Anal fissür Ve Botox tedavisi

Cok tsk ederim nesekaynar yazdıklarını uygulayacagim kepek cavdar ekmegi kabizlikmi yapiyor ben o ekmekleri yiyorum ondan okabilirmi koy ekmegi nasil oluyor bide probiotic atp eczaneden aldim 4 gundur onu iciyorum suan kabiz olmuyorum ins boyle devam eder birde pirasa yarayi yakmazmi bir keresinde yemistim cok kotu olmustum acile gidip agri kesici vurdurmustum agrisindan dayanamamistim

sevgili Nesfissur pırasayı domatessiz, salçasız ve pirinçsiz yapıyorum. pırasanın iyi pişmiş olması önemli bence. belki pırasa yediğiniz gün yediğiniz başka şeyler de ağrınıza sebep olmuş olabilir. mesela azıcık da yeseniz pul biber gibi acılar makatı acayip yakıyor. benim zeytin yağlı pırasa yemeğim gerçek sızma zeytinyağı, 1 soğan,1 havuç, 1 kilo pırasa, 1 silme tatlı kaşığı tuz, 1 silme tatlı kaşığı toz şeker, yarım demet maydanoz ve yarım limon suyundan oluşuyor. zeytin yağında minik minik doğranmış soğanları zeytin yağında şeffaflaşıncaya kadar karıştırıyorum, havuçları atıp 1-2 dakikada beraber karıştırıyorum, 1 kilo pırasa bunun üstüne yayıyor ve tuzunu şekerini serpip maydanozu da en üstüne serpip orta ateşte pırasalar suyunu salıp rengi biraz değişince 1 su bardağı kaynamış su ilave edip pişirmeye devam ederken pırasaları ve altındaki malzemeleri 1 kez kerıştırıp pırasalar iyice yumuşayınca yarım limon suyunu üstüne gezdirip ocağı kapatıyorum. ılıkken de soğukkende yenebilir. bir de böyle deneyin, size neyin yarayıp yaramadığını ancak deneyerek bulabilirsiniz. köy ekmeğini sormuşsunuz ben pazarda manyastan getirdiğini söyleyen pazarcı abiden alıyorum, esmer yumuşak bir ekmek, çok koyu değil ve kepeği az, her öğünde 1 dilim acayip doyuruyor. tam kepekli, çavdarlı ekmeklerde bence lif oranı çok yüksek, ne kadar çok su içersem içeyim, bende sert dışkıya sebep oldu, hatta fissürüm kanamıştı. artık bunlardan uzak duruyorum. yani denedim ve vazgeçtim.
şimdi aklıma geldi kıvırcık marul salatama olgun 1 adet avakado doğradım bana iyi geldi, avakadonun lifleri de çok faydalıymış ve tokluk veriyor acıkma süresini de uzatıyor. tahılların lif oranı da güzel fakat tek başına yendiklerinde gaz şikayeti yaratıyor. onun için menünüzün tek çeşit olmamasını tavsiye ederim. öğün atlamak ve uzun süre aç kalmak da gıdaların barsaktan geçiş süresini uzatıyor. yediğimiz gıdalar makata ulaşıncaya kadar suyu emile emile sert posaya dönüşüyor. yediklerimizin barsaklardan ilerlemesini sağlamak için 3 ana öğünümüze çok çok özen göstermeliyiz.
yelserin bana önerdiği dereotu artık benim favorim oldu.her sabah ilk işim 4-5 dal dereotunu yiyerek 1 bardak oda ısısında su içmek ve 10-15 dakika sonra güzel bir kahvaltı yapmak. bir deneyin derim. sonucunu da bizimle paylaşırsanız sevinirim.
ben de probiyotik kullanıyorum. ama uygun beslenme ile birlikte daha iyi olur diyorum. bir de fissürünüz geçse bile ağrınız, acınız, kanamanız olmasa bile dışkılamadan sonra fırsatınız oldukça sıcak duşla makata 5 dakika yıkama yapmak çok çok iyi oluyor. Allaha şükür ben şimdi çok iyiyim. sizin de iyi olmanızı diliyorum.

