- Konu Sahibi artemisten_notlar
muhafazakarlıktan değil ama istemediğim için 30 yaşıma kadar alkol kullanmadım. evet hani hiçbir arkadaşım da kullanmıyorum diye dışlamadı, ben de eğlenmenin alkolle alakası yok derdim. beraber dans da ettik, eğlence mekanlarında da olduk.
ama gerçekten içmeyen biri için herkes çakır keyif noktasına geldiğinde uyum sağlamak o kadar kolay olmuyor, bazı hareketler ister istemez saçma gelebiliyor, zararı olmadığı halde. eğer sen de o moddaysan daha rahat akıyor zaman.
hadi arkadaşlarınla durumu idare edebilirsin ama eşinle daha sık bunu yaşayacağın kesin, o zaman sıkıntı olur işte.
Ya zaten alkolsüz eğlenilmez diye bir şey yok. Kimisi tadını ya da kokusunu sevmediği için içmiyor. Ama bazıları alkol satışı yapılan bir mekanda oturmak bile istemiyor.
Bu kişi arkadaşsa o gün o kişiye göre mekan seçilir, orta yol bulunur. Ama bu kişi eşse sürekli ayak uydurmaya çalışmak çok sıkıntılı olur.
Alkolle arası iyi olan birine göre haftada 1 gün rakı sofrası kurup 2 kadeh içmek normaldir belki ama alkole bu kadar mesafeli birisi "sen alkolik misin, bıktım senin içkinden" diyebilir.
Biri için içkiye verilen para keyiftir, diğeri için israf. O para onun gözüne batar vs...
Gerek yok yani bu gerilimleri yaşamaya.