Anal fissür Ve Botox tedavisi

Dereotunu sizin önerdiğiniz şekilde denedim, sonuç harika. Ben bu dereotunu sadece dolmalarda ve kabak yemeğinde kullanırdım, şimdi sizin sayenizde kahvaltı öncesi vazgeçilmezim oldu. 3 dal dereotu, 1 bardak ılık su, 15 dakika sonra kahvaltı. Size çok çok çok teşekkür ediyorum.
Botoks yaptıralı 10 gün oldu. botoks kasın gevşemesini sağladı, dışkılamadan sonra bütün gün süren ağrım 1-2 saate düştü. Çok uzun yıllar bu dertle yaşıyorum. Hep iyileştim zannedip beslenmeme özen göstermedim ve ne zaman kabız olsam fissürüm geri döndü. Kesin beni çok seviyor ve terketmek istemiyor. neyse azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz. İyileşmemi hızlandırmak için sarı kantaron yağı gibi şifalı yağları denedim, bir faydası olmadı. Sıcak su oturma banyosu o an rahatlattı, sıcağın etkisi de uzun sürmedi. Kollajen tableti ve daflon tableti kullanmaya devam ediyorum, ama ağrıyı da hala çekiyorum. Eh hemoroid fitilleri ve kremleri de yaramı 3 haftadır geçirmeyince ben de dün kafama göre iki kremi karıştırdım. 1. Yara kirli bölgede diye düşünerek bir antibiyotikli thiocilline pomad, 2. Kesin orada bir kan pıhtısı damarı tıkadı diye düşünerek kan pıhtısını çözerek dolaşımı düzeltecek hirudoid forte krem. Dün 3 kez bu iki kremi nohut büyüklüğünde alarak parmağımla makatın acıyan yerine iç kısıma ve makatın çevresine sürdüm. Kendimi denek gibi hissediyorum. Bu gün de devam ettim. Şu an gerçekten ağrım yok. Makatımda güzel bir rahatlama hissiyle çok mutluyum. Bu arada bu kremler hemoroid ya da fissür tedavisi için olmasa da ben denemek istedim, yani tamamen kendi fikrim. İşe yaradı gibi, birkaç gün sonra durumumu sizinle paylaşırım.

bu da işe yaramıyor, sabah ağrıyla uyandım, tuvalet çıkışı ağrı şokuna girdim. sanki inatlaşıyor. rivanollü sıcak su oturma banyosundan çıkmak istemiyorum. beslenme ve barsak terbiyesi halloldu. ağrı kesicilerle dayanmaya çalışıyorum. offfffffffff. nerde yanlış yapıyorum?

Etol antienflamatuar analjejik tableti yuttum. Ağrım biraz hafifleyince fistül ameliyatı olmuş bir arkadaşım aklıma geldi. Hemen onu aradım. Malum benimki çatlak onun ki daha büyük bir yara, ona nasıl iyileştiğini sordum. O şöyle yapmış ; her tuvalet ihtiyacından sonra makata 10 dakika yanmamak şartıyla sıcak duş uygulamış, bir havlu kağıtla silme yapmadan dokundurarak hafifçe suyunu aldırmış sonra da makata 10 dakika ılık fön tutarak kurulamış. Bu işlemlerden sonra 15-20 dakika sırt üstü yatarak dinlenmiş. Çok ağrılar çekmiş, kabızlığı önlemek için de psyllium husk (türkçesi karnıyarık otuymuş) tozunu kullanmış. iyileştikten sonra aynen benim gibi tatillerde veya antibiyotik ishali olunca veya yasaklı yiyecekleri yediğinde şikayetleri oluyormuş, ama o hemen bu uygulamalara başlıyormuş. Yani bu illet dikkat etmezsek sil baştan hep hayatımızda olacak. Üzgünüm.

Tatildeyim ve dün yediğim acı biberin sıkıntısı içindeyim ben ameliyat olacağım artık, ameliyat sonrası çekeceklerimden deli gibi korksam da böyle yaşanmaz...

