aileye para verme

teşekkür ederim. anlaşıldığım için sevindim. ben de acil durumlarda yardım etmelere bir şey demem tabi ki. ama burada aciliyetten farklı bir durum var.

annesi eşinden boşanmak istemiyor nedenini bilmiyorum. kendim sormadım ama eşime bunu söyledim istemiyor dedi.

dediğiniz yöntemi bir kere söylemiştim ama sonra kendimde pişman oldum. aile olmazdık öyle ev arkadaşı olurduk.

öyle biliyordum. bilgi için teşekkürler. kredi çekemez zaten ama kredi puanını düzeltmek için uğraşıyorum.
Her sayfayı okuyarak geldim. Sonuç olarak size üzüldüm gerçekten. Çünkü siz bir aile olalım, ayrı gayrımız olmasın diyorsunuz. Ama eşiniz hala anne babası ile aile. Kayınvalidenizle konuşmanızın hiçbir faydası olmaz. Kadının parası varmış ve vermiyormuş zaten. Yani borcu eşinizin ödemesinden rahatsız olmadığını daha açık nasıl gösterebilir?

Size bir önerim var ama yapmak ister misiniz bilmiyorum. Çünkü yeni evli olmanın heyecanı ile hayalleriniz var ama eşiniz bu hayallere pek uygun değil maalesef. Evinizin tüm gider kalemlerini toplayacaksınız. Ama a'dan z'ye her şeyi. Atıyorum 4 birim. Herkes bunun 2 birimini ortaya koyacak. Her ay için gezi, ekstra ihtiyaç vs. bütçesi yapacaksınız. Herkes bunun da yarısını karşılayacak. Kalan para ile de ister kendinize harcarsınız ister kumar parası ödersiniz. Yani en azından mevcut borç bitene kadar bütçenizi ayırmalısınız. Mevcut diyorum çünkü bu borcun sonunun geleceğini düşünmüyorum ben. Nasıl olsa ödeyen biri varken kayınpederiniz zevklerinden (!) niye fedakarlık etsin ki? Siz edeceksiniz...

Sende para bana yetmiyor de ondan önce sen ondan para iste bence o senin parana güveniyor

Bence eviniz yoksa ev alın . En azından eşiniz borç öderken biraz daha az destek olur. Ailesi de ona göre adım atar ..

Normal şartlar tüm paranın ortak hesapta olmasını ortak harcama ortak birikimden yanayım.

Söylediğinizde haklısınız aile olmaktan uzak bencillik oluyor.

Evli çalışan çiftlerden biri kendi çekirdek yerine, ailesi için eşe yüklenip kendi parasını ailesine içki kumar pavyona yediren baba yüzünden veriyorsa kimse kusura bakmayacak.

Eşinin ailesi aile olmayı ev bütçesi yapmayı bilmiyorsa bunun yükünü sen çekmek zorunda değilsin.

Bu yüzden bencillikse bencillik.

Evlenmeden önce bu durumu biliyor muydun?

evet bu dediğinizi ona ve kendime -en çok kendime- sordum. aile miyiz olabilecek miyiz? ayrıca dediğiniz gibi bu durum bir anneyi rahatsız etmiyor sanırım.

dediğinizi yapmak olabilirdi eşim kendi borcunu bırakıp ailesinin -babasının- borcuna koşan biri olmasaydı eğer. üstte bir arkadaşa yazdım kredi çekemez zaten diye. bunun sebebi maalesef ailesi. borcu kapatayım diye evi geçindirirken (evlenmeden önce ailesiyle yaşadığı evi) kredi kartlarına yüklenmiş. e maaş borca gidince kredi kartı neyle ödencek yenisi alınmış tabi. bakmış olmuyor, ek gelir elde etmeye çalışmış gecelere kadar çalışarak. yani olmasa yaratmak için uğraşır. ama arkadaşlarında dediği gibi evde eksik olan koltuk gözüne batmaz. ve annesi ise oğlunun günde 12 saatten fazla çalışmasına acımaz. özetle ve üzülerek böyle.

mevcut borç bitene kadar demişsiniz. tam bilmiyorum ama şöyle oluyor anladığım kadarıyla. mekana gidilmek için gerekli para elde ediliyor üstüne elde olan ekleniyor. sonra borç gelince ödenemiyor taa ki eve haciz gelene kadar da kimsenin haberi olmuyor. (bu arada haciz diyorum ama icra olabilir. anlam olarak ayrımını bilmiyorum.) eve gelen borç eşime söyleniyor (babaya naptın sen bu parayı nerde yedin demeden) eşim varsa ödüyor yoksa dediğim gibi yaratıyor. sonuç olarak sürekli bir borç oluyor. yani bir kredi borcu var onu ödüyoruz değil olay.

isteyemediğimi bildiği için güveni. öyle biri olmadım maalesef. olamadım.
sizde bence bi yere borç yapın yani eksiklerinizle ilgili onu ödüyorum ben sana para veremem hatta önümüzdeki ay kıyafetlerimi yenilemek istiyorum borcumuz şuraya önümüzdeki ay senin yatırman gerekiyor de

Bu konuda dili çok yanan biri olarak hemen yazmak istedim.
Tavrinizi koymazsaniz ole devam eder aliskanliga doner.
Verme zorunluğu biner ustunuze soyliyeyim istisnalar vardir belki ama belki
Biz verdik verdikkkk verdikkk
Sonra yine en kotusu olduk .
Kendimize birsey aldigimzda gozlerine batar oldu .
Bizimde verdigimiz keyfiydi.
Yani zorla aldiklari.
Ne zaman yeter artik dedik en kotusu biz olduk verorken hayirli gelin hayorli oglan vermeyince düsman .....