Pirasa yemegi yiyemiyorum bende cig salataya koydum herhalde ondan yakti pisirdigim zamanda yiyemiyorum 1 senedir cekiyorum bu illeti istwnde ciktim calisamiyorum amaliat oldum ama hala gecmedi hep sizlana eskisi kadar cok agri yokama duz3lmedi 1 aya kadar kanda gelmiyor yok ama agrisi var bepanthen recoderm cinko oksit kantron yagi suruyorum sicak suyada 3 4 kere giriyorum 1 dk saban yulaf ezmesi misir gevregi yiyorm kayisi ve incir robatla meyve suyu yapip yiyorum onlende salata zeytjn kepek egmegi yiyorum aksamda bulgurlu fasulye nohut turu posa katip sslata ve kepek egnegi yiyorum ac karindada elma veya armut yiyorum kolonoskopide cekildi temiz cikti bazende papatya cayi iciyorum ama genede bazen kabiz kaliyorum tuvaletten sonra agrim oluyor baxen iyi cikiyorum ekmejtenmi acaba doktolara cok gittim hep kabiz kalma gecer diyip gonderiyorlar kabiz kalmakta elimde degilki dubhulac verip gonderiyorlar tada bir toz var m halfiyle basliyordu adi hatirlamiyorum suan adini onlarda 3 4 gun ise yariyor sonrasi gene kabizlik 1 senedir boyle amaliat doktorum hic iyi degil zaten pisikolajinden kaynaklaniyor oyuzden iyilesmiyo diyor diyip gonderiyor ne yapicagimi sasirdim iyi doktorlarass gitmek istiyorum butcem yok devletlerden hayir yok 10 tane hasraneye gittim hicbiri iyilesrmedim aslinda kabiz kalmasam gecer ama iste ne yapsam kabizligi duzeltemiyorumhatta ilackar daha kotu jlkabizlik yapiyor tuvaletimi duzenlersen iyilesicem ama olmuyor hayatim altust olmus durumda kendimce iyilesmeye calisiyorum ama kabiz olunca gene agrim oluyor baska turlu yemekler onerebilirmisin baska hangi yemekler yararli ekmeginde adi varmi nasil bulabilirim suan internetten arastirdiklarimi uyguluyorum dubhilac biraktim ise yarimiyor hatta daha kotu yapiyor beni int arasturdiklarimda surup bagirsak alisiyormus uzun sure kullaniminda benden sadece probiotic sase iciyorum biraz iyiyim gene az agrim var amaliat oldunuzmu siz yada ilacka iyilestiniz yardimin icin tesekurler

Sevgili nesfissur umudunu kaybetme, ilk doğumumdan sonra hemoroidlerim oldu, bana hemoroid ameliyatı yapıldı, ameliyattan sonra makat darlığı gelişti sonra darlıktan dolayı fissür oldum, bu sefer sfinkterotomi yani makatın iç sfinkter kasının kesilmesi yapıldı, en son eylül ayında botoks yapıldı, yani yapılacak birşey kalmadı ve ağrıdan kıvranıyordum derken yelserin önerileriyle tekrar iyileşmek için denemelerime başladım. en küçük bir beslenme hatası kabız olmama neden oluyor. Ve şikayetlerim tekrar şiddetli bir şekilde geri dönüyor. Doktorlarımız kabız kalma demekte haklılar ama kişiye özel bir diyette öneremiyorlar. Örneğin bana yarayan pırasa sana yaramayabiliyor. Sana önerim hangi besinin dışkını yumuşattığını buluncaya kadar denemeye devam etmen. Tek bir çeşit beslenmemelisin, sana iyi gelen yiyecekleri bir listeye yaz, bu yiyecekleri sabah, öğle ve akşam ye. Mesela sabah aç karnına gün kurusu kayısı veya kuru erik veya dereotu üstüne bir büyük bardak ılık su iç. Roka ve kıvırcık marullu salatayı öğlen ve akşam ye. Kabızlığın çözülmesi için dulcosoft şurubu gece yatmadan önce 15 ml yi 1 bardak ılık suda karıştır ve iç. Probiyotiğe devam et. Psyllium husk solgar tableti daha önce anlattığım gibi denemelisin. Bir de botoks yapıldıktan 3 hafta sonra şikayetlerim aynen devam ederken İnternetten ncare tabl ve kremini sipariş ettim, tarif ettikleri gibi tüm fissür ve hemoroid ilaçlarını bırakıp ncare kullandım, internet sitelerinde çok güzel açıklamışlar, öyle çaresizdim kiilk 2 hafta şikayetlerim yavaş yavaş geriledi, ncare tabl tin 2. Kutlusunun bitmesiyle şikayetlerim de bitti. Şimdi bana iyi gelen yiyeceklerle besleniyor ve dulcosoft ve psyllium husk solgar devam ediyorum. Günde 8 bardak su içiyorum, her tuvaletten sonra sıcak duşla makatı yıkıyorum 5 dakika. Sen de iyileşeceksin, umudunu kaybetme, kendini rahatlatacak uğraşlar bulmalısın. Psikoloji gerçekten çok önemli. Şimdi yoga ve gevşeme tekniklerini araştırıyorum. Yararlı bulduğum konuları sizinle de paylaşacağım. Sağlıkla kalın.

Normal Dışkılama Nasıl Olmalıdır?

Konusu “DIŞKILAMA” olan bir muhabbete hiç katıldınız veya denk geldiniz mi? H i ç sanmam!… Çünkü “Ne var ki bunda!..”diye geçiştirilir veya “Boktan muhabbet...” diyerek iğrenç bulunur. Hatta “Söylemesi ayıp!..” düşüncesiyle mümkün olduğunca kısa kesilir ve bir şekilde konu değiştirilir… Peki, sonuç? Eğitim Şart!...

Dışkılama konusuna girmeden önce uygun ortam ve şartlarda gaz ve dışkı çıkışını sağlayan Abdest tutma işlevini hatırlamak gerek...
Abdest Tutma İşlevi:

Normal Barsak çalışması (Kolon Motilitesi) adlı sayfamızda anlatıldığı gibi oluşan dışkı; yapısal olarak sigmoid kolon ile rektum arasında bulunan dar açılanma (Rektosigmoid Açı) sayesinde sigmoid kolonda olgunlaşır ve depolanır. Sonra da depodan aşağıya, rektum adı verilen boşaltma alanına (rezervuar) doğru geçer. Geçiş miktarına göre de dışkılama hissi oluşur. Rektum ile anal kanal arasında bulunan dar açılanma (Anorektal Açı) sayesinde oluşan bu hissin sıkışma düzeyine ulaşana kadar ertelenebilir olması sağlanır.

