• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkol kullanan biriyle evlenmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımlar merhabalar.. Diyelim ki muhafazakar bir aile yapısına sahipsiniz, hayatınızda hiç alkol tatmadınız bile. Fakat birini seviyorsunuz, bu kişi de zaman zaman dozunda alkol aldığını söylüyor. Buna tepkiniz ne olurdu?? İlerde uyumsuzluk yaşar mısınız sizce?? Yoksa herkes kendinden sorumludur deyip evlilik hususunda bir sıkıntı çekmeyen var mı? Tecrübelerinizden ve görüşlerinizden faydalanmak isterim.
Aileden ziyade sizin görüşünüz önemli bence. Herkes kendince cevaplar bu soruyu. Ben şahsen istemezdim, karşımdaki insana da bu konuda baskı yapmazdım. Yollarımızı ayırırdım. Tabii bu benim görüşüm siz bambaşka bir bireysiniz

Her 2 taraf için de sıkıntı, alkol almayan kadınsa eşinden baskı da görebiliyor illa geleceksin bana çevreme ayak uyduracaksın diye veya evde içmemi istiyorsan sofra kur o zaman deniyor, zamanla o sofraya arkadaşlarda katılmaya başlıyor.
Sigara da öyle mesele, içmeyen birine içen kişi çok kötü kokar, arkadaşınız alkol/sigara alıyorsa tolere edersiniz ama eşiniz içiyorsa sorun yaşarsınız, biz içiyoruz ki salonda odalarda asla içmeyiz içirtmeyiz ama kızım içmiyor öff anne küllük gibi kokuyorsunuz diyor, bizim dört bacaklı var kızım onu severken çocuğu da sigara kokutmuşsunuz diyor, o yüzden böyle şeylerde hakikaten iyi düşünmek lazım, baştan idare ederim veya vazgeçiririm diye düşünüp yola çıkarsanız yanılırsınız, biz içiyorduk hala içmek istesek kendimizden başka kim engel olabilir, kişinin kendisinin karar verip istemesi lazım yoksa zorla olmuyor böyle şeyler.

katılıyorum. bu nedenle kırmızı çizgilere çok iyi odaklanmak ve neyi ne kadar tolere edebileceğini yada edip edemeyeceğini iyi tartmak lazım.
ben 30 yaşına kadar alkol almadım, sebep muhafazakarlık vs değildi, kokusundan falan hoşlanmıyordum. ama sevgilimin alkol alıyor olmasından hiç rahatsız olmuyordum. bar vs alkol yoğun ortamlarda gerilmiyordum. alkol almasam da o tip yerlerde müzik dinleyerek yada çilingir sofrası muhabbetlerinde eğleniyordum.
ama bir başkası o tip bir ortamın kendisinden de rahatsız oluyorsa alkol aşılamayacak bir kırmızı çizgi olur.

katılıyorum. bu nedenle kırmızı çizgilere çok iyi odaklanmak ve neyi ne kadar tolere edebileceğini yada edip edemeyeceğini iyi tartmak lazım.
ben 30 yaşına kadar alkol almadım, sebep muhafazakarlık vs değildi, kokusundan falan hoşlanmıyordum. ama sevgilimin alkol alıyor olmasından hiç rahatsız olmuyordum. bar vs alkol yoğun ortamlarda gerilmiyordum. alkol almasam da o tip yerlerde müzik dinleyerek yada çilingir sofrası muhabbetlerinde eğleniyordum.
ama bir başkası o tip bir ortamın kendisinden de rahatsız oluyorsa alkol aşılamayacak bir kırmızı çizgi olur.
Dini sebeplerden alkol kullanmayanlarla sağlık vb sebeplerden alkol kullanmayanları ayırt etmek lazım kesinlikle. Mesela benim bir arkadaşım sağlık sebebiyle alkol kullanmaz, dindarlıkla uzaktan yakından ilgisi yoktur. O bizim ortamımıza uyum sağlayabiliyor, bir sorun yaşamıyoruz. Ama alkolü dini sebeplerden dolayı kullanmayan birisi bizim arkadaş grubumuza uyum sağlayamaz mesela. Bunu ayırt etmek lazım.

