler bu firmanın ürünlerini satıyor. kullanım talimatında sabah öğlen akşam 2 kapsül diyor. Ben de öyle başladım. Ama günde 2 kez dışkılamaya başladım, yani düşün her dışkılamada ağrıdan kıvranıyorum ben de sabah içmedim öğle ve akşam 2 adet içtim, iyi geldi, derken bir gün su içmeyi ihmal ettim bir de o gün hamburger de yemiştim ertesi gün dışkı tıkaç oldu çok kıvrandım. Yani demek istediğim bu lifler müshil etkisi göstermiyor. Bu liflerin amacı su ile şişip posaların barsaktan geçişini kolaylaştırmak. Ama yeterince su içmeyince bu lifler de sert dışkı yapıyor haberin olsun. Bir de internette okumuştum zayıflamak isteyenlere önermişler yemekten önce içilirse tokluk hissi oluşturduğunu söylüyorlar. Neyse benim amacım zayıflamak değildi, ama gerçekten bunu içtikten sonra uzun süre tokluk hissi oluyor. Kullandığım için sana önerim bu ilaca başlarken sabah öğlen akşam 1 kapsul kullanıp eğer yeterliyse öyle devam etmen ve kapsülü yutarken 2 su bardağı su içmen, su çok önemli. Ben şimdi öyle kullanıyorum. Bu liflerin uzun süre kullanıldığında yan etkisi yokmuş, ama dulcosoftun 28 günden fazla kullanılmaması içindeki prospektüsünde yazıyor. Yani dulkosoftu ağrın geçtikten sonra bırakmalısın ve ihtiyacın olduğunda ara ara kullanabilirsin. Su ve sulu gıdalar, özellikle sebze çorbaları ve salatalar, gün kurusu kayısı, kuru erik, dereotu, maydanoz, fesleğen yani sana yarayan yiyecekleri bulmalısın. İlaçlar tek başına yeterli olmuyor. Beslenmek benim hayat tarzım oldu. Şu son iki ayda fissürüm yüzünden yaşam tarzım değişti. Yani fissürüm kendime iyi bakamadığım için oldu ve ben artık kendime iyi bakmaya çalışıyorum. Sen de kendine dikkat et, sağlıklı günlerin olsun.

merhaba arkadaslar..ısırgan otu kürünü arastırdım ama bulamadım ınternette biraz bilgi verirmisiniz nasıl hazırlanıyor nasıl kullanılıyor ve tabiki faydasını gördünüzmü??

antibiyotik kullanmam gerek dis icin kabiz yada ishal yapiyor bunu onlemem icin onerileriniz varmi arkadaslar

antibiyotik kullanmam gerek dis icin kabiz yada ishal yapiyor bunu onlemem icin onerileriniz varmi arkadaslar
image.jpeg

Antibiyotik kullanırken ben bunu da kullanıyorum.

nese kaynarpsyllium husk ve probioic aldim bugun tok karinlami ac karinlami iciliyor ncareyide internet siparis ettim ama 2 gun oldu ne arayan ne getiren var hersey icin tesekkur ederim sayende agrilarim simdiden hafifledi scofsolt surubla

lif takviyesini kullandim oglen akaam 2 ictim bol suyla ama bugun 2 kereciktim dulcosolft 7 ml ictim sanki diskim biraz sulu gibi o yuzdwn agrim oldu dun gece 7ye kadar uyuyamadim agridan kremler surdum ama bir turlu agrisisi gecmedi ishal degilim acida yemiyorum