Tatildeyim ve dün yediğim acı biberin sıkıntısı içindeyim ben ameliyat olacağım artık, ameliyat sonrası çekeceklerimden deli gibi korksam da böyle yaşanmaz...

Anal fissürün oluşmasını önlemek için kabız kalmaktan kaçınılmalıdır. Bu nedenle de günde en az 8 bardak su içilmeli ve lif oranı yüksek bir diyet alınmalıdır. Gerekli olduğu takdirde barsakları yumuşatıcı ilaç alınabilir. Ikınmadan ve anal ilişkiden kaçınılmalıdır.

1 - Kabızlıktan şiddetle sakının. Unutmayın, kabızlığın birinci sebebi spastik kolon yani sinirsel kolittir. Sinirsel kolitin ise asıl sebebi stres, düzensiz yaşam, iş yoğunluğu,aşırı titizlik ve gerginliktir. Tedavide herşeyden önce psikolojik olarak rahatlamanın yolunu bulun. Düzenli yeme içme ve tuvalet alışkanlığı edinin. Soğuklardan, soğuk ve asitli içeceklerden sakının. Tatil günleri dahil, her sabah aynı saatte kalkın. Elinizi, yüzünüzü, ayaklarınızı ılık su ile yıkayın ve kahvaltıya oturun. Kahvaltıda mutlaka sebze ve meyve bulundurun. Ayrıca bir bardak ılık ballı süt, bal şerbeti, erik marmelatı suyu, kayısı marmelatı suyu gibi bir içecek mutlaka bulunsun veya en azından bitkisel çay (siyah çay değil) için. Kahvaltıdan sonra tuvalete oturun. Bu işlemler, barsaklarınızı, yani gastrokolik refleksi harekete geçirecektir. Gün boyu her fırsatta erik, kayısı ve benzeri meyve suyu veya normal su içmeye devam edin.

2 -Tuvalet ihtiyacını ve saatini sakın tehir etmeyin.
Tuvalette 5 dakikadan fazla oturmayın. Tamamen boşalmak için kendinizi zorlamayın. Kolitiniz, kabızlığınız veya çıkışta anatomik veya fizyolojik sorunlarınız varsa tamamen boşalamazsınız; ama oturdukça hemoroidleriniz daha fazla şişecek ve kalıcı torbalar oluşacaktır. Bu durumda Libalaks gibi bir fitil veya Fleet Phosphosoda gibi hijyenik bir basit lavman ile boşalma sağladıkdan sonra doktora danışın. Tuvaletten sonra mümkünse daima bol ılık su ile temizlenip, gerekiyorsa yumuşatıcı bir melhem sürüp hemen kalkın. Doktorun onaylamadığı melhemleri sürmeyin. Allerjik reaksiyon gelişmesini önlemek için aynı melhemi 2 haftadan fazla kullanmayın, çoğunlukla saf vazelin (vazelin pure) melhem yeterli olacaktır.

3 - Uzun süre ayakta veya hareketsiz oturarak durmayınız; veya aşırı yorulana kadar yürümeyin veya aşırı spor yapmayın.

4 - Tahriş yapabileceğinden, taharetlenirken sabun veya şampuan kullanmayın.
Kurulanırken sert kağıt veya bez yerine yumuşak tuvalet kağıdını tercih edin.

5 - Günde ortalama 1 kg meyve, 1 kg sebze, bol salata yiyin. Sofraya oturduğunuzda önce meyve ve sebze yemeyi tercih edin. Başta erik, incir, kayısı, armut, kiraz, dut, kuşburnu gibi meyvelerin tazesi, kurusu veya hoşafı; her türlü salata, ıspanak, marul, bamya, lahana, brokoli, turp, kereviz, havuç, taze bakla, taze fasulye, taze börülce, yeşil soğan, yeşil biber, pırasa, domates, salatalık, patates, semiz otu ve mantar gibi sebzeleri bolca tüketin. Çerez olarak ceviz, taze fındık ve badem yemenizin sakıncası yoktur.