Pelvik taban kaslarından olan puborektal kasın istirahat durumunda kasılı vaziyette olması sebebiyle dar anorektal açılanma elde edilir ve abdest tutma işlevinde temel rol oynar. Diğer taraftan, istirahat durumunda makatın hem iç kasları hem de dış kaslarının da kasılı olması abdest tutma işlevine katkı sağlar.

NORMAL DIŞKILAMA İŞLEVİ:

Bu çerçevede, normal dışkılama işlevine “abdest tutmanın bir şekilde etkisizleştirilmesi süreci” de denilebilir. Beslenme içeriğine ve düzenine bağlı olamak kaydıyla oluşan dışkının bir-iki günde, bir ve/veya iki defa boşaltılması (vücuttan uzaklaştırılması) gerekir. Ama dışkılamanın sayısından ziyade nasıl gerçekleştirildiği çok daha önemlidir. O halde, bu süreçte yer alan çeşitli adımları ve doğru hareket tarzını öğrenelim.

A--) BAŞLAMA(Hazırlık) Süreci:
Sigmoid kolonda olgunlaşan ve depolanan dışkı; günde birkaç defa belirginleşen kuvvetli ilerletici kasılmaların (peristaltizm) etkili olacağı miktara ulaştıkça rektosigmoid açıda genişleme, bu genişlemeye paralel olarak da depodaki dışkının fazlası, aşağıda yer alan boşaltma alanına (rektuma) aktarılır. Ki bu süreç, çoğu kişinin farkında olabileceği bir durum değildir.

Bu aktarımlara göre rektum dolmaya, gerilmeye ve bu gerilmenin derecesine göre de dışkılama hissioluşmaya başlar. Ki oluşan ilk dışkılama hissi, sıklıkla çok rahat ertelenebilir durumdadır. Ancak rektuma aktarılan dışkı miktarındaki artışa paralel olarak ilk dışkılama hissi, zamanla ”sıkışma” seviyesine kadar çıkar ve tuvalet gibi uygun sosyal ortam arayışına geçilir.

Gerek depodan rektuma dışkı aktarım düzenini bozmamak gerekse rektumda yeterli miktar ve kıvamda dışkı birikimini sağlamak için “SIKIŞMA” derecesinde bir his oluşmadan gereksiz yere tuvalete gidilmemeli, mümkünse “tuvalet erteleme” devreye sokulmalıdır. Sıkışma hissi oluştuğunda ise aynı sebeple hiç ertelemeden bir an önce tuvalet gibi uygun mekâna (sosyal ortama) gidilmeli, mümkünse tuvalet ertelenmemelidir. Yoksa ilerleyen yıllarda Dilate Rektum/Rektal Hyposensitivite ile Redundan Rektosigmoid gibi durumlarla karşılaşılması kaçınılmaz olabilir.

Karın ağrısından, şişkinliğinden kurtulmak ve rahatlamak ya da hijyen saplantısı veya boşaltmak lazım düşüncesiyle veya düzenli tuvalet alışkanlığı edinmek adına "Görev İcabı" tuvalete gidip dışkı çıkarmaya çalışılmamalıdır.

Çünkü sıkışma hissinin beklenmesi;
Hem dışkılama sürecinde Pelvik taban ve makat kaslarında yavaş yavaş refleks gevşeme olmasında, dolayısıyla gereksiz ıkınma ihtiyacının azalmasında
Hem de dışkılama sürecinde dışkının; rektumdaki dışkının kuvvetli ilerletici(itici) kasılmalarla (gereksiz karın desteğine (ıkınmaya) ihtiyaç göstermeden) makata yönlenmesinde ve çıkmasında önemli rol oynar.

B. DIŞKILAMA Süreci:
“Tuvalete gitme sıklığı” olarak da düşünebileceğimiz sıkışma hissi sonrasında tuvaleti de bulduk mu? “Gider, yapar ve çıkarız” diye düşünebilirsiniz. Ama unutmayın ki bu işlemin de bir yolu yordamı ve kurallarıı vardır.

Kabızlık, Hemoroid, Fissür(çatlak), Apse-Fistül, Rektosel, Gizli makat sarkması gibi birçok hastalığın oluşumunda; “Gider, yapar ve çıkarız” diye düşünülen ve farkında olmadan gereksiz ıkınmalarla gerçekleşen hatalı dışkılama işlevleri olduğu unutulmamalıdır.

♦►Rahat ve Doğru Pozisyon; Yeterli derecede oluşan sıkışma hissine paralel olarak tuvalete gidilmesiyle beraber, dışkılama süreci de başlamış olur. Ama bunun için ilk olarak rahat ve doğru bir pozisyonda olmak gerekir. Bu sayede dışkının makat ağzına yönlenmesi için gerekli ilk hazırlık yapılmış olur.