lif takviyesini kullandim oglen akaam 2 ictim bol suyla ama bugun 2 kereciktim dulcosolft 7 ml ictim sanki diskim biraz sulu gibi o yuzdwn agrim oldu dun gece 7ye kadar uyuyamadim agridan kremler surdum ama bir turlu agrisisi gecmedi ishal degilim acida yemiyorum
Nesfissür antibiyotik kullanıyor musun? Bence dulcosofta ara vermelisin. Psyllium husk sollardan mı kullandın? Psyllium husk dışkının hacmini arttırdığı için ishal yapmıyor. Ncare siparişini internetteki telefon numarasından aramalısın, siparişini sormalısın, sana bilgi vereceklerdir. Makat kasları fissür varken sertleşiyor ve ödemden dolayı şişiyor. Bu ağrılı dönemde 15 dakika sıcak su cildini yakmayacak ama sıcak olmalı oturmalısın veya sıcak duş tutmalısın, sonra havlu kağıtla nazikçe değdirerek kurulayıp ılık fönle 5-10 dakika kurulamalısın. Bunu ben gün içersinde 2-3 kez yaptım, özellikle dışkılamadan sonra makatımı yanmayacak kadar sıcak duş ile el değdirmaden yıkayıp bepanthene krem veya kantaronlu zeytinyağı sürüp ılık fön tutmuştum. Ncare gelince de kremini sürmeye başlamıştım. Biliyorum biraz zahmetli ama sıcak oradaki kan dolaşımını hızlandırıyor ve yaranın daha çabuk iyileşmesini sağlıyor.Hala ağrım olmasa bile her dışkılamadan sonra evdeysem makatımı sıcak duş ile yıkıyorum. Nazikçe havlu kağıdı değdirerek silmeden kuruluyorum, fön yapmıyorum. Ncare kremi sürüyorum. Biliyorum ağrı uyutmuyor, ben geceleri rezene çayı içiyordum, bir de sıcak su torbamın üzerine oturuyordum, yatağıma yatarken de sıcak su torbamı makatıma yakın olacak şekilde koyup kendime iyi olacaksın, yarın ağrısız uyanacaksın, diye telkin ediyordum. Fissür bir makat yarası, başka yaralar yaklaşık 1 haftada iyileşirken malesef makattan dışkı geçtiği için iyileşmesi uzun sürüyor. Fissür varken dışkı sert ve ya ishal ise yara kapanamıyor ve ağrı devam ediyor. Bir de yaranın derinliği de iyileşme süresini etkiliyor. Ama Allah'ın izniyle benim fissürüm 2 ayda geçti. Daha önce bu kadar ağrı çekmemiştim, inşallah bu son olur. Tekrarlamaması için öyle dikkat ediyorum ki. sen de iyileşeceksin, soğuk havalarda dışarı çıkma, hep popoyu sıcak tut, sıcak duşu uygula, ncare siparişini firmaya telefonla sormalısın, çok çok çok sabırlı olmalısın, iyi olacaksın.

nese kaynarpsyllium husk ve probioic aldim bugun tok karinlami ac karinlami iciliyor ncareyide internet siparis ettim ama 2 gun oldu ne arayan ne getiren var hersey icin tesekkur ederim sayende agrilarim simdiden hafifledi scofsolt surubla
Nesfissur psyllium husk kapsülü yemekten önce yutuyorum, probiyotiği ise sadece sabahları kahvaltı yaparken 1 kez kullanıyorum, aslında tokluk açlık farketmiyor. Önemli olan 3 ana öğün beslenme saatlerini unutmaman, öğün atlama. Beslenme çok önemli. Ncare firmasını telefonla arayıp siparişini sormalısın, bilgi vereceklerdir.

tesekurler nese k antibiyotik icmedim daha agrim yoktu diye diyeti bozdum ondan oldu herhalde dulcosolf birakim o zaman sadece psyllium husk tableti icim bugun defne kurude basladim yorumlarinixi okudum baya ovmussunuz onada ara vermeden icim ozaman sicak suya zatwn devamlo giriyom fonle kurutuyorum zeytinyagli zalin suruyorum fitil kullaniyorum birde kan gelmiyor sadece sizi var agri birde iyiye gittigim anlamina geliyor yoksa kroniklesmis anlamina geliyor dedigin gibi dereotunuda uyguluyorum birde lifli beslendigimiz icin cok gaz yapiyolar yediklerimiz normalmi bu durum cozumu yokmu suan agrim yok cok sukur dun cok kotuydu birde benim arkadaslarimdada var ama onlar hayatina devam ediyolar hersey yiyolar ilacta dogru duzgun kullanmiyolar axaba onlarla yasiyolar birde akraba ondada boyle olmusstu fissur ama suan hersey yiyor hatta agir ilaclar kullaniyor kabizda kaliyoa ama birsey olmuyor bi bizdemi oluyor

birde nese k sen tamemenmi iyilestin yani arada sizindami yok ne kadar oldu iyileseli ncare kullanirken krwmi 3 kez hapi cok deglmi 9 dokunmazmi ben ncare internwt siparis ettim aramayip getircekler herhalde yarinda gelmezse ararim artikin

birde nese k sen tamemenmi iyilestin yani arada sizindami yok ne kadar oldu iyileseli ncare kullanirken krwmi 3 kez hapi cok deglmi 9 dokunmazmi ben ncare internwt siparis ettim aramayip getircekler herhalde yarinda gelmezse ararim artikin

