• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkol kullanan biriyle evlenmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fakat birini seviyorsunuz, bu kişi de zaman zaman dozunda alkol aldığını söylüyor. Buna tepkiniz ne olurdu??
Burada yorum yazacakların değil sizin düşünceniz önemli, alkole kesinlikle karşıysanız bir arada olmanız uygun değil.
Eşim de ben de alkol alıyorduk, uzun yıllardır kendi tercihimizle alkol kullanmıyoruz ama bir arkadaş ortamı olur eşim birkaç kadeh içmek ister veya ben içmek isterim birbirimize karışmayız, alkolik değilse içince içinden canavar çıkmıyorsa alkol alan birine tepki göstermem.

İlerde çocukları olumsuz etkiler mi?? Yaşayanlardan yorum almak istiyorum olumlu olumsuz. Teşekkür ederim :)
Bu durumun olumlu ya da olumsuz tek bir algısı yok ki. İçmeyen kişi için çocuğunun içmesi olumsuz bir durumken , içen biri için çocuğunun da içmesi gayet doğal olur.

Hayatında hiç alkol kullanmayan biri alkol kullanan biriyle sıkıntı yaşayabilir. Sen hiç alkol kullanmamışsın, evine alkol girmemiş. O eve alkol sokmak isteyecek, sen istemiyceksin. O alkollu ortamlara girmek isteyecek sen istemeyeceksin vs. Hatta onu geç partnerin alkol kullanmasa bile ailesi alkol kullanınca bile sıkıntı olabiliyor
Çok haklısınız, insan hep pozitif düşüneyim diyor ama gerçekler öyle değil

Çok haklısınız, insan hep pozitif düşüneyim diyor ama gerçekler öyle değil
Ben de eşim de alkol kullanmıyoruz ama eşimin sülalesinde çok kullanan var bu bile sıkıntı oldu vakti zamanında. Biz alkol kullanmasak da alkol kullanılan ortamlarda bulunuyoruz hatta dün tatilden döndük otelde herkes kullanıyordu dip dibe oturduk onlarla. Ama mesela evlenirken benim ailem istemez diye kutlama yemeğinde alkol olmasın dedim. Eşim kendi ailesi içtiği için olsun diye tutturdu. Pandemiye denk geldiği için kutlama yemeği falan yapmadık ama baya tartışmıştık bu konuda. Velhasılıkelam ben alkollu ortamda bulunsam bile aman ailem rahatsız olur konusu bile dert oluyor

Ben ayda alemde bir keyif için içerim.
Gerçekten ayda alemde birdir yani.
Aklıma gelirse, o akşam içmek istersem dörtlü bira alırım ikisini arka arkaya içer diğer ikisini bir dahaki aklıma geldiğinde içerim.
Arkadaş ortamında da olur bazen.
Asla sıkıntı sebebiyle içmem çünkü o zaman her sıkıldığımda, modum düştüğünde içmeye sarabilir insan.
Plajda buz gibi bira içmeyi çok severim mesela.
İyi gider.
Bende durum böyleyken geçenlerde konuştuğum bir çocuk vardı, tam böyle tanıma aşaması vs.
O da dozunda içerim ara sıra içerim falan diyordu konusu açılınca.
Sosyal medyasındaki fotoğraflarda önündeki masada hep alkol var.
Kendisi neredeyse her akşam içiyor
Her gün konuşurduk,
Napıyosun diyorum, rakının soğumasını bekliyorum falan diyor. Bira aldım eve geçiyorum diyor vs.
Morali bozulmuştu bişeye gecenin bi vakti, dolapta bira kalmamış ona söylendi falan.
Baktım her gün alkol alıyor.
Sepetledim mesela bu yüzden.
Dozunda dediği her akşam içmemiş nasıl oluyorsa.
Sizinki dozunda derken ne kastediyor önemli olan o.

İlerde çocukları olumsuz etkiler mi?? Yaşayanlardan yorum almak istiyorum olumlu olumsuz. Teşekkür ederim :)
Çocuklarda alkol almak ister mi diye mi sordunuz?
Eşim ve ben aynı zamanda sigara içen insanlarız, kızım 26 yaşında bir kere bile sigara içmişliği yok, biz uzun yıllardır alkol almıyoruz ama kızımın arkadaş çevresinde alkol alan veya sigara içenler var, ki insan arkadaş çevresinden daha çok etkilenir yine de ne sigara içiyor ne de alkol kullanıyor.
Her alkol alan veya sigara içen ailenin çocuğu bunlara özenmiyor ama dediğim gibi sigara/alkol kırmızı çizgisi olan kişiler bunları kullanan insanlarla beraber olmamalı, birkaç kadeh gün gelir bir arkadaş toplantısında birkaç şişeye dönebilir, kimi insan çakırkeyfken hoş sohbettir kiminin içinden canavar çıkar, biz içince çenesi daha düşüp kahkahalar atan çifttik sorun yaşamazdık ama ikimiz için de alkol katiyen olmaz dediğimiz bir şey değildi.