6 - Kepekli ekmeği tercih edin. Her türlü çorba, pilav ve makarna vs. içine pişirirken kepek veya bol sebze ilave edin. Pasta, kurabiye, sandviç, kraker ve börek gibi rafine un mamullerini, yağlı kuru yemişleri az tüketin veya kepekli olmasını sağlayın.

7 - Gün boyu tuvalet temizliğinize özen gösterin. En ufak anal kaşıntı ve kirlenme şüphesinde bol ılık su ile yeniden taharetlenin; hatta ılık suya oturun. Günde bir veya iki kez tuvalete çıkın; ikiden fazla tuvalet çıkıyorsanız ishal veya barsak enfeksiyonunuz var demektir; ishaliniz varsa koliti, hemoroidleri ve özellikle fissürleri, tahrik ve tahriş edeceğini ve kronikleştireceğini unutmayın.

8 - Sigara, alkol, çay, kola, aşırı baharat, aşırı kuru gıda, aşırı yorgunluk, aşırı uykusuzluktan sakının. Kırmızı eti azaltın, beyaz et tüketin.

9 - Şişmanlık ve hareketsizlikten sakının. Şişman kişilerin hemoroid, proktit, fissür, mantar, çamaşır kirletme gibi proktolojik rahatsızlıkları, yani anüs hastalıkları fazla olur. Bazen kabızlık nedeni çok karmaşık olabilir ve kurallara uyduğunuz halde sorunlar devam edebilir. Örneğin perine organlarınızda sarkmalar, fıtıklaşmalar, anüs çıkışında açı bozuklukları veya puborektal adale askısında spazm olabilir. Bunlar ancak yeniden muayene, defekografi, rektoskopi, ginekolojik muayene gibi ileri tetkiklerle belli olabilir ve tedavileri de hayli farklıdır. Bu durumları doktorunuzla daha yakın diyalog kurarak çözümlemeye çalışın.

önemli not: NCARE tableti ve civanperçemi çayını hamilelerin kullanması sakıncalı, psyllium husk solgar tablet ve dulcosoft şurup tarif edildiği şekilde kullanılırsa tuvalet işini kolaylaştırıyor, makata sıcak duş 10 dakika, ılık fön 10 dakika ve yağlamanın faydası var.

Yazdıklarımı baştan sona okuyamadiğın icin çok uzun biliyorum bu yazdıklarının hepsine dikkat ettiğimi ama arada istemeden de olsa kaçamak yapınca tekrar başa döndüğümü görürdün canim tatilde 1 öğünde yediğim 1 acı biber... Bu yaptıklarımın elbette faydası oldu 2 günden fazla sıkıntı çekmedim uzun zamandır fakat ameliyat olacağım fikir degistirmezsem inşallah. Bu arada 1 yıldır hamile kalmaya çalışıyorum ve artık tedaviye baslayacagim için herşeyi icmiyorum