Nesfissur, ben da inanamıyorum iyileştiğine, ağrı kesici yok, hemoroid ilaçları yok, ağrım yok, sızlama kaşıntı zonklama tuvaletimi tam yapamamış hissi yok, her sabah kahvaltıdan yarım saat sonra rahatça tuvalete çıkıyorum, hayata döndüm, Allah'a çok şükür. Şimdi tekrarlamaması için kendime çok dikkat ediyorum. Daha önce de olmuştu fissürüm ama bu kadar uzun süren ağrım ilk defa oldu, ncare kullanırken bile aynı şiddette devam etmişti, ancak 2. Kutunun sonunda sızlamaya dönüştü, ncare tabletler bitti ve fissürüm de iyileşti. Tam iki ay çektim. Halen ncare kremime devam ediyorum.
Ncare siparişini bence internetteki telefon numaralarından arayarak sor, sana bilgi vereceklerdir. İnternetteki sayfalarında kullanıcı yorumları bölümü var, orayı oku, günde 9 tablet fazla değil mi diye sormuşlar, yeterli dozun günde sabah,öğle,akşam 3 er tablet tok karnına içilmesi gerektiği, kolay yutulabilmesi için tabletlerin küçük olduğu ve 3 tabletten fazla almayın diye açıklamışlar, valla bana dokunmadı, ben de korka korka içtim ilk gün, baktım dokunmuyor içmeye devam ettim. Hatta bir kutu içtim iyileşmeyince bu da bir işe yaramıyor diye düşündüm, tekrar ncare sayfasını açtım, bir daha okudum yazılanları, bazı insanlar 2.kutudan sonra iyileşiyormuş diye yazmışlar, ben de içmeye devam ettim. Ben faydasını gördüm. İnşallah sana da yarar.

tesekurler nese k antibiyotik icmedim daha agrim yoktu diye diyeti bozdum ondan oldu herhalde dulcosolf birakim o zaman sadece psyllium husk tableti icim bugun defne kurude basladim yorumlarinixi okudum baya ovmussunuz onada ara vermeden icim ozaman sicak suya zatwn devamlo giriyom fonle kurutuyorum zeytinyagli zalin suruyorum fitil kullaniyorum birde kan gelmiyor sadece sizi var agri birde iyiye gittigim anlamina geliyor yoksa kroniklesmis anlamina geliyor dedigin gibi dereotunuda uyguluyorum birde lifli beslendigimiz icin cok gaz yapiyolar yediklerimiz normalmi bu durum cozumu yokmu suan agrim yok cok sukur dun cok kotuydu birde benim arkadaslarimdada var ama onlar hayatina devam ediyolar hersey yiyolar ilacta dogru duzgun kullanmiyolar axaba onlarla yasiyolar birde akraba ondada boyle olmusstu fissur ama suan hersey yiyor hatta agir ilaclar kullaniyor kabizda kaliyoa ama birsey olmuyor bi bizdemi oluyor

Nesfissur dulcosoft ara ara kullanmak için çok iyi, sürekli kullanmamak lazım, kabızlık olmayınca içilmesine gerek yok. Defne kürü bende isal yaptı, dozunu ayarlıyamadım, sen de dene bakalım sonra sonucunu bize yaz. Lifli besinleri aniden hayatımıza sokunca gaz yapıyor tabi bünye alışkın değil. Düzenli yiye yiye alışıyorsun. Gaz gelince sakın tutma, hemen tuvalete koş sal gitsin, rezene ve ada çayı benim gazıma iyi geldi sen de istersen bir dene. İstediğin Zaman bir bardak kaynamış suya bir tatlı kaşığı rezene koy, 2 dakika sonra süz, rezene kalmasın içinde, ada çaylın da 2 dal kullan, kaynatma, bir bardak kaynar su içinde 2 dakikada demleniyor zaten, içinden dalları çıkart, ılık ılık iç. İçinde kalırsa tadı acılaşıyor. Ben şekersiz içiyorum. Poşet çayları evin dışındaysam kullanıyorum, evdeysem aktardan aldığım rezene ve adaçayını kullanıyorum. Ağrının olmaması iyileşme belirtisi, sızlama olmadı yaranın henüz tam iyileşmsdiğini gösteriyor, zaten fissür kronik bir hastalık, iyileşse bile tekrar yırtılma olasılığı var. Valla insanların dayanıklılığı kişiden kişiye değişiyor ne diyeyim, ben de dayanıklıyımdır, iki normal doğum yaptım, bir trafik kazası geçirdim, hemoroid ameliyatı oldum, ama iki ay ağrıyla hiç yaşamamıştım. Allah beterinden korusun. İyi ki yelser bu konuyu açmış. Teşekkürler Yelser, bu aralar yelser Nasıl oldu acaba, hiç paylaşmıyor, inşallah iyidir.

