• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkol kullanan biriyle evlenmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mesela bu da benim için sorun olurdu. Tabi herkes için değişir gerçi ama mesela ben eşimin ailesinin de benimle aynı kafadan olmasını isterim bu yüzden. Kimsenin yanında olmadığım biri gibi davranamam, yaşam tarzım konusunda çok hassasımdır. Alkol aldığımı, mini giyindiğimi vs kimsenin yanında gizlemem şahsen. Bu yüzden de benimki ve benim aileminki gibi bir yaşam tarzına sahip olan bir kayınpeder, bir kayınvalide isterim. Yani bence iş sadece eşle de bitmiyor. Tabi herkesin kendi görüşü.
Ben de öyle isterim elbette ama mesela benim kuzenim benden daha açık giyinen biridir, benden fazla alkol içer, fakat onun için hiç sorun olmadı. Kayınailesinden gizlemiyor bunları ama yanlarında yapmıyor saygı icabı, mesela askılı bluzla çıkmıyor karşılarına vs. Eşi ile yalnızken içiyor ama alkol, eşi de karışmıyor.

Bu sorunun tek doğru cevabı olamaz ki. Ne kadar muhafazakar olduğunuzla alakalı. Kimi içmez ama içenden rahatsız olmaz. Kimi alkol kullanan kişilerle görüşmez bile. Ancak alkolden bağımsız olarak ben evlilikte kişilerin benzer hayat görüşüne sahip olmalarından yanayım. Çünkü mevzu alkolle sınırlı kalmaz. Evlilikte de herkes dilediği gibi yaşasın denilmez. Cicim ayları bitince uyumsuzluk sorun olur.
Birlikte oturup içemeyeceğim, bu basit aktiviteyi bile birlikte yapamayacağım insanla görüşmezdim. Hiç içmeyen insanlarla arkadaşlık etmekte dahi zorlanıyorum 😂. Hayat görüşü değil, alkol sevmiyorlar üstelik sadece ya da sağlık sorunundan dolayı içmemeleri gerekiyor. Hayat görüşü farklılığı olsaydı arkadaşlık ilişkisi bile yürütemezdim.

Birlikte oturup içemeyeceğim, bu basit aktiviteyi bile birlikte yapamayacağım insanla görüşmezdim. Hiç içmeyen insanlarla arkadaşlık etmekte dahi zorlanıyorum 😂. Hayat görüşü değil, alkol sevmiyorlar üstelik sadece ya da sağlık sorunundan dolayı içmemeleri gerekiyor. Hayat görüşü farklılığı olsaydı arkadaşlık ilişkisi bile yürütemezdim.

Arkadaşlık konusunda aynı düşünmüyorum. Benim de içen arkadaşlarım var ajajsjs. Ben kullanmıyorum. Bir sorun olmuyor arkadaşlıkta. Ancak evlilik farklı. Mümine ve alkolik arkadaşların olduğu bir arkadaş grubum bile var ahshjs. Arkadaşlıkta taraflar birbirine saygı gösterdiği sürece sıkıntı olmaz. Ancak evlilikte saygı yeterli olmaz.

Arkadaşlık konusunda aynı düşünmüyorum. Benim de içen arkadaşlarım var ajajsjs. Ben kullanmıyorum. Bir sorun olmuyor arkadaşlıkta. Ancak evlilik farklı. Mümine ve alkolik arkadaşların olduğu bir arkadaş grubum bile var ahshjs. Arkadaşlıkta taraflar birbirine saygı gösterdiği sürece sıkıntı olmaz. Ancak evlilikte saygı yeterli olmaz.
Arkadaşlıkta şu oluyor, “hava çok sıcak bir bira alsak da içsek” diyorum “ayy ben sevmiyorum ama sen iç, bana da kola alırız” diyor mesela bir arkadaşım 😂 hevesim falan kalmıyor. Güzel sofra kurup şarapla birlikte ikram etmeyi, hafif çakırkeyif sohbet etmeyi çok severim. Bunu yapabilecek çok az arkadaşım oldu 😅 üzücü oluyor. Yani yine arkadaşlık yürütülüyor elbette ama o samimiyeti kuramıyorum sanki 😂. Benim için alkol sofrası önemli bir aktiviteymiş onu anladım 😂.

Ya sorun çıkar bence. Yani kendimden örnek vereyim bir dönem ciddi bir platonik sevdam vardı.-Lüften bu yazacaklarım yargılama olarak anlaşılmasın herkesin hayatına saygım var sadece farkları göstermek için yazıyorum- Çok iyi bir insandır her şeyine kefilim arkadaşımdı zaten. Ama nasıl tersiz aşkın gözü kör. Ben kapalı ailem keza öyle babam alkol ağzına sürmemiş 5 vakit namaz oruç kuran vs.(erkek kardeşim de bu anadan babadan ama kullanır arada dozunda) Bu adam kendisi içer ailesi içer düğünlerinde alkol alırlar. Kadınlar giyim olarak baya açık bize göre. Sonra gözüm açılmaya başlayınca dedim adam gece bara gidip eğlenecek konser vs gitmek isteyecek e ben? Gitmem. Ben adama haydi Eyüp sultana sabah namazına diyecem adam diyecek yat zıbar:olamaz:Ben dedim bu adamla nasıl ömür geçireyim.