ÇÖMELME; dışkılama için en rahat, en doğru ve en uygun pozisyondur. Çünkü en basit mantıkla, bebeklerin yaptığı gibi iç güdüseldir. Uygun bir pozisyon olarak, abdest tutmada etkili kaslarda çok daha rahat bir gevşeme olmasını mümkün kılar. Bu sayede, dışkı çıkışı için ihtiyaç duyulan destek (gereksiz ıkınma) de azalmış olur.

Ancak uygun çömelme pozisyonu için topuklar yere temas etmeli, karın gevşek ve sırt dik olmalıdır. Alafrangada (Klozette) otururken ayakların altına konulacak 20-40 cm’lik yükseklikteki bir tabure ya da basamakla alaturka tuvaletteki çömelme taklit edilebilir.

♦♦► Dışkının Makata Yönlenmesi; Her ne kadar uygun pozisyon alınmış olsa da rektumdaki kuvvetli ilerletici kasılmaların gücü; başta anorektal açılanmayı sağlayan puborektal kas olmak üzere abdest tutma işlevinde etkili kasları yenmek ve dışkı çıkış yolunu düzleştirmek için yeterli olmaz. Dolayısıyla,

a. Rektumdaki kuvvetli ilerletici kasılmalara yardımcı olması,
b. Anorektal açılanmanın genişleyerek düzleşmesi,
c. Makat iç ve dış kaslarının gevşeyerek makat ağzının tam açılması için ilave desteğe ihtiyaç duyulur.

Dışkının makata yönlenmesi ve çıkışı için ihtiyaç duyulan bu destek; "mermiyi namluya vermek" adına artırılan karın içi basıncıyla sağlanır. Yani “diş macunu tüpünün elle sıkılması” misali, rektumun artan karın içi basıncıyla dışarıdan sıkılması gerekir.

Ki bu basınç artışı; diafram nefesiyle, yani derin bir nefes alıp verme esnasında diafragmanın aşağı yönlü hareketiyle dolaylı olarak ve/veya karın ön duvar kaslarının istemli kasılmasıyla doğrudan elde edilir. Karın içi basınç artışı; sadece karın kaslarının sıkılmasıyla, yani doğrudan elde ediliyorsa bu desteğe IKINMA adı verilir. Hatta zaman zaman dışkı çıkışı için daha fazla desteğe (karın içi basınç artışına) ihtiyaç duyulur. İşte o zaman bu destek; yüz mimiklerine ve vücut hareketlerine de yansıyacak şekilde ZORLANMA adı altında katmerli ıkınmalarla sağlanır.

Uygun pozisyon alındıktan sonra dışkının makata yönlenmesi; büyük bir oranda diyafram nefesi olarak da adlandırılan, yavaş ve derin nefes alıp verme sonucu oluşan dolaylı destekle, daha az oranda ise "mermiyi namluya verme" adına "ıkınma" adı verilen doğrudan destekle sağlanmalıdır.

♦♦♦► Dışkının Makattan Çıkışı; Dışkının makata yönlenmesi sonrasında açılan dışkı çıkış yolunun idamesinin sağlanmasıdır. Ancak bilinenin aksine, dışkılama (dışkı çıkışı) sırasında;

1. Dışkının makat ağzına yönlenmesi sırasında karın kaslarıyla yapılan ve IKINMA adı verilen doğrudan desteğin kesilmesi,
2. Dışkı çıkışının mümkün olduğunca yavaş ve derin nefes alıp vermeyle (diafram nefesiyle) dolaylı olarak desteklenmesi,
3. Bu çerçevede "Mermiyi namludan sen çıkarma!.. Bırak, kendiliğinden çıksın" misali, dışkının; rektumdaki kuvvetli ilerletici kasılmalar eşliğinde ve “yılan” gibi hem kayarak hem de kendiliğinden çıkması hissedilmeli,
4. Taharetlenmeye kadar makatın istemli bir şekilde ikide bir kapanmaması (sıkılmaması) sağlanmalıdır.

Şematik olarak Dışkılama Süreci;

IKINMA; Dışkının sadece makat ağzına yönlenmesi sırasında devreye sokulmalıdır. Daha uzun süreli olarak ve/veya dışkı çıkışı sırasında da kullanılırsa; gereksiz ıkınma olarak adlandırılır ve ıkınarak dışkılamayı, yani hatalı dışkılama işlevini işaret eder.Tuvalette bir elinizi karnınıza tutun ve test edin…

Tuvaletteyken ihtiyaç duyulacak OLASI doğrudan destek (IKINMA) oranı; pozisyon itibariyle Alaturka(çömelme) tuvalette Alafranga (Klozet) tuvalete göre daha az olur.
Tabii ki çömelme, usulüne uygun olarak yapılırsa...

C. SONLANDIRMA Süreci:
Rektum tamamıyla boşalana, yani “daha varmış hissi” bitene kadar sonlandırma sürecine, yani istemli olarak makatın kapatılmasına geçilmez ve mevcut derin nefes alıp vermeye devam edilir.

Boşalmışlığın yarattığı rahatlama hissinin elde edilmesiyle birlikte pelvik taban ve makat kasları kendiliğinden kasılmaya ve kapanmaya başlar. Bunu kişinin istemli olarak pelvik taban ve makat dış kaslarını kasması izler. Böylece tekrar istirahat veya abdest tutma işlevine geri dönülerek dışkılama işlevi sonlandırılmış olur.