nesekaynar azonce kabiz kaldim baktim olmuyo bende flet enama kullanip oyle tuvaletimi yaptim flet enama cok yakti yarayi zarar veriyormu dulcosolft icmedim keske icseydim kabiz kalmazdim antibiyotik mi yapti acaba topllsn 3 tane ictim yaninda probioticide ictim ama gene kabiz kaldim ekmegide tam buydag ekmegi yiyorum ama dun ekmek cavdar yedim biraz fazka yedim sen ne kadar ekmek tuketiyorsun of cok moralim bozuldu basa dondum agrim var suan sicak suya girdim krenleri surdum ana gafiften agrim var tam ayarlayamiyorum kendimi ya ishal gibi oluyorum yada kabiz oluyorum ama ilk defa bu kadar kotu kabiz oldum ikinamiyorsunda kan gelmiyor ama agri oluyor sabah kahvaltica musli misir gevregi karistirip yiyorun oglende salata zeytin ppekmez biber peynir incir kayisiyi meyve suyu yapip iciyorum aksamda salatalik marul roka mercimek nohut fasulye gibi lifli seyler yiyorum aralardada kabak cegirdegi ceviz hurma yiyip su iciyorum yada elma vwya armut bu duzen iyimi yada yanlis seylermi iciyorum hep boyle iyiye gudiyorjm ama kabizlikla hersey basa donusuyor fleet enamanin zarari varmi 10 aydir boyleyim bir gun mutlu olmadim hayattan sokdum resmen ne yapicam artik sasirdim ac karninda zeytin yagda iciyorum defne kurumu kabiz yapti 1 oncesine agrim yoktu tuvalettwb sonra agrim oldum bu cay kabiz yaparmi acaba 2 bardak iciyorum gunde ac karninda daha kabiz kalmamak icon ne yapmaliyim yada oldum fleet ebama zarar verirmi nesekaynar iylesmek istiyorum artik

birde nese kremler icemi disami suruluyor nasil surmemiz gerekiyor basur kremlerin aparati var ama fissur kremlerin aparati yok suan agrisi gecti gibi ama tuvaleette canim cok yandi

