Akıl alma dertleşme iç sıkıntısı giderme sıradan bir mevzu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Size uygun olmadığını düşündüğünüz ama sizde alışkanlık haline gelmiş birinin yokluğu ile nasıl başa çıktınız?

Kim olduğuna bağlı
Arkadaşsa mesafeyi açarım
Sevgiliyse kangrenli kolu keser atarım, acımı çeker sonra toparlanırım ama ilişkiyi uzatmam

Size uygun olmadığını düşündüğünüz ama sizde alışkanlık haline gelmiş birinin yokluğu ile nasıl başa çıktınız?
Okulsa okul, işse iş, gün bitiminde evimde sorumluluklarımı yerine getirip uyuyana kadar kitap, dizi, film, oyun o an ne bana keyif veriyorsa kafamı yoruyordum. Hayatımın her anında sorunlarımla zihnimi dolduracak şeyler yaparak hafifletmeye çalıştım. Boş kalınca hassas kalbim baş edemiyor.

Böyle bi alışkanlığım vardı. Yokluğuna alışmak için Aşırı direnmistim. O dönem stresten saçımda bı tane beyaz çıkmıştı hiç unutmam 18 yaşındaydım..
"Zaman" çare oldu. Bı de yerine dolduracak insanlarla tanışmam... Cok yıpratıcıydi çok zordu. Ama başarmıştımm .

Anlattığına göre yokluğu ile başa çıkılamayacak türden bir herif değilmiş zaten.

Başkasıyla mutlu olacak da ben öylece 3 çocukla ortada kalmış gibi mal gibi kalıcam diye korkuyorum
Bı söz vardir Kendi ışığına güvenen başkasının parlamasından rahatsızlık duymaz diye...

Kendi hayatına odaklandigin zaman 3 çocukla ortada bile kalsan Mutlu olmanın bi yolunu bulursun

Bence sen bir dur dinlen. Konuların hep ilişki üzerine. Ben seni evlilik hazırlığı yapıyorsun zannederken sen üstüne kaç tane flört bir de sevgili yapıp ayrılmışsın. Bunlar beni ilgilendirmez tabii ama ben seni kafası karışık görüyorum ondan diyorum bir dinlen diye. Yoksa kim istemez sevdiğin, sevildiğin mutlu huzurlu olduğun bir ilişkinin olmasını

Başkasıyla mutlu olacak da ben öylece 3 çocukla ortada kalmış gibi mal gibi kalıcam diye korkuyorum
Tatlım seni mutsuz ettikten sonra kiminle ne yaparsa yapsın...vakti gelince nasibindeki insan seni bulacak. Pozitif düşünmeye çalış, düşünce gücü diye birşey gerçekten var. Kodla kendini.

Şöyle düşündüm; İnsanlar anasını, babasını kaybediyor; yine de hayatlarına devam ediyorlar. Beni zerre hak etmeyen, kötü kalpli, olgunlaşamamış biri için kendimi üzmek kendi kul hakkıma girmek, kendi hayatımı harcamak olacak.
Bunun yerine elimdeki şeylere bakıp şükretmeyi seçtim. Sağlıklıyım, anam babam sağ, sağlıklılar. Her akşam yatacağım yeri biliyorum. Huzurlu bir evim var. Acıktığımda karnımı doyurabileceğimi biliyorum. Yaşarken fark etmiyoruz ama bunlar çok büyük nimetler.
Bugün bunlara sahibiz yarın ne olacağını bilmiyoruz. Bugünümüzle mutlu olmak varken değmeyecek biri için üzülmeye gerek yok dedim.

Hayatta ölümden başka herşeyin çaresi var Burhancım. Ben 15 senelik evliliğim bittiğinde ölüyorum sandım. İlk sene minor depresyon geçirdim. O kadar çok ağlıyordum ki, gözlerim şiş açamıyordum. Ama şimdi geriye baktığımda iyi ki boşanmışım diyorum. Ve şükür ki ondan çocuğum olmamış, hayat boyu bir bağım kalacaktı.
Senin daha önüne kimler çıkacak. “Bizim her şer sandığımıZda bir hayır, her hayır sandığımızda bir şer vardır.” Zamanla anlayacaksın. Hobiler edin kendine. Sosyalleş. Yeni alışkanlıkların olsun. Eskiye bakma. Eskiye takıldıkça geleceğin olmaz. Enerciii

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…