Tabii ki peşine “şapata şapata” bol su ile taharetlenme yapılır ve sonrasında tuvalet kâğıdı ile hem kurulanır hem de taharet temizliği kontrol edilir. Yeterli görülmezse tekrar başa, suya dönülür.

Pelvik taban ve makat kaslarının hareketleri Normal dışkılama süreci...;

NORMAL DIŞKILAMA;
NORMAL BESLENME ALIŞKANLIĞI VE KOLON MOTİLİTESİYLE oluşturulmuş "Muz" kıvam ve kalınlığındaki dışkının,
makat bölgesinde sıkışma hissi beklenerek tuvalete gidilmesi,
tuvalette makatı açmaya ve kapamaya yönelik gereksiz ıkınma ve kasmalarından kaçınılması,
ve olabildiğince diafram nefesi kullanılması ile mümkün olur.

« « Normal Barsak Çalışması(Kolon Motilitesi) Normal Dışkı Nasıl Olmalıdır? » »

Opr.Dr. Levent TEZCAN
Genel Cerrahi Uzmanı

bu bilgileri çok faydalı buldum ve klozette ayaklarımın altına bir küçük tabure koymaya başladım, artık daha az ıkınma ve nefes alma tekniğini kullanarak daha rahat tuvaletimi yapabiliyorum. Okumanızı öneririm.

Çok iyi bir yazı tabure değil ama duş yakın olduğu için oraya ayaklarım koymak alışkanlık oldu ve faydası olduğunu görüyorum daha önce bir programda izlemiştim dr tavsiyesi diyordu,yazı süper olmuş hâlâ çok iyiyim ama riske atmamak için yinede herşeyi okuyorum mide bulantilarim nedeniyle düzgün beslenemesemde düzenli wc alışkanlığı edinmek şart ve hayat kurtarıcı eline saglik

Sevgili yelser hamileyken Eti Burçak bisküvi ve Rezene çayını tabi ki diyabetin yoksa öğle yemeğinden 2 saat sonra yemek bana iyi gelmişti, bulantın olsa da hatta kusmaların olsa da lütfen ana öğünlerini atlama. kızartmalardan, ağır yağlı sulu yemeklerden, limon suyu gibi mide asitini arttıran, lahana gibi gaz yapan gıdalardan uzak durmalısın. Bulantıların muhtemelen ilk 3 ayın sonunda geçecektir. Süt ve beyaz peynir benim kabızlık ve şişkinlik şikayetlerimi arttırmıştı, Ben de ayran içip ve dil peyniri yemiştim hamileyken. Mideni bulandırmayan ve kabızlığa neden olmayan sana özel yiyecek listeni yaparsan her gün ne yiyeceğine bu listeye bakarak karar vermen kolay olur. Sağlıklı bir hamilelik geçirmeni diliyorum.

Sağol cnm inan ne yiyeceğime ben karar vermiyorum veremiyorum yemem gereken hiç birşeye yaklasamiyorum tuz ve limon beni sakinlestiriyor bolca yoğurt ve ayran içiyorum zeytin ve ekmek başka hiç birşeye bakamiyorum buzdolabını 15 gündür açamıyorum ve ishalim dün sıkıntı oldu sıcak suya oturdum ve inan deli gibi korkuyorum dr sorup tekrar botox yaptiracagim 3.aydan sonra biyerde yapılabilir diye okumuştum umarım doğrudur her bilgiye açığım yazmaya ve paylaşmaya devam dua edin çayı ve bisküviyi hemen deneyecegim teşekkür ederim...

Basini agritiyorum nesekaynar ama bir sorum okucakti bu sabah kabizlik cektin gene yirrtim makati suan cok agrjm var onerdigin ilaclarj kafama gore icersem zzarar vermezmi probiotic devamlimi icim 20 gundur iciyorum biti birdaha alimmi zarar verirmiki onerdigjn surubu ilk defa duydum doktormu onerdi bu ilaclari sana icsem zarar verirse korkuyorum suan makatimda agri var yarini dusunuyorum nasil tuvalete cikicam die birde hastaneyemi gitsem gittigim doktorlar hep duphlac verip gonderiyor bir ise yaramiyor onerecegin bir doktor varmi botox ise yaradimi sende ben amaliat oldum ama hala gecmedi ikinci amaliatta iyi degil kabiz kalmazsam iyim ama mutkaka kabiz kalip yarayi aciyorum yulaf ezmesi misirgevregi sabah elma armut salata yiyorum ama yok bazem rahat cikıyoreum ama genelde kabiz sicak suyada giriyorum rectoderm bepanthen cinko ojsit jremleri zeytin yagi kantron badem ozon suruyorum ama kabizlik olunca bosuna ugrasiyorum bu kadar ne yapsam bilemedim dubhlac icimmi senin gittigin doktorlar ne oneriyordu kabizlik icin calismiyorum evdeyim oyle moralim cok bozuk bitki caylarida iciyorum sence ne yapmaliyim ?