Bize ne yaptiniz ki.
Ne verdiniz ki.
Oldular.
Enayiligimizle kaldik.
Vermeseydiginizle kaldik.
Ve simdi bizden kotusu yok.

Hastalik olur vb illaki ama bizimki lie hep keyfi ostedi.
Oyuzden derimki alistirmayin

tam olarak olmasada biliyordum. yani parayı bu şekilde harcadığını bilmiyordum ama. borç vardır herkesin olur oda elbette biter diye düşünmüştüm.

bu kısır döngünün farkında değildim.

yalan söylemek istemiyorum açıkca bilsem bu kadarını evlenir miydim evet evlenirdim. eşimin bu kadar sorumluluğun altından kalkabilmesi hoşuma gidiyordu zaten. aynı eve girince anladım ama ne kadar yorulduğunu yetişmek için.

bu kararı eşimle beraber almak istiyorum bende. gidip annesiyle babasıyla konuşabilir. babasına dur artık benden bu kadar diyebilir. annesine gereken konuşmayı yapabilir.

sizin eşinizin görmesine sevindim. darısı benim eşimin başına.

sizde bence bi yere borç yapın yani eksiklerinizle ilgili onu ödüyorum ben sana para veremem hatta önümüzdeki ay kıyafetlerimi yenilemek istiyorum borcumuz şuraya önümüzdeki ay senin yatırman gerekiyor de

teşekkür ederim. bu tarz çözümleri deneyeceğim. daha kalıcı bir çözüm bulana kadar.

bizi bu hallere düşürenler utansın :)

Umarım bir yolunu bulursunuz ne diyebilirim bilmiyorum.
Ya benim dediğim gibi yapacaksınız yada bütün birikim olacak paranızı kayınpederin zevki sefası için yatıracaksınız.
Sizinki iyi cesaret şahsen ben bile bile evlenmezdim.

burda yazarken daha çok anladımda ben eşime üzülüyorum. ona kıyamıyorum. para vermeme olayına girse kötü olcak belki arası babasıyla annesiyle yine üzülcek o üzülünce ben üzülcem. derken buralarda çare arıcam.

zaten neden ben arıyorum anlamıyorum. eşimin annesi çare aramıyor mesela. kardeşi de aramıyor. bir tek ben.

Bı de eşiniz ailesine düşkün cömert iş bitirici bir yapıda ise , ki bunca zaman hep altından kalkmış bir şekilde .. işiniz zor .. benim babam, babaannem ve dedeme , borçlarına harcadı yıllarca , bitmedi bitmedi . Birikim yapamadı hiç . Yani şuan belki çok fazla yatırımı olacakken olamadı .

Zaten sorun eşin ve ailesinin kayınpederin bu halini normalleştirmesi.
Tek üzüldüğün eşinin yorulmasıysa para değilse sende boşver.
Çünkü öyle adamı koca diye tutan kayınvalide, adam olamamış ama baba olmuş adamın arkasını toplayanlar yani normalleştirip kabul edenler bu durumdan rahatsız değil. Kendilerine yapılmasına müsade ediyorlar.
Yani adam ne yapsa müstehak.
Evet eşiniz ana babasını seçemiyor ama büyükler evli çiftler yaşadıklarını kendileri seçiyor.

Bu durumda sizde kendi seçiminizle bunlara razı geliyorsunuz.
Bu yüzden sizde onlara uyun akışını bırakın.

Kumar borca yardim etmem sahsen. Bizim de bir akrabagin kardesi devamli kumarda boc yapiyordu. Bir kere herkes topluca yardim etti yuvasi dagilmasin diye (kendisi ögretmendi). Ayni kumar oynamaya devam etti. Esi bosandi. Yine ayni kumara devam. Sonra bizden tekrar "borc" istedi. Ilkini daha hic kimseye geri ödememisti. Bizde vermedik. Böylelerine para verip iyilik yapmiyorsunuz. Esinizde bunu anlamali

Yazdıklarınızı okuyunca kendimi gördüm sanki :) Benim eşim giyime kuşama harcamaz ama ay içinde parası biter bütün iş bana düşerdi. Ben sizden daha büyük bir hamle yapıp ikinci kızımın doğumundan sonra işten çıktım. 2.5 sene içinde aldığı maaşın büyük kısmını bana verip harçlıksız işe gitti. Bir sene önce yeniden işe başladım. Şu anda sizin yaptığınız gibi meyve yok, tuvalet kağıdı yok . ee napıyım yetmiyor sen al diyorum. Az da olsa birikim yapıyorum.

Sizinle evlenmeden once harçlığını kimden aliyordu esiniz? Cok yanlış bir durum oglan ve gelin calisiyor diye sizden medet ummalari dogru değil. Paranızı atin kenara isterse oraya buraya harcadim diye söyleyin . Ya da acikca ifade edin dogrusu da bu olur zaten. Maaşından kendine ve evimize gerekeni ayirdiktan sonra kalanını ailene verebilirsin ama lütfen elindekini ailene verip benim ihtiyaçlarımı kismami bekleme diye konusun. Eger basta tavrınizi net bir sekilde belirtmezseniz bu durum boyle devam eder. Siz de yiprandiginizla kalirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…