Mesela arkadaş ortamı da içilmesinden rahatsız olmam içen de çok arkadaşım var ben yemeğin yanında kola içerken diğeri içecek olarak alkol alsın. İçip sapıtıp çevreye zarar vermedikçe benim için mahsuru olmaz. Ama ömür geçireceğim insanla bu gibi noktaların ortak olması gerekir diye düşünüyorum.

Ya sorun çıkar bence. Yani kendimden örnek vereyim bir dönem ciddi bir platonik sevdam vardı.-Lüften bu yazacaklarım yargılama olarak anlaşılmasın herkesin hayatına saygım var sadece farkları göstermek için yazıyorum- Çok iyi bir insandır her şeyine kefilim arkadaşımdı zaten. Ama nasıl tersiz aşkın gözü kör. Ben kapalı ailem keza öyle babam alkol ağzına sürmemiş 5 vakit namaz oruç kuran vs.(erkek kardeşim de bu anadan babadan ama kullanır arada dozunda) Bu adam kendisi içer ailesi içer düğünlerinde alkol alırlar. Kadınlar giyim olarak baya açık bize göre. Sonra gözüm açılmaya başlayınca dedim adam gece bara gidip eğlenecek konser vs gitmek isteyecek e ben? Gitmem. Ben adama haydi Eyüp sultana sabah namazına diyecem adam diyecek yat zıbar:olamaz:Ben dedim bu adamla nasıl ömür geçireyim.

Mesela arkadaş ortamı da içilmesinden rahatsız olmam içen de çok arkadaşım var ben yemeğin yanında kola içerken diğeri içecek olarak alkol alsın. İçip sapıtıp çevreye zarar vermedikçe benim için mahsuru olmaz. Ama ömür geçireceğim insanla bu gibi noktaların ortak olması gerekir diye düşünüyorum.
İşte böyle bir tiple çok güzel vakit geçirip, konuşabiliyorsun. Bir şeyler hissedebiliyorsunuz karşılıklı. Ama dediğiniz gibi realist yaklaşmak lazım, hayat romantiklere göre değil

Hanımlar merhabalar.. Diyelim ki muhafazakar bir aile yapısına sahipsiniz, hayatınızda hiç alkol tatmadınız bile. Fakat birini seviyorsunuz, bu kişi de zaman zaman dozunda alkol aldığını söylüyor. Buna tepkiniz ne olurdu?? İlerde uyumsuzluk yaşar mısınız sizce?? Yoksa herkes kendinden sorumludur deyip evlilik hususunda bir sıkıntı çekmeyen var mı? Tecrübelerinizden ve görüşlerinizden faydalanmak isterim.
Bende muhafazakar bi ailede büyüdüm esim alkol kullaniyor benin icin cok sıkıntıli bi durum hatta fobim diyebilirim..uyum saglayamiyorum malesef bu cok önemli ben görmezden gelirim birakir degistiririm yoluna asla girmeyin asla degismiyorlar ve birakmiyorlar

Hanımlar merhabalar.. Diyelim ki muhafazakar bir aile yapısına sahipsiniz, hayatınızda hiç alkol tatmadınız bile. Fakat birini seviyorsunuz, bu kişi de zaman zaman dozunda alkol aldığını söylüyor. Buna tepkiniz ne olurdu?? İlerde uyumsuzluk yaşar mısınız sizce?? Yoksa herkes kendinden sorumludur deyip evlilik hususunda bir sıkıntı çekmeyen var mı? Tecrübelerinizden ve görüşlerinizden faydalanmak isterim.
Artı eksi olayına bakın. Hangisi ağır basarsa o yönde karar alırsınız.

Sadece alkol sorun olmaz elbette ama bu muhafazakarlık açık fikirlilik öatışmaları başka konularda da olacaktır. İkiniz de çok anlayışlı ve uyumlu insanlaşsanız bir sorun olmaz bence…

Karar senin bu sorunun cevabı kişiye özeldir. Muhafazakar derken o bile çeşitli. Mesela benim ailem o kadar tutucu değil ama benim alkole karşı önyargım vardı, kabul etmedim. Ama şu da bir gerçek içmez diye evlenirsin 10 sene sonra pavyondan bardan çokmaz olur veya tam tersi. Garantisi yok bu işin

Kendi tarzınızda birileri ile evlenmezsiniz
Evlendıgınızde de değiştirmeye çalışırsınız . Sonra da bir sürü problem beraberınde gelir.

Bu hem kadın
Hem erkekler için geçerlidir.

Kafadan lades. Bu soruyu sorduğunuza göre emin değilsiniz. O yüzden bir daha düşünün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back