Nesfissur ben çaresizlik içindeyken internetten bulup siparişle aldım ncare tablet ve kremini, doktoruma bile söylemedim kesin kullanma der diye. Karar senin. http://www.ncare.info/ Sitesini bir incele, ben ikinci kutunun sonunda ağrılarımdan kurtuldum. Ncare kullanırken daha önce kullandığım bütün ilaçları bırakmıştım. Çünkü ncare kullanırken ağrı kesici ilaçlar bile yasak. Sadece lif içeren tablete izin var. Sitesinde her şey açıklanmış. Ayrıca telefonla danışmak istediğin herşeyi konuşabiliyorsunuz. Ben de psyllium husk fibre solgar kullandım. Bu liflerde su tutma ve dışkının kurumasını önleme özelliği var. Valla ağrım öyle çok öyle çoktu ki, geçtiğine inanamıyorum. Yaşadıklarımı beni anlayan sizlerle paylaşmak da bana çok iyi geldi. Bu konuyu açtığı için Yelser' e çok çok teşekkür ediyorum.

Tabii öncesinde botoks da yapılmıştı. Botoks yara çabuk iyileşsin diye makat kasını felç eden makatın gevşemesini sağlayan bir tedavi. 6 ay sonra etkisi geçiyormuş. Bu 6 ay içinde yaranın tamamen iyileşmesi şart. Yoksa şikayetler aynen devam ediyor. Botoks uygulandıktan 1 hafta sonra etkisini göstermeye başlıyor. Fissürün derinliği fazla ise iyileşme zamanı 3 haftayı buluyor. Yara kapanmadan ağrılar geçmiyor. Botoksu bu konuda iyi bir genel cerrahi doktoruna yaptırmalısın. Özel hastanelerde pahalı bir uygulama, devlet hastanelerinde uygulanıyor mu bilmiyorum. Ağrıyla tuvalet yapmak Nasıl bir işkence biliyorum. Tuvalete çıkmak bir işkenceydi sonra bütün gün süren ağrılar hayata küstürmüştü beni. Sıcak su otuma veya sıcak duşla makatımı yıkarken rahatlıyordum sonra Ağrım tekrar başlıyordu. Bir sıcak su torbam var, gün içinde hep onun üstüne oturuyordum, gece sıcak su torbamı makatıma yakın koyup uyumaya çalışıyordum, offfff şimdi bunları hatırlamak bile istemiyorum.Çok şükür şimdi ağrılarım tamamen geçti. Kabızlığım ise yediğim yiyeceklere göre tekrarlıyor. Hemen dışkımı yumuşatacak yiyeceklerin miktarını arttırıyorum.

Doktorumun söylediği lifli sebze ve meyveleri çok tüket ve günde 8 bardak su iç. Magnezi calsine ve duphalac . Bunlar dışkımı çok sulandırdı. ben de eczacı arkadaşımın tavsiyesiyle ducosoft şurup kullandım. Dulcosoftu da 28 günden fazla kullanmamalısın. Dışkıyı fazla sulandırmak da kabızlık gibi zararlı. Ama yemek öncesi 1-2 bardak su içiyorum, sebze çorbaları ve kıvırcık marul- roka ve zeytin yağlı sebze yemekleri bana çok iyi geliyor. Mantıken yediğimiz yiyecekler midede sulu bir kıvamda olmalı. Sulu gıdalar ince barsaklardan daha kolay geçiyor ve kalın barsakta depolanıyor. Midedeki gıdalar ne kadar sulu olursa dışkı da o kadar yumuşak oluyor. Her sabah dışkılama refleksi ile tuvalet ihtiyacımızın olduğunu hissediyoruz. İşte bu his geçmeden tuvalete gidersek barsaklarımızı terbiye edebiliyoruz. Eğer tuvaletimizi tutup ertelersek bu refleks kayboluyor ve dışkı daha da sertleşiyor. Bana kolonoskopi de yapılmıştı, benim ince barsaklarım normal insanlardan daha uzunmuş, yani yediğim gıdaların suyu daha çok emiliyor ve posalar kalın bardağımda sertleşiyormuş. Her sabah barsak hareketlerimi arttırmak için kahvaltıdan 15 dakika önce günkurusu kayısı ve dereotunu yiyorum. Sabahları Evin içinde yürümek de işe yarıyor. Henüz yogaya başlayamadım. En kısa zamanda hedefim kabızlık için yoga hareketlerini uygulamak olacak. Hiçbir ilaç tek başına kabızlığı çözmüyor. Hareketli bir yaşam şart. Şimdi madem çalışmıyorsun kendine daha fazla Zaman ayırabilirsin. İyileşeceksin umudunu kaybetme. Sağlıkla kal.

