Dışkılama alışkanlığı kazanmak bence en en önemlisi, doktorların hemoroid ve fissür tedavisinde reçete ettikleri ilaçların amacı ödemi çözmek, ağrıyı geçirmek ve kası gevşetmek. Ağrılı dönemlerde tabi ki ilaçları kullanmalıyız.
Tedavi olmak ve kaliteli yaşamak istiyorsak Beslenme alışkanlıklarımızı tekrar tekrar gözden geçirmeliyiz. Dışkının sertliği kadar sulu dışkı da iyileşmeyi geciktiriyor. Her gün mümkünse aynı saatte dışkılama alışkanlığı için kendimizi terbiye etmeliyiz. Tuvalet isteğini getiren bazı yiyecekler var. Örneğin; şeker oranı yüksek olanlar kuru kayısı, kuru erik, kuru incir, dut kurusu, armut, kavun. şeker içermeyenler ise roka, kıvırcık marul, ebe gümeci, bamya, pırasa, kabak, avakado, salatalık, zeytin, zeytin yağı, tahin.Bunlar benim deneyip yararını gördüklerim.
Günde 3 ana öğün mutlaka karnımız doymalı, öğün atlamamalıyız, midenin 4 saatte boşalacağını güşünerek 1 yada 2 ara öğünü de düşünmeliyiz.
Bana yaramayanlar ise acılı yiyecekler, şarap bira gibi fermente alkollü içecekler, kola fanta gibi asitli içecekler, hazır meyve suları, hazır çorbalar, tüm cips çeşitleri.
Özellikle sabah uyanınca kahvaltıdan önce 1-2 kayısı kurusu yada 1-2 erik kurusu, yada 1 incir kurusu yada 5 dut kurusu yemek ve ılık bir bardak su içmek barsaklarımı harekete giçiriyor. Tabi diyabetniz varsa ilk önce açlık şekerinizi ölçmelisiniz. Eğer açlık şekeriniz 120 mg ve üzerindeyse şeker içermeyenleri yemelisiniz. Ekmek tercihim tam buğday unlu ve ya yulaf kepeği içeren ekmekler.
Sizin öneriniz olan besinleri paylaşır mısınız?
Paylaşımlarınız benim için önemli, yıllardır uğraştım bu durumla, sebebi de düzenli beslenme alışkanlığımın olmaması, tuvalet tutma alışkanlığımın olmasıydı, hiç bir şey için geç kalmış sayılmayız, ağrısız ve sağlıklı yaşam bizim elimizde. Kendi yaşadıklarımızın çocuklarımızın yaşamaması için paylaşımlarımıza devam etmeliyiz. Teşekkürler.