Okudum baştan sona hatta tavsiyelerinizi uyguladım. ben de uzun yıllar bu dertten çekiyorum. En son olayım tatilde beslenmeme dikkat etmedim ve fissür gelişti. Aynen senin bahsettiğin gibi en küçük bir değişiklik bunu tekrarlatıyor. Ben hemoroid Ameliyatı oldum, sonra makat darlığı gelişti, üstüne bir de iç sfinkter kasının kesilmesi getekti. Ameliyatta ve sfinkterotomi den sonra gerçekten rahatladım. Hatta 2. Doğumumu normal yaptım, hamileliğim ve doğum sonrası da hafif şikayetlerim olsa da iyi geçti sayılır, beslenmeme acayip dikkat etmiştim, yani iyi bir hamilelik geçirmek için kompostolar, zeytin yağlılar, salatalar, meyveler ... Hamileliğimde bulantı kusma da hiç olmadı, çok şanslıydım. Yani bu durumda tamamen iyileşmiş gibiydim, sonra tuvalate çıkamama sorunum özellikle ev taşınması ve tatillerde başadı. Şimdi başa döndüm. Sonra botoks önerdi doktorum. Ben de internette araştırırken senin yazılarını buldum. Botoksa karar verdim ve biliyorsun uygulandı. Şimdi fisrrümü iyileştirmeye çalışıyorum.
Ameliyat konusunda kararlıysan Sana tavsiyem bu konuda en iyi ve güvenilir doktoru bulman. Başarılı bir ameliyat çok çok önemli, doktorunla ameliyat öncesi ve sonrası için konuşabilmelisin, ameliyatta neler yapılacağını sor? Çok çok geçmiş olsun, bir süre rahatlayacaksın, %1 de olsa tekrarlama olasılığı var, inşallah senin için en iyiysi olsun. Yaşadıklarını paylaştığın için teşekkürler. İyi haberlerini de bekliyorum. Sevgilerimle. Neşe

Botox yapan hocama gideceğim tekrar,şu an hiçbirşey yok tatile 1 gün bana yetti gittim daflon aldım 4saate bir içtim rahatladım ama ya gebeysem diye düşünmeden de edemedim... tatilde ev yemekleri yedim hep, salatadaki bir biber ya! çok sinirlendim... Şu an harikayım ama sıkıldım gelişmeleri hep yazıyorum sitede okadar çok yarım kalan konu varki onlardan olmayacağım inşallah sen de yaz ilgine teşekkür ederim...

Ya cinko oksit vazelin karisimindan bahsetmissiniz cinko oksit %20 likmi yoksa %40 likmi farkediyomu yardimci olursaniz cok sevinirim pruzon diye krem var ondada cinko oksit var oda olurmu

Ya cinko oksit vazelin karisimindan bahsetmissiniz cinko oksit %20 likmi yoksa %40 likmi farkediyomu yardimci olursaniz cok sevinirim pruzon diye krem var ondada cinko oksit var oda olurmu
Canım ona hiç dikkat etmedim ama çinko oksit çatlak lara iyi geliyormuş diye duymuştum birde şu daflon dan bu yana hiç sıkıntım kalmadı benim ameliyat kararı aldım veee gebe olduğumu öğrendiğim icin oda kaldi ve su an Allaha Şükür çok iyiyim

yelser, çok sevindimm.. umarım çok sağlıklı ve mutlu bir hamilelik geçirir, bebeğini sağlıkla kucağına alırsın

Ya kabizlik icin ne onerirsiniz dubhulac iciyorum ama faydasini gormuyorum sizin defne kurunuzude yaptim 7gunum hala kabizim acaba eczaneden lif takviyesimi alsam iyi gelirmi probiotic yada baska bir ilacgibi mesala bugun kabiz kaldim ve suan agrim var kan yok ama agri var amaliat oldum gecmedi8lk once kabizligi duzeltmem gerek sizler ne yiyorsunuz yardimci olursaniz cok sevinirim

kizlar ben lanolun kullaniyorum müthiş etki etti. sürüp yattim ertesi gun gram aci ve kan yoktu.
Göğüs catkagina da makat catlagina da bire bir.