Ncare inceledim ama herkez internerteki seylere inanmayin diyor hepsi para tuzagiymis sen ncareylemi iyilestin birde defne kurunuzude yapiyimmi ise yariyormudoktorum bana pisikolojikten dolayi iyilesmoyormusum 1 sene oluyor amaliat olali hala iyi degilim suan iyiyim ama tuvalete cikinca agrim gene olucakbugun ducsoft u aldim yarin icmeye baslicam dubhlac iciyodum onu birakip bu suruba baslicam ncare alirsam bu surupta yasakmi hic inanmiyorum aslinda ncareye doktorlar zaten oyle int guvenme diyorlar hemen ncare hap ve kremdenmi olusuyor zarat verir diye korkuyorum krem yarayimi iyilestiriyor bitkiselmi birde aclik otu diye bir ot varmis onu aldim kabizlaga iyiymis onu icicem ins ise yarar abin bir ara int altin cilek die bir sey almisti hasyanelik olmustu ogundrn sonra int seylere inanmiyorum

Nesfissur ncare yi kullanmadan önce buradaki bitkisel kürleri denemiştim. Botoks yaptırdım. Sarıkantaron yağı, zeytinyağı, burada adı geçen bütün kremleri sürmüştüm. ama ağrısız dışkılama yapamıyordum. Gün boyunca ağrı devam ediyordu. Volteren fitille ağrılarım bir süre geçse de ilacın etkisi geçince tekrar ağrılar başlıyordu. Kendi kararımla korka korka ncare yi kullanmaya karar verdim. Bütün kullandığım ilaçları bıraktım. Ağrıma rağmen ağrı kesici hiçbir ilaç kullanmadım. Ncare yi içerken bir yan etkisini hissedersem bırakırım diyerek başladım. Dulcosoftu ve psyllium husk lif tablete devam ettim. İlk 1 hafta ağrılarımın şiddetinde değişiklik olmadı ama her sabah dışkılama yaparken birazcık rahatlamıştım, 2.3.4. Hafta da aynen ağrım vardı ama dışkılamadan 1-2 saat sonra geçiyordu. 1. Kutu bitince hiç ara vermeden 2. Kutuya başladım. Ncare kremini de çok az miktarda makatın şişkin yerine sürdüm. Kreme hala devam ediyorum. 2. Kutunun ortalarında ağrım sızlama şekline dönüştü, ilacım bitmesine 2 gün kala ağrılarım tamamen geçmişti. Bence çok yavaş yavaş fissürüm iyileşti. Botoks da oradaki kası gevşettiği için faydasını gördüm. Neredeyse 2 ay uğraştım. Bir de sanki Ncare içerken psikolojim de sakinleşmiş gibi hissettim. Ama uyuşukluk, uyku hali olmadı. Yani iki günde şıp diye bitmedi fissürüm. Ncare midemi de rahatsız etmedi. Günde 3 kez her öğünden sonra 3 tablet içerken ilk başlarda mideme dokunur diye de korkmuştum. Korka korka içtim, eşim de bu ilaç bağımlılık yaparsa diye alay etmişti. Ncare bitti, ağrım gitti. Ncare bittikten sonra da bir şikayetim olmadı. Her dışkılamadan sonra makatımı sıcak duş ile yıkayıp kremini sürmeye devam ediyorum.
Bir de siparişi internetten verirken kapıda ödeme seçeneğini tercih ettim. Telefon numaramı yazmıştım, aynı gün aradılar, siparişinizi aldık dediler, o güne özel 1 kutu alana 1 kutu bedavaymış, bir de ilacı nasıl kullanmam gerektiğini telefonda anlattılar, sorduğum sorulara da çok nazikçe cevap verdiler. Hatta hamileyken kullanılmıyormuş. Hamilelik şüpheniz varsa başlamayın diye uyardılar. Şiparişim 2. Gün adresime kargo ile geldi, ödememi kapıda nakit yaptım. Hizmetleri ve ulaşılabilir olmaları bana güven verdi. Karar senin. İyi olacaksın, umudunu kaybetme.

Akşamları yatmadan önce 3 adet kuru kayısıyı 1 bardak kaynatılmış ılık suyla yemek,
Sabahları aç karnına 3 adet kuru eriği şekersiz suyla hoşaf gibi içmek ya da
Sabahları aç karnına erik ve kayısıdan yapılmış marmelattan 1 çorba kaşığı dolusu yiyip üzerine su içmek benim bağırsak hareketlerimi arttırıyor. Dere otunu da yiyorum. Dışkılama sorunuma iyi geldi, paylaşmak istedim.

Bugun siparis vericem ozaman guven verdin bana ins ise yarar yaninda dulsoft iciyim hem kremini hem hapini alicagim kan gelmiyor artik ama agrim var olmazsa botoxtan hemen sonrami ncare kullandin int arastirdim bazilari yalan kullanmayin diyor ama belki onlar duzenli kullanmamistir 2 kutu hap 20 gundemi bitiyor 1 kutu krem yetiyor heralde aksam siparis vericem spor lifli gidali bir duchsolf kullanicam baska bir sey kullanmam yasak heralde kremlerimi flan birakirim artik kremlerime okadar alistimki onlarsiz biyere gitmiyorum cantamla goturuyorum 1 sene devamli kullsniyorum iyi geliyordu ama kabiz kalinca basa donuyordum hemoraid yok bende sadece fissur var oda herhalde kronik iyilesmedi gitti amaliattan sonra doktor beni hic bir sekilde bilgilendirmedi hwr sey ye dedi magnanice goz verdi onu ic dedi proctol krem verdi baska bir sey vermedi ishal yapti gunde 5 10 kwre tuvalete cikiyordum xanim cok yaniyordu o zamanlarda doktora dedigimde bu sefer tozu yarim olcek diyordu bu seferde kabiz kaliyordum devlettiya hic ilgilenmiyordu benle egef iyi bir doktor olsaydi iyilesirdim bence doktorum iyi degildi simdj kendi csbslarimla iyilesmeye calisiyorum bende cok sey denedim ana iyi olsada gene iki sonra gene ikinnamla basa donuyordu birde bana hic hap vermedi agri keside oyle saksk gibi aciyi cekiyordum kolonoskopidr yapildi ama temiz cikti cok cektim artik 1 bucuk sene oluyor agrilarim baslayinca isten ciktim calismak istiyorum ama bu agrilarla nasil caliscam bilmiyorum artik korkuyorum amaliat olmaya botox ta kroniklerde ise yaramiyormus diye biliyorum oyuzden botox yapmak istemiyorum bir yandan işe. Yarayacagina inanmiyorum ncare arastirdim biraz oda kas gevswtiyormus diye yaziyor oyuzdwn guvendim sen tamamenmi iyilestin yoksa arada agri oluyormu