Dini sebeplerden alkol kullanmayanlarla sağlık vb sebeplerden alkol kullanmayanları ayırt etmek lazım kesinlikle. Mesela benim bir arkadaşım sağlık sebebiyle alkol kullanmaz, dindarlıkla uzaktan yakından ilgisi yoktur. O bizim ortamımıza uyum sağlayabiliyor, bir sorun yaşamıyoruz. Ama alkolü dini sebeplerden dolayı kullanmayan birisi bizim arkadaş grubumuza uyum sağlayamaz mesela. Bunu ayırt etmek lazım.

alkol kullanılan ortamlar belli bir inanç ve görüşteki insanlar için zaten yine kırmızı çizgi oluyor. o zaman da iki taraftan birinin kendi alışkanlığından feragat etme zorunluluğu doğabiliyor uyum sağlamak adına. bu da başka başka sorunlar yaratıyor.
sonuçta muhafazakar biri kadın erkek dipdibe dans edilen, belki içince daha rahat hareket edip öpüşen sevgililerin / eşlerin olduğu bir ortamda da rahatsız olacaktır.
bir süre sonra ya kullanan yalnız gitmeye başlar yada gidemiyor diye karşısındakine sinirlenmeye başlar.

alkol kullanılan ortamlar belli bir inanç ve görüşteki insanlar için zaten yine kırmızı çizgi oluyor. o zaman da iki taraftan birinin kendi alışkanlığından feragat etme zorunluluğu doğabiliyor uyum sağlamak adına. bu da başka başka sorunlar yaratıyor.
sonuçta muhafazakar biri kadın erkek dipdibe dans edilen, belki içince daha rahat hareket edip öpüşen sevgililerin / eşlerin olduğu bir ortamda da rahatsız olacaktır.
bir süre sonra ya kullanan yalnız gitmeye başlar yada gidemiyor diye karşısındakine sinirlenmeye başlar.
Kesinlikle katılıyorum. Hatta benim için aileler de önemli bu konuda. Eşimin ailesinin de benim ailemin görüşünden olmasını isterim.

Kesinlikle katılıyorum. Hatta benim için aileler de önemli bu konuda. Eşimin ailesinin de benim ailemin görüşünden olmasını isterim.

herşey bire bir olamaz ama temel konularda paralel bakış açıları önemli. bir ailede haremlik-selamlık varken diğer aile daha rahatsa o zaman illa ki gerginlik çıkar. hadi en fazla düğün olana kadar susulsun, ileride gene sorun çıkar.
o yüzden bunların hepsini terazi kefelerine koyup tartmak lazım.

herşey bire bir olamaz ama temel konularda paralel bakış açıları önemli. bir ailede haremlik-selamlık varken diğer aile daha rahatsa o zaman illa ki gerginlik çıkar. hadi en fazla düğün olana kadar susulsun, ileride gene sorun çıkar.
o yüzden bunların hepsini terazi kefelerine koyup tartmak lazım.
Kesinlikle. Mesela ben de ailemin karşısına haremlik selamlık aileye sahip olan biriyle çıksam ailem ne oluyoruz der ve muhtemelen de vazgeçirmeye çalışırlar. Aynı şekilde karşı taraf da bizi kabullenmez zaten.

Tum yorumlari okumadim ama hayatim sen ailenin muhafazakar oldugundan bahsedip 1 hafta olmadan baska asklara yelken aciyorsun o nasil oluyor peki. :KK51:
Hani alkol tü kaka ya; "napim talibim cok ajsjsjs" kafasi cok mu munasip?
Şakasına dedim onu ya :) eski o ayrılmak için konu açtığım sevgilim de alkol kullanıyordu, yani hayatıma dahil olmaya çalışan kişiler böyle.

Muhafazakar bir aile yapısına sahip değilim, dedem ve annem bile karşılıklı bira içip keyif yapabilirler. Yılbaşları ve özel günler alkolle kutlanır ailemde. Ama ben kullanmadım hiç. Ne arkadaş ortamında ne bir şeyde zevk almadığımı, tadına annem baktırdığında beğenmemiştim öyle kaldı. Eşimde ara sıra yılbaşı yıldönümü doğum günü içer. Evimizdeysek çakır keyif olacak kadar, evimizde değilsek aile evindeysek onu bile içmiyor son yıllarda. Arkadaş evinde arkadaşlarımız baya güzel oluyor kafası mesela o bana itici geliyor. Kendini kaybedecek eve bizi götüremeyecek kadar içse deliririm. Bir bira bir rakıda bırakır, eskiden arkadaş ortamında daha çok içerdi. Yaş aldıkça insan tadında bırakmayı öğreniyor sanırım. Bizde hiç sorun olmadı, çünkü ben rakı masası içmesem de çok severim. Masa hazırlarım arkadaşlarımızla olduğumuzda ama içmem. Aile yapınız ve alışkanlığınız bu yönde olmadığı için belki zorlanabilirsiniz ama belki benim gibi ortamdan keyif alır ayda yılda bir eşinizle ortamın keyfini çıkarır içmezsiniz.