Daflon en son onu kullandım 4saate bir dene dr sor istersen

Sevgili yelser senin için çok sevindim, inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın. Güzel haberlerini buradan takip ediyorum. Sağlıkla kal. Neşe

Kabızlık için benim tavsiyem her sabah kahvaltıdan önce gün kurusu kayısı ya da kuru erik ya da 4 dal dereotu yenecek üstüne 1 büyük su bardağı ılık su içilecek. Günlüsüsün kayısı ya da kuru erik geceden su içinde beklerse yemesi çok güzel oluyor. 10 dakika sonra güzel doyurucu bir kahvaltı yapılacak, süt ve peynir bende şişkinliğe ve karın ağrısı yapıyor ve yemiyorum. Size dokunan yiyecekleri kendiniz deneyerek bulup yemeyeceksiniz. Roka ve salatalık kahvaltımda mutlaka olmalı. Aşırı koyu çay ve kahve içinde Tanin denen madde nedeniyle barsak hareketlerini yavaşlatıyormuş. barsaklar kahvaltıdan 10-15 dakika sonra bana sinyal verince hiç beklemeden tuvalete gitme alışkanlığı edindim. Örnek eğer saat 08.00 de evden çıkacaksam saat 06.30 da uyanmalıyım. Tuvaleti tutmak kabızlığın en büyük sebebiymiş.

Gün de en az 8 bardak su içilecek, eğer içecekseniz 1 bardak meyve suyu 1 bardak su olarak hesaplanabilir. Madensuyu dışında gazlı içecekleri bıraktım. Alkollü içecekler de barsak hareketlerini yavaşlatıyormuş.

Öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka 1 yemek tabağı zeytinyağlı sebze yenecek. Benim favori sebzelerim pırasa,bamya,semizotu,kereviz,enginar,kabak,ıspanak,pazı, bezelye.Bazı sebzeler ben de gaz ağrısı yaptı, karnıbahar, lahana, brokoli . Zeytinyağı dışkının barsaktan geçişini hızlandırıyormuş. Kepekli ekmek ve çavdar ekmeği beni kabız yaptı, o kadar da su içmeme rağmen. Ben de pazardan aldığım köy ekmeğimi bulamazsam beyaz ekmeğimi yiyorum. Etli yemekler, pilav ve ya makarna zeytinyağlı yemekten sonra küçük bir porsiyon yani 2 köfte 2 yemek kaşığı pilav yenecek. Nohut, kuru fasulye, mercimek yemekleri yenecekse mutlaka yanında bol rokalı salatam da olmalı. Roka harika bir barsak çözücü. Mesela akşam yemeğimde balık ve bol rokalı kıvırcık salata olunca ertesi gün harika bir gün oluyor benim için.
Bir de akşamları 1 adet armut yiyip üstüne 1 bardak su içmek de ertesi gün için iyi geldi bana.

Ama öğün atlarsam, tost, ekmek arası, pizza, pide, börek, gibi şeylerle beslenirsem tıkanıyorum. Bir de Almanya'da yaşayan bir arkadaşım anal fistül ameliyatından sonra doktorunun reçete ettiği psyllium husk fiber kullandığını söyledi ve bu lifleri araştırdım, hamileler bile kullanabilirmiş, barsakta suyu tutarak dışkının sertleşmesini önlüyormuş, türkçesi karnıyarık otu , patlıcanla alakası yok tabi, ben de sabahları sıkı kahvaltı yaptığım için bu lifi öğle ve akşam yemeğinden önce 2 kapsül içmeye başladım. Ben eczaneden solgar firmasınınkini aldım. Nerdeyse 1 aydır kullanıyorum, dışkının miktarı ve çıkışı yumuşadı, artık dışkılamadan sonra makatımda ağrı ve boşalamama hissi olmuyor. Ama ben gene de anlattığım beslenme planıma uymaya çalışıyorum. Çok şükür acılarım geçti ama dikkat etmezsem daha önce olduğu gibi fissürüm geri dönebilir. Size çok çok geçmiş olsun. Bir de ağrı şikayetiniz için her dışkılamadan sonra makata sıcak duş öneririm, sıcak duş makat kasını çok iyi gevşetiyor, sonra tuvalet kağıdını silerek değil dokundurarak kullanın. Silmek orayı tahriş ediyor. Size ne iyi geliyorsa bitkisel yağlar ve ya bepanten gibi çinko gibi pomadlar kullanın, inşallah siz de atlatacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…