Nesfissur ncare kullanmadan 2 hafta önce botoks uygulanmıştı. Benim sorunum da kronikleşmişti. Doktorum çok iyi bir genel cerrah, hemoroid oluşumu ve ameliyatların başarısızlığı bence benim normal dışkılama yapamamamdan kaynaklanıyor. Doktorların reçete ettikleri kabızlık şuruplarının dozunu ayarlamak o gün yediğimiz yiyeceklerle değişiyor. Bu nedenle dışkı isale dönüyor. İsal de kabızlık gibi makatta ödem ve darlık yaratıyor. Makat kasları kasılıyor ve dışkı çıksın diye zorlayınca da fissür oluşuyor. O şiddetli ağrı fissür ağrısı. Yani doktorların yapabilecekleri bu kadar, gerisi bize düşüyor. Kolonoskopinin temiz çıkması çok iyi bir haber. Yani sadece sen de benim gibi fissürü iyileştirmek için uğraşacaksın. Şimdi ağrım gerçekten geçti. Ama ben yediklerime dikkat etmezsem tekrarlıyacağını biliyorum. Yani kronikleşmiş hemoroid ve fissür iyileşse bile tekrarlayabiliyor. Benim doktorum da ameliyattan sonra her şeyi yiyebileceğimi söylemişti, bol su iç lifli gıdaları çok tüket falan. Ama ne Zaman kepekli ve Çavdarlı ekmek yesem ki ben 1 dilimden fazla yiyemem ertesi gün makatımı tıkayan bir tıkaç oluştu, yani ne kadar bol su içsem de bu tıkaç oluştu, ben de artık yemiyorum. Hatta psylillum husk tableti sabah öğle akşam 2 tabl aldığımda da bu sert tıkaç oldu. Ben de sabahları almıyorum, şimdi sadece öğle ve akşam 1 tablet kullanıyorum. Yani dışkımın sertliğine göre bana yarayan dozu deneyerek buldum.
Dulcosoft şurubu da 10 ml ile başladım 15 ml yi denedim, 20 ml bana iyi geldi. En iyi doz sana en iyi gelen dozdur. Şimdi ağrım yok ama ben dışkımı yumuşak tutmak için dulcosoftu kullanıyorum. Tuvalet refleksimi uyarmak için her sabah aç karnına günkurusu kayısımı 3 adet, dereotunu 5 dal yiyip bir büyük su bardağı oda ısısında su içiyorum. 15 dakika sonra kahvaltımı yapıyorum. Her dışkılamadan sonra da sıcak duşla makatı yıkıyorum 5 dakika . Artık böyle yapmalıyım, tekrar aynı acıyı yaşamak istemiyorum.
Ncareyi kullanırken yaşadıklarımı anlatmıştım. Hemen ağrı geçmedi ama ben kullanmaya devam ettim. 2. Kutunun sonlarında ağrım tamamen geçti, kremine devam ediyorum. Ağrı kesici ve hemoroid krem ve fitillerini kullanmıyorum, yediklerime çok özen gösteriyorum. Bu hafta probiotik kullanmaya başladım. Eskiden düzensiz arada bir kullanırdım, şimdi düzenli kullanacağım. Probiyotikler de sindirim sistemini düzenliyormuş.
biliyorum ağrı dayanılmaz bir şey, ev işi bile yapamadığım günler oldu, eşim bu gün iyi misin diye sorduğunda kızıyordum, kişiliğim asabi olmuştu. Bu kişi ben değildim. Allah'a şükür bunu da atlattım. Fissür iyileşen ama tekrarlama olasılığı olan bir rahatsızlık. Sen kendine bakmazsan hiç bir doktor sana yardım edemiyor, sadece ameliyat ya da botoks uygulayarak makatın gevşemesini sağlıyorlar. Sonrası sana kalmış. İyi olacağına inan, Fissür iyileşiyor, senin ki de iyileşecek.

Yelser Nasıl oldun? Umarım iyisindir. Bir arkadaşım tuvalet sorunları için yoga hareketleri önermişti, ben de internette araştırırken hamileler için yoga hareketleri buldum. Belki faydası olur diye düşünüyorum, ne dersin?

Nesekaynar bugun butun eczanelere gittim ama psyllium husk tablet bulamadim hicbir eczanede bulamadim gatta bune diyor internettenmi siparis ettin sen nerden bulabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…