Ben ayda alemde bir keyif için içerim.
Gerçekten ayda alemde birdir yani.
Aklıma gelirse, o akşam içmek istersem dörtlü bira alırım ikisini arka arkaya içer diğer ikisini bir dahaki aklıma geldiğinde içerim.
Arkadaş ortamında da olur bazen.
Asla sıkıntı sebebiyle içmem çünkü o zaman her sıkıldığımda, modum düştüğünde içmeye sarabilir insan.
Plajda buz gibi bira içmeyi çok severim mesela.
İyi gider.
Bende durum böyleyken geçenlerde konuştuğum bir çocuk vardı, tam böyle tanıma aşaması vs.
O da dozunda içerim ara sıra içerim falan diyordu konusu açılınca.
Sosyal medyasındaki fotoğraflarda önündeki masada hep alkol var.
Kendisi neredeyse her akşam içiyor
Her gün konuşurduk,
Napıyosun diyorum, rakının soğumasını bekliyorum falan diyor. Bira aldım eve geçiyorum diyor vs.
Morali bozulmuştu bişeye gecenin bi vakti, dolapta bira kalmamış ona söylendi falan.
Baktım her gün alkol alıyor.
Sepetledim mesela bu yüzden.
Dozunda dediği her akşam içmemiş nasıl oluyorsa.
Sizinki dozunda derken ne kastediyor önemli olan o.
Teşekkürler detaylı bir yorumdu

Peki alkolün olumsuz etkilerini hiç gördünüz mü, ne bileyim sarhoşluk, başka diğer kötü şeylere meyil gibi.. İnsan tereddüt ediyor
Her akşam kocama şiddet uyguluyorum, üstüne de zorla sevişiyorum 😂 yapmayın allah aşkına ya normal normal içiyoruz, eğleniyoruz, fazla kaçırırsak sızıp kalıyoruz. Sabaha baş ağrısı olumsuz etki sayılabilir 😂

Hayatınızda alkol kullanmadıysanız, alkol kullanılan bir çevrede bulunmadıysanız, alkol kullanan insanlarla zaman geçirmediyseniz evleneceğiniz adamın ara sıra da olsa içiyor olması sıkıntı yaratır. Kendi bakış açınız ve yetişme tarzınıza göre insanlarla görüşün.

Ben de eşim de alkol kullanmıyoruz ama eşimin sülalesinde çok kullanan var bu bile sıkıntı oldu vakti zamanında. Biz alkol kullanmasak da alkol kullanılan ortamlarda bulunuyoruz hatta dün tatilden döndük otelde herkes kullanıyordu dip dibe oturduk onlarla. Ama mesela evlenirken benim ailem istemez diye kutlama yemeğinde alkol olmasın dedim. Eşim kendi ailesi içtiği için olsun diye tutturdu. Pandemiye denk geldiği için kutlama yemeği falan yapmadık ama baya tartışmıştık bu konuda. Velhasılıkelam ben alkollu ortamda bulunsam bile aman ailem rahatsız olur konusu bile dert oluyor
Hayır bir de belli bir yaştan sonra insanların karakterleri oturuyor, sevdiği için değişmek mi olay yoksa olduğu gibi sevilmek mi..diğer her konuda hemen hemen benzeşip güzel anlaşırken bu alkol mevzusu beni de hep korkuturdu

Muhafazakarlık ucu açık bir kavram olduğu için neyi ne kadar kaldırabileceğinizi en iyi siz bilirsiniz.
Dozunda dediğiniz nedir,bir fikriniz var mı tam olarak? Hayatında hiç alkol almamış biri ile alkol tüketen birinin doz anlayışı da farklı olabilir çünkü.
Aynı ortamlara girebilecek misiniz, eğlence anlayışınız aynı olacak mı?

Aile ve çocuk kısmı var oraya da girmedim.

Bana gereksiz geliyor bu maceralar açıkçası. Kendiniz gibi olan biriyle, karşılıklı olarak birbirini zorlamadan yaşamak varken diğer türlüsü yorucu geliyor.