İlerde çocukları olumsuz etkiler mi?? Yaşayanlardan yorum almak istiyorum olumlu olumsuz. Teşekkür ederim :)
Benim babam hatta babam degil sulalem alkolik alkol alan degil bak alkolik diyorum kahvalti niyetine gune rakiyla birayla baslayanlar var.
abim ve ben ve hatta bir cogunun çocugu nadir içeriz, yilbasindan yilbasina gibi dusun.
Bu kisinin kendiyle alakali bir durum.
Ama ilk mesajimda dedigim gibi icen insanin neresiyle ictigi cok onemli.

Yokkk aabi içene saygım var ama bana gelmez içen sıçan.

Yokk çok seviyorum diyorsan; iyice gözlemle. Kaliteli mi içiyo?, yoksa içince pisleşiyo mu? O ara ara içiyorum der! Evlendikten sonra bi bakmışsın içki masasından kalkmıyo, çok içip kusar mı, çok sarhoş olup altına işer mi bilemezsin 🤷‍♀️ riskli.

Hanımlar merhabalar.. Diyelim ki muhafazakar bir aile yapısına sahipsiniz, hayatınızda hiç alkol tatmadınız bile. Fakat birini seviyorsunuz, bu kişi de zaman zaman dozunda alkol aldığını söylüyor. Buna tepkiniz ne olurdu?? İlerde uyumsuzluk yaşar mısınız sizce?? Yoksa herkes kendinden sorumludur deyip evlilik hususunda bir sıkıntı çekmeyen var mı? Tecrübelerinizden ve görüşlerinizden faydalanmak isterim.
Yakın zamanda bir arkadaşım evlendi eşi alkol konusunda daha önce hiç bilgi vermemiş arkadaşım evlendiğinde büyük sorun yaşadı. Tabi siz biliyor ve eğer kısmetse bu şekilde yola çıkıyor olacaksınız. Kendini bağlar bana zararı olmaz dersiniz olur zorluk yaşarsınız yada ne bileyim hiç zararsız sarhoş olmadan biraz yerine göre kullanır vs bu işler karışık

Yokkk aabi içene saygım var ama bana gelmez içen sıçan.

Yokk çok seviyorum diyorsan; iyice gözlemle. Kaliteli mi içiyo?, yoksa içince pisleşiyo mu? O ara ara içiyorum der! Evlendikten sonra bi bakmışsın içki masasından kalkmıyo, çok içip kusar mı, çok sarhoş olup altına işer mi bilemezsin 🤷‍♀️ riskli.
ahahahaha yorum çok komik ama değişikti, sağol

Yakın zamanda bir arkadaşım evlendi eşi alkol konusunda daha önce hiç bilgi vermemiş arkadaşım evlendiğinde büyük sorun yaşadı. Tabi siz biliyor ve eğer kısmetse bu şekilde yola çıkıyor olacaksınız. Kendini bağlar bana zararı olmaz dersiniz olur zorluk yaşarsınız yada ne bileyim hiç zararsız sarhoş olmadan biraz yerine göre kullanır vs bu işler karışık
Haklısınız, çok yorum yapıldığı için herkesi cevaplayamıyorum kusura bakmayın. Teşekkür ediyorum cevaplayan herkese ve size de :)

Siz alkol almıyorsanız olmaz, hiç bir zaman onu anlayamayacaksınız. Dozunda lafına da güven olmaz, kafası bozulur çok içer, keyfi yerin de olur çok içer. Hiç bu topa girmeyin derim. Alkol tek başına içilesi bir şey değil. Derdin varsa seni anlayacak biriyle, keyfin yerindeyse daha da keyiflenecek biriyle olmalı.

ya bi de şey var ki içmeyen birine bu çok tuhaf gelir genelde.
moralin çok kötüyken bazen 1 kadeh bile çarpar. o zamanda 1 kadehten sarhoş oldu olursun ama öyle değildir işte.
keyifliyken kaç şişe içsen dokunmaz bazen. yani o gireceğin kafa biraz nasıl bir modla içtiğinle de alakalı oluyor bazen. ama işte dediğim gibi içmeyen, içenlerle zaman geçirmemiş olan bu farkı ayırdedemez. o zaman da al sana problem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back