nesekaynar azonce kabiz kaldim baktim olmuyo bende flet enama kullanip oyle tuvaletimi yaptim flet enama cok yakti yarayi zarar veriyormu dulcosolft icmedim keske icseydim kabiz kalmazdim antibiyotik mi yapti acaba topllsn 3 tane ictim yaninda probioticide ictim ama gene kabiz kaldim ekmegide tam buydag ekmegi yiyorum ama dun ekmek cavdar yedim biraz fazka yedim sen ne kadar ekmek tuketiyorsun of cok moralim bozuldu basa dondum agrim var suan sicak suya girdim krenleri surdum ana gafiften agrim var tam ayarlayamiyorum kendimi ya ishal gibi oluyorum yada kabiz oluyorum ama ilk defa bu kadar kotu kabiz oldum ikinamiyorsunda kan gelmiyor ama agri oluyor sabah kahvaltica musli misir gevregi karistirip yiyorun oglende salata zeytin ppekmez biber peynir incir kayisiyi meyve suyu yapip iciyorum aksamda salatalik marul roka mercimek nohut fasulye gibi lifli seyler yiyorum aralardada kabak cegirdegi ceviz hurma yiyip su iciyorum yada elma vwya armut bu duzen iyimi yada yanlis seylermi iciyorum hep boyle iyiye gudiyorjm ama kabizlikla hersey basa donusuyor fleet enamanin zarari varmi 10 aydir boyleyim bir gun mutlu olmadim hayattan sokdum resmen ne yapicam artik sasirdim ac karninda zeytin yagda iciyorum defne kurumu kabiz yapti 1 oncesine agrim yoktu tuvalettwb sonra agrim oldum bu cay kabiz yaparmi acaba 2 bardak iciyorum gunde ac karninda daha kabiz kalmamak icon ne yapmaliyim yada oldum fleet ebama zarar verirmi nesekaynar iylesmek istiyorum artik
Nefissur zorda kalınca flet enema kullanmaktan başka çare yok, yaraya bir zarar vermez ama sert dışkı yarayı tekrar açabilir, kanaman olmamış demek ki yaran tekrar açılmamış sadece zorlanmaya bağlı tam iyileşmsdiğini için ağrın olmuş. bence sen ağrından kurtuluncaya kadar dulkosoftu kullan, tam buğday ekmeği ve çavdar ekmeği sen de kabız yapıyor olabilir, bunların yerine köy ekmeği, köy ekmeğini pazarda yoğurt peynir satan pazarcılara sor bulamıyorsan yulaf ekmeğini dene, ben öğünlerimde parmak kalınlığında 1 dilim ekmek yiyorum, psylillum husk 2 kapsül yerine 1 kapsül iç, her sabah aç karnına dere otunu 6 dal , gün kurusu kayısıdan da 4 adet ye üstüne Ilık bir bardak su iç, evin içinde yürü, hareket et, yarım saat sonra kahvaltını yap. Bak sana kahvaltılık bir tarif, zeytin yağını sade içmek yerine kahvaltıda bunu ye, şimdi 10 adet siyah zeytin, 10 adet yeşil zeytin, 10 adet ceviz bunları bıçakla minik minik doğra, içine bir tatlı kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 çay kaşığından biraz az zencefil, bunların üzerini 1 parmak geçinceye kadar sızma zeytinyağı dök, hepsini karıştır, ekmeğini bandıra bandıra istediğin kadar ye, İyileşinceye kadar peynir yeme, süt içme, kahvaltında salatalık , maydanoz, roka olsun, omlet yapacaksan yulaf kepeği kullan, az zeytinyağıyla pişir, ben 1 yumurtayı bir çimdik tuz ile çırpıp içine ince kıyılmış dereotu ve 1 çay kaşığı yulaf kepeği katıp, tavayı çok az zeytinyağı koyup pişiriyorum. Çay içeceksen çok çok açık olsun. Diğer yediklerine aynen devam et.
Sen hangi müsliden kullanıyorsun? Bazı müsliler de bende kabız yapmıştı, müslinin içindekileri oku, yulaf ezmesi olanlardan kullan,
akşam yemeklerine sebze çorbasıyla başla, kabak, kereviz, kırmızı pancar, brokoli, havuç, pazı, ıspanak benim sevdiğim sebze çorbaları. İstediğin sebzeyi seç, iki veya üç çeşit sebze kullanabilirsin, zeytin yağında 1 çorba kaşığı unu orta ısıda karıştırarak unun hafif rengi değişince sıcak su ilave ederek meyane yapıp çorbanı terbileyebilirsin, tuzunu kendine göre atarsın. Nane ve kimyon benim sevdiğim lezzetler.
Antibiyotik içtikten en az 2 saat sonra probiyotik içmelisin, antibiyotik probiyotiğin içindeki faydalı bakterileri öldürüyor. Bir de ncare başladın mı? Antibiyotik kullanırken içme sakın. Ncare kullanırken bütün ilaçlar yasak, sadece psyllium husk, probiyotik ve dulcosoft kullanabilirsin. Ben ncare kullanmadan önce her gece yatmadan önce procto-Glyvenol fitil kullanıyordum, sabah tuvaletimi daha rahat yapıyordum. Ama procto-Glyvenol sadece rahatlattı beni iyileşememiştim. Kremleri kullanırken ucundaki aparatla kullanmak en doğrusu, ama makata girerken fissur yarasını açabilir, aparatın ucuna biraz kremi sıkarsan ve elinle aparatın ucuna sürersen kayganlaşıyor ve rahatça makata giriyor, ben fitilleri daha rahat uygulayabildim. Yani eskiden uygulamıştım. Ncare kremin aparatı yok, mercimek tanesi kadar makatın tam üstüne sürmek gerekiyor, çevresine sürülmeyecek,küçük bir miktar üstüne sürmek yetiyor.
Günde 8 bardak su içebiliyor musun? Mutlaka su içmelisin. Sıcak suya oturmaya devam et. Botoks için bir genel cerrahi doktoruyla da görüş, botoks İyileşmeye yardım eden bir uygulama. İnşallah sen de iyileşeceksin. Ama unutma dikkat etmezsen tekrarlayabilir, geçmiş olsun.