İnsanı yediğine içtiğine değil de karakterine göre değerlendiren, kimsenin kimseye karışmadığı bir çevrede yaşayan biri olarak ben yine de tercih etmem. Kendim dindar bir insanım çevremde çok insan alkol kullanır keza dayım halam vs de öyle, birbirimizi severiz ama evlilik başka bir olay, ortak kararlar vereceksiniz birlikte çocuk yetiştireceksiniz vs. Alkol sadece bir ayrıntı ama hayat görüşü hk önemli ip uçları verir. Ben çocuğum olsa küçük yaşta dini eğitim veririm mesela veya mali bazı hususlara dikkat ederim kredi kullanmam vb, bu konularda mutabık olmak benim için önemli.

Ama aileniz tipik anadolu muhafazakarıysa sizin için bu meseleler önemli değilse bence alkolüne değil de karakterine odaklanın. İyi insan olmak bunlardan bağımsız bişey çünkü.

Hanımlar merhabalar.. Diyelim ki muhafazakar bir aile yapısına sahipsiniz, hayatınızda hiç alkol tatmadınız bile. Fakat birini seviyorsunuz, bu kişi de zaman zaman dozunda alkol aldığını söylüyor. Buna tepkiniz ne olurdu?? İlerde uyumsuzluk yaşar mısınız sizce?? Yoksa herkes kendinden sorumludur deyip evlilik hususunda bir sıkıntı çekmeyen var mı? Tecrübelerinizden ve görüşlerinizden faydalanmak isterim.
Buraya yazman bile sorun ettiğinin göstergesi. Evet sıkıntı olur aile yapılarının da uyumlu olması lazım. İnanciniza göre birini tercih etmenizi tavsiye ederim. Herkes kendinden sorumlu olmuyor evlenince.

Alkolik değilse, sadece arada bir arkadaş ortamında kendini kaybetmeyecek şekilde alkol alıyorsa sıkıntı yok. Benim anlamadığım siz daha yeni ayrılmadınız mı?
Daha önce soran arkadaşlar da olmuş evet ayrıldım. Bu başlığı açma sebebim karşıma çıkan insanların alkol kullanması ve benim muhafazakar yapımı bilmelerine rağmen konuşmaya devam etmeleri.. Olur da ilerleyip evlilik boyutuna taşınacak olsa, ilerde problem yaşar mıyım merak ettiğim için sordum hanım efendi

Daha önce soran arkadaşlar da olmuş evet ayrıldım. Bu başlığı açma sebebim karşıma çıkan insanların alkol kullanması ve benim muhafazakar yapımı bilmelerine rağmen konuşmaya devam etmeleri.. Olur da ilerleyip evlilik boyutuna taşınacak olsa, ilerde problem yaşar mıyım merak ettiğim için sordum hanım efendi
Benim çevrem erkek arkadaşımın arkadaşlarıdır çünkü ben buraya başka bir şehirden taşındım. Dolayısıyla çevrem yoktu ve erkek arkadaşımın çevresini arkadaş bildim hep. Doğal olarak da çoğunlukla erkekler. Her türlü ortamda bir araya geldik normal cafelerde de içkili mekanlarda da. Hepsinin kafası güzel olacak kadar alkol aldığına şahit oldum ama asla hiçbiri kendini kaybedip abuk subuk hareketler yapmadı. Karakter meselesi bir yandan. Sapıtanı da görürsün, iyi hissetmeyecek kadar içtiyse kendi köşesine çekileni de. Bu konuya aslında sizin bakış açınız önemli.

Karşınızdaki kişiyle alakalı kriterleri siz belirleyeceksiniz, alkol/sigaraya bakış açınız, giyim tarzı, yaşam tarzı, hayata bakış açısı, aile yapısı bunların hepsi birer kriterdir ve evlenmeyi düşünen kişi için üzerinde durulması gereken meselelerdir.
Örneğin ben sigara ve alkole asla diyen biriyle evlenemezdim çünkü ailemde ikisi de vardı, kıyafetime karışsaydı olmazdı, ailelerimizin kültürü aynı olmasaydı olmazdı zira misal veriyorum bizde babayla karşılıklı alkol almak veya sigara içmek saygısızlık olarak görülmez, baba yanında şortla gezilmez diye bir kısıtlama yoktur, ben sigara içerken veya alkol alırken kayınpederimle köşe kapmaca oynamak istemem ya da denize girerken sırf kayınpederim var diye bikini yerine etekli mayo giyemem.

Birebir aynı olmak mümkün değil, herkesin kendine has karakteri vardır ama eşlerin ortak paydalarda buluşması, ailelerin birbirine uyumu şarttır bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back