nesekaynar azonce kabiz kaldim baktim olmuyo bende flet enama kullanip oyle tuvaletimi yaptim flet enama cok yakti yarayi zarar veriyormu dulcosolft icmedim keske icseydim kabiz kalmazdim antibiyotik mi yapti acaba topllsn 3 tane ictim yaninda probioticide ictim ama gene kabiz kaldim ekmegide tam buydag ekmegi yiyorum ama dun ekmek cavdar yedim biraz fazka yedim sen ne kadar ekmek tuketiyorsun of cok moralim bozuldu basa dondum agrim var suan sicak suya girdim krenleri surdum ana gafiften agrim var tam ayarlayamiyorum kendimi ya ishal gibi oluyorum yada kabiz oluyorum ama ilk defa bu kadar kotu kabiz oldum ikinamiyorsunda kan gelmiyor ama agri oluyor sabah kahvaltica musli misir gevregi karistirip yiyorun oglende salata zeytin ppekmez biber peynir incir kayisiyi meyve suyu yapip iciyorum aksamda salatalik marul roka mercimek nohut fasulye gibi lifli seyler yiyorum aralardada kabak cegirdegi ceviz hurma yiyip su iciyorum yada elma vwya armut bu duzen iyimi yada yanlis seylermi iciyorum hep boyle iyiye gudiyorjm ama kabizlikla hersey basa donusuyor fleet enamanin zarari varmi 10 aydir boyleyim bir gun mutlu olmadim hayattan sokdum resmen ne yapicam artik sasirdim ac karninda zeytin yagda iciyorum defne kurumu kabiz yapti 1 oncesine agrim yoktu tuvalettwb sonra agrim oldum bu cay kabiz yaparmi acaba 2 bardak iciyorum gunde ac karninda daha kabiz kalmamak icon ne yapmaliyim yada oldum fleet ebama zarar verirmi nesekaynar iylesmek istiyorum artik
Nefissur zorda kalınca flet enema kullanmaktan başka çare yok, yaraya bir zarar vermez ama sert dışkı yarayı tekrar açabilir, kanaman olmamış demek ki yaran tekrar açılmamış sadece zorlanmaya bağlı tam iyileşmsdiğini için ağrın olmuş. bence sen ağrından kurtuluncaya kadar dulkosoftu kullan, tam buğday ekmeği ve çavdar ekmeği sen de kabız yapıyor olabilir, bunların yerine köy ekmeği, köy ekmeğini pazarda yoğurt peynir satan pazarcılara sor bulamıyorsan yulaf ekmeğini dene, ben öğünlerimde parmak kalınlığında 1 dilim ekmek yiyorum, psylillum husk 2 kapsül yerine 1 kapsül iç, her sabah aç karnına dere otunu 6 dal , gün kurusu kayısıdan da 4 adet ye üstüne Ilık bir bardak su iç, evin içinde yürü, hareket et, yarım saat sonra kahvaltını yap. Bak sana kahvaltılık bir tarif, zeytin yağını sade içmek yerine kahvaltıda bunu ye, şimdi 10 adet siyah zeytin, 10 adet yeşil zeytin, 10 adet ceviz bunları bıçakla minik minik doğra, içine bir tatlı kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 çay kaşığından biraz az zencefil, bunların üzerini 1 parmak geçinceye kadar sızma zeytinyağı dök, hepsini karıştır, ekmeğini bandıra bandıra istediğin kadar ye, İyileşinceye kadar peynir yeme, süt içme, kahvaltında salatalık , maydanoz, roka olsun, omlet yapacaksan yulaf kepeği kullan, az zeytinyağıyla pişir, ben 1 yumurtayı bir çimdik tuz ile çırpıp içine ince kıyılmış dereotu ve 1 çay kaşığı yulaf kepeği katıp, tavayı çok az zeytinyağı koyup pişiriyorum. Çay içeceksen çok çok açık olsun. Diğer yediklerine aynen devam et.
Sen hangi müsliden kullanıyorsun? Bazı müsliler de bende kabız yapmıştı, müslinin içindekileri oku, yulaf ezmesi olanlardan kullan,
akşam yemeklerine sebze çorbasıyla başla, kabak, kereviz, kırmızı pancar, brokoli, havuç, pazı, ıspanak benim sevdiğim sebze çorbaları. İstediğin sebzeyi seç, iki veya üç çeşit sebze kullanabilirsin, zeytin yağında 1 çorba kaşığı unu orta ısıda karıştırarak unun hafif rengi değişince sıcak su ilave ederek meyane yapıp çorbanı terbileyebilirsin, tuzunu kendine göre atarsın. Nane ve kimyon benim sevdiğim lezzetler.
Antibiyotik içtikten en az 2 saat sonra probiyotik içmelisin, antibiyotik probiyotiğin içindeki faydalı bakterileri öldürüyor. Bir de ncare başladın mı? Antibiyotik kullanırken içme sakın. Ncare kullanırken bütün ilaçlar yasak, sadece psyllium husk, probiyotik ve dulcosoft kullanabilirsin. Ben ncare kullanmadan önce her gece yatmadan önce procto-Glyvenol fitil kullanıyordum, sabah tuvaletimi daha rahat yapıyordum. Ama procto-Glyvenol sadece rahatlattı beni iyileşememiştim. Kremleri kullanırken ucundaki aparatla kullanmak en doğrusu, ama makata girerken fissur yarasını açabilir, aparatın ucuna biraz kremi sıkarsan ve elinle aparatın ucuna sürersen kayganlaşıyor ve rahatça makata giriyor, ben fitilleri daha rahat uygulayabildim. Yani eskiden uygulamıştım. Ncare kremin aparatı yok, mercimek tanesi kadar makatın tam üstüne sürmek gerekiyor, çevresine sürülmeyecek,küçük bir miktar üstüne sürmek yetiyor.
Günde 8 bardak su içebiliyor musun? Mutlaka su içmelisin. Sıcak suya oturmaya devam et. Botoks için bir genel cerrahi doktoruyla da görüş, botoks İyileşmeye yardım eden bir uygulama. İnşallah sen de iyileşeceksin. Ama unutma dikkat etmezsen tekrarlayabilir, geçmiş olsun.

cok sagol nese k botox yaptirmak istemuyorum korkuyorum oyuzden beslenme ve ilaclarla iyilesmek istiyorum ben cok doktora gittim ama hic botoxtan bahsetmediler ikinci amaliat dediler bende kactim bildigim kadariyla diski kacagi oluyormus ben spazm yok agrim daga cok yanma tuvalet gelme istigi var birde birde gaz yapArken agriyor bazen oyuzden kaslarim gevsek catlak iyilesmemis sadece kasilma yok kabiz kalmasam gececek ama mutlaka haftada 1 3 kez kabiz oluyorum duzenleyemiyorum sebze corbalarini icemiyorum sadecw mercimek corbasini seviyorum oda sebzeye girmiyor ncare saha gelmedi veredigin numara mesgul yarin aricam bakalim bu hafta dugun oldugu icin haftaya baslicam ncareye duzen istiyor cunki fleet enama yarayu daha cok acmazmi cunku kullanirken epey yakti makati fitil bende kullaniyorun 2 tane gunde proctlog agri kesici flan icmiyom cunku butun ilaclar bende kabizlik yapiyor oyuzden hic bir hap icmiyorum zatwn eskiden kansizlik icin cok ictim haplar onlar yuzunden cikti fissur onlar genelde kabizlik yaapiyodu ozaman kan geldi normalde kabiz kalmazdim ben oyuzden haplardan korkuyorum icmeye botoxsun biraz pahaliymis diye biliyorum birde korkarim ben bayiltmiyolarda boyle yasarim daha iyi amaliat gunumde ölup ölup dirilmistim ben resmen canim cok yanmisti ben dayanikli degilim dayanamiyorum kanda gelmiyoya umutluyum ilaclarla belki gecer diyorum cunku eskiden oturamiyordum hareket bile edemiyordym devamli her diskilamasa kan gelir aksama kadar agri olurdu muslide 101 aldigim icinde yulaf var

cok sagol nese k botox yaptirmak istemuyorum korkuyorum oyuzden beslenme ve ilaclarla iyilesmek istiyorum ben cok doktora gittim ama hic botoxtan bahsetmediler ikinci amaliat dediler bende kactim bildigim kadariyla diski kacagi oluyormus ben spazm yok agrim daga cok yanma tuvalet gelme istigi var birde birde gaz yapArken agriyor bazen oyuzden kaslarim gevsek catlak iyilesmemis sadece kasilma yok kabiz kalmasam gececek ama mutlaka haftada 1 3 kez kabiz oluyorum duzenleyemiyorum sebze corbalarini icemiyorum sadecw mercimek corbasini seviyorum oda sebzeye girmiyor ncare saha gelmedi veredigin numara mesgul yarin aricam bakalim bu hafta dugun oldugu icin haftaya baslicam ncareye duzen istiyor cunki fleet enama yarayu daha cok acmazmi cunku kullanirken epey yakti makati fitil bende kullaniyorun 2 tane gunde proctlog agri kesici flan icmiyom cunku butun ilaclar bende kabizlik yapiyor oyuzden hic bir hap icmiyorum zatwn eskiden kansizlik icin cok ictim haplar onlar yuzunden cikti fissur onlar genelde kabizlik yaapiyodu ozaman kan geldi normalde kabiz kalmazdim ben oyuzden haplardan korkuyorum icmeye botoxsun biraz pahaliymis diye biliyorum birde korkarim ben bayiltmiyolarda boyle yasarim daha iyi amaliat gunumde ölup ölup dirilmistim ben resmen canim cok yanmisti ben dayanikli degilim dayanamiyorum kanda gelmiyoya umutluyum ilaclarla belki gecer diyorum cunku eskiden oturamiyordum hareket bile edemiyordym devamli her diskilamasa kan gelir aksama kadar agri olurdu muslide 101 aldigim icinde yulaf var

Nesfissur, Botokstan sonra dışkı kaçağım olmadı ama yapıldığı gün ağrıdan uyuyamamıştım. 1 hafta sonra makatın gevşediğini hissettim. Makatta yaraya bağlı ödem olunca dışkı tam boşalamıyor bu yüzden tuvalet hissi oluyor. Sıcak su kasları gevşettiği için rahatlama oluyor. Sen sebze çorbası yiyemiyorum deme ilaç niyetine yemekten önce bir kepçe ye. Mercimek çorbasına bir kabak rendele mesela. Yani barsakları çalıştıracaksın. Yoksa kabızlıktan kurtulamazsın. Flet enema gibi lavmanları çok çok çok zorda kalınca kullanabilirsin ama her hafta uygulamamalısın. Bu lavmanlar barsak düzenini bozuyor. Sonuçta fissür iyileşmesi gecikiyor.
Kimyon, zencefil ve nane gazı dağıtan baharatlar, kullanacağın miktar 1 çimdik, bunlar sindirim sistemine yarar sağlayan baharatlar. Ben denedim faydasını gördüm, onun için yazdım. Mesela öğle ve akşam yemeği arasında yani saat 16.00 gibi 1 bardak rezene çayı yanında 4 adet Eti Burçak bisküvi yediğim zamanlarda ertesi gün daha rahat tuvaletimi yaptığımı keşfettim. Ama ne zaman tatile çıksam yediğim yiyecekler değişince hemen kabız oluyorum. Seyahate çıktığım gün barsak hareketlerim duruyor, doktorum hassas barsak sendromum olduğunu söylemişti, barsaklarım psikolojimden etkileniyormuş, buna da şükür. Şimdi öyle düzenli ve dengeli besleniyorum ki, kullandığım lif oranını da ayarladım. Sütü tamamen çıkarttım hayatımdan, peyniri de sabahları 1 parça yiyorum, yoğurt yemeyi tercih ediyorum. Sen de yediğin yiyeceklerin miktarını kendine göre ayarlamalısın, tek çeşit değil birkaç çeşit yiyecekten oluşan menüler oluşturmalısın, iyi olacaksın umudunu kaybetme, bu arada düğünde iyi eğlenceler. :KK3:

Herkese selam arkadaşlar okuyorum ve bilgilerinizi çok faydalı buluyorum... gebelik yüzünden deli gibi kabızlık tan korksam da 1 kere sıkıntı yaşadım onu haricinde hersey yolunda ama kadin dogum Dr sordum botox 3.aydan sonra yaptırmaya izin verdi,iyiyim ama riske atamam... Hakkımızda hayırlısı olsun

Merhaba yelser. Aylardir ara ara acip bakiyordum birsey yazmışmisin durumun nasıl diye. Iyi olmana ve hamileligine sevindim. Hayırlısı ile kucağına al inşallah bebeğini. Benim de kucuklugumden beri kabızlık sorunum var. Çok şükür hamilelikte kullandigim Demir ilacı sayesinde rahattim. Normal doğum yaptım ve dikislerim zarar gormesin diye üç hafta laksatif kullandim dr recetesi ile. Üç haftanın sonunda asiri zorlanma sonucu anal fissur oldum:KK43: aylarca acilar içinde kivrandim. Birçok şey denedim bir sürü krem oturma banyolari.geçici rahatlama oluyor ama en ufak zorlama da tekrar başa dönüyordum. Yaklaşık iki aydır pirinç ile yapılan hiç bir şey yemiyorum ve beyaz ekmeği bıraktım sadece tam buğday ekmeği yiyorum. Allah ima binlerce şükür şu an çok rahatım. Beni zorlayan şeyler bu ikisi imiş. Biraz gec te olsa caresini buldum. Ameliyatı dusunuyordum artik psikolojim bozuldu ömür boyu bu acilarla nasıl yaşarım diye. Bebeğim ek gıdaya başlasın ameliyat olacağım diyordum. Şu an onbir aylık çok şükür rahatim. Allah kimseye yasatmasin çeken bilir. Tez zamanda sifalar diliyorum. Sanada teşekkür ederim bunca aydır tecrübelerinden istifade ettim yelser. Saglikla kucağına al inşallah